Лятото си отминава,а МАРТенчето още повече се забавлява

• 27 072
  • 730
  •   1
Отговори
# 285
   Добро утро.

Ронибони, браво на малката Али. Дано и занапред да е така.

Диди, за падането на корема не мога да помогна, но другите вече са се включили. Дръжте фронта с малката, а ние ще стискаме палци. За Св. Мина не знам нищо. Знам само, че и ние ходим на празника на Св. Мина на черквата, която се намира в някакво село между Петрич и Сандански (мисля, че е с. Старчево, но не съм сигурна). Идват много хора и знам, че някои остават да преспиват там, ако имат някакви проблеми.

Поразтърсих се и открих, че черквата е построена 1848г. Ето какво намерих:

http://4coolpics.com/photo/elrisha/121461.html
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D1%82%D0%B0%D1%80%D1%87%D0%B5%D0%B2%D0%BE

# 286
Браво на Али, дано да е все така спокойна.
Диди, аз много го тача Цитросепта, но в носа на Дея не бих й го сложила. Преди доста време пробвах, защото имах лека хрема и резултата беше страшно главоболие и ужасно обилна хрема в продължение на седмица. Дори ми дадоха болничен, защото изглеждах потресаващо. Предполагам, че така организмът се изчиства - капките са стигнали до синусите и са изкарали всичко ненужно от там, но беше наистина болезнено и ужасно неприятно и за това не смея да го направя пак. Не си спомням колко капки си капнах, но знам, че спазвах стриктно предписанието от листовката. А за пиене - много го пием вкъщи. Що шишета сме изпили с мъжа ми... Още през 2006 го открихме и сме много доволни.

За манастира Св. Мина - той е известен, като място, на което бездетните двойки получават благословия и помощ. Ние разбира се, също минахме от там, след 3 години опити, след което успях да забременея само 2 или 3 месеца по-късно, при положение, че напълно се бях отчаяла и съобщих на всички близки, че аз деца няма да имам. Знам, че това е светецът, които изпълнява желания, при това най-бързо.

# 287
  • Sofia
Диди, не го знаех това. ще гледаме да дойдем непременно стига времето да е читаво. Дай подробности - от колко часа е и трябва ли за носим нещо?
За яслата - и днес като вчера. Николай пак е ревал през почти цялото време.  ooooh! Какво ще го правим не знам. А аз мислех утре да ги оставя цял ден... Ма май няма да стане като гледам.  newsm78  Обаче за това пък ядат и спят два пъти повече  Laughing Днес като чух какво са изяли на обед лошо ми стана - по две супи, по две пълнени чушки и хляб  ooooh! Казах на лелята да не им дават толкова много, че не са много слаби и без това. А вчера следобед спаха 4 часа!  #Crazy

# 288
Ехооо, пак съм аз  Mr. Green Момичета, много благодаря за пожеланията  Hug

Взех малката в 12,15 ч., тъкмо дъвчеше ябълка. Доведоха ми я за ръчичка, не беше плакала скоро /не беше зачервена/. Каза тао, тао на лелката и след това ам-ам, явно да й дадат още ябълка. Не се разплака като ме видя, съвсем спокойна беше, започна да ми показва и казва разни животинчета, които виждаше в момента на стените. Сестрата ми каза, че на обяд не е яла нищо освен малко хляб и ябълката. Тя по принцип не яде друго /аз си я нацоках хубаво преди малко/. Обаче ми каза, че била много палава. Тази сестра каза, че сега идвала и не е видяла, но другата сестра я е предупредила. Каза, че много трябвало да внимават с нея. Имали масички и столчета и се катерила там, а със сигурност е и скачала, защото тя много обича да скача от високо. Аз днес като се обаждах в 10,30 ми казаха, че много добре е закусила и в момента бесняла  Crazy Плакала малко, но било нормално. А Али ми говореше за някакво конче и люлю, сигурно имат нещо такова в яслата. Преди малко я сложих да спи, надявам се скоро да заспи. Общо взето според държанието й, все едно нищо ново не й се е случило. Като я питам дали й е харесало и дали ще ходи утре пак, отговаря с да. Ох, засега съм спокойна. Дано и утре да е така.

# 289
Аз да ви попитам, корема като падне след колко време се очаква раждане, има ли поне 2-3 седмици, че ми е рано още, а беба като чели иска да излиза. Нямам контракции, поне не ги усещам.
Прегръщам ви всички Hug

Диди, моят корем падна 1 месец и 2 седмици преди да родя, даже я преносих Rolling Eyes ... индивидуално е Hug

# 290
Ронибони,браво на Али дано все да е така спокойна и игрива.
Сави,дано Николай да се адаптира скоро и да е спокоен и той като брат си.
Марги,много е миличка Дея  Heart Eyes
Много ви благодаря за пожеланията за университета,много сте мили  Hug
С Натали нямам проблеми като сме на ново място,доскоро наобяд спеше само навън в количката,но вече ме мързи да стоя цял ден в морската градина и затова излизаме като се наспи,а понякога и преди това.Спи навсякъде,в нашите, в свеки,на почивка като ходихме,в сестрата на мъжо,в кръсниците,абе няма значение къде щом е с мама,значи все едно си е вкъщи,но без мен никога не е заспивала вечер,очаквам този момент,защото свеки има голям да я вземат за през уикендите на вилата им,ама да видим кога ще стане това.

# 291
   Наминавам пак да ви видя как сте.

Савина и аз ще стискам палци Николай да се адаптира бързо. Мислех си, че щом е с брат си нещата ще станат по-лесно. Поне познава него и би трябвало да му вдъхва спокойствие като си играе и не плаче. Дано утре да се похвалиш, че е минало добре.

# 292
  • Sofia
Момичета, я кажете с какво си завивате децата? Мойте до сега ги завивах с одеалца, ама те по-скоро ги ползваха да ги гушкат отколкото да се завиват с тях. На практика си спаха цяло лято отвити. Ама сега вече става студено и не знам какво да ги правя. Не ми се ще да спят с дрехи като миналата зима, пък и отвити не върви...  newsm78 А не мога да влизам да ги завивам защото само като хвана дръжката на врата се будят веднага. В чували хич не знам дали ще стоят, големи ми се виждат вече за чували...

# 293
  • София, Борово
Добро утро на всички!
Благодарности за отговорите за падането на корема  bouquet
Виктор си го носех ниско, седалищно напречно и все си ми беше нисък, сега пак е нисък, ама си пролича падането му.
Сави, Виктор също спи отвит. За сега му обличам дълга пижама и се будя през час да го завивам. С чувал той не може да спи и за зимата мисля да му шия чувал-гащеризон. Видях юргани на м2 да се продават, като платове.. Това е решението за нас..
Рони, браво на Али, и хубаво, че и харесва. Това е много важно Hug
Марги, ти си получила алергична реакция от цитросепта...аз така получих от клеевата тинктура.
Къдрич, радвам се, че се разписа  bouquet
Хубав ден на всички Hug
Аз пих обезводянващо и поне до обяд ще съм си в къщи..

# 294
   Добро утро.

През лятото Лили спеше само по боди потник и слагах една много малка пеленка само на кръста, от която се отказах много бързо, защото Лили се върти доста и я махаше. След като се застуди почнах да я обличам с боди с дълъг ръкав и долнището на пижамата, а отгоре одеалце. От няколко дни спи с боди потник и пижама горнище и долнище, слагам и чорапки. Леля ми донесе от Испания едно одеалце, което е много мекичко и доста голямо. Сега като я завия, колкото и да се обръща е винаги е покрита. С другите като се обърнеше 1-2 пъти и гърба и оставаше непокрит, а след още толкова одеалото вече беше в краката й.

# 295
И аз завивам Дея с поларено голямо одеяло, но тя се върти страшно много и винаги като стана е отвита. Будя се няколко пъти през нощта, за да я завия и обикновено я заварвам легнала наопаки, т.е. главата там, където трябва да са краката. Докато прави тези маневри, винаги успява да направи одеялото на топка и да го изрита далече от себе си. В повечето случаи спи напълно отвита. Аз съм решила да й направя собственоръчно чувалче, което да е много свободно, като идеята ми е вътре в него да се върти свободно, за да не се чувства като навлечена и да не протестира срещу него. Навремето майка ми ми беше ушила такова, така че сега разчитам на нейната помощ.
Диди, защо пиеш обезводняващи? Да не задържаш вода?

# 296
  • София, Борово
Диди, защо пиеш обезводняващи? Да не задържаш вода?

Да, Марги.. и на на 5-6 дни пия по 1 хапче.

# 297
Здравейте, момичета!
Рони, браво на Али. Дано така да си продължавате. Hug
Сави, пожелавам ти бързо да свиква Николай с яслата.
Илиянка, много ми е драго да видя, че си се разписала. Честито ви християнче.
Ванеса е болна. Уж беше само хрема, после започна да кашля, вече има и температура. Всички дечица от компанията ни в градинката са със същите симптоми. В яслата имаше също 4-5 болни...... Та тъкмо беше започнала да посвиква там, в петъка изкара значително по-спокойно до обяд и аз тази седмица си я гледам вкъщи......после наново ще трябва да се адаптира в яслата.
За спането на чуждо място, голям проблем мие - заспива трудно, спи неспокойно и по-малко от обичайното. На почивката имахме голям проблем с това, а за яслата не ми се мисли. Надявам се на чудо.
За завиването - спи с боди, пижама, чорапки и блузка с дълъг ръкав. Вече ѝ слагам и чувал, тънък, само чаршаф, защото иначе са ѝ студено ръчичките, но аз по принци си я обличам повечко. Вкъщи е 20 градуса.
За ваксините- аз мисля да сложа Синфлорикс - аналог на Превенар, но покрива повече щамове на пневмококите. Имуностимулант давам Имунокинд, опитах се да давам и цитросепт (който аз самата пия от 6-7 години), но много ѝ горчи и ми е невъзможно да я накарам да го изпие. Сега започнах да ѝ давам Умкалор капки, пак билков имуностимулант, но още не мога да изразя мнение за него.
Малко новини за нас - Ванеса вече си казва името и един ден седнала и говори на една крава - "Кажа Неси-цеси, на гинка" - в превод "Казвам се Ванеса-принцеса, на една годинка"! Друго много сладко е, когато стане сутрин и започва да вика баща си - "Тати, ке си" - "Тати, къде си" и аз като я попитам - къде е тати, а тя ми казва - "Тати боти апатеки" - "Тати работи в аптеката"!
Дългичко стана....

# 298
Галя, много сладко звучат думичките на Ванеса. Браво на детето, напред е с материала.
Дано се оправите бързо и скоро да тръгне на ясла. Дея също е болна - с хрема е, а вече започва и да кашля, но педиатърката твърди, че е от сополите. Вече от седмица си се гледаме  двете и взаимно се успокояваме след капките за нос. Sad Вече нямам психически сили да мъча детето със сиропи и капки. Не мога да я гледам как пищи и се мята и все по-често и аз започвам да рева. Преди не приемах толкова трагично лечението й, но сега ми е голяма драма.

# 299
  • Sofia
Диди, кажи от колко часа е курбана на Стаменов?

Общи условия

Активация на акаунт