Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Каква е препоръчителната диета по време на бременност?
Какви са препоръките за контрол на кръвното налягане по време на бременност?
Какви са препоръките за предотвратяване на подуване на краката по време на бременност?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Каква е препоръчителната диета по време на бременност?
Препоръчителната диета по време на бременност включва консумация на плодове, зеленчуци, салати, праскови и диня. Важно е обаче да се намали консумацията на хляб и сладкиши. Също така е важно да се отбележи, че всяка бременност е различна и консултацията с лекар или специалист по хранене е от съществено значение за определяне на подходящата диета за конкретния случай.
-
Какви са препоръките за контрол на кръвното налягане по време на бременност?
Контролът на кръвното налягане по време на бременност е от решаващо значение. Високото кръвно налягане може да бъде опасно както за майката, така и за бебето. Важно е редовно да наблюдавате кръвното си налягане и да се консултирате с лекар, ако стойностите са високи. Следвайте съветите на вашия лекар и приемайте предписаните лекарства.
-
Какви са препоръките за предотвратяване на подуване на краката по време на бременност?
Подуването на краката по време на бременност е често срещано явление, причинено от задържане на течности. За да се предотврати подуването, се препоръчва избягване на продължително стоене или седене, извършване на редовна лека физическа активност, повдигане на краката над сърцето по време на почивка и носене на удобни обувки. Ако подуването продължи да нараства, трябва да се консултирате с лекар.
-
Какви са препоръките за контрол на теглото по време на бременност?
-
Как мога да получа ПИК за проверка на болнични в Националния осигурителен институт (НОИ)?

и аз сега се чудя каква да е тая диета.....
.Писна ми.Краката са ми постоянно подути,вече изобщо не спадат.Добре ,че утре съм на лекар та да видим какво става.Тази бременност няма нищо общо с предишната.

Аз до сега сам +22кг. ,а с първото бях +30кг.

Само да ви радва!