Великобритания - тема 27,все още ваканционна !

• 49 771
  • 726
  •   1
Отговори
# 570
  • След завоя в дясно
Привет от мен

Мари - наистина трудно ми е минала адаптацията, пожелавам ви от тук нататък само положителни емоции.  Hug
Вutterflyve не съм те затруднила значи, много благодаря дано ми потрябват, още нямам резултат.
Шу за диетата на Дюкян- кисело мляко с ниска масленост взимам от LIDL, а извара се казва cottege cheese има го във всички супермаркети.
Момичета някой знае ли как се казват овесени трици, не ядки.

# 571
Здравейте момичета, да регистрирам присъствие и аз!!!Всъщност отдавна чета форума, но все нещо ме дърпаше да се регистрирам. newsm78 Но ето , че вече съм тук!! Grinning ..и малко инфо за мен.От 3 години живеем в Лондон(по-точно мъжът ми, а аз от около2)Той си работи там,а аз спорадично, иначе си имам всички документи(синя карта НИН и ...)От месец август съм в БГ уж за малко си дойдохме, но се оказа , че съм бременна.Много се радваме, защото, това бебче е много искано и чакано!Дано всичко да протече нормално и да се роди нормално и здраво бебче!!! Praynig
Момичета, искам да ви попитам, къде според вас е по-добре да се ражда в Лондон или в БГ?И много дискутирания вече въпрос имам ли право на детски или други помощи с които да отглеждам детето си.Изобщо каква сума отпуска за отглеждане на бебето?И стигат ли ?
Благодаря Ви!  bouquet

# 572
aniji за това ли питаш http://www.naric.org.uk/?
Ell- пробвай с оаt bran cereal, аз  преди време се бях разтърсила в нета, останах с  впечетление от  коментарите, че трудно се намират по магазините, трудно се съхранявали ли нещо такова.

Последна редакция: вт, 27 окт 2009, 12:42 от LOKO

# 573
Ell - триците се казват oatbran

Аз имам питане - как мерите температурата на бебето/детето? Аз имам термометър на Браун, коѝто измерва темп като се поставя във ухото и нормален дигитален с коѝто измервам под мишницата. Но този в ухото дава по-висока температура. Днес ходихме на лекар, коѝто пък премери темп с апарат като дистанционно, показа 36.7 и каза че всичко е ок, но като се върнахме в къщи и премерих в ухото беше 37.5 (с дигиталниа под мишницата 36.7). Четох че ушните са наѝ-акуратни...

# 574
Koki-Topi - въпрос на избор е разбира се, аз предпочетох тук (не само заради работа и тн), но и защото в БГ гинеколожката ми (коята ми е лекарка от години) каза, че задължително ще трябва да раждам със цезарово заради това че съм на 35 и ми е първо дете, а аз не исках да ме режат. Оказа се че това е практика там. Много съм доволна от екипа в б-цата по време на раждането. Още ходих тук на доста класове преди раждането както и гимнастики, което ми беше полезно, незнам дали това е практика в БГ. Друг момент е и сумата която трябва да платиш, мисля че и със здравна каса пак плащаш, а тук не съм плащала нищо. Обаче от гледна точка на следродилно, не съм много доволна, идваха акушерки в нас до около 10 ден ако не се лъжа и след това си на здравното лице към лекуващите лекари.

С по 20 лири (child benefit) на седмица дете не се гледа, а и маѝчинството (което държавата плаща) е по 117 на седмица след 6-тата седмица. Но има условия за маѝчинството. Кажи ако ти трябва повече инфо относно маѝчинството.

# 575
  • Манчестър
Казаха му че Къстъмър Кеъра не му бил добър и че не познавал достатъчно добре лекарствата на свободна продажба. Но той всъщност има няколко лични Лау рипорта и да наистина не работи много по щановете, но това е защото им напусна Диспенсърката и той трябваше да е и фармацевт и диспенсър. Но след като се поинтересувахме се оказа че това си е фирмена политика, нито един от хората, които дойдоха с него не е пуснат на пълната заплата, независимо от коя страна е. На една от българките и казали че не била на пълната заплата, защото нямали време да се обадят и да кажат че вече може да я пуснат на пълната. Иначе някак си не мога да повярвам че не е добър и не става, защото в БГ работеше по 14 часа на ден в неговите си аптеки и беше много добре информиран. И за Ремедиум е работил и винаги е бил много ценен като специалист.Да наистина има разлики, но... Тъпото е че в договора така и не намираме друго усливие за вдигане  на заплата освен теста.

Според мен на този етап трябва да свалите очакванията си,защото в БГ какво и как е бил тук няма никакво значение. Започваш от нулата и тепърва трябва да се доказваш отново.Буутс са го поканили като квалифициран специалист, но това не означава,че не трябва да покрива техните критерии. Вероятно наистина трябва да знае за лекарствата на свободна продажба...постави се на мястото на клиент, които очаква да получи адекватен отговор...А и да уточним ,че диспенсърките са хора без образование, така,че не можеш да очакваш много от тях. Навремето като доидох  първото ми интервю за работа беше за диспенсърка..

Мое лично мнение, но не мисля,че Буутс е на-доброто място за работа.

