ОСМИ КЛАС 2009/2010

• 29 666
  • 367
  •   1
Отговори
# 345
Здравейте,

Някой от отбора на 91 НЕГ има ли инфо за разпределение по класове, класни р-ли, учебници?
Ние май най-много изоставаме с инфото. На сайта няма нищо, това не ми прави добро впечатление.

# 346
Не дават инфо и по телефона, на 14.09 щяло да има изнесена инф-я отпред и трябвало да се отиде на място.
Хич не бяха любезни.

# 347
И аз съм с питане за 91 НЕГ.

А за родителска среща или униформи нещо да сте чули?

# 348
  • София
Neli_ani, оплаквам се от същото... - и Дани слага очила... Дори ги поръчахме преди няколко дни...  Той го приема по-спокойно, отколкото аз, макар че се опитвам да не ми личи...

Дороти, много бих се радвала да се запознаем, но на 13ти имаме ангажимент до към 13 часа... Ще взема да мина през градинката, може още да сте там след това?

# 349
В 91 НЕГ паралелките се разпределят по успех. Виждате на кое място сте по успех и делите. И по азбучен ред съответно. Родителска среща след започване на учебната година. Униформи няма.

# 350
Neli_ani и Прасковка, днес рамките са толкова разнообразни, че очилата не са корегиращо средство, а аксесоар. Аз също съм с проблем със зрението, но предпочитам лещите, защото ми е по-удобно. Като ученичка обаче, категорично отказвах да нося очила. Често децата се навиват, дори се харесват, но няколко дни след това ги захвърлят, защото злобни подмятания от съучениците действат по-силно, от всякакви родителски съвети и окуражавания. Мисля, че трябва да сте готови на това. Можете да ги подготвите предларително с история като тази: Преди 17-18 години бях в Швейцария и ми направи впечатление, че много ученици носят очила. В последствие установих, че много от тях нямат проблем със зрението, а си правят очила без диоптър. Стана ми любопитно и се разрових. Установих, че използването на очила е много разпространен трик за изграждане на имидж. Хората с очила се приемат като по-искрени при интервюта за работа или бизнес срещи; изглеждат по-информирани и авторитетни и т.н. Сега съм се замислила, че ако сменя лещите с очила може и да ме приемат и в къщи по-насериозно ... А, може и пред тийнейджъра да съм по-авторитетна Thinking

# 351
  • София
Ще го видиме нашите очилатковци как ще се справят с новия си имидж. Аз разчитам най-вече на това, че с очилата найстина вижда по-добре. Лаекарката каза, че понататък може да сложи лещи, но той каза, че не иска да си бърка в очите. Предимството на лещите пред очилата е, че с тях спокойно можеш да спортуваш. А иначе наистина има много хубави рамки. Той си избра най-незабележимите (тънички отвсякъде). Абе, сладури са си всякак!

# 352
  • София
Хей момичета нямаше ме 4-5 дена (бях в Родопите - красота) и Дороти взела че се родила.
Дороти - честит рожден ден (с огромно закъснение)!!!
Желая ти мило момиче здраве, живот и много любов в дома.
Бъди щастлива!!!

Относно очилата - моето дете е с очила и брекети, и няма проблем с децата. Искам да Ви успокоя, че това сега е мода. Приятелка на дъщеря ми ме разпитваше дали може да си сложи брекети (само като бижу) защото било много ... яко...
Това не са едновремешните очила с костни рамки и шини като телове. Сега имам чуството че всяко второ дете носи очила.
Аз също се притеснявах ужасно, но в момента в който взехме очилата, тя ги сваля само като спи. А и те са толкова красиви видове, леки, изящни и много разнообразни. За лещи - още не е готова, но като изключим удобството на лещите, по-добре по-късно да ги сложат, защото все пак е в окото, а те са деца.

# 353
ОО,девойки,дъщеря ми сложи очила преди 4 месеца.аз си мислех,че е просто тийн прищявка,но съм изненадана-доста сериозно си ги носи.Оказа се че сме развили и лек астегматизъм,което и най-вече ни принуди да ги сложим.А как и отиват....наистина има мн красививи рамки,разкошни.И брекети сложихме.............aбе вс възможни екстри

Последна редакция: пн, 07 сеп 2009, 23:34 от rosisd

# 354
  • София и там където не се пуши
Neli_ani ти си получила разрешение, но дали ще откриват, голяма работа са НПМГ - доколкото разбрах правят огромни подвизи още и се чудя дали ще успеят за първия учебен ден.Тече огрооомен ремонт.

Като бях на 3-ти в СМГ също са в скелета по коридора, мернах отвън от входа откъм Левски ли се казваше сега булеварда. Е видях най-после къде е това СМГ и какво представлява като сграда. Преди само съм минавала от там транзит без да съм обръщала внимание. Ремонтират, но обема не знам колко.

Пуснаха днес метрото - чета сп Кл Охридски  и сп Драган Цанков, да ама днес показаха по телевизията сп Кл Охридски и после В Левски и следваща Интерпред. Замислила съм се за детето на АннЛии, дали няма да и е удобно с Метрото и от там с трамвая до Хим факултет. Нали тя пита веднъж, а аз мисля. Помагайте, ако знаете местоположението на спирките.  
Вярно НПМГ птички пеят, тишина, спокойствие, но транспорта е труден в момента.

Благодаря за пожеланията още веднъж.  Hug Hug Hug

# 355
  • България
 Пак се набърквам в темата с очилата. Дъщеря ми ги носи вече 13 години. Колко рев съм изревала в началото, мисля че е излишно да казвам. В детската градина имаше няколко подигравки, но бързо ги елиминирахме с помощта на учителките. В първи клас може би също е имало намеци, но и там се справихме бързо. Винаги избираме рамки, които са актуални в момента, също да й отиват. Лекарката ни държи да са със защити на стъклата и когато е пред компютъра да е с тях. От миналата пролет носи и лещи. Казва, че са й по-удобни за спорт и балет, само в басейна е без тях защото обича да се гмурка и се притеснява да не ги изгуби. В началото й беше трудно да ги слага и особено да ги маха, но за около 7-10 дни свикна.
 Мисля, че децата ни са вече достатъчно големи й зрели и за тях очилата са по-скоро аксесоар, а не повод за подигравки.

# 356
  • Бургас
Здравете, отдавна не съм писала във форума.
Искам специално да поздравя Дороти за празника й, макар и със солидно закъснение.
Дороти, да си жива и здрава, много щастлива и голяма късметлийка!

Аз нещо трудно се вясвам напоследък. Вечер гледаме да излезем на разходка. Последните 1-2 седмици и доста закъснявам от работа, понеже чакам одит. Уикендите зарязвам всичко и гледам да уплътним както подобава, защото е ясно, че са последните дни за плаж. И днес вече, при този проливен дъжд, който се изля, ми остана време и за комп.   Sunglasses
Утре е родителската среща. Нашият татко ще отиде и ще каже за какво става дума.

# 357
  • гр. София
Това с очилата хич да не ви тревожи.На тяхната възраст ми откриха късогледство,което уж се предавало по наследство.И двамата ми родители са далекогледи.Минала съм през периода,в който бях наричана "цайс",но това не ми е оставил дълбок отпечатък. Laughing
Сега времето е различно, има много възможности нашите пуберчета да изглеждат впечатляващо.

# 358
  • гр.София
Скъпи ,БГ-мами!
Много ми е драго отново да сме заедно!Никак не сте скучали тези дни-някои са порастнали/Честито и от мен,Дороти,макар и с голямо закъснение/Срещи заформяте-прекрасно,ще ми направя всичко  да успея да дойда и аз!Няма такова велико нещо  като форума на майките-това лято се срещах с приятелки,които не живеят в БГ и ми споделиха,че най-истинската връзка с родината е именно нашият форум!
Днес излязоха списъците в СМГ-Пеши е в 8а-повечето дечица са ни познати...Видях,че и Камен на Кабо Алма е в класа ни,за което много се радвам!Ще ми е много приятно да се виждаме на родителски срещи.Ако има и други...просто не съм ги разпознала,но време има!
Утре пращам келеша да си оправи медицинското-бях забравила,че и това ни предстои/вие ме подсетихте,за което отново мерси/.
Изобщо тук е много повече от енциклопедия!!!

# 359
  • През девет земи в десета
Мацкии,времето е отврат,дали да не направим срещата на закрито,примерно в мис Каприз или да проверя в заведението с детската площадка,дали има достатъчно места вътре.

За очилата,трябваше да нося още в първи клас,така и не сложих тогава и си карам без очила досега.Ще видим колко още,но очите ми не са по-зле от тая работа.
Голямата щерка в първи клас я изкараха почти сляпа с едното око,слава богу попаднахме на добър лекар и тя мина без очила,каза човека,че ще се подобри,било незнам си какво от възрастта и щяла да го израсне,наистина сега е добре.А Гого не съм водила на преглед,чете много,но пред компа не разрешавам повече от час и не всеки ден.

Сайта на НПМГ нещо не ми се отваря,дано да качват някаква информация,защото и аз взех да се изнервям като нищо не е ясно,а 15-ти наближава.
Още не сме изтренирали колко време ще отнеме разходката от нас до училище ще трябва да свършим и тази работа.

Общи условия

Активация на акаунт