ЮЛЧЕТА 2009 - ТЕМА 3

• 13 370
  • 291
  •   1
Отговори
# 75
Страхотна тема! Записвам се и аз, макар, че днес си заминаваме вкъщи и кой знае пак колко време няма да се включа.

Съгласна съм с Маймунчето... има лесни и трудни бебета. Не сте вие виновни, че сте ги научили на ръце. Откакто се е родила Преслава колкото и пъти да е заплакала веднага съм я вдигала и носила и така и не се научи. Ако реве или мрънка е за нещо съществено (памперс или ядене, или е напишкана или е повърнала и е мокро на бузката) и щом проблема бъде отстранен си се успокоява и без да съм я държала и минута в ръцете си.

Чета, че някой бебета не акат всеки ден.. има ли такива само на кърма, които не го правят всеки ден? Защото Преслава само 2 дни в болницата не можеше да ака и от тогава.. всеки памперс е опикан и оакан до краен предел. Всъщност това ме кара да си мисля, че хапва добре.  Thinking

Отношенията с тати май се промениха само към по-добро Simple Smile Още откакто идваха в болницата да ме виждат пък и на изписването ме гледаше като хипнотизиран и повтаряше колко съм хубава (пък аз определено не намирам разлика с преди) и само се усмихваше и ме целуваше.. и така до сега.. Става с мен нощеска, за да изхвърли памперса и понеже кърмя не може да помогне с друго ляга и ни гледа Simple Smile Много е мил и определено станахме по-сплотени. Нямаше как да имаме разногласия в отглеждането, защото колкото малко знам аз за процеса той си каза от рано, че НИЩО не знае... и съответно не спори  Laughing

Мама Барба, успех в новото начинание! И аз още в болницата стигнах до решението,ч е ми се ражда пак... и сега мога даже! Ама секциото налага чакане... Пък и по време на операцията докаторката ми видя 2 миомни възела... и каза че са ужасно големи и че се учудвала че още имам матка.. Не ми стана особено приятно.. Та, ако е казал Бог ще имаме още дечица, ако не... Това да ни е живо и здраво и ние покрай нея, че да си я гледаме  Praynig

# 76
  • Canada
здравейте и от мен!
И аз съм съгласна с Маймун, че има лесни и трудни бебета... И увиването наистина действа...
Ние имахме 4 поредна лека нощ ( с леки колики)!!! Урраааа... Peace Пожелавам и на другине майчета и бебчета да ги отпуснат ужасните колики...
БуболечеМече, браво на вашия тати. Много е важно за жената, мъжат да я подкрепя, да се чувства сигурна и обичана... Трябва повече мъже да са като твоя... Peace Hug
А да ви кажа, че забелязах че Нико когато имаше най-силните колики, пръцкаше много и се пънеше и т.н. Откакто са го поотпуснали, пръцка много по-малко... Предполагам че има някаква връзка. А между другото, давам капки Биогайа - незнам дали те помогнаха, но горе-долу оттогава го поотпуснаха.
Имаме накакъв проблем с кърменето. Като го сложа на дясната гърда, суче, но много се дърпа, сумти, все едно се бори, а на лявата си суче спокойно... Аз знам че дясната ми тече по-слабо, но пък си има кърма.

# 77
И ние сме на режим, който аз в началото изградих, а бебето после свикна с него. Идеята е, че кърмата престоява в коремчето 2 часа и половина, затова се хранят през 3 часа, та затова ако е яла добре и се размрънка по средата между храненията не й бутам цица, а търся проблема другаде.
Случва се обаче да е много гладна след 2 часа - снощи например ми изпи мозъка направо след къпането и след това спа като пън до 4 през нощта, та си отспах и аз де.
На ръце не е свикнала, даже мрънка като я подържиш и почва да се извива, не й е приятно. Не че някой се натиска да я носи с часове де.

Карелия и аз това съм го забелязала при слаба струя - например като свършва кърмата, а ако не се е наяла и кърмата свърши в едната гърда оле майко така се ядосва и писва...
Вчера бяхме на центъра и се кърмихме в колата  Wink Чак краката ни заболяха от обикаляне.
Знаете ли забелязвам, че като е гладна си вдига ръчичките към мен да я взема и ритка нервно! Ама че хитруша...

# 78
Карелия, ние имахме същия проблем - на двете гърди се държеше различно.. реших го малко странно. На дясната гърда като я слагам и пъхам ръчичката под мишницата ми, а докато суче от лявата си я гушкам с двете ръце отгоре... не знам дали го обясних правилно и вече си е спокойна. Е като спре да шурти (защото като засуче и точно това се случва и често я уливам  Laughing ) и трябва да направи няколко сукателни движения не й е приятно, ама мързеланата е така Simple Smile

Искам само и аз да кажа на Сандра за спокойното бебе (май с теб се оплаквахме колко малко ритат бебчетата ни през бременността? Дано не се бъркам) И на мен все ми викаха "От жълтеницата е кротка, чакай да й мине и ще видиш" ... сякаш вече мина жълтеницата пък аз нищо не видях Wink Кротичка си остана.. Е ленивия писък като огледнее се смени с хубаво и звучно ГАААА като заплаче, но пък си е много послушно ядящо и спящо бебе Simple Smile Желая ти и твоето да си е такова!  Hug

# 79
Момичета, вие правите ли опити да отказвате нощното хранене на бебчовците (в 3ч) и откога ако ДА?

# 80
Здравейте, влизам да честитя на патерица месечинките на астралните ни близнаци Нико на Карелия, Габриел на Аманита, Антони на Сиско75, Габриел на Лилия, Денис на Силвия-Алексис и Никол на Мише66, а също честито и на днес празнуващите.

