Епилепсия - накъде! тема 9

• 62 757
  • 715
  •   1
Отговори
# 120
alexa-smileпредай на Will,че всички сме с тях и ще се молим за Гого! Нека Бог е с тях и лекарите! Praynig
Сиянке ,радвам се за този низ от хубави новини! Hug

Маугли,за какви точно изследвания става дума ,ако е за чернодробните ,направление трябва да ти даде личната ,все пак се водите -критичен случай и трябва системно следене на чернодробните ензими!
А за невролога , който си избереш можеш да си запишеш час предварително,преди още да си взела направление ,защото обикновенно ,часовете се записват предварително ! Уф ,дано си ме разбрала!
В епикризата ви ,пише ли ,че се препоръчва ЯМР!
Ние ,пъро бяхме правили ЯМР ,тук във Варна и бяха писали ,че имаме увреждане ,но снимките бяха много лоши ,никой специалист не успя да види нищо от написаното в разчитането и се наложи след 6м. да повторим ЯМРто,но го направихме в Токуда,там снимките бяха като сълза ,но пишеше ,че главния мозък е в норма и не са установени увреждания! #Crazy
И така с 2 коренно различни мнения ,благодарение на председателката на нашата организация направихме консулт с неврохирург ,който имаше понятие как трябва да изглежда мозъкът!
И за съжаление потвърди ,това ,което бяха писали във Варна ренгенолозите! Sad

# 121
Здравейте ! Утре ще правим изследване на ПКК, ПИ,фибриноген,глиукоза,креатинин,АСАТ и АЛАТ.Това пише в епикризата, а след месец пише да направим ЕЕГ и плазмено ниво на Конвулекса.Пише също да се направи МРТ, това ли е всъщност ЯМР или аз бъркам нещо.Вчера като бях при личната лекарка и казах да ми даде направление за тези изследвания , тя не ми даде като каза че така е по закон, защото съм имала право на два прегледа в болницата.Днес се обадих на д-р Томов и той ми каза че имам право само на 2 амбулаторни прегледа (и това го пише в епикризата), но не и на изследванията.Това няма значение, важно е утре изследванията да са добри , за да продължим лечението с конвулекса,и да спрат тези пристъпи най сетне.

# 122
Да ,точно МРТ е ЯМРто!
А за 2та прегледа ,за които пише в епикризите,се правят ,ако имате проблеми с назначената ви терапия!
И в нашата така пише, и аз звънах да попитам ,на кои дати трябва да се ходи ,но тъй като засега всичко с новата ни терапия е ОК ,няма смисъл да отиваме! Flutter

# 123
  • Варна
maugli за тези изследвания личната ти трябва да ти даде направление. Вчера пусках на Ирена същите изследвания, но с направление не съм ги плащала.

# 124
  • гр.Гоце Делчев
Маугли твоята лична какво се прави на отвеяна трябва да ти даде направление .Ако така се държи по-добре я смени.Все пак се отнася за децата и те до 18 години се осигуряват от държавата.Не и се дава направление затова те мотае.Бъди по настоятелна за направлението.

# 125
Току що видях изследванията . Всичко е в норма ,само АСАТ-пак е завишен но в сравнение с миналия месец се е понижил доста . Тогава беше 114 при стойност 40 ,сега е 75 нали пием лекарството УРЗОФАЛК и то е помогнало . Тъкмо се бях зарадвала на резултатите и Елиза пак ми направи припадък. Досега остатъчната пареза ни беше в лявата ръка и крак,а този път беше в дясно. Вашите деца след присръп плачат ли? Моята винаги плаче много тъжно, чак да ти се скъса сърцето, и винаги иска да става да ходи, а неможе ,и си влачи крачето, много е нервна и не дава да я докоснеш.Сега заспа а аз седя и рева. Много е трудно да гледаш как се измъчва детето ти и неможеш да му помогнеш.Аз пак ви натоварих с мойте ядове, като че ли вие си ги нямате !Но тук срещам разбиране и получавам съвети, за което съм ви безкрайно благодарна.  bouquet  bouquet  bouquet

# 126
Maugli,не зная ,как да напиша ,но трябва да можеш да намериш начин да обясниш на Елиза ,че това с парезата е временно,само за мъничко и след време пак ще се движи ,просто й обясни ,ти като майка познаваш най-добре детето си!
Toва е нещо ново за нея и не може да си го обясни! Sad
А ние когато започнахме с парциалните пристъпи (потреперванията първо на едната ,след това на другата ръка) ни казаха ,че това е сложно ,но пък Слава Богу за сега след стигането на максималните дози ,както бях писала сме добре!

