Наднормено тегло и бременност?!?

• 78 344
  • 738
  •   1
Отговори
# 525
  • софия
Julia Yankova ,много се радвам да те видя и тук Wink Hug Hug Hug

# 526
  • София
След дълго отсъствие отново съм тук.
Преди месец родих момиченце.
В момента сме се гушнали и сме заедно пред компютъра.

# 527
  • София
След дълго отсъствие отново съм тук.
Преди месец родих момиченце.
В момента сме се гушнали и сме заедно пред компютъра.

Eeeeeeee честито!
Да ти е жива и здрава!

Ще ни я представиш ли!?  bouquet

# 528
miss piggy, да ти е живо и здраво момиченцето, да е щастливо, весело и игриво!

nas, колко са ти наднормените килограми, ако не е тайна, разбира се. Рязко ли ги качи? И аз смятам, че килограмите не са чак такъв проблем за забременяването, но идеята ти за диета / по-скоро някакво здравословно ограничение/ е чудесна, не само, за да натриеш носовете на специалистите, които ще започнат с това, че трябва да отслабнеш, за да забременееш, но и за да се чувстваш максимално комфортно през бременността.
Аз през първата бременност бях само 5-6 кг. по-малко, отколкото съм сега, но тези килограми ми тежат, пречат и се чувствам малко некомфортно. А преди 2 години, в 9-ти месец със всичките си безумни наднормени килограми, бях пълна с енергия, тичах напред-назад все едно не чакам във всеки момент бебе и въобще чувствах се прекрасно. А сега се задъхвам, силите ми стигат да се преместя от едното канапе на другото и да отида до хладилника. Ужас!

Последна редакция: сб, 30 яну 2010, 20:25 от Маргаритa

# 529
  • София

Това е малката Мартина.
Роди се на 29.12.2009 г.

Родих със секцио в Майчин дом. Много съм доволна от екипа, който направи операцията.
Месец по-късно, единственото, което ми напомня за операцията е грапавината на шевовете при напипване.
Ако имам второ дете пак там ще родя и по възможност при същия лекар.

Последна редакция: сб, 30 яну 2010, 23:55 от miss piggy

# 530
miss piggy, да ти е жива и здрава малката кифличка. Честита радост на семейството. Hug Снимка не се вижда...

# 531
  • София

Това е малката Мартина.
Роди се на 29.09.2009 г.

Родих със секцио в Майчин дом. Много съм доволна от екипа, който направи операцията.
Месец по-късно, единственото, което ми напомня за операцията е грапавината на шевовете при напипване.
Ако имам второ дете пак там ще родя и по възможност при същия лекар.

Мис Пиги, не е ли 29 декември?  newsm78

# 532
Радвам се, че си добре и че бързо си се възстановила. Ще споделиш ли кой е екипът направил секциото? На мен ми предстои след по-малко от 2 месеца /много ме е шубе/ и ще ми е интересно да споделиш опит. Въпреки че вече съм минавала по този път, с наближаване на събитието, все повече си намирам поводи да се шашкам. Аз също съм страшно доволна от лекарят, който ме оперира и за мое щастие, сега отново ще е той. Вероятно съм споменавала в темата, че това е д-р Дяволов и го смятам за невероятен професионалист. Той твърди, а и от други места съм чувала, че е особено любим сред пухкавите бременни и главно при него раждат и съответно има голям опит с такива като мен.
Моля те, ако не те затруднява разкажи ми повече за престоя в Майчин дом - лежа ли преди секциото в някое от отделенията, колко дни преди термина се роди малката Мартина, плати ли за избор на екип и на кой етаж беше след реанимацията. Ако смяташ, че ще е много досадно на останалите в темата, пиши ми на лични. Аааа, сетих се и за още един въпрос, който много ме вълнува Mr. Green - все още ли слагат морфин през първите 24 часа?
Извинявай, че те заливам с порой от въпроси, но друго си е да получиш топла-топла информация от надежден източник.

# 533
miss piggy, честито!   bouquet Да ти е жива и здрава!  Heart Eyes
Тази седмица откриха на приятелката ми гестационен диабет, бременна е в 7 месец, а тя си имаше килца в повече още от преди бремеността. Аз съм също с повече отколкото винаги съм била и интересното,което забелязах е, че по време на втората ми бременност захарта ми е по-висока от измерената през първата, което ме навежда на мисълта, че едно постепенно регулиране на теглото никога не е излишно.   

