Наднормено тегло и бременност?!?

• 78 405
  • 738
  •   1
Отговори
# 360
  • с/у ОколоМръсТното
Ами не точно, щото не се ядат трици  Mr. Green

триците са вкусотия   chef
По-страшното (поне за мен) е, че не се консумират никакви млека. А това означава, че ми спират жизненоважна храна.

Мам Цоц  Heart Eyes

# 361
нана и Мама Цоцолана  Hug newsm74

тъкмо бях започнала да се отчайвам, че вече съм 102 кг, а и след като прочетох поста на Виси и съвсем се сдухах, но...вие ми отворихте очите Simple Smile

# 362
Здравейте сладурани Simple Smile
Гледам спор се разразява, но след поста мама Цоцоланка просто няма какво да добавя  bouquet  bouquet

Вики - имала съм такива периоди в които съм се мразела и съм се тормозела, че съм дебела. Стигала съм до там да не ям абсолютно нищо в продължение на дни. В крайна сметка отслабнах с около 40 кг. и знаеш ли какво се случи - гледах се в огледалото и не може да се позная и най важното не се харесвах. Сега също не се харесвам, но вече знам към кои килограми да се сремя, а те повярвай ми за някои също ще са много . Аз за себе си съм решила - ДАНЪК ОБЩЕСТВЕНО МНЕНИЕ НЕ ПЛАЩАМ -  които не ме харесва - ами прав му път. Не държа всеки да ме харесва  Naughty Твърдя че имама много приятели и слаби и дебели и никой не съдя по външния вид, мисля че и те не правят това.  Това което казваш за твоя познат е грозно - абсолютен путьо. Никога не бих търпла човек до себе си който не може да ме защити и изиска уважение за себе си и съпругата си. А за децата. Мила моя децата винаги ще намерят за какво да се заядат ако искат, я дебела я грозна я с криви зъби или грозна прическа..................

mimi83api - евала на приятеля ти това е мъж на място  bowuu Съжалявам за случилото се. Дано скоро да гушнеш едно живо и здраво бебче. Аз пък когато бях бременна в 4 месец почнах да вдигам кръвно, пиех лекарства до последно но слава Богу всичко беше наред. Когато влязах да раждам в стаята ми имаше една мацка - много слаба - тя също беше с гестационен диабет. Казвам го това т.к. на всеки му се отразява по различен начин бремеността, дали е слаб и ли пълен не е от съществено значение според мен  Crossing Arms Успокой се и нещата ще се наредят от само себе си. Ако искаш пробвай да си на разделно хранене, на мен много ми помогна преди време да сваля килца:peace:

Оф диетки обсъждате - аз издържах един месец на Дюкан, и от тогава не мога да помириша даже пушено месо и кисело мляко  Sick Твърдо съм решила обаче да пробвам 90 дневната. Само малко повечко воля амо имах  Embarassed

Последна редакция: чт, 05 ное 2009, 14:42 от Mpulle

# 363
М да! Мама Цоцоланка скри шапката на всички и внесе светъл лъч в живота на повечето от нас. Наясно съм, че човек не е златна пара за да се хареса на всички, и слаби и дебели все ще се намери някой н който ще сме му криви. След пост като този и хора като мен биха се успокоили. Благодаря мамо Цоци и пожелавам на всички Сладурки от темата лека и спокойна бременност и много любов.

# 364
  • Пловдив
...така че майчета гледайте да не изглеждате като хипопотами, за да си стоят мъжете при Вас. Мислите ли че като гледат разни бамбини по улиците, на работа, колежки и се приберат при 90 или повече килограма жена все още ще я желаят и харесват, аз не мисля така, добре изглеждащата жена е желана, обичана, няма комплекси и е по-спокойна, а това неминуемо се отразява на децата ни[/color]

и аз мисля,че изказването не е съвсем на мястото си.Да не говорим,че има и жени,които по здравословни причини са по-пълни от другите.Моят мъж ме взе на 70кг,после 8години бях 55кг(+- някое плаващо килце) сега бременна съм 74 и мога да кажа,че еднакво ме е обичал и на 50 и на 70кг
Сега се сещам,че татко ми все викаше на мама:"всички дебели жени са много добри и мили,с изключение на теб(това в кръга на майтапа)
Хората са различни и харесват различни партньори,примерно аз мъже под 90кг не харесвам-никога не биха ми се спряли на погледа-такъв е моят вкус

# 365
  • София

Мама хипопотам                                                                                По-красиви ли са слабите?

Въобще не ме безпокои фактът, че някой мъж може да ме зареже  заради по-слаба жена.
Единствените ми притеснения са свързани с бременността и раждането - дали сланинките, натрупани в коремната област няма да пречат  на бебо да расте нормално и дали няма да имам големи проблеми при раждането и възстановяването след това.
Относно първото вече не се притеснявам особено. Заради идващата зима зная, че на бебо ще му е по-топличко в корема на мама.
Остават само притесненията около раждането. Засега бебо се е разположил седалищно и, ако не се обърне, ще го вадят с операция.

Мами дебеланки, не се притеснявайте, че някой мъж ще ви зареже само заради няколко килца отгоре.
През септември ходих на една среща със самотни майки. Всички мами бяха много красиви и слаби, а децата им бяха като ангелчета, едва се сдържах да не ги нагушкам всички.
Бях единствената дебеланка.
Само ще уточня, че се числя към бъдещите самотни майки, не защото съм изоставена, а защото аз не искам да имам нищо общо с таткото на детето ми. Биологичният ни татко е слаб, но с отвратителен характер. Едно от най-големите ми притеснения относно детето са да не наследи неговия характер.
Най-доброто, което мога да кажа за таткото е, че хигиената му беше наистина на ниво и никога не съм се притеснявала, че ще ми лепне някоя болест.

# 366
miss piggy за раждането мога да ти кажа само едно за операция незнам дано не ти се наложи може бебчето да се обърне и всичко да е ок иначе аз родих по естествен път за сажаление края не беше хубав но както споменах причините бяха други и при мен раждането все пак протече нормално и мисля че не трябва да се тревожиш сигурна съм че всичко ще е наред и ще си имаш едно сладко малко човече не мисля че килограмите са проблем за раждането е казват че ако е с операция при нас по пълните жени зараствало по трудно ама може и да не е така незнам но от сърце ти пожелавам всичко да мине нормално и да гушкаш едно малко слънчице повярвай ми след това което преживях сега съм съгласна да родя пет деца и ваобще не ме е страх от раждането без значение какво е нормално или секцио само да забременея и да родя здраво ангелче това мечтая от все сърце и наистина не се плашете от раждането то е един нормален естествен процес и всичко се нарежда е ще понаболи и тн но това е нормална всяка майка трябва да е готова за това успех miss piggy вярвам че всичко ще е ок Hug

# 367
Здравейте, отдавна не съм писала, не защото съм отслабнала  Laughing
Просто няма нищо ново.
Аз винаги съм живяла с повече килограми ( от 11 годишна) и това е моят начин на живот, никога никой не си е позволявал да ме обижда или дискриминира, но и аз явно страшно гледам:))
В интерес на истината винаги съм искала да преборя това, и никога не губя надежда, че ще съм по-слаба.
Правя диети, редувам и т.н. познатата картинка. Светът за пълните хора е по-тесен и това е кото искам да преодолея. Искат ми се много дрехи и обувки, иска ми се да се кача (пак) на ски, на сърф,  да тичам в парка, в мен се крие една друга 10 цент, на която сегашните й килограми много й пречат на това, което е всъщност.

Иначе, аз се сдобих с невероятен съпруг, който в никакъв случай не е фен на пълнотата ( напротив), но явно съм толкоз неустоима, че се харесахме каквито сме. Интерес към мен винаги е имало, но аз никога не съм се интересувала от dating,  отложих първия секс за момент в който приятелки  вече деца имаха, но не съжалявам за нищо, бях неземно влюбена, и това отлагане  ме запази с един дух и вкус към живота ( и секса), който за моите връстнички отдавна е минало. Така или иначе мъжете никога, ама никога не са били повод да отслабна ( колкото и да ми казваха, че от любов се отслабва...).

Та:) В заключение исках да ви кажа, че мен пълнотата ми хич не ме кефи, защото виждам страшно много ( повече) възможности пред мен -30 кг. Казах аз и отидох да обядвам  Grinning

ПС: Специално към Никол, която се сещам че беше ме питала как съм отслабнала тази година - Никол, ако искаш мога да ти изпратя моята схема/правила, по които се храня. От януари до началото на лятото свалих 16 кг, като започна лятото спрях да ходя при лекарката и останах 'сама да се контролирам', т.е спрях и да отслабвам.  Това, което се случи от Юли до сега е, че не съм напълняла т.е свалените кг са успешно задържани, което го считам не по-малка победа от отслабването! Сега преди Коледа искам пак да вляза в ритъм за 1-2 месеца да видим дали не мога да сваля още 10 кг и февруари отивам с нов бански в Тайланд, пък:)

# 368
  • София
10cent's, аз не съм Никол, но ще се радвам да ми пратиш схемата си на хранене  Peace

# 369
Ами понеже предполагам, че и други ще питат, направо пействам нещо, което бях писала на една моя приятелка, където обяснявах, не го редактирам..

Забранено е: прясно мляко, кисело мляко, сокове от кутия, олио, тежки сирена.
Разрешено е : Кока кола 0 калории ( Или Пепси), вода, чайове, отвари, фрешове.

По принцип следваш 2 хранителни комбинации:
1комбинация/ Зеленчуци+ паста ( 70гр.) - без олио.
( паста = макарони, кускус... ). Можеш да добавиш малко доматен сос на макароните.
Това се яде не повече от 3х седмично на обяд.

Всички останали яденета се състоят от :

2 комбинация/  Зеленчуци + второ*+ 30гр. хляб или 100 гр. картоф или 30 гр. сладкиш

*Примери за  второ
160гр.месо , или
170 гр. риба , или
80 гр. риба тон ( консервичка , натурална, не в олио), или
2 яйца, или
70 гр. шунка нарязана на парченца или друг нетежък салам , или
160 гр. нискомаслено сирене ( Филаделфия лайт, извара ..), или
70гр. нормално сирене ( разбирай кашкавал и от сорта на кашкавалите)
170 гр. варива ( боб, леща, нахут ... .) - мерят се, когато са сготвени, обаче;-)

- ОРИЗЪТ се счита паста!!!

Закуска: 9ч ( 70гр. сладко или солено, леко) + кафе с малко мляко ( единственото разрешено)
междунна закуска 11ч. ( 200 гр. плодове, без банани)
обяд 13,00
следобедна закуска 16ч ( 200 гр. плодове без банани)
19,30 вечеря

1 ядене на седмица – СВОБОДНО. Това не означава 1во,2,3 и сладолед, а означава едно ядене, напр. ние ядем пица в събота вечер навън.

Това е.

Мой опит:
- олио слагам малко в слатата, както и когато готвя зеленчуци малко в тигана ( капки)
кус кус когато ям го смесвам с извара ( въпреки, че не е  в комбинацията)
кока кола 0 пия по 1 чаша дневно вечер
месото е пилешко, пуешко вкл и кожите ям, предимно пека, не варя
ям маслини, кис. Краставички, туршии също, но гледам да не е всеки ден
сок от портокали си правя на сокоизтиксвачката и не го ям в 10, ами го пия сутрин с кафето
ако няма кроасанче, заменяш с 2-3 обикновени бисквити

Не бива да пропускаш ядене ( закуската особено).

Айде, живей и слабей Simple Smile))

# 370
  • София
Само не разбрах какво закусваш?

Иначе е интересно и разнообразно, ще си го принтна да си го чета, че малко сложно за начало звучи, но сигурно му се свиква Simple Smile

# 371
Само не разбрах какво закусваш?

Иначе е интересно и разнообразно, ще си го принтна да си го чета, че малко сложно за начало звучи, но сигурно му се свиква Simple Smile

бе то не е хич сложно, ами аз сложно обяснявам
като чета и аз не си разбирам  Mr. Green

кратката версия

1. закусвам кроасан ( празен или макс. с мед) + капучино. всеки ден.
2. 3 пъти седмично обядвам паста ( макарони само варени с малко дом. сос) + салата (или др. зеленчуци). това се налага поради прословувата зависимост на италианците към пастата.
3. всяко друго ядене се състои от зеленчуци ( колкото искаш) + второ ( за което съм дала списък и грамажи) + 30 гр. хляб (или кароф).  
4. плодовете са на порции от по 200 гр. в междинни закуски.

всяка седмица ходя на диетоложката, тя ме мери, слага ми едни обеци ( които падат на втория ден) и това е:)
без да си хваля програмата не съм се лишила от нищо ( освен в количеството), вкл. и кока кола ( което а мен е алфата и омегата на лишенията) , само че пия тази отровната - нула калории.
супер важно нещо е, че ходя до тоалетната абс. редовно и нямам нужда от никакви трици или лекарства.
подправям си салатите и с олио, и с оцет или лимон  ( нарушавам, щото не мога просто да паса..), зеленчуците варя на пара.
меря всичко на везничката и не мърдам в грамовете, щото наистина явно са сметнати така, че да се отслабва.
аз не ям боб , леща и т.н. защото нищо не отслабвам, ако ям...
седмично без почти никакъв зор се отслабва спокойно с 1 кг., първите седмици и повече. ..

# 372
  • София
Аааа, думичката "кроасан" я няма в първия пост, затова съм се объркала Simple Smile

Иначе е точно като режимите на Байкова, които ми даваше преди години, наистина се отслабва без лишения. Само трябва да измисля с носенето на обяд в офиса как ще се оправя, ама това е бял кахър. Ще проуча, помисля и ще действам и аз. Вече си взех ел. везна, ще е по-лесно  Peace

# 373
Аааа, думичката "кроасан" я няма в първия пост, затова съм се объркала Simple Smile

Иначе е точно като режимите на Байкова, които ми даваше преди години, наистина се отслабва без лишения. Само трябва да измисля с носенето на обяд в офиса как ще се оправя, ама това е бял кахър. Ще проуча, помисля и ще действам и аз. Вече си взех ел. везна, ще е по-лесно  Peace

Абе не е точно, щото там се пиеше много прясно мляко. 1 ден седмично карахме само на мляко и няколко солети...
ако помня:)) Тука прясно и кис. мляко са забранени, освен в кафето сутрин.
И при нея съм ходила, и при Емилова... на всички съм в списъка. Laughing

# 374
  • София
Това с млякото да видим как ще го запомня като така съм свикнала да се наливам с айряни и капучино като огладнея  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт