Наднормено тегло и бременност?!?

• 78 428
  • 738
  •   1
Отговори
# 450
  • в белята
Ай ,днес и мама ми дръпна една лекция........................ EmbarassedМомичета кажете една примерна диета която сте спазвали,аз тоя глюкомер взех да го намразвам.................. SickКакви зеленчуци ядете сега?За салата се сещам само за моркови и зеле, и за основно евентуално зеленчуци на пара.........ама пък тях ги обичам със синьо сирене ( май такова не ми се полага щото е мазно).

# 451
Зелето е много добре за диетка щото е тежка храна и създава чувство за ситост.
Аз смъкнах 7 кила само с ограничаване на тесто и сладко.Ям зеленчуци, месо и риба, а за десерт плодове.Ама с тази захар твойта не знам какво да те посъветвам

# 452
  • София
Ай ,днес и мама ми дръпна една лекция........................ EmbarassedМомичета кажете една примерна диета която сте спазвали,аз тоя глюкомер взех да го намразвам.................. SickКакви зеленчуци ядете сега?За салата се сещам само за моркови и зеле, и за основно евентуално зеленчуци на пара.........ама пък тях ги обичам със синьо сирене ( май такова не ми се полага щото е мазно).

Диетата трябва да ти предпише ендокринолог, който се занимава с гестационен диабет. Сама е опасно да си ограничаваш храните или да се опитваш да си правиш диета. Спазвай стриктно това, което са ти казали- 

# 453
  • в белята
Ами за сега д-р Бояджиева в УСБАЛЕ,където си правих скрининига за гестационен диабет ми каза да си спазвам препоръките за въглехидрати 18 ХЕ плюс белтъци,махане на сладко и бяло брашно, и да си меря кръвната захар за да се види как и от какви храни се влияе.Добре ,че взех на мама глюкомера ,та няма да се разкарвам до някоя лаборатория.
За отчета тази сутрин на гладно КВ е 5.8, при норма 3.3-5.5  Sick

# 454
  • София

Заради възрастта ми, теглото и други екстри ме отрязаха от болниците, които си бях харесала за раждането и всички ме насочват към Майчин дом, а на мен въобще не ми се иска там да ме режат. Колкото и добри да са хирурзите им, след операцията ще бъда в ръцете на останалия персонал - акушерки, санитарки и сестри.
През цялата бременност си ходех на платени прегледи, свикнах на добро отношение и не ми се иска първите дни от раждането на детето ми да ги прекарам в грубо отношение от персонала и непрекъснат страх за живота и здравето на бебо.
Последния път когато бях на преглед по здравна каса заради болничния, трябваше да изтърпя изключително грубо отношение от страна на лекаря - обиди, крещене, навикване... бяха ми нужни три дни за да си оправя нервите, дори кръвно вдигнах, а вечер не можех да спя.
Ако трябва да преживея същото в МД и то в безпомощно състояние, по-добре да си трая и да раждам в къщи.

# 455
  • софия
miss piggy , е това е направо ужасно Close Close, просто не мога да повярвам, че някой си позволява подобно отношение към бременни Naughty

Аз се върнах преди няколко дни от Истанбул-там направихме второто ин витро-не мога да ви опиша за какво отношение става въпрос. не мога да разбера някои хора в БГ за какви се мислят?
Ако не е тайна-в кои болници ти отказаха секциото

Аз си чакам теста след ин витрото другата седмица и ако живот и здраве съм бременна Praynig Praynig Praynig не знам дали са ми останали нерви след цялата борба, някой да ме обижда и да ми вика

# 456
  • София

mozzi , пожелавам ти положителен резултат. Представям си колко е мъчително чакането.

Пробвах се в три частни клиники в София. В провинцията не съм търсила, макар че мои познати са много доволни от МД Варна и Дева Мария в Бургас.
По принцип нормално е една частна клиника да си подбира клиентите и да избягва рисковите пациенти.
Един смъртен случай на родилка е достатъчен да ги докара до фалит и предпочитат да не рискуват.
А що се отнася до парите - и в държавните понякога дори искат повече, особено за рисковите родилки, от колкото в частните.

