Великобритания - тема 27,все още ваканционна !

• 49 766
  • 726
  •   1
Отговори
# 585
Chala благодаря ти. Как е бебчо? Ние като че ли се оправихме от първата настинка.

# 586
  • Манчестър
Много ви благодаря за отговорите, още утре се изстрелвам да си набавя продуктите за диетата.
Исках да ви питам още нещо (ще ме прощавате ама на моменти съм като в небрано лозе) Embarassed, Колко ток плащане и на кой? Питам защото ние плащаме м/у 60 и 80 на месец, на Бритиш Газ. Повечето уреди са ни на ток, бойлер, фурна, едно радиаторче(но много рядко го включваме), пералня  и мини хладилниче. Нямам сушилня и миялна. Струва ми се много, но всъщност аз нямам база за сравнение. Мерси  Hug

Струват ми се много. Има значение как плащаш и дали и двете(ток и газ ) за ти от един доставчик. Наи-евтино илиза ДД и за двете равни вноски всеки месец, и на тримесечие имам изравнявне на сметката, но никога не доплащам. Като цена, аз няма да съм ти ориентир,защото плащам по цени от 2005 г ( иначе за инфо 30 лири за ток и 35 лири за газ) това е от ЕОН.

# 587
  • След завоя в дясно
Добро утро от мен и благодаря за триците Laughing-вече се чувствам по- информирана.
Аniji какво стана със спането поукротиха ли се буболечките?
При нас ново няма Sunglasses

# 588
Ell поукротиха се за сега ама си мисля че е от смяната на часа.Днес ще ходим да се мерим така че пак късно ще си легнат и ще са уморени.
Ave  какви са тези сметки за ток ние сме към Е ОН за ток плащаме към 70-90паунда а за газ между 100-120 на месец.Миналата зима така ни бяха стреснали щяхме да се местим от тях.За ДД искаха по 255 на месец.То се оказа че електромера бил развален и си останахме с тях поне за сега.
 Peace

# 589
За ток ние плащаме на 3 месечие,живеем в студио -25-30 паунда..На ток са ни телевизор,хладилник/малък/,топлата вода,пералня и 2 компютъра.Незнам много ли е или не newsm78

# 590
Бегачките на дълги разстояния....Как върви подготовката?

Зле, в хамериканско не бягах, а тази седмица заради часовата разлика/jet lag не мога да се излюпя достатъчно рано сутрин, за да бягам. Ще се мре.

# 591
  • UK/София

Ани, би ли споделила след консултацията размерите на децата ти, моля!Интересно ми е да ги съпоставя с тези на Калин.

Мари, много се радвам, че се появи Heart Eyes HugЯвно всяка климатизация е трудна.И в Англия ти беше трудно да свикнеш, дано там съумеете по-бързо!Включвай се по-често тук, аз сега не съм много адекватна да пиша.

ninka maslinka , и аз ти отговорих за Пентаксима.Когато човек пита за някаква информация би трябвало да следи подробно за отговори!

Ell, триците ги има и в holland and barrett.Там често са на добри оферти.Ти къде намираш котич чиййз?Аз обезмаслен(фат О,1) съм виждала само в Морисънс, но тук близо до нас няма.И в Уилкинсън не можах да намеря посоченият от теб съд за направа на вино и бира.Имаше едни малки кофички които за нищо не стават, а на кутията беше нарисувана голяма чаша с бира на която имаше кранче newsm78

Сега ще ви разкажа малко за нашите одисеи.Мисля, че всеки трябва да е ориентиран в пандемията със свински грип.

Всичко започна миналата седмица, когато от училището на Александър ни дадоха бележка, че имат регистрирани случаи на свински грип, но няма да затварят училището и ще вземат всички мерки за предотвратяване на заразата.Когато той започна да посещава училището, от съфорумки разбрах, че всеки изпраща детето си със собствено шише вода от вкъщи.Да, но на третия ден учителката ни направи забележка да спрем да носим това шише защото те си имат чаши. SickСещате ли се как всички ближат едни и същи чаши и как "взимат мерки" за предотвратяване на заразите NaughtyВ сряда вечерта се започна една суха кашлица от Алекс, скъса си гърдите, вдигна и температура.Отидохме на лекар, изписаха Калпол.След няколко дни аз бях с 39 , а мъжа ми с 38 градуса температура.Кожата ме болеше от допира на дрехите, адски болки в главата и очите.Седяхме и четиримата на дивана подпряли се един на друг и гледахме в една точка омаломощени.Калин започна също да кашля, Александър свали температурата, но отидохме всички на лекар.Там се оказа, че Калин е с 38,5 гр., гърди чисти, но тя веднага изписа и на двамата антибиотик.Без възражения, настояваше да се пие и от двамата.На въпроса свински грип ли е, каза, че той е с различни симптоми Simple SmileЧудно какви, навсякъде публикуват симптомите които имаме ние.Много се учуди, че с мъжа ми сме с висока температура, защото не ни личало newsm78.Но ни пита дали сме се обадили на National Pandemic Flu Service, защо ли?И как да се обадим като не знаем какво ни е.Каза ми да си пия аспиринчета за температура, цигани се да изпише на децата Калпол, икономисваше на държавата пари.Но каза, ако се влошим да отидем веднага на лекар.Не знам какво значи да се влошим повече от това.Кашляме като магарета, тресе ни всички, едва се влачим, температурата ни варира.......

