Защо децата са толкова злобни

• 5 622
  • 114
  •   1
Отговори
# 15
Заглавието ти е неадекватно и просташко-не са злобни децата,такива стават-няма злобни деца-всички се раждат бебета, невинни и незнаещи какво да правят,неможещи да се защитят. Колкото до случката-не я осъждам-не знам аз какво щях да направя в това състояние, може би и аз щях да го шамаросам,но пък щом майката е идвала след него,значи има някакъв контрол,не е оставено това момче без контрол....И не са виновни често родителите за това-дъщеря ми и тя беше побойничка на година и половина,а и у нас не се млатим...била съм винаги плътно до нея по площадките,защото често съм бягала от там поради факта,че не можеше добре да си играе с децата.Не ходеше на ясла тогава. Като проходи на ясла се оправи-не докосва от тогава дете,възпитана е,не вярвам,че това е детето ми. Така,че има и обратната версия.
Оправи си заглавието.... Stop

# 16
Страх ме е... и аз незнам от какво,но ме е страх.Нещо ми е свито на топка  в стомаха Rolling EyesЧувствам се зле.Детето доста плака,а на беба и нямаша нищо.Е,аз после се извиних на детето,дори се просълзих от случилото се.Знам,нищо не ме оправдава,но добре че хората все пак излезнаха свестни.И въпреки всичко си мисля,че някой може да ме причака....,знам ли Rolling Eyesтакива работи.Масата беше пълна с 10-15 здрави мъже,които се изправиха да ме видят коя съм.А и града не е много голям.Дето се вика:"внимавай с кого се занимаваш,защото не знаеш на какви хора ще попаднеш"
Това не е страх, а срам. Нищо няма да ти направят, но със сигурност не те смятат за права и си им направила неприятно впечатление.
Питаш какво би се променило, ако беше извикала родителите? А ти как би искала те да бяха реагирали? Да го пребият? Смяташ ли, че това е правилния подход и с бой ли се възпитава дете?
Жал ми е за детенцето ти, разбирам гнева ти, но те съветвам да се замислиш за някои неща.

# 17
Заглавието ти е неадекватно и просташко-не са злобни децата,такива стават-няма злобни деца-всички се раждат бебета, невинни и незнаещи какво да правят,неможещи да се защитят. Колкото до случката-не я осъждам-не знам аз какво щях да направя в това състояние, може би и аз щях да го шамаросам,но пък щом майката е идвала след него,значи има някакъв контрол,не е оставено това момче без контрол....И не са виновни често родителите за това-дъщеря ми и тя беше побойничка на година и половина,а и у нас не се млатим...била съм винаги плътно до нея по площадките,защото често съм бягала от там поради факта,че не можеше добре да си играе с децата.Не ходеше на ясла тогава. Като проходи на ясла се оправи-не докосва от тогава дете,възпитана е,не вярвам,че това е детето ми. Така,че има и обратната версия.

Майката не беше при него,а във въпросния ресторант.След случката дойде,когато то я повика.И това не е единичен случай при нас,но не ми се разказва.А заглавието може и да не е адекватно,но в никакъв случай не е просташко,защото това детет и да е било невинно бебе преди сега наистина е ЗЛОБНО ДЕТЕ.И за мен вече не важат думи от сорта "оставете го,то е детет,не знае какво прави."Напротив-на тази възраст много добре знае какво говори и върши и нищо не го оправдава.И още веднъж повтарям-АЗ СЪЩО СЪМ ВИНОВНА И НЕ ГО КРИЯ,НЕ ТРЯБВАшЕ ДА ГО УДРЯМ,НО РЕАГИРАХ ЗА ДА ЗАЩИТЯ ДЕТЕТО СИ!!!

# 18
И в никакъв случай не мисля,че трябва да се възпитава чрез бой,и не съм очаквала от родителите да го "пребият",но казвам,че от техните думи едва ли има полза,а от моят шамар все пак ще се замисли за напред.

# 19
Не съм съгласна с теб, а и ти няма от къде да знаеш, дали е щяло да има полза от техните думи. Но със сигурност твоя шамар е предизвикал родителите, а и не само тях, да го защитят и неволно си превърнала това дете не в агресор, а в жертва.

# 20
Здрасти, аз присъствах на една подобна сцена.
Детето удари другото и майката на набитото дете му зашлеви шамар.
Другата скочи.
Стана жесток, женски бой.
Някакви мъже ги разтърваха.
Майката на побойничето извика бащата и почнаха
да кръстосват градинката да търсят другата майка.

На такова нещо не бях присъствала никога в живота си.
Не намирам за редно чужди хора да посягат на моето дете.

Но, от друга страна, побойничето е много лошо дете.
Аз съм го виждала как посяга на току-що проходило бебенце.
И моделът не е детската градина, защото то е малко.
А сигурно се млатат в семейството му.

Та, в тази ситуация, не знам кое е редно.
Но, за съжаление, това вече става често явление.

Това в градинката пред Народния театър в София ли се случва?
Защото ако е това и аз го видях Shocked

# 21
Няма какво да си оправя заглавието!
Кое му е просташкото?
Еми злобно е,щом в такова са го превърнали простите му родители.
Не съм си родила детето,за да ми го удрят разни невъзпитани деца.
И аз щях да ударя другото,ако причини болка на мойто,а камо ли да му текне кръв.
И аз не се познавам в такива ситуации и не отговарям за последствията.