# 534
Така ли? Морфин ли слагат? Аз съм чувала за течен аналгин. Аз отказах болкоуспокояващи, ама странно ми се видя. Морфина е твърде силен все пак.

# 535
Така ли? Морфин ли слагат? Аз съм чувала за течен аналгин. Аз отказах болкоуспокояващи, ама странно ми се видя. Морфина е твърде силен все пак.

Да, бе и аз не можах да повярвам, ама така ни казаха. Слагаха само на тези, които са платили за избор на екип. Не ни питаха искаме ли или не, а направо ни казаха, че ако ни се появят силни сърбежи, главно по лицето, да не се шашкаме, а да знаем, че е от морфина, който са ни сложили. В реанимацията бяхме 4 родилки - две бяхме на морфин - не изпитвахме никаква болка в спокойно състояние, а само когато се изправяме и правим гимнастика, а другите две момичета, които обезболяваха с аналгин без да преувеличавам ще напиша, че почти плачеха от болка. Разликата беше много фрапираща - ние двете на морфин си приказвахме щастливо цяла нощ, а другите момичета  не знаеха на кой свят се намират и се гънеха от болка.

# 536
Ми не се ли излъчва в кърмата? Ти ме хвърли в оркестъра. Добре, че не ме боля и не съм си искала обезболяващи, но нас ни питаха. А сестра ми ми беше приготвила нещо силно, не съм наясно какво, но ще питам, че ми стана интересно. Тя е анестезиолог.

# 537
  • София
Нана, позна!
Поправих си грешката. А снимката ще излезе най-вероятно след като я одобрят.

По-спешност ме приеха в МД заради високо кръвно. Бях 5 дни в отделението на д-р Дяволов.
В деня на секциото на смяна беше д-р Босев и той ме оперира, но не съм сигурна за имената на целия екип.
Преди да ме приемат в МД ме отрязаха от четири места - никой не искаше да рискува.
След операцията ме вкараха в реанимация за един ден. Бяха ми сложили морфин - не съм имала никакви сърбежи, но и болки нямах.
След реанимацията ни раздвижиха и ни качиха горе по етажите.
Най-трудно ми беше през следващите три дни да ставам от леглото.
Като цяло почти всички от персонала бяха много внимателни и търпеливи.

Също имам и добра новина - от раждането свалих около 10-15 кг и сега ми е доста леко да ходя. Преди едва успявах да стигна от нас до спирката, а сега не усещам как ходя.
Покрай нощните ставания и "паласките" ми се стопиха. Жалко само, че навън е студено и не можем да правим разходки с бебето.
В това отношение летните майки са за завиждане.

# 538
А, и при мен в операцията участваше д-р Босев. Бяха двамата с д-р Дяволов.
А за нежеланието в другите болници и частни клиники да се занимават с раждане, което носи някакъв риск, съм до болка запозната. Мисля, че писах по-напред в темата, че преди 2 години и мен ме отрязаха от къде ли не и то по не особено любезен начин.

На мен миналия път ми сложиха доста трудно спиналната упойка и сега съм се панирала на тази тема. Измъчих горката анестезиоложка, направо ми идваше да ревна, че съм толкова дебела и за това всичко върви трудно. Другите жени със секцио ги вкарваха в операционната в 8 часа и в 8:30 вече бяха родили, а на мен до това време се мъчиха само упойката да ми поставят, после тепърва да режат и бебето се роди чак в 9:14.

А за добрата новина - ама наистина е много добра. 10-15 килограма са си голямо бреме, така че браво, че си се отървала от тях.

niki97, а ти къде ражда?

# 539
Аз в Окръжна в Бургас.  Аз съм от Бургас и всъщност не съм обикаляла да търся къде да раждам. Беше ме страх за бебето, а в повечето частни в околността нямат ковьози, та за това. Имаше всъщност вариант за Кърджали. Болницата е добра, освен това е Болница приятел на бебето, а и сестра ми работи там, но с болния си мозък само си мислех, че не искам да се случи нещо в ръцете на сестра ми. А не ми идваше на пачия ум, че ако нещо стане то единствения истински заинтересован щеше да е именно сестра ми. И анестезиолог не съм мъчила, бях с пълна упойка заради гръбначно изкривяване. Защо не се наемат да режат пухкавелки? Не би трябвало да отказват дори и в частна клиника, макар че там като цяло гледат да не поемат рискови раждания.
10-15 кила са си страхотно постижение за секцио. Peace Хайде стискам палци да продължат да се топят килцата с бързо темпо. Hug

Общи условия

Активация на акаунт