Главата и очите започнаха да ме болят нечовешки.Не можех да си погледна децата.Само казах на мъжа ми да се обади на "свинската линия" и се проснах в леглото.От там зададоха около 60 въпроса.След това ни помолиха никой да не напуска къщата за да не заразяваме останалите.Понеже цялото семейство сме болни, от Червения кръст ще ни донесат Тимафлу.Едва ли ще ни пускат в двора храна със самолет.......

Пиша всичко това, момичета, за да знаете да реагирате бързо и адекватно.За пореден път се убеждавам, че шанса да попаднеш на джипи гола-вода е голям.На тази симптомите й се струваха различни, можеше да реагира и по-адекватно.

Миналата седмица гледах по новините как от Световната здравна организация предупреждават да се затворят училищата с болни деца.Хиляди семейства ги очаква нашата съдба, с малки деца и новородени.Наистина е тежък и коварен вирус!Навсякъде пишат за хигиена на ръцете, като взема Алекс и му лепкат ръцете от сутрешната ябълка.Вкъщи знае да си мие ръцете преди хранене и след тоалетна, но там явно никой не ги подсеща.Не знам колко време е карантината, но в понеделник ще съобщим в училището, че той е бил поредното заразено дете.Трябва да попитаме и някъде дали да го пускаме на училище, колко време ще е заразен.

Както и да е, уморих се да пиша, стана ми зле.Ще си чакам Тимафлуто Simple Smile

Лек ден и се пазете!

# 592
  • След завоя в дясно
Билянка много съжалявам да чуя за грипа, дано да минава бързо и без последствия.
Нека малко да те разведря с тези вече прословути бидончета Crazy аз гледах този: http://www.wilkinsonplus.com/Home-Brewing/Youngs-u-Brew-Fermenta … AtDs76aYYKg%3D%3D но този беше без запушалка. сега виждам, че имат и със запушалка: http://www.wilkinsonplus.com/Home-Brewing/Youngs-Brew-Pressure-B … llon/invt/0022554 Ако го няма при вас можеш да ги поръчаш да ти ги доставят в магазина и доставката е безплатна.
Котич чиййз има в Asda във вашето градче имате доколкото си спомням. Wink Даже наскоро открих едно с чушки вътре- много приятно на вкус, като се има предвид, че не съм голям фен на изварата. Кисело мляко 0,1 при нас има в LIDL.

# 593
Биляна много съжалявам за това което ви се е случило и се надявам да се оправите бързо всички.Наши познати и те са го хванали свинския грип жената е в болница а мъжът и е под карантина с 5год дъщеря и 8-9 месечна дъщеря.Много се притеснявам за малката навиквам мъжат ми да отиде да я вземе от там и да я доведе в къщи ама пък него го е страх да не е прихванала и тя.Обаждаме им се поне по 2-3 пати на ден да видим как са и дали имат нужда от нещо.Взехме им Тамифлу и сега се лекуват сами.
Колкото до размерите Джозеф е 11.350кг а Кейт е 10.850кг.До последните 2 месеца моите хубосници почти не ядяха и надаваха по много малко.говорим за по 200-300гр на месец.
 Peace

# 594
Здравейте на всички!
Добре дошли на новите мами и на хамериканските хаймани! Напазарихте ,ама си траете ,нали!  Laughing Кога ще се събираме пак?

Биляна, много съжалявам,че всички сте болни! Дано се оправите бързо!
Относно хигиената в училище: защо не се съберете на среща с класните репс и да отправите официално искане към управата на училището да вземе мерки относно всекидневната хигиена. Дайте предложения,не вярвам да откажат. С единични раговори по темата не вярвам да стане. По мои впечатления ,от училището на Томас ,реповете са зли хиени и винаги става по тяхната.  Laughing
Ние се заредихме с Тамифлу през лятото от Бг.Дано не се наложи да се ползва,но АКО-то всеки час е важен.Вчера водих Томи на ваксина за сезонен грип. Вярно е- всеки си решава,но мисля че е премерен риск с повече бенефит ,отколкото вреда.Та попитах ГП-то за ваксините за свински грип-не са на свободен достъп по желание или срещу заплащане.Само за рискови групи,деца-астматици и подобни с увреден имунитет и с евентуални сериозни последтсвия ,за в момента. Самата аз си направих грипна ваксина преди 3  седмици и изкарах упорит вирус с много лоша кашлица на крак, без Т и други болки.Не рекламирам ваксините в никакъв случай,но си претеглете сами плюсовете и минусите. Най-малкото заслужават размисъл.
Да ви развеселя малко след цялата грипната тема:

Аз бях на малка обиколка в Централна Европа-Прага,Братислава и Виена.Искам да похваля Виена. Мисля ,че е разкошно място за посещение с малки деца,въпреки че не бяхме с дете!  Simple Smile

Мари, на мен ми се струва скъпо в Бг,сравнено с Лондон. Сигурна съм ,ще намериш положителното от целият опит с  честа смяна на местожителство!  Hug

цветак,Индонезия  ме присеща за бомбени атентати и земетресения. Вилите са добра опция за там ,ако сте голяма компания. Идват с бътлър и персонал.  Wink

Относно 10К,както казах и на мишолина,за мен ще е триатлон-бягане,ходене и пълзене...  Laughing

Относно киселото зеле: защо си усложнявате живота??! Помислете си за варианта кис. зеле gone bad къде ще се изхвърля.  Laughing Полските магазини имат добро зеле за спешни нужди,мисля.

И най-накрая,не знам за вас ,но тази халф-търм ваканция ме изцеди. Наздраве!

Последна редакция: ср, 28 окт 2009, 19:59 от matzo ball

# 595
  • Bristol
Аз бях на малка обиколка в Централна Европа-Прага,Братислава и Виена.Искам да похваля Виена. Мисля ,че е разкошно място за посещение с малки деца,въпреки че не бяхме с дете!  Simple Smile
Bash ot Vienna s deca sam mnogo negativno nastroena Sad Lichen opit ot poslednoto ljato  Laughing Zatova pak Prague im ponese dobre na moite tozi weekend. Sega gi macha v Brno, tova e i prichina za lipsata na kirilica  Embarassed Saprugat imashe goljam merak da otskochim do Vienna, no oste ne sa otminali negativnite mi spomeni ot tam  Confused

Bili, da se opravjate barzo! Ne znam, swine flu li e ili kakvo, no na vsichki poznati obadili se na liniata na NHS, sa im izpisali Tamiflu  Crazy Nie se razminahme za sega samo s losha kashlica i hrema, kojato beshe i prichina za silni bolki v ushite pri poleta Sad Dano na vrashtane sme po-dobre  Praynig

# 596
Кога ще се събираме пак?

Когато кажеш.

Биляна, бързо оздравяване.

# 597
  • Лондон
Имам спешно въпросче - някой може ли да препоръча жена за чистене? Момичето, което идваше досега внезапно си смени нещо програмата в училище и не може да идва повече.
Моля да ми напишете на личния, ако имате някаква препоръка. Живеем в Brentford. Мерси предварително Hug

Биляна, много гадно наистина, същото ни се случи и на нас през юли, с изключение, че мен ме пожали и трябваше да гледам всички. Тогава се ужасих от факта, че трябваше аз да диагностицирам детето си по телефона след 40 минути чакане на линия. Дано да се оправите бързо и без последствия.

Matzo Ball, ти пък ме изненада, мислех те за по-авантюристичен дух... Е, ще разказвам после, от други източници разбрах, че Бали е супер за плажен холидей и обиколки, та сигурно ще го пробваме Simple Smile

# 598
Здравейте на всички ви! Ние ще пътуваме в края на седмицата с малката ми дъщеря, до Лондон и поради разказаното от Биляна , почти се примирих, че ще го прекараме този гаден свински грип  ooooh!. Давам и аз пия имуностимулатори, но те едва ли ще ни предпазят от зараза.
Хубав ден на всички ви  Peace

# 599
Здравейте! Лошото е, че Тамифлу ни се полага един единствен път, ако се разболеете повторно  newsm78...просто не знам какво правим  #Crazy. По-лошото е, че казват  че много бързо мутира този щам и преболедувалите не са застраховани, а идва зимния сезон и евентуално нова вълна. Поставянето на дигноза по телефона е невъзможно, всички знаем това, симптомите с другите вирусни заболявания са твърде сходни и така някои хора, болни от обикновен грип си изгърмяват единствения курс с Тамифлу, който им се полага  ooooh! А трябва да се изследва носен и гърлен секрет, но това ще излезе много скъпо на държавата, хоспитализират най-тежките случаи, т.е. вече ако имаш сериозни усложнения.
Биляна, вашата лекарка каза ли ви кои са различните симптоми? От болницата на нас ни обясниха, че симптомите са еднакви почти...Съпругът ми изкара някакъв много тежък грип, свински ли беше  не разбрахме, но си изпи тамифлуто,бебето ми беше на 6 седмици, какво преживяхме всички аз си знам.
Пожелавам на болните бързо да оздравеят, а на здравите господ да ви пази да не го прихванете!

Последна редакция: чт, 29 окт 2009, 15:39 от chala

Общи условия

Активация на акаунт