Нас отскоро ни почнаха коликите и давах първо Саб симплекс, после ми дадоха някакъв канадски илач - Грипова вода, помня че някой тук също беше давал от нея, та ако може отзиви да даде ще е добре.
Айде друг път ще пиша повече, че бебчо ме вика.  Simple Smile

# 81
Изобщо не се и опитах да създам режим на хранене на Даниела-тя сама си го създаде!Ако сме навън,изобщо не я събуждам да яде на часа!Вечер яде след 20ч./зависи кога сме се прибрали/.След това яде,когато се събуди /в 1ч.,в 2ч.-зависи от нея/.
Имам доста горчив опит с баткото,когото хранех "под час".И преди съм писала,че той доста повръщаше /имаше ГЕР/.Въпреки това,аз слушах повече педито,отколкото детето си и го хранех точно "под час".Вследствие на това за месец и половина Йоан наддаде само 300 гр. Тогава дръпнах една майна на педиатърката и започнах да си храня детето "на поискване".Естествено,той започна да си наддава по толкова по колкото трябваше!
Единственият режим,който създадох на Йоан и ще се опитам да създам и на Даниела,е режима за сън-обеден сън и вечер да си е в леглото не по-късно от 22 ч.

# 82
  • Кърджали
Някой ми беше казал, че скоро ще питам това дете няма ли да спи  Laughing Както се оплаквах, че само спи, тия два дена през повечето време е будна. Дори ми се струва ,че спи по - малко отколкото трябва.... Абе като спи - проблем, като не спи - пак проблем.. Само дето май гледам и аз на какво да се чудя.
Иначе продължава да си ми е кротичка. Лежи си в леглото, оглежда се... Чак като реши, че е гладна и се чува гласчето...
От утре таткото се връща на работа. А как хубаво се гледаха двамата, тати се справя по - добре от мама в гледането на малката принцеса.

# 83
Здравейте и от нас Hug

Снощи изкарахме трудно,не успях да се понаспя Crazy,заради колики ,разбира се.
Смених капките,дано има полза Heart Eyes.
Сега спинкаме сладко сладко Heart Eyes Mr. Green,следобяд ще излизаме на първа разходка newsm68,че изперках вече вкъщи smile3515.
До скоро таткото не даваше и дума да става за излизане,малък бил,щял да настине,незнам си какво си Crossing Arms,майка му и тя,не та не,като станел на 40 дни smile3515,някой щял да го урочаса ooooh!.
Да,като стане на 40 кой знае дали ще е топло още Rage
Нашето пъпче още не е паднало,при вас кога им падна пъпчето? Rolling Eyes Grinning

# 84
На Преслава пъпчето падна още в болницата... някъде 4тия ден мисля, че беше. Замалко да замине в кофата с памперса  Laughing

# 85
  • Canada
Виждам че проблемът с коликите все повече се разразява... Ние днес купихме семена от анасон, които уж също действали безотказно. От довечера ще давам и такова чайче, пък ще видим. Така или иначе тези 4 дни на нас са ни по-лек период...
Обаче тези бели налепи (които подозирам че са млечница), за които писах вчера по езичето, днес ги има и по устничките. Точно като остатъци от кърма изглеждат... Утре сутрин ще се пробваме да отидем при доки, дано да успеем...
Забелязах и нещо странно при Нико (поне като сравнявам с Кари). Той определено не спи като пън навън. Кари беше като трупче като я разхождах, а Нико си е същото магаренце както и вкъщи - поревава си, коликите не го отпускат навън, ако е гладен - здраво реве и т.н.
Някой питаше по повод режима. Трябва си е търпение, за да се създаде режим. При нас стана лесно, но после го попроменихме. Просто като се събуди по-рано - гушкане, люлеене и т.н. за да се поуспокои. В началото се отпитах паузата да е от 00 до 6 сутринта, но Нико определено предпочита да е от 21 часа до 3 нощем и затова сега сме така.
Вчера го претеглих - нали стана на 1 месец - вече е 4350 гр, т.е. наддал е 800 гр. от изписването. Дали е добре?
Пъпчето ни падна на10-12 ден мисля.

# 86
Здравейте маминки  Hug!
За пръцкането и при нас е яко и мощно пуквам се от смях с това бебе  Laughing.
За пъпчето  - падна на 9-ти ден.
За наддаването - около 900гр.
За режима наистина е доста трудно при нас едва сега /37-ми ден Tired/ горе-долу го въведохме  ooooh! Whistling Tired. Мъка голяма но с търпение и доста недоспиване всичко се постига  Laughing.
Аз имам едно питане относно АМ тъй като вече сме във втори месец и нали дажбата се увеличава от 90 на 120мл. да обаче на бебка й е много трудно да ги изяжда то са дремки то е чудо.....и така става около час това хранене което аз не мисля че е редно ама е така. Вие /които давате АМ/ как процедирате увеличихте ли грамажа или към края на месеца да го направя да не насилвам детето?
Рени изкарвай си детето стига с глупости са ти говорили ....пък и да говорят викай им добре и си прави каквото щеш  Wink.Ако с тези летни бебета не използваме слънцето то кога?!?

# 87
Относно отншенията-дали забелязвате,че татковците не Ви възприемат като сексуален обект така както преди-сега някак съм повече майката на детето,отколкото партньорката в леглото;не искам да се превръщаме в двойка,която само за детето си говори-знаете ли мислила съм си-ние сме от 11 год заедно и сме били винаги щастливи сами със себе си-не са ни трябвали компании или приятели,за да сме си много добре един с друг-винаги сме имали какво да обсъждаме и как да се забавляваме-в други двойки детето е сплавта на връзката-то е темата,то е и смисъла на връзката и едва ли не други двойки само заради детето са такива-не че не са щастливи.
Напетия-програмата е супер-сега съм на вълни на океана и е много готино
Линет 108-леле 1800 не е ли опасно много
Миласара-моля те сподели коя кошарка си избрахте -на мен ми се налага да купувам и си признавам,че изобщо не внимавах като обсъждахте марки,цени и важни неща/ако някой друг може да ми препоръча магазин в София;цена,модел от които е доволен моля-да е лесно сгъваема и компактна
МамаБарба- Shockedкакто се пееше в една песен-Чекай Чекай малко-къде така???
НелиР-какво казва Педито за захарта във водата;ние не че пием вода,но ми е интересно-нали много отричат захарта
Добре де ще призная още една грешка-ама Вие изобщо не споделяте-vanyaes -на Пуфис памперса има една зелена лента встрани и аз като съм паника и един следобед обяснявам как имаме зелено в акото,а то било наакан памперс със зелена краска Sick
Хайде обявете ме за топидиот де!-и аз да вляза на първа страница
Лилчо-миналата седмица във входа ни среща една комшийка и се заглежда и казва-Ох,каква принцеса/ние сме с мноооооооооого бяла кожа/колко е нежна само- и моята душица като се загледа,запърха с дълги мигли и като пръцна-разцепи блока-чу се до 5ия етаж-умрях от срам-от тогава и казвам Принцеса Пръц-но сега сериозно-пръцкането е супер-перисталтиката работи,това облекчава детето и трябва да те успокоява

# 88
Миласара - не ме бий, но на колко години си. От няколко седмици се чудя. Щото си голяма свежарка пък с това чудовище... Напомняш ми на едни наши близки. Женили са се на по 18 имат син, който е на 18 и момиченце на 2 г 8 м Wink
Сложих го да спи по коремче и го наблюдавах. Като го присвие завърта главичката на 180 градуса и пак си ляга на една страна. Само веднъж си забоде нослето, щото търсеше на мама цицката. Явно реши, че ми спи на коремчето.
Буболечемече - надявам се да се изчистят тея гадини миомите и да не ти правят проблеми.
Маймунчо - увиването наистина действа. Това е номер едно от списъка на д-р Карп. Някой беше сложил линк към статия от него по-рано. Другите неща са шумовете, за които ти помоли. Да сложиш бебенцето по коремче или на една страна. Да му дадеш да суче (обикновено биберон) Всички тези неща понякога поотделно понякога в комбинация напомнят на мъничето за утробата и то се чувства щастливо.
Карелия - ти май си най-редовният писател Wink Много се радвам, че Нико го отпускат коликите, дано тенденцията е да клонят към нула минутите с колики. И на мен гърдите са ми така. Ако много се мръщи на дясната - по-слабата - го слагам да лявата и мирясва. Дясната на мен ми е много смешна като цръкна млекце от нея не излиза на капки, както става при мен обикновено, а на една съвсем тънка струйка, която се изстрелва напред. Малко като мама Диди.
Иначе много хубаво наддавате. Ние бяхме 900 от изписването на 1 мес.
Не всички обичат да спят навън. Нашият е неспокоен от коликите и се дразни като му друска, ако пък му се спи и има шумове пак не спи, щото е голям любопитко - все да се огледа, ослуша, да не изтърве. Това ако не е дълбоко заспал.
Дано все пак не е млечница или поне бързичко да мине.
Емили - и моят герой протяга ръчички, но за гушкане Wink Всъщност по-скоро ги разперва и приготвя да ме сгръбчи за косата, като го вдигна.
имаме колики след малко пак

# 89
BubolecheMeche аз бях една от тези дето в корема бебетата бяха кротки. за цял ден ми се събираха по 5 леки ритника и то вечер. Сега не бих казала че е кротък иска си това което е получавал през 9-те месеца люлеене  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт