Наднормено тегло и бременност?!?

• 78 392
  • 738
  •   1
Отговори
# 345
  • Пловдив
vici, аз не съм се засегнала.Просто исках да ти обясня , че имам самочувствие независимо колко тежа и то не е без покритие . Никой досега не ме е погледнал с друго око,само защото съм дебела.Може би си  подбирам средата  и приятелите . КОгато се запознах със съпруга ми тежах 49 кг , сега съм почти двоийно.Не се гордея с това , но не правя и драми .Доста слаби хора покрай мен са доста по-нещастни във всяко отношение.
Жал ми е за този човек, не че има дебела жена , а затова че е мухльо , щом не може да затвори устата на колегите си.

Нана   202uu

Вики, с твойте постове усещам ,че ти си неуверена личност ,пълна с комплекси и се опитваш да ни убедиш, че трябва да се чувстваме като теб.

п.с. не ти пожелавам да имаш мойте проблеми  ,които са причина за килограмите ми .

Последна редакция: ср, 04 ное 2009, 17:18 от Aнели

# 346
  • Стара Загора
Вици аз мисля, че си объркала темата мила.
Следващият ти пост ще бъде причина аз да изтрия всичките ти постове по темата.....не за друго а защото не са по темата.
А и да забравих като за изпроводяк - съжалявам те...и теб и познатите ти.

# 347
момичета аз също не смятам че килограмите са критерий за каквото и да било незнам що за човек е този който позволява подобни неща по отношение на жена си това е отврат аз в момента съм 120 кг със съпруга ми сме от 8 години заедно винаги съм била едра но не чак толкова кофтито в случая са няколко неща да знам че майка му не ме харесва сестра му също но още от начало той им даде достатъчно добре да разберът че щом за него това колко тежа не е проблем то останалото просто не им влиза в работата сега сме си ок те ме приеха донякаде аз тях също но това че са по 60кг повярвайте ми изобщо не ги прави по добри от мен а точно напротив малки кобрички са но с времето се свиква в случая кофтито е че наскоро бях бременна но бебчето почина заради развит от мен гастационен диабет и неоткрит навреме съответно и нелекуван така че ако по някъкъв начин килограмите са повлияли отрицателно на живота ми то това е лошото което се случи тъй като разбрах че една от предпоставките за диабет са килограмите но може и да ми е наследство от баба ми интересното е че сега иследванията ми са ок и дай боже след няколко месеца да си имаме бебче чудя се обаче ако сега започна драстични диети и пробвам да сваля много килограми и лиша организма си от доста неща после като забременея какво ще се случи а без това няма как да сваля 20-30 кг за 2-3 месеца така че малко съм пред дилема ако някой може да посъветва нещичко ще съм ви благодарна но честно казано не ми се чака годинииииииииии иначе гинеколога ми не спомена че кг са проблем но все пак са предпоставка за проблеми така ли е или това е мит вече и аз не знам еми това е за сега исках просто да споделя целувки от мен  Hug Heart Eyes  love001 bye

# 348
  • София
Мими, много съжалявам за бебето ти  Hug
За килограмите - опитай се да редуцираш хляба, сладкото, газираното и тестеното от менюто си. Яж основно месо и зеленчуци и сама ще видиш, че за 2-3 месеца ще свалиш.
Определено не ти трябват драстични диети.

# 349
благодаря да ти кажа правя разни опити тестено определено не хапвам особено от лятото след като стана ясно за какво става вапрос сладко също е не без хич но много мъничко пробвам с пилешко рибка и такива неща препоръчаха повечко ябълки били ок а какво ще ми кажеш за млечните кашкавал сирене и за яйцата наистина не съм много запозната как стоят нещата предстои ми среща с ендокринолог но не знам кога ще е точно затова искам съветче Heart Eyes

# 350
  • Пловдив
Мими  Hug Hug, съжалявам за загубата .Аз бях 107 кг ,когато реших да   отслабвам.Пиех метформин за инсулинова резистентност, спрях сладкото, записах се на йога, позлвах велоергометър в нас и започнах лека диетка.За два месеца станах 95 кг и забременях  в месеца , в който започнахме опити.За цялата бременнот каичх нормално кг -отидох да раждам 109 кг, но бебето е 4030 грама. 10-15 дни след раждане бях 89 кг.

Последна редакция: ср, 04 ное 2009, 20:06 от Aнели

# 351
  • Стара Загора
Мими съжалявам з загубта ви Hug но искам да ти кажа, че гестационнен диабет не се хваща само защото си дебела. Т.е искам да кажа, че и слаби жени често страдат от гестационен диабет.
Уф тая Дюкан все я поглеждам...ама туй пусто месо Crazy

# 352
  • София
Аз пак старата плоча ще въртя, но 90-дневната е балансирана и има всичко - един ден белтъци /месо, мляко/, един ден варива /и картофи, Нана  Grinning/, един ден въглехидрати /вкл. шоколад/ и четвърти ден само плодове и/или зеленчуци. Като родя я започвам пак.
Аз не обичам месо и Дюкан автоматично отпада.

# 353
Анели можеш ли да ми кажеш какво точно ти иследваха за да открият тази инсулинова резистентност мен сега ми правят доста иследвания просто да знам от тях ще се хване ли това или има други иследвания по принцип сега захарта ми е ок при обременяване с глюкоза 0h-4.6,1h-8.7,2h-4,3h-3.03аз все пак ще се консултирам с ендокринолог но тъй като лекаря (гинеколога) още не е видял иследванията преди като бях на преглед каза че сигурно ще се наложи да пия метформин но иска все пак консултацията с ендокринолог(малко се отклоних от темата но моля извинете ме)но пък лекарката в лабораторията като видя резултатите каза че ако пия лекарства както гинеколога казва щяло да ми пада твърде много захарта по принцип съм чувала че тези лекарства помагат и за редукцията на теглото в крайна сметка ще пиша като стане ясно какво ще се случи но по принцип ще ми е интересно да разбера какви точно иследвания са ти правили
  Хера да миличка това е неоспорим факт и точно затова се надявам другия път да ми се размине както се казва но все пак божа работа права си и 50 кг да сваля newsm78(как да стане не е много ясно  Wink)може пак да го имам а по вапроса за диетата на дюкан чух и доста кофти неща не била май толкова полезна вредяла на бъбреци и такива неща в бадещ период колко е вярно не знам но казват уж че ако не я спазваш чак толкова стриктно вършело работа но имам и познати които свалиха килца а после пак обратно че и отгоре така че явно трябва правилно да се спазват там определените фази абе незнам ако се чувстваш ок и си готова да я спазваш действай подкрепям волята ти на мен честно казано не ми се захваща с нея #Crazyне обичам диети въпреки че пробвам да се ограничавам успех от мен Hug Grinning

# 354
не съм чувала за тази но може да я пробвам звучи ми ок а колко сваляш от нея горе долу

# 355
  • Стара Загора
Мими не се надявай а просто си прави нужните изследвания преди и по време на бременност. Така до минимум сведи възможностите до диабет.

# 356
  • с/у ОколоМръсТното

не мога да вдяна, това не е ли своево рода Дюканска диетка?

# 357
  • София

Ами не точно, щото не се ядат трици  Mr. Green

# 358
Здравейте, сладки, пухкави дами!

Чета, чета в последно време и ми идват едни напъни за писане.......

Та поред.....

Скъпи момичета, това,че сме с наднормено тегло не ни прави хора втора и трета употреба. Това не е причина за срам и комплекси. Това не е причина за нищо. Често пъти пълнотата е от стрес, ген, хормонален дисбаланс, и много по-малко от ядене. Това означава ли,че аз трябва да се затворя и да не излизам с никой? Означава ли,че трябва да си остана стара мома, защото видите ли хората около мен ще се срамуват от външния ми вид?

Истинските и стойностните хора никога не съдят за даден човек по външността, още повече, че те въобще не съдят - ни по външност, ни по вътрешност. Хората или те обичат и възприемат такаъв какъвто си, или не. Ако някой се влияе от външния ти вид, то това означава,че той търси неща, за което да се захване за да не те одобри и хареса. Ако си с перфектни мерки - то той ще се хване за начина, по който говориш, за нещо, което си го казал в изблик на гняв и т.н. Дребнавите хора се хващат за всичко - вкл. и така ще завъртят нещата,че бялото ще го изкарат един път черно, друг път - още по-черно.

За срама на околните - ами да ви кажа те роднините от обратната страна винаги ще намерят за какво да се хванат в нас, снахите. Ние никога няма да им угодим. Просто защото не сме от техните и никога няма да станем от техните. Винаги ще сме чужди.

Но и момичета....Позволете да кажа.....За това отношение - вина имаме и ние! Винаги съм казвала - независимо от това как изглеждаш, какво имаш и пр., и пр. - обичай себе си. Уважавай се, пази достойнството си, не позволявай с теб да се отнасят като с човек втора ръка, защитавай се и ....другите ще направят същото рано или късно. Защото всеки си има някакъв комплекс. Всеки. И слаб и пълен. Не си мислете,че другите не крият нищо. Просто има определени дефекти, които не могат да се скрият. Аз лично имам 3 такива. И живея перфектно с тях. И се майтапя дори с тях. Просто трябва да съумяваме от дефектите да правим ефекти. Аз съм пълна, аз заеквам и аз нося очила. Пълнотата - и диети съм правила, и какво ли не....не става и не става. И какво - затова,че не мога да се вмъкна в образа на анорексичката от поредния билборд и модно списание - да се убия ли? Заеквам - да...там опитах.....и се справих, като все още използвам техниката на дишането за да не заеквам на проблемнитеза мен букви...Все още заеквам, не толкова често и не толкова видимо, но....дори и с този си дефект се майтапя. И не го крия. Очилата....леле..като дете как ми се подиграваха.....Но....вече много хора са с очила, а и много хора са "слепи" за толкова очевадни неща, че направо на тях им предлагам моите собствени очила,че да прогледнат........

И да...да ви кажа...предпочитам да съм пълна на килограми, а не да съм пълна с комплекси. Да не съм пълна със завист, злоба и омраза към другите. Много добре изглеждащи жени просто ако се ухапят, ще се самоубият от отровата си. Колко са пълни с предразсъдъци, които им пречат да живеят и дишат свободно? Въобще...народа е пълен - някой с килограми, други с бръмбари, мухи и отрова. И всеки се самоунижощава от това, което позволи да го препълни. Та....тези, които по някакъв начин ми се смеят на килограмите и външния ми вид - ги съжалявам...Защото те рано или късно ще се самоунижощат от своята собствена злоба.

Не давайте и не позволявайте да ви се подиграват! Пазете достойнството си!

Познавам много слаби жени, които са пълни с комплекси повече от самата мен. Бъдете себе си, живейте живота си, наслаждавайте му се. Бременейте спокойно и без угризения. Проблемите ни са често и единствено само в главата ни. Ако си храните душата и мозъка с мръсотия и чернилка, ако позволявате помията на околните да ви затрупа - не очаквайте нищо добро. Знаете ли....едно магаре как е излязло от една дупка.

Паднало магарето в една дупка. И се чудело как да излезе. Ревало, ревало, никой не му помагал. Най-накрая дошло някакво друго животно и то вместо да помогне на магарето - взело лопата и започнал да трупа пръст върху магарето - да го закопае едни вид. Но.....какво станало......Всеки път, когато пръст паднела върху магарето, то я изтръсквало от гърба си. И така - 1-2-3-4-5 - пореден път.....И в един момент от хвърлената и изтръсканата от гърба пръст магарето си направило малко хълмче. Покатерило се върху него и....излязло.....И така..вместо да бъде закопано - то се спасило.

Та така....и ние......за всяко нещо в живота ни.....Не се закопавайте, а извличайте максимума и положителното за себе си от всяка една ситуация и положение. И не след дълго всеки ще ви сочи с пръст - но не осъдително, а за пример!

Скоро писах и друга случка. Попитали един старец на 100г. как е доживял до тази възраст и защо няма негови набори вече, а той отговорил - Ами аз не умирах като тях за щяло  и нещяло, тях просто ги мързеше да живеят.

Не умирайте за глупости, нека не ви мързи да живеете. Бременейте си спокойно и с радост. Гледайте си децата и семейството без комплекси. Обичайте се, обичайте и ...ще бъдете обичани и уважавани.

Пълна съм, да. Но съм нямала никога оттоци, гестационен диабет, дори след хранене кръвната ми захар е в отлично състояние, не е казано и не е задължително да имате високо кръвно. Никога съм нямала такова. Ако имате високо кръвно, гестационен диабет - та това се случва и на слабите жени, това не е от килограмите.

До колкото е възможно спазвайте режим някакъв - аз напр. си признавам,че свинско и всякакви салами и пр. не консумираме в семейството ми от години. Газирано не пием, т.е. пием, но рядко. Е...скоро ми се препи кола, купих си, изпих си я, без угризения, знам,че това го правя 1 път на 3 месеца и от това няма да ми стане кой знае какво, сладко ям, но не толкова често, само определени неща, често пъти правя сладко, но аз не го ям, а домашните го изяждат. Кафе - не пия също често. Хляб - ядем и пълнозърнест, и бял - правя си го сама вече повече от 2г. Старая се повече да задушавам и пека, а не да пържа. Плодове и зеленчуци ядем в нашата къща. Пием много вода. Въобще......това, което можем и е в нашите възможности - го спазваме и прилагаме. Това, което не мога - не си го слагам на сърце. А и знам - и прекаления светец и Господу не е драг.......Всичко е в дозата........

Желая ви един ден пълен с наслади и усмивки! Heart Eyes Hug

# 359
... той се срамува от това, естествено в къщи се прави че това не му пречи ...

Тези да не са някакви тийнейджъри  Crazy
Хората не са правени под шаблон. Много е тъжно да се срамуваш от най-близкия ти човек.
Има хора с дълбоки бръчки, с недъзи, както и такива, които не отговарят на разпространените норми за красота. И това не ги прави грозни или по-малко хора, всички са равни и не трябва да обръщат внимание на ограничените.

Общи условия

Активация на акаунт