# 457
  • София
Мис Пиги - във Вита пробва ли? Наистина не знам какво да те посъветвам. Окръжна Болница, където аз раждах е в ремонт и не работи иначе веднага щях да ти дам координатите на моята лекарка.

# 458
Здравейте Simple Smile
Мис Пиги в Токуда отказаха ли ти? Аз като раждах Диков ми каза че принципно ако не дай си боже стане нещо в Майчин дом могат най добре да реагират Rolling Eyes Ама не ме върна де. Даже пробвахме да родя естествено, но синчето ми хич не бързаше да излиза и за това ме оперираха.
Определено добрата обстановка е от голямо значение особено ако си гнуслива(като мен) В Шейново лежах заради кръвното което вдигах и мога да ти кажа че си беше мъчение. С една тоалетна обща с клекало  Sick а с шкембе трудно се сгъваш  ooooh! Така че хич не се отказвай, настоявай на своето. Ако не искат в краен случай в Майчин дом май има ВИП стаи Thinking

Момичета хайде препоръчайте ми добър гинеколог че моята е все много заета и ми писна да чакам с месеци ако реша да ходя. Време е да синаправя профилактичен преглед, но не знам къде и при кой  newsm78

mozzi  - стискам палци Simple Smile дано слкоро ни се похвалиш с  EFP

Последна редакция: пт, 18 дек 2009, 13:20 от Mpulle

# 459
  • София
Mpulle - д-р Кълвачева във Вита, там си ходя на профилактични и съм много доволна (ако питаш за частен прием де)  Peace

# 460
аз съм болна...вдигнах и Т - 38 градуса...надявам се да не се повтори Sad

но това,което искам да кажа е колко ми е неприятно когато хората ме обсъждат...вече съм в 5 месец, но нали съм си по-едра и изглеждам като за в 8-ми ...и като ме види някой познат и се почне "Ау,честито, ти с ибременна...кога с еочаква събитието" и аз кат окажа,че е след 4 месеца и веднага се чува "А, аз пък мислех, че  есъвсем наближило,защото така изглеждаш в края на бремеността..." или някакъв подобен коментар....Винаги едно  и също, ужас...Бясна съм вече, на моменти ме е срам от себе си... #Cussing out

# 461
аз съм болна...вдигнах и Т - 38 градуса...надявам се да не се повтори Sad

но това,което искам да кажа е колко ми е неприятно когато хората ме обсъждат...вече съм в 5 месец, но нали съм си по-едра и изглеждам като за в 8-ми ...и като ме види някой познат и се почне "Ау,честито, ти с ибременна...кога с еочаква събитието" и аз кат окажа,че е след 4 месеца и веднага се чува "А, аз пък мислех, че  есъвсем наближило,защото така изглеждаш в края на бремеността..." или някакъв подобен коментар....Винаги едно  и също, ужас...Бясна съм вече, на моменти ме е срам от себе си... #Cussing out

Не се срамувай......Ами контраатакувай.......Казвай - ами чакаме момиче, а при тях започва да личи рано-рано.....Или пък - ами знае ли се - може да нося по-едро бебе....Въобще - не си оставяй магарето в калта.....

Мис Пиги, не се кахъри за глупости.....Майчин дом е добра болница.......Защо не да родиш там? Я по-смело и свежо........Важно е Бебо да е добре, останалото са подробности......

# 462
  • софия
Благодаря на всички за пожеланията Hug Hug, на мен ми е малко зле, та нямам време да си мисля и да броя дните до теста, но днес някой ме попита и аз с удоволствие преброи, че половината време е минало-тест ми е определен за 24.12, да видим Praynig Praynig

miss piggy , а в Щерев пробва ли?

# 463
  • София
Мози, по Коледа стават чудеса! Пожелавам ти да видиш двете чертички от цялото си сърце!  Hug

# 464
извинявам се за правописните грешки, но като пиша бързо и сливам буквите в бързината...

Мама цоцоланке, направо ме разсмя... Laughing то наистина е вероятно да е момиче, но на последния преглед много шаваше  и доктора не можа да бъде категоричен абсолютно...
Абе да се защитя ама, ,пусти му комплекси - включват се по-бързо от реакцията ми за защита Wink

Общи условия

Активация на акаунт