Лятото си отминава,а МАРТенчето още повече се забавлява

• 27 053
  • 730
  •   1
Отговори
# 240

П.П. Има ли някой зарибен по фермите във Фейсбука, да вземе да ми прати някой подарък, че съм го закъсала с парите Grinning Ради???
Aaa, много сме, много сме:) Ради, Цвети, Цвети и Поли запалихме:)) Само трябва да се намерим като приятели. Потърси ме- Nikoleta Zlateva съм, ще намериш и другата Николета Златева, това е Къдричката, предполагам по снимките ще ни познаеш коя коя е:)

# 241
   Благодаря, че споделихтеи за вашите дзверчета. То това не ме успокоява, но все пак гледам, че не съм сама.    Mr. Green

Савина, как така в провинцията не искат изследвания? Някой те е излъгал. Навсякъде искат. И ние скоро ще правим.

Дианче, радвам се, че Виктор е по-добре и хремата минава.

Аз съм ЗА детските градини, но ПРОТИВ детските ясли. Не знам, все ми се струва, че са прекалено малки за да се отделят от майките си, но ситуацията го налага. Другото, което за мен не е нормално е 2 лелички да гледат 30 деца на тази възраст. Поне така ми казаха, че групите са по толкова. Като тръгнем ще видим, но все си мисля, че групите трябва да са по-малки. Все се чудя как ще ги хранят. Ако е нещо, което да си държи в ръката Лили може сама да яде. Понякога я оставям да си хапва сама и с вилица - домат, краставичка или сиренце, но рядко я оставям да яде сама супа. По-голямата част ще е върху дрехите, но не и в устата. А как 2 лелички ще нахранят толкова деца? Все такива въпроси ми се въртят.

# 242
Другото, което за мен не е нормално е 2 лелички да гледат 30 деца на тази възраст.

За това съм много съгласна. И въобще не ми е ясно как става номера, като аз сама едва се оправям с 1, не си представям 2 лелички как се оправят с 30. Хубавото тук е, че имаш избор - първо бях записала Калоян в ясла към ОДЗ, където са по 30 деца групите. Но размишлявайки по темата как се справят 2 лелички с 30 деца (според мен мисията невъзможна), се отказах и го записах в чиста ясла, където са 15 деца с 2 лелички и 1 сестра. Пак не ми е ясно как се оправят, ама явно се оправят някак си след като повечето деца минават от там. На всичките ми приятелки децата са ходили на ясла (много работим ние тук затова сигурно Grinning) и повечето са доволни от този вид социални заведения. Абе големи размисли и страсти са ми тези ясли, дано не се окаже че ги мисля вече 1/2 година и накрая да ги посещаваме 1 седмица и да се предам Praynig

Днес съм много редовна, ама ми се говори, а и не ми се работи Grinning
Ще взема да мина и през чата.

Последна редакция: пн, 01 ное 2021, 09:42 от bubanka

# 243
  • Лондон
Добро утро, сигурно ще ви се стори потресаващо, но да споделя малко местен опит по повод детските градините (тук така наричат заведенията за деца до 3 години, после е вече училище) - хубавите неща са много, вкл. това че за бебета и деца до 1 1/2 години за 3 деца се грижи една възпитателка, после от 1/12 до 3 - една за 4 деца и после в предучилищната 3-4 години една жена - 8 деца. Ако случайно това съотношение е нарушено и аз примерно го разбера, мога да им затворя градината за доста време, а като се има предвид колко пари ще загубят, може и да фалират, та в това отношение проблеми няма.

За болестите обаче става малко по така - тук разбирането е, че детето трябва да изкара съответните грипове и така да закали имунната си система, изследвания преди градина няма, ако можеш да си плащаш и си намериш свободно място, детето е на градина. Също после ходят болни, с течащи носове, само при висока температура, разбирай 39 и нагоре и повръщане или диария ги връщат в къщи. Най-крайното е за шарките - тук си водят децата на гости при болно от шарка дете за да може тяхното дете да я изкара в ранна възраст Shocked За мен това е много прекалено и не мога да го приема Thinking Иначе от тръгването Аннабел боледуваше по веднъж на всеки 3 седмици (така го засякох горе долу), но си ходеше на градина, ако нямаше температура. Сега от месец и нещо е добре, чукам на дърво, но от този месец чакаме новата вълна на свинския грип та ще видим как ще е...

Като говорим за имунитет, някой ще ми каже ли някоя БГ хитрина, да не разчитам само на естественото все пак Heart Eyes Четох нещо за клеева тинктура, някаква сребърна вода, някои ще ме осветли ли по-подробно, може и на личния? Мерси предварително Hug

# 244
  • Тук и там
Добър ден и от нас  Peace
Екстра кафенце си ни спретнала Сави   Hug
Ааа tzvetak   - много сте пораснали  Hug А за сребърната вода и клеева тинктура, май Рони спомена нещо  newsm78 Дано да разясни тя как ги дава на Али.
И аз повече клоня към мнението на Тинчето - или иначе казано "против" яслите и "за" градините, но като си гледам малкото как ме строява в 2 редици  ooooh! Бяхте се заоплаквали, ми вчера я тупнах Галя през памперса. Винаги успява да усети, когато имам работа и постоянно ходи, обикаля ме, мрънка, докарва го до рев, което наистина може да ти изпили нервите  Confused Ето и днес, изкарала съм я в градината, е не - не иска да си играе, а да я нося на ръце и така да си седим. Опасно човече е ей  Crossing Arms
Сега е  наказана в креватчето си  Mr. Green Но един път направи същия номер и заспа рано-рано, та може да не си е доспало сутринта детето  Simple Smile
*Пипи*, точно и ние снощи имахме много странен рев. Наистина не можах да си го обясня, защото следобедът ни беше съвсем спокоен  newsm78 Детска им работа, само ние да издържим  Praynig

# 245
Момичета, много ме мързи да пиша, но се включвам, за да ви напиша, как давам сребърната вода и клеева тинктура. Дано и аз да съм ви полезна с нещо  Wink Засега давам сутрин една ч. л. сребърна вода + 2 капки клеева тинктура /капвам в лъжичката със сребърна вода/. Разбира се, може да се сипе в сок или във вода, но аз я давам със лъжичка, за да съм сигурна, че Али ще изпие цялото количество.

А ето това съм го копирала направо от мнението на д-р Михайлов - Сребърна вода по 1 чаена лъжичка сутрин поне месец за деца, посещаващи ясли и детски градини и забърсване на очите поне първия месец с отделни тампони. После, ако всичко е наред може да се направи пауза, но към декември когато зачестят вирусните заболявания, 2 пъти дневно по 1 чаена лъж. И клеева т- ра по веднъж на ден може да си върви до март вкл. Клеева тинктура - По 1- 2 капки на прием за година живот. За профилактика, веднъж дневно, сутрин. Когато боледуват повече деца в градината, 2- 3 пъти дневно.

# 246
  • Sofia
Ми не знам как, но със сигурност знам, че в Чепеларе например не искат изследвания. Друг въпрос, че там няма и къде да ги направиш.  Laughing
А за яслата... и аз принципно съм против. И на мен много ми се иска да си ги гледам до 3 год (отделно дето хич не ми се работи  Embarassed), но с това майчинство 240 лв и две малки деца няма как да стане за съжаление. А на бабиндом хич не съм фен. То нашата баба няма и да се справи с двамата, ама и да се справяше, на ясла е по-добре според мен. А лелите се справят щото децата там много повече слушат отколкото в къщи, не се глезят и т.н.

# 247
Тин4е нареждат няколко деца
и ги хранят едно временно и така децата гледайки от другото ядат
поне това е практика в нашата градина но тук за храненото се сабират 4 души
2 лели и двете сестри
които ги гледат

# 248
# 249
  • София
Диди,мерси  Hug,не го знаех това!

И аз съм чувала,че децата в яслите и градините не се лиготят като у дома и е по-лесно за учителките,но нещо не си представям Жорко да се кротне там - ще видим след седмица. Confused

# 250
  • София, Борово
Диди,мерси  Hug,не го знаех това!

И аз съм чувала,че децата в яслите и градините не се лиготят като у дома и е по-лесно за учителките,но нещо не си представям Жорко да се кротне там - ще видим след седмица. Confused

Ами в подкрепа на това ще кажа, че Виктор като ходи на чуждо място се държи много различно. Не е палав, не пипа където му се иска, ако някой не го познава ще каже че е голям кротушко.
tzvetak, тук също я има тази практика да се водят деца при други болни деца от шарка, заушка и т.н за да ги хване в ранна възраст понеже се кара по-леко.
И да ви кажа внимавайте като оставяте децата в креватчетата сами, Виктор излиза сам от доста време, но е твърде опасно, ако не го наблюдавам.
Рони, благодаря за информацията   bouquet

Последна редакция: сб, 12 сеп 2009, 08:14 от Diana

# 251
  • Бургас
Мами,здравейте и от нас!
Ние не сме писали отдавна,ноне сме ходили на гости на хора с Интернет.
Надявам се,че всички сте добре,повторно бременните мами-също,стискам палци за което.
Н е знам кога ще включим Интернет,но сега компютъра е на поправка и смятам до месец да стане и това.
Не знам ка са вашите деца,но Мария доста говори,само дето не иска да пишка в гърнето.
Има към 12 зъба вече.Излизаме без количка отдоста време.Вече не сме на кухня,че тя не яде от тази храна.Н е се сещам за друго ново,освен,че е вече християнче.Кръстихме я на 15 август.
Целувки на всички.По-късно мога да видя отново за малко какво сте писали в темата преди това.
Целувки на всички ви!Наистина се надявам всичко да е наред.

# 252
  • около Варна
Привет и от мен, отдавна не съм се включвала, но няма нищо за хвалене при нас!

Шоколадово бонбонче, Славундер, радвам се да ви видя!

Диде, незнаех, че и при теб е толкова сериозно, реших че са се оправили нещата с плацентата, ама ти защо никога не се оплакваш бе жена, какви хора сте вие с Поли, мрънкайте малко, мен ако ме подстрижят кофти ще ви надуя главите от мърморене Grinning

На всички тръгващи на ясла пожелавам бързо адаптиране и по малко да плачката, майките също.

Относно периода с тръшкането и ние сме в такъв, особено от няколко дена е невъзможна, едно хленчене, налага се, като не стане на нейното ще ме оглуши да пищи. Без количка е абсурд да изляза, аз съм наляво, тя надясно, после докато се спре да обере всички боклуци от земята ooooh!
Иначе всеки ден научава по някоя нова думичка, владее китайския перфектно, пее песнички, играе си, личи си, че е голямо дете.

# 253
  • София, Борово
добро утро на най-прекрасните майки!  bouquet
Шоколадово бонбонче, радвам се, че писа и че всичко при вас е ОК! Честито Християнче  bouquet
Виви,  Hug Да ти кажа и ние с китайския сме напред с материала, може и японски да е или хинди, важното е, че се справя перфектно. Laughing
да ви кажа липсва ми това, че не ме нарича мамо, а Диди. Хем звучи сладко, хем искам да си ми вика мама. Голяма глезла съм станала май...
за периода с тръшкането - желая на всички здрави нерви, защото не напразно наричат втората годинка на детето "кошмарните 2"  Wink

# 254
  • София
добро утро , красавици! Heart Eyes

Раздвижи се темата напоследък. Hug
Ние сме накрак от 6.30 - ранобудник си е Жорката и това си е. Tired

шоколадово бонбонче, Hug липсвате ни с Мими - да ти е живо и здраво християнчето.

Жорко от месец много задобрява с говоренето,повтаря каквото чуе ,знае повече думички,свързва ги по 2 ,максимум по 3 в изрази.Някои от думите обаче се състоят само от първата сричка  Laughing - например "ко" е кош , "пи" е пишкам,, "мо" е мокро , като иска да го вдигна -дига ръце и казва "ди"  и т.н.,другите ги казва цели ,ма разбираме го де.
С гърнето сме на нулева позиция обаче признавам си - аз имам вина  Blush,защото май само аз не го пробвам особено.Слагам го много рядко,той или не иска или сега с голям зор 5 мин. и нищо не върши.Казва когато ака - идва и казва "ако" и се пипа по дупето,но ака в памперса.

Ние утре тръгваме към Троян и  на 15-ти ще е кръщенето на Жори в Троянският манастир.Още не сме подготвили нищо и не знам днес кое по напред . CrazyДаже не знам ,какво ще обличам и накрая може и по дънки да се изтипосам. Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт