Дайте идея какво да уча?но после и да работя по специалността си.....

• 7 487
  • 52
  •   1
Отговори
# 30
Пиша ви защото съм много отчаяна.На 35 години съм.Завърших специалност,която сега въобще не ми се работи.Грешка голяма в живота.На тези години реших,че трябва и искам да уча нещо ,което е свързано с хората.Обичам да общувам с най различни хора/бедни,богати,глупави,умни,лоши,добри,и т.н да не изброявам/Обичам да изслушвам най различни съдби.Не ми тежи нищо,даже се разтоварвам.Впечатляват ме истинските житейски истории на хората,интересно ми е да чета,слушам всякакви неща.Замислям се какво бих учила за да го работя с любов.В главата ми е за сега правото,но ...?/имам много въпроси/Моля ви дайте ми идея за нещо друго,което вие се сещате?Съжалявам,че чак сега на тези години осъзнах какво ми е на сърце.
Досега спамих, но се включвам вече по темата.
Авторката, как така чак сега си се озъснала какво ти е на сърце, и в същото време търсиш съвет какво да учиш? Ако се замислиш, всяка област на знанието по един или друг начин е свързана с хората (каквото е твоето желание). Казваш, обичаш да изслушваш най-различни съдби - може би имаш предвид някоя помагаща дейност, но нито психологът, нито адвокатът, нито социалният работник просто изслушват хората. Но щом не ти е ясно това, не мисля че изобщо има смисъл да продължавам.
Моята препоръка е да се регистрираш във форума - тук има много и най-различни истории за четене (е няма да е слушане, но какво пък).

# 31
Не искам да звучи злонамерено,но на 35 трябва вече да ти е ясно, че не е задължително да учиш нещо за да работиш после в тази сфера.Психологията е любима на всички манекенки и мутреси - всички това учат newsm78.
..
Тц, в грешка си - не психологията, а правото е тяхният устрем   Mr. Green
Добре де, добре, няма да се караме:  bouquet

# 32
  • Linz
Понеже мислиш за право - да те разубедя. Peace
На 35г е малко късно за това, защото.
1.Имаш да учиш поне 6г.
2.Ако /като/ се дипломираш ще си благополучно на 41г. Т.е. по това време повечето професии ще си ги изгубила.
3.Навсякъде предпочитат млади кадри, а на 41г - ако приемем,че веднага започнеш работа ще си във възраст,в която няма да си от предпочитаните.
4. В МВР където в моментасе наемат най-лесно юристи имат възрастово ограничение от 40г за започване на работа.
5. В съдебната система - ще трябва да спиш с някой, за да стане по-лесно назначаването.
6. Адвокатурата - не е лошо,но като адвокат без име на 41г - ще си умреш от глад.

Съветът ми е - захвани се с нещо,което не изисква тепърва да се образоваш. Ще изгубиш много време /макар,че образованието не е губене на време/ и в крайна сметка може пак да не си работиш по специалността.

Ако имаш въпроси конкретно за правото - питай.  bouquet И ти желая успех. Peace
Забравяш, че тя в момента е на 35, а тази година вече няма как да започне следване- т.е. ако я приемат от първия път, ще започне следването си на 36.
Аз още на 26 (до тогава имах такава идея) се отказах да уча второ висше- хората на тия години градят кариера.

По-добре си помисли за някакъв малък частен бизнес , който ще ти доставя удоволствие , не изисква много вложения и ще ти даде възможност да изявиш личните си качества Hug
За дърти като нас мисля, че това е най-доброто решение Peace

# 33
Съветвам момичето да стане продавачка. Хем веднага ще започне, без да си губи времето в учене. В някой скъп магазин, дето хората само влизат да позяпат и да си поприказват. С богатите ще си приказвате колко е лош живота и колко е трудно да се намират части за паджерото. С бедните ще цъкате с език по етикетите с цените и ще си говорите за това кой кашкавал е най-хубав. Много социална професия, препоръчвам я на девойката.

