Наднормено тегло и бременност?!?

• 78 344
  • 738
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Момичета и мен треска ме тресе относно упойките...аз съм страхлива и май на операционната ще вдигна градуса до ента степен... Embarassed
Радвам се че го има този форум и не съм сама... Peace
Ще ми вдъхвате сили... Hug и най-вече ще ми давате кураж...

# 586
  • София
Момичета и мен треска ме тресе относно упойките...аз съм страхлива и май на операционната ще вдигна градуса до ента степен... Embarassed
Радвам се че го има този форум и не съм сама... Peace
Ще ми вдъхвате сили... Hug и най-вече ще ми давате кураж...

Няма за какво мила.
Аз примерно раждах с пълна упойка. По чисто медицински причини.
Ако толкова те е страх - можеш да обсъдиш с гинеколога ти варианта да раждаш с пълна упойка.

# 587
Здравейте, момичета! Дали ще се намери едно местенце и за мен тук при вас...?!? Wink
Да се представя-казвам се Милена , втора бременност. Стартирам от 93 кг Shocked  Wink И аз съм от хубавите ,едри жени-както казваше баба ми.Но не бях чак толкова "хубава" След като родих през 2005 се наложи да пия антидепресанти.И вследствие от тях имам около 28 кг излишни от горе си... ooooh!Та допреди да забременея неможах да ги сваля,понеже спрях лекарствата два месеца преди да забременея.... Thinking ама че го обеясних... Rolling Eyes
Така де...сега съм бременна в началото на пети месец.Днес се качих на кантарчето +2. 
Незнам как ще я карам до края. Първият път качих 22 кг. и се сещам че до към третия месец след раждането ги бях свалила.
А за упойката и аз се притеснявам.Понеже знам ,че ще съм секцио ,знам че и упойката ще е пълна-от страх.Та съм чела тук-таме ,неща от които ме  Shocked
Но за радост сега ,тук при вас-особенно последните постове ,прочитам неща от които ми идва малко кураж. Защото от началото на бременност , раждам по няколко пъти на ден... Dizzy Face
Да знаете ,че ще влизам и аз при вас-и аз за доза кураж.Хубаво е ,че ви има! Hug

# 588
за тия упойки незнам какво да кажа, раждала съм и по двата начина - и с пълна упойка при секцио, и нормално...И може би държа повече за нормалното раждане...
Сега, като ходих последния път на консултация и исках да уговорим раждането, гинекологът направо си ме прекъсна и започна да ми говори за упойка при нормално раждане,без да ме пита искам ли или не...

# 589
  • София
Пълната упойка се слага по преценка на анестезиолога. При по-пълни жени по-често се прилага пълна упойка, защото има вероятност спиналната да не хване добре поради повечето килограми. ЗАщото се получава лек проблем с това, че заради по-голямото тегло трябва да се сложи по-голяма доза спинална упойка, а тя пък ще натовари много сърцето.
Затова се прилага пълна.

По отношение на епидуралната упойка - ако имате висок праг на болка може и да не се ползва.

# 590
  • София
Няма за какво мила.
Ако толкова те е страх - можеш да обсъдиш с гинеколога ти варианта да раждаш с пълна упойка.
[/quote]

Въможно ли е това... #Crazy навсякъде до сега ми казват че тове е невъзможно, защото можело да се случи нещо на бебетата... newsm78 абе щура работа...аз отговарям на всички условия за секцио...ама знам ли...

# 591
Здравейте момичета,
Първо да се представя, първа бременност след 2 инсета и едно инвитро. Аз да ви кажа отслабвах 24-25кг. и от стимулациите насам съм качила 12кг. , което много ме притеснява. Знам , че е от 3 неща първо спрях цигарите 2 мес. преди да забременея, второ факта , че съм свалила много килограми и сега бързо ги наваксвам и трето това , че поради зацапване ми се наложи да лежа и почти изобщо не се движа. Въпреки всичко , което изброих пак се притеснявам , че качвам килограми.
За раждането нямам още изградена представа, защото ми се струва твърде рано да мисля за това. Искаше ми се нормално да си раждам , но доколкото разбирам за по-пълни жени е опасно и може би наистина е така, защото аз съм жив пример. Мама е била пълничка , когато ме е родила и са ми изкълчили ръката, в следствие на което към претърпяла операция. Та накрая ще бъде , каквото кажат докторите.
 Мога до ноправя само едно обобщение , че всичко си е ген . Мама каза , че още когато ме е родила в болницата всички майки са и завиждали как лакомо ям  Laughing
Желая на всички хубав ден!   bouquet

# 592
  • София
Няма за какво мила.

Въможно ли е това... #Crazy навсякъде до сега ми казват че тове е невъзможно, защото можело да се случи нещо на бебетата... newsm78 абе щура работа...аз отговарям на всички условия за секцио...ама знам ли...
[/quote]

Какво значи възможно ли е? Естествено, че е възможно. Какво да се случи на бебетата????
Независимо от упойката бебето се вади до 3 минути, след като заспиш. Така че нищо не може да им се случи.

# 593
За пълната упойка - на мен лекар ми обясни, че при пълна упойка, бебето трябва да се извади най-много за 10 минути, в противен случай, упойващите вещества стигат и до него и живота му е застрашен. За мен този вариант е възможно най-неблагоприятния, защото ще е много трудно за екипа да се справи само за 10 минути. Аз съм от типа жени, които носят наднормените си килограми върху корема и гърба и хич не е шега работа да се разреже мястото с най-дебел слой подкожна мазнина. Освен това плацентата е предно разположена, което допълнително усложнява нещата. Може би съм писала, че при първото раждане влязох в операционната точно в 8 часа, а детето ми се роди в 9:14, докато на слабите майки, обявяваха час на раждане най-късно 8:30.
Иначе, като знам колко трудно ми сложиха спиналната упойка и аз предпочитам пълна, защото не мога де преодолея страха си от това, че затрудня максимално анестезиолога докато ме боде между прешлените, но май това е единствения ми вариант.

# 594
Съвсем в реда на нещата си е пълната упойка. На мен например няма как да ми се сложи регионална, колкото и на всички да им се иска. И то съвсем не заради килограми.

# 595
  • Стара Загора
Аз пък когато раждах ме бяха записали секцио да раждам и лекарката ми искаше пълна упойка. АЗ разбира се настоявах за епидурабна защото исках веднага да видя бебето /дали има 10 пръста на ръцето и краката, нос, очи и т.н Crazy/ но тя каза - не пълна упойка.
Друг е въпросът, че родих нормално от зор Mr. Green

# 596
  • София
За пълната упойка - на мен лекар ми обясни, че при пълна упойка, бебето трябва да се извади най-много за 10 минути, в противен случай, упойващите вещества стигат и до него и живота му е застрашен. За мен този вариант е възможно най-неблагоприятния, защото ще е много трудно за екипа да се справи само за 10 минути. Аз съм от типа жени, които носят наднормените си килограми върху корема и гърба и хич не е шега работа да се разреже мястото с най-дебел слой подкожна мазнина. Освен това плацентата е предно разположена, което допълнително усложнява нещата. Може би съм писала, че при първото раждане влязох в операционната точно в 8 часа, а детето ми се роди в 9:14, докато на слабите майки, обявяваха час на раждане най-късно 8:30.
Иначе, като знам колко трудно ми сложиха спиналната упойка и аз предпочитам пълна, защото не мога де преодолея страха си от това, че затрудня максимално анестезиолога докато ме боде между прешлените, но май това е единствения ми вариант.

Маргарита, моля те провери нещата още един път, защото изказванията на лекари, цитирани в поста ти звучат меко казано несериозно. Легнах на операционната маса в 9 часа. Синът ми проплака в 9.07 ч. С пълна упойка. Не знам колко си пълна, но аз бях 135 килограма и лекарката ми не е имала никакъв проблем с рязането и ваденето на Калоян.
Детето се вади максимум до 3-4 минути след поставянето на пълната упойка, това ми каза лекарката ми, това и беше направено.

# 597
nana77, съгласна съм с теб, но моето бебе го извадиха бавно. Педиатърката в МД дори ми обясни, че тъй като бебето е извадено по-бавно, билирубина му е твърде висок и за това беше на системи. Честно казано не съм търсила информация за билирубина и нямам ясна представа кое как и защо му влияе. Не съм говорила за упойката с лекарят, който ще ме оперира, това което написах е информация от друг гинеколог, но реших, че след като миналия път видяха толкова зор със спиналната упойка, пък не ми сложиха пълна, вероятно и сега ще е така. 

# 598
След 1 седмица съм на преглед при лекар, който много обича да ми разяснява на дълго и на широко, ще го питам за повече информация за упойките.

# 599
  • Стара Загора
Маргарита а кръвна ти група какъв резус фактор е?

Общи условия

Активация на акаунт