Бихте ли простили изневяра?

• 10 684
  • 171
  •   1
Отговори
# 75
Дали бих простила?
Отговора на въпроса не е толкова лесен,колкото изглежда самия въпрос.Има толкова много неща който могат да са важни в конкретната случка.
Случи ми се!Дали съм простила? newsm78...........Просто угасна една много важна частица в мен,ако изобщо някога е горяла....не наистина е много сложно да отговоря поне за мен Peace.Но пък бих почела и тук  bouquet

# 76
Не бих простила. Аз не простих, макар че имаме 2 малки деца, камо ли преди сватбата  Naughty

# 77
Труден въпрос ,но преди сватбата ..... newsm78 едва ли.

# 78
Това, което бихте простили на себе си, би следвало да простите и на съпруга си.
Бихте ли си простили изневяра преди сватбата?

# 79
айви толкова много неща съм простила,че ако ги спомена ще ме обявите за мазохистка.Никога неказвайте никога,не се знае кога какво ще ви поднесе живота. Не винаги живота е ... bouquet

# 80
Забелязала съм,че хоарта се отнасят много предубедено към изневярата.Какво значи да изневериш?За мен изневярата има духовно измерение и не е свързана със секса.Все пак,каквото и да си говорим тук,човекът не е моногамно същество,иначе досега да е в Червената книга, наред с всички останали изчезващи видове Mr. Green
Аз поне бих постъпила така-ще проуча дали е имало само секс на базата на необяснимо влечение,или са били намесени и чувства.Ако е само секс,проблемът не съществува повече за мен.Ако обаче всичко е било изпълнено с много страст,емоции и чувства,давам му зелен светофар на човека да си се оправя по живо и по здраво.Все пак,няма незаменими хора,освен собствените ни деца.

# 81
айви толкова много неща съм простила,че ако ги спомена ще ме обявите за мазохистка.Никога неказвайте никога,не се знае кога какво ще ви поднесе живота. Не винаги живота е ... bouquet

Именно. Простила си толкова много неща на други, понеже си склонна да ги простиш И на себе си.

# 82
Не е въпроса да можем да си простим,а да нестигаме до там Peace.
А по конкретния ти въпрос,Да и това съм простила.Което всъщност е трябвало да ми е обица на ухото занапред и да се замисля що за човек ще седи до мен,но явно ми е било малко за да е поука.
Казвала съм на човека до мен че,когато някой иска нещо номера не е да го направи за да му се смее целия свят,а да го направи така че да ненарани никого около себе си и пак си си мисли или да си се чуства по някакъв начин щастлив newsm78
И немисля че в точно такива моменти израза "склонна да ги простиш И на себе си"има място,или може би аз не те разбирам.Кое да простя,това че този до мен ме е предал още преди да ме има ли Rolling Eyes.Или може би да се поставя на неговото място Rolling Eyes..обясни ми наистина неразбирам.

# 83
Дано никога не ми се наложи да разбера дали бих простила! Praynig

# 84
:.обясни ми наистина неразбирам.
Това, което исках да кажа е, че хората сме склонни да прощаваме на другите тези грешки, които бихме простили и на самите себе си. И не можем да простим на друг онова, което и на себе си не бихме простили. Т.е. това, което си простила е нещо, което съзнателно или подсъзнателно чувстваш, допускаш, че и ти би могла да направиш. Или, както се изрази в първия постинг, "никога не казвайте никога".
Може и да не ти хареса, но тезата ми е, че си способна на същото, което са ти причинили и затова си способна и на прошка. Разбира се, не говорех за теб конкретно, а обобщено. Безгрешни хора няма.

# 85
Е значи правилно съм те разбрала все пак Shocked.Та немисля че си права,защото ни най малко ми е идвало на ума аз дали бих постъпила в конкретния случай по този начин с него,и ни наймалко бих имала време да мисля точно затова как би се чуствал той тогава.Мислиш ли че един нормален човек в такъв момент има време и силите да мисли как би било от другата страна? Rolling Eyes
Грешки не се прощават защото видите ли аз мога да бъда от другата страна,има много други подробности който водят до прошка,но не и това.Това не е нито оправдание,нито причина за да прости някой Naughty.Та нали по този начин се показва едва ли не липсваща вина,това ми звучи като да се самообвинявам че той е постъпил така ooooh! Laughing .Доста пъти се повторих,но то е защото чувството и момента трудно се описват,не ти ли мине през главата като усещане трудно е да се обясни.

Има и една думичка която никъде неспоменах,а трябва Компромис.
По умния отсъпва....(или се прави на прост,според случая е)
Всеки прави грешки....(въпрос на личноста е време е дали ще ги повтори)
За доброто на децата...(за което се казва че е отживелица,но понякога не е)...

Всичко е много индивидуално,но с това което ти казваш немога да се съглася.Абсурдно е.

# 86
# 87
# 88
  • Бургас
Никога не бих простила,но дано да не ми се и налага Naughty

# 89

Всичко е много индивидуално,но с това което ти казваш немога да се съглася.Абсурдно е.

Разбира се, ти така усещаш нещата - така ги тълкуваш. Всеки има поглед или, един от любимите ми лафове ,/Лок/ "Всеки човек си има хоризонт. Когато хоризонтът започне да се събира/стеснява, той се превръща в точка. Тогава човекът казва:Това е моята гледна точка." Не искам да те убедя, че тезата ми е единствено правилна, понеже допускам, че може и да не е. Но пък имам право да си развея гледната точка Wink. И още нещо - струва ми се, че опрощението е пряко свързано с емоции, чувства, нагласи, стереотипи.....и не се случва в резултат на целенасочен мисловен процес.Префърцунено стана, ама...така де, исках да кажа, че даваш прошка "от сърце", а не "от мисъл".

Общи условия

Активация на акаунт