# 22
Защото родителите са злобни! Затова!
Не оправдавам детето, което е ударило твоето. И моят син са го удряли, той пък никога е е бил агресивен. Имам дъщеря на 10 м. и тепърва с нея ще се мъча да избягвам подобни ситуации. Но докато детето на 5-6 години все пак си е дете, то ти не си и теб не мога да те оправдая по никакъв начин. Възрастен човек си, обръщаш се към родителите и изискваш от тях да вземат мерки. Постъпката ти е много първосигнална и въпреки, че разбирам мотивите ти, не одобрявам подобно поведение.
Някак заглавието ми се струва неадекватно, на фона на цялата описана ситуация. Разбира се, много хора ще ти ръкопляскат за шамара и ще кажат, че си била права. Аз не мога, съжалявам.
Никой не иска от теб аплодисменти.
А да те видя,някой да ти бутне детето,да му текне кръв,на кой ще ръкопляскаш???

# 23
  • Sofia
Изчетох мненията на всички. Аз пък си мися, че такова поведение у децата се поражда понякога поради родителси грешки. Според мен родителите са дали доста голяма свобода на детето си и то си прави каквото иска, каквото чува и т.н.  Аз не оправдавам авторката, че е ударила чуждо дете, но дали пък майката на побойника щеше да скочи и да види какво се случва със бутнатото бебе, да потърси сметка на детето си защо се държи така......  Много чести взеха да стават темите за агресивните деца. Явно нещо куца някъде. Не е само в семейството според мен.

# 24
Аз се разтреперах само като прочетох, че си ударила шамар на детето.Още повече чуждо дете.

Може да е било невъзпитано, може да е било грубо, може да е наранило твоето.Каквото и да е ... ти нямаш никакво право да раздаваш шамари.Родителите са тези които възпитават (или не).Към тях трябваше да се обърнеш, а не да раздаваш правосъдие.Говорим все пак за дете!А те как щяха да накажат или не на теб не ти влиза в работата.Освен ако не търсиш отмъщение за детето си което в случая е нелепо.
Възмутена съм от реакцията ти честно.По този начин си показала на детето си че да се блъска и удря е нещо съвсем нормално.
По-голямото дете е блъсналото твоето.Ти от своя страна си зашлевила детето.Хайде сега си представи твоето на какво е станало свидетел.

# 25

Никой не иска от теб аплодисменти.
А да те видя,някой да ти бутне детето,да му текне кръв,на кой ще ръкопляскаш???
На първо време, няма да е зле да не ми говориш с този тон.
Както вече казах, удряли са ми детето. Казах също така, че разбирам и гнева на авторката, което не ми пречи, да не приемам за нормално това, че е ударила шамар. На теб няма какво да ти се обяснявам, как съм реагирала и на кой бих ръкопляскала!

# 26
И в никакъв случай не мисля,че трябва да се възпитава чрез бой,и не съм очаквала от родителите да го "пребият",но казвам,че от техните думи едва ли има полза,а от моят шамар все пак ще се замисли за напред.
Тоест си се опитала да го възпиташ чрез шамар/бой, а най-лошото е, че наистина вярваш, че това ще има възпитателен ефект върху "побойничето".
Децата не виждат такива неща само от родителите си- ето в този случай то го е видяло от теб. А твоето собствено дете е видяло от теб (майка си), как удряш друго дете. Ако след няколко години твоето дете удари друго ще се чудиш ли още от къде го е видяло.

Не оправдавам детето-побойниче. Повярвай разбирам, как си се почуствала- дъщеря ми често става жертва на такива деца, защото е много кротка и жалостлива, но досега не съм си позволявала да ударя друго дете. Вътрешно се разтрепервам от такива ситуации, но не съм посягала на дете.

# 27
Авторката, реагирала си грозно. Удряш чуждо ДЕТЕ! Къде остана твоето възпитание? Незнам в твоя малък град,където се разиграва сценката, какво може да ти се случи, но в чужбина със сигурност би отговаряла пред съда, за тези си действия!!!!!!
Според мен правилното е да говориш с родителите на детето, а не да удряш шамар. Каква си ти че да го удряш??? Акъла ми не го побира.
В никакъв случай не го защитавам. Много бих се ядосала, ако някой говори така и ритне моето момиченце. Но шамар, просто не е начина.

# 28
И си показала на "лошото" дете, че не се удря, като си го ударила самата ти? ooooh!

Детето ти е малко, но и то ще стане на 5г. и ще му пречат бебетата. Тепърва ще почва да посяга и то на други деца, понякога ще прави неща, които си му казвала да не парви, но то въпреки това пак ще ги прави.
Не оправдавам в никакъв случай детето, но ако беше шамаросала моето дете, щях да реагирам страшно. Почни да се учиш как да реагираш в такива ситуации, предусещай ги и се старай да ги избягваш, защото много деца ще се опитват да посягат на твоето, да му взимат играчките и т.н. и не мисля, че е редно да шамариш наред. Твоето детет тепърва стъпва в "живия живот", ще трябва да се учи и само да се справя, но преди това, ти ще се сблъскаш с детските взаимоотношения и често няма да ти харесват.
Децата са си деца, понякога, дори често, жестоки, но такива се раждат, наша грижа е да ги научим кое как. В нашите очи са най-милите ангелчета, но реално може и да не са.

Винаги съм се изненадвала на начина, по който майките на малки деца реагират спрямо по-големите такива. Tired

# 29
Между другото не проумявам защо толкова много се набляга на това, че не бива да се удря чуждо дете. А своето да го пребиеш от бой, и никой нищо да не ти каже, това защо трябва да бъде приемливо?
Освен това аз съм от поколението, на което родителите, учителите и комшиите "удряха шамари на бъдещето ваше", и не мисля, че от това станахме по-лоши. Напротив, сега всеки претендира и говори гръмки думи как възпитава детето си, и същевременно всеки коментира колко "възпитани" са чуждите деца. Извинявам се, ако не е по темата, да се изтрие, но авторката очевидно изпитва угризения, и аз съм снизходителна по случая.

Общи условия

Активация на акаунт