# 34
  • Linz
Съветвам момичето да стане продавачка. Хем веднага ще започне, без да си губи времето в учене. В някой скъп магазин, дето хората само влизат да позяпат и да си поприказват. С богатите ще си приказвате колко е лош живота и колко е трудно да се намират части за паджерото. С бедните ще цъкате с език по етикетите с цените и ще си говорите за това кой кашкавал е най-хубав. Много социална професия, препоръчвам я на девойката.
По скъпите магазини взимат млади продавачки. Може би в някой квартален магазин за ХС със заплата 4-500 лв. Confused

# 35
Въпрос:
- Защо си учила нещо, което не те кефи ?!

Питам защото ако почнеш да учиш друго, което сега смяташ за интересно ...  Thinking може би като завършиш пак няма да те кефи ?!  Thinking И ко праим ?!  ooooh!

# 36
Аз мисля, че можеш да се насочиш към журналистика.

# 37
Не виждам нищо лошо, щом иска да учи и има възможност да го направи. Правото е хубава специалност и не мисля че възрастта е ограничителен фактор. Един човек на 35 години  е по- зрял, по-мъдър и по- отговорен от един на 20. Ако се захванеш сериозно с това е много възможно да успееш. Друг е въпросът доколко си сериозна в намеренията си и дали това не е моментен каприз. За всяко образование се иска постоянство и усърдие, така че не чакай да ти е лесно.

# 38
  • Linz
Само по себе си ученето е хубаво нещо, особено правото. Трудното е да завършиш на 42 и да се реализираш. На тези години човек отдавна трябва да си е създал име, контакти, да е натрупал опит и да е търсен. Но при наличието на много свободно време и средства е интересно занимание, аз бих се захванала ако ги имах Peace

# 39
  • София
Да, създал, ама като го тресне кризата на средната възраст и току-виж захвърлил всичко познато и започнал от нулата! Важното е на човек да му стиска, а не какво би трябвало да бъде. Има хора, които ги сърби да правят и учат нови неща и тях не можеш да ги затвориш в един офис цял живот с една професия.

# 40
Да, създал, ама като го тресне кризата на средната възраст и току-виж захвърлил всичко познато и започнал от нулата! Важното е на човек да му стиска, а не какво би трябвало да бъде. Има хора, които ги сърби да правят и учат нови неща и тях не можеш да ги затвориш в един офис цял живот с една професия.
Авторката на темата не ми се чини да е от точно този вид обаче  Thinking.

# 41
Ужас какви отговори прочетох.Признах си,че съм дърта вече но чак пък толкова.Все пак благодаря на всички,които са ми отговорили.Писах ви в темата,че исках да завърша право а не го направих,за което съжалявам.Но идеята ми беше тук във форума да срещна и чуя вашите мнения.От повечето отговори разбрах,че не ставам защото съм вече на 35 години.Но аз няма да се откажа да уча.Решила съм твърдо.Просто исках мнение...

# 42
  • Linz
Ужас какви отговори прочетох.Признах си,че съм дърта вече но чак пък толкова.Все пак благодаря на всички,които са ми отговорили.Писах ви в темата,че исках да завърша право а не го направих,за което съжалявам.Но идеята ми беше тук във форума да срещна и чуя вашите мнения.От повечето отговори разбрах,че не ставам защото съм вече на 35 години.Но аз няма да се откажа да уча.Решила съм твърдо.Просто исках мнение...
Наборе, на едно дередже сме- и аз не се реализирах по специалността си. Да кажа, че не ставаш за нищо, би означавало да го мисля и за себе си... аз обаче имам големи амбиции. Прочети още веднъж съвета, който цитирах и се концентрирай върху положителното, вместо върху отрицателното Wink

# 43
Понеже мислиш за право - да те разубедя. Peace
На 35г е малко късно за това, защото.
1.Имаш да учиш поне 6г.
2.Ако /като/ се дипломираш ще си благополучно на 41г. Т.е. по това време повечето професии ще си ги изгубила.
3.Навсякъде предпочитат млади кадри, а на 41г - ако приемем,че веднага започнеш работа ще си във възраст,в която няма да си от предпочитаните.
4. В МВР където в моментасе наемат най-лесно юристи имат възрастово ограничение от 40г за започване на работа.
5. В съдебната система - ще трябва да спиш с някой, за да стане

по-лесно назначаването.
6. Адвокатурата - не е лошо,но като адвокат без име на 41г - ще си умреш от глад.

Съветът ми е - захвани се с нещо,което не изисква тепърва да се
образоваш. Ще изгубиш много време /макар,че образованието не е губене на време/ и в крайна сметка може пак да не си работиш по специалността.

Ако имаш въпроси конкретно за правото - питай.  bouquet И ти желая успех. Peace
Благодаря ти много за точния,ясния и истински отговор.За всичко си много права.Точка /5/където си написала дали е така?мисля че има хора започнали там/без стаж,практика и т.н/Толкова ли е трудно след като завършиш право да започнеш работа,дори да си на 40 години и нямаш шанс да си откриеш кантора/защото нямаш име/.Много са въпросите но сега нямам време.Иначе ми е много интересно по темата,ако имаш време моля те пиши.Ех,тази професия право....-ако имаше някакво обучение една година за две,щях да глътна учебниците за да завърша.Благодаря ти още веднъж  newsm03 newsm03

# 44
1. Пиша ви защото съм много отчаяна.
2. На 35 години съм.
3. Обичам да общувам с най различни хора/бедни,богати,глупави,умни,лоши,добри,и т.н да не изброявам/
4. Обичам да изслушвам най различни съдби.Не ми тежи нищо,даже се разтоварвам.
5. Впечатляват ме истинските житейски истории на хората,интересно ми е да чета,слушам всякакви неща.

госпожо, когато човек е отчаян, е готов да постави въпросите си къде ли не, само не и пред себе си, но понеже и аз умея да чета, с удоволствие бих ти дала адекватен съвет, надявайки се, да не ми поискаш едно кило, както много други отчаяно го направиха. това, че си на 35, говори за известна зрялост, но и за недотам повяхнал ищах за живота и нещата от него. обичаш да изслушваш всякакви малоумници, но би искала от това да ти дебелее банковата сметка. впечатлителна си, което значи, че ако нещо не ти е ясно в изслушаните истории, би задавала доуточняващи въпроси, но така, че събеседникът да не остане с впечатлението, че му губиш времето и че само искаш да му цоцаш париците.

от така поставената от теб тема и наблягайки на основните пунктове в нея, считам за най-уместна работата на секс-телефон. не се шегувам.  Naughty

плюсове - никой не те пита за възрастта, можеш да се нагаждаш според клиента. гъвкаво работно време. неограниченост на дохода. свобода на изразните средства.

минуси - ограниченост на визуалните контакти, но ти никъде не пишеш, че те вълнува на какво ухаят хората, с които говориш и чиито съдби изслушваш.

шансове - възможно е за отрицателно време клиентелата ти така да набъбне, че да се наложи да си наемеш хора да ти работят, а ти само да координираш делбата с телефонните компании, и евентуално да се срещаш с адвокати или счетоводители по повод и без повод.

рискове - в началото е възможно да ти се образува полип на гласните струни, това е сериозен проблем за говорителки, певици и обикновени скандалджийки, но пък не е нещо нелечимо, така че го пиши минимален риск.

моля те да ме извиниш, че само отгоре-отгоре подхвърлих идеята, но пък кой е луд на днешно време да пише бизнес-план за без пари. важното е, че ти подадох ръка в един тежък за теб момент, пък решението, каквото си го направиш, е в твои ръце. аз само ти казвам да не се притесняваш! животът е тежък, но пък затова е дълъг, има време за всичко. разбира се, в свободното си време може да учиш право, като толкова те влекат членовете и прилежащите им алинеи, но това можеш и да си го правиш като хоби все пак.

късмет! за да се задвижиш нанякъде, трябва да направиш крачката!

остави ги тези с психологията, те не са наясно колко време ти трябва, а ти очевидно го нямаш. мисли прагматично и не се плаши.

Общи условия

Активация на акаунт