# 576
Това е благодаря за бързия отговор.

# 577
  • Лондон
Здравейте, много оживено стана тук напоследък, браво  Party

Шу, съгласна съм с предното мнение, тук няма значение много какъв си бил преди и какво си правил, може би до някаква малка степен и с изключение на Бербатов Heart Eyes Тук си пишеш историята наново, и със скромност и неувереност не стигаш далеч, трябва да си казваш какво си направил, да си търсиш признанието по интелигентен начин и да не отстъпваш, ако знаеш, че имаш право. Мъжът ти, според мен, трябва скоро да поиска среща с "човешки ресурси", поне аз така бих направила...

koki-topi, честито за бременността, да сте живи и здрави цялото семейство Grinning Тук ако се върнеш по старите теми, ще прочетеш много по твоя въпрос, и все различни мнения...Според мен много зависи от конкретното положение, в което сте, най-вече ти. Аз се върнах в БГ за раждането и началните месеци, заради медицинското обслужване, и заради възможността да получа помощ с гледането. За мен тук общественото здравеопазване е ненадеждно и не можех да си позволя да рискувам, а частното в БГ все пак е на по-приемлива цена. Останах цяла година в БГ и съответно си платих цената, но не съжалявам. За майчинството също много зависи, държавните фондове са недостатъчни за стандарта тук, трябва да се работи. Моята фирма извън държавното майчинство ми плати 5 месеца пълни заплати, с бонуси, колата и т.н Идеята е стоиш в къщи малко и бързо се връщаш на работа Simple Smile После когато се върнеш пък започваш голямото плащане за детска градина или детегледачка. Общо взето трябва да си вземеш решение и да го следваш, няма перфектна ситуация

# 578

Според мен на този етап трябва да свалите очакванията си,защото в БГ какво и как е бил тук няма никакво значение. Започваш от нулата и тепърва трябва да се доказваш отново.Буутс са го поканили като квалифициран специалист, но това не означава,че не трябва да покрива техните критерии. Вероятно наистина трябва да знае за лекарствата на свободна продажба...постави се на мястото на клиент, които очаква да получи адекватен отговор...А и да уточним ,че диспенсърките са хора без образование, така,че не можеш да очакваш много от тях. Навремето като дойдох  първото ми интервю за работа беше за диспенсърка..

Мое лично мнение, но не мисля,че Буутс е на-доброто място за работа.

Наистина се оказа че Буутс не е най доброто място за работа. А колкото до очакванията, те са базирани на договора и нищо отгоре, а там пише че след 3 месеца и взет изпит става отговорен фармацевт. Диспенсър наистина е неквалифициран персона и точно за това се ядосва, че върши освен неговата и работата на диспенсъра (която не е квалифицирана но е много). Всъщност, както излиза Буутс  са........... #2gunfire

# 579
  • Bristol
Ell - триците се казват oatbran
Ima gi v Tesco.

Аз имам питане - как мерите температурата на бебето/детето? Аз имам термометър на Браун, коѝто измерва темп като се поставя във ухото и нормален дигитален с коѝто измервам под мишницата. Но този в ухото дава по-висока температура. Днес ходихме на лекар, коѝто пък премери темп с апарат като дистанционно, показа 36.7 и каза че всичко е ок, но като се върнахме в къщи и премерих в ухото беше 37.5 (с дигиталниа под мишницата 36.7). Четох че ушните са наѝ-акуратни...
Ushniat termometyr meri s njakolko deseti po-visoka temp, pishe go v instrukciite, mislja che beshe okolo 5 deseti  Thinking

# 580
Merry - благодаря, сега ще се разровя да видя с колко повече отчита, защото доктора днес каза че те били доста точни, ама...

# 581
По принцип ушните казват, че са неточни за бебета до 6 месеца; нашият продължава да мери различно в двете уши, или аз не мога да се оправя с него Crazy

Бегачките на дълги разстояния, намерих ви пролетно събитие, Уимбълдън 10к, който може да завърши в моя двор Simple Smile Как върви подготовката?

koki-topi, честита бременност, наистина е доста лично решение за БГ или УК раждане, почети назад, доста бебета "посрещнахме" в последната година.

# 582
По принцип ушните казват, че са неточни за бебета до 6 месеца; нашият продължава да мери различно в двете уши, или аз не мога да се оправя с него Crazy

Бегачките на дълги разстояния, намерих ви пролетно събитие, Уимбълдън 10к, който може да завърши в моя двор Simple Smile Как върви подготовката?

Мишолина, надявам се до 14ти да мога да бягам 10к  Crazy Ако се справя, ще се запиша за бягането до вашия двор  Grinning

С термометрите за уши и в нашето семейство не се справихме, затова ползвам от по-простите  Embarassed

# 583
Nina S телесната температура измерена в кухините (ухо, уста, ректум) е винаги с 0.5 градуса по-висока от реалната, както е писала Мerry по-горе  Peace

# 584
Много ви благодаря за отговорите, още утре се изстрелвам да си набавя продуктите за диетата.
Исках да ви питам още нещо (ще ме прощавате ама на моменти съм като в небрано лозе) Embarassed, Колко ток плащане и на кой? Питам защото ние плащаме м/у 60 и 80 на месец, на Бритиш Газ. Повечето уреди са ни на ток, бойлер, фурна, едно радиаторче(но много рядко го включваме), пералня  и мини хладилниче. Нямам сушилня и миялна. Струва ми се много, но всъщност аз нямам база за сравнение. Мерси  Hug

Общи условия

Активация на акаунт