Последна редакция: чт, 27 авг 2009, 18:35 от Vanq 66

# 127
Maugli здравей и от мен!  bouquet Hug Насълзих се докато четох последния ти пост.И моят син плаче след пристъп -миличките душици чудя се защо животът ги подлага на подобни изпитания на толкова крехка възраст.Но вероятно и за това си има причина.И аз като тебе /предполагам и всички останали/ като останем насаме ревем като магарета,но после избързваме сълзите и с най-хубавата си усмивка заставаме пред нашите силни дечица.Вярвай в добрата развръзка !!
Ние вчера бяхме на ЕЕГ при Радушева и тя ми каза че в сравнение с предното ЕЕГ от 20.01. това е много по -спокойно и вълните не са така остри.Но утре ще се срещна и с Делиганева и ще видим !! Peace

# 128
Здравейте,мили майки! Скоро не съм писала,но ето сега отново ви намирам все така борбени и всеотдайни и това както винаги ми дава и на мен сила! При нас нещата са си едни и същи-сина ми си пие Депакин ,но от време на време си прави кризите и това е.Няма желание да преминава на друго лекарство,защото сравнително добре се чувства,но аз не съм доволна,защото не би трябвало да прави кризи според лекарите.Да  ама си ги прави и никой не ни казва всъщност каква е причината-при ЯМР му откриха само някаква по-дълбока моз ъчна гънка и нищо друго.Имах някакви надежди,че с времето ще преминава това състоание,но очевидно така ще си пиеме лекарствата винаги. Ванче,как сте вие? Ще учите ли наесен?

# 129
здравейте Hug
ние вчера бяхме на преглед,от днес започваме намалянето на конвулекса
до 20 дена трябва да го спрем  изцяло и ако всичко е наред след  2месеца ново еег
много ме е страх дали ще успеем да се справим
не ни изписаха нов протокол,тъй като Литвиненко обясни,че щом спира терапията
не се изписва
стискайте палци да се справим и завинаги да се отървем от тези лекарства и тази
болест

# 130
  • Варна
Теди аз стискам палци всичко да е наред и ще бъде наред.  Hug Hug Hug

Аз забравих да ви кажа че моите изследвания от БХС са излезли и акушерката ми каза че били добри и подробностите на ЖК. Стискайте палци 4D ФМ да е наред, там съм на 16 септември.
Пък оня ден сутринта като станах на корема ми имах отпечатък от малка ръчичка, явно Иренка и тя се вълнува че ще става кака и ми гушка корема, който вече не малък  Simple Smile. И понеже тук от една седмица започнахме да отучваме Иренка да е само на ръце, на обед я слагам в столчето за хранене и там я храня и й давам играчки и познайте, хем играем, хем ядем но и всички играчки бяха омазани в манджа. Бърка в устата си маже по стола или иска да лапа играчките, абе ужас за 20 мин се нахранихме след това един час не мога да я изчистя.  Joy Joy Joy Но и е простено та нали това е целта да започне да върши бели, а и всички деца които са без проблеми го правят.

# 131
Сияна,за Миро нямах столче,но Поли ми ги вършеше същите запаници както описваш
много мило ми стане за ръчичката на корема
много се радвам за добрите резултати и всичко до края да е наред

# 132
  • гр.Гоце Делчев
Миро и Поли радвам се,че при вас нещата са наред и стискам палци завинаги да се отървете от лекарствата и болестта.Светле не се отчайвай всички сме така надяваме се кризите да отминат,но те пак се появяват дано дойде ден и ние да се похвалим,че нещата са се оправили.Сиянче радвам се ,че Иренка прави бели и ти пожелавам да става все по палава.

# 133
svetla_3 ,както вече писа Пепи някой ден и вие ще се похвалите с хубави новини,няма да е все така.Пожелавам ви да е много скоро.
Теди,силно ама много силно стискам палци всичко да приключи добре и всичко да остане само спомен.И ние живот и здраве есента сме на контролен преглед и ако еег-то  му е хубаво ни предстои същото.Само като се сетя ми става напрегнато.Разбирам те  колко много те е страх. успех. Hug

п.п.alexa-smile,нямаш ли  някакви новини относно операцията на Гого.Надявам се всичко е минало успешно.

Последна редакция: пт, 28 авг 2009, 22:06 от kevi_geri

# 134
Миро и Поли ,това са чудесни новини ,но и много трябва да се пазите да спазвате режим в едни и същи чосове да е сънят ,умственото натоварване да е умерено ,абе сложна работа!
Стискам ви палци всичко да мине по мед и масло!  fingerscrossed

Зизиволи,при вас също нещата са хубави ,което значи ,че сте се повлияли от депакина и мозъкът се е поуспокоил!

Сиянка не ти звиждам ,с тези белички Иренка ще ти вдига кръвното ,но пък това са прекрасни моменти!

Светле,на няколко пъти се опитах да ти пиша на Лични ,но кутията ти все беше пълна! Peace
Засега здравословно сме супер , радвам се ,че добре понесохме Кепрата и се сработи с Ламиктала! Flutter
Ние във вторник сме на поправителна матура по география,а следването не е за нашите възможности!
И от средата на септември може пак да се върнем в центъра ,където ходехме ,там поне се познават с Петя и знаят как да работят с нея! Много пъти съм го казвала ,но не намирам думи с които мога да им благодаря за напредъка ,който дадоха на моето пораснало вече момиче!   bouquet Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт