Защо децата са толкова злобни

• 5 624
  • 114
  •   1
Отговори
# 105
Добре де ошамарила детето, какво толкова. Ако  моето дете направи това, което по-голямото не мисля, че ще постъпя по различно от бащата, човека се е осъзнал и я е настигнал, дори и авторката каза, че се  е извинила на детето. Минало-свършено. Хората сигурно забравиха за случката, а вие тука ако се гледате очи в очи......

# 106
НЕ СЪМ ОшАМАРИЛА ДЕТЕТО И НЕ СЪМ ГО ПРЕБИЛА!!!!!!ПЛЯСНАХ МУ ШаМАР!!!ПРЕСТАНЕТЕ ВЕчЕ
Удрям шамар = ошамарвам.
Да не си пускала темата като не желаеш да четеш такива коментари.

Правилно. Като не искаш вълците да те нападат, не ходи в гората. В тоя форум ако си по чувствителен ще те сдухат и ще те смачкат и няма да им мигне окото. Милите ни родни БГ майчици дето не удрят дори символични шамари на децата си, ама всеки друг ще изядат с парцалите  #2gunfire

# 107
Имаш късмет, че не си ударила моето дете. Голям късмет.
Не го била ошамарила, пляснала му била един шамар само.
Децата са злобни, защото гледат от такива като теб където "пляскат един шамар само".
Няма нужда да пишеш с големи букви и да викаш престанете вече.
Този който е за преставане си ти.

# 108
  • София
Доста тъповато се зацикли в тази тема...

Плюйте си в пазвите вашето дете да не стане жертва на инцидент и продължавайте да мъдрувате над чуждите слабости!

# 109
Доста тъповато се зацикли в тази тема...

Плюйте си в пазвите вашето дете да не стане жертва на инцидент и продължавайте да мъдрувате над чуждите слабости!

Много точно казано  Peace  Peace  Peace

# 110
Имаш късмет, че не си ударила моето дете. Голям късмет.

що, щото щеше да ме набиеш ли  Joy Айде сега, нали не налитаме на бой  Laughing

# 111
За мен пък злобата, проявена от дете над 2-3 годишна възраст, е знак за някакъв психологически проблем у детето. От лични наблюдения.

А ти как разбра от лични наблюдения, че злобните деца имат психологичен проблем. Толкова много злобни и деца и дърти познавам и значи всички са с психични отклонения. Всъщност... защо не....
Не говоря за отклонения чак.
Синът ми започна да проявява такива тенденции около появата на сестра си. Най-добрия му приятел оттогава беше същата работа, преди да се сдобие с братче. А сега синът ми има двама съученици/приятели, страдащи от хронична липса на родителско внимание, които често имат изблици на необяснима злоба... ей такива неща.
Не че съм психолог, де. Но злобното дете не е щастливо дете.  

# 112
  • София
А аз, честно да ви кажа, съм раздвоена. Не понасям детските площадки точно заради такива случки и все гледах децата ми да са по-настрани или да сме на площадката тогава, когато е по-спокойно. И знаете ли каква е причината? В масовата безотговорност. Традиция е тук като се отиде на площадката родителите или бабите да насядат по пейките или околните кафенета, а децата да се щурат без надзор напред-назад като избити електрони. И после защо стават проблеми! Ами, ще стават! За много родители детската площадка е място за показване на надмощие и истинска джунгла. И то по-лошо, защото в тази джунгла няма никакви правила, а е един невероятен хаос. Ако на детската площадка правото е на по-силния, то ако едно голямо дете удари нарочно по-малко, логично е и то да си го получи от по-силния, за да разбере, че има кой и на него да му покаже. Може да е неправилно, но досега не съм видяла на детска площадка да има нещо правилно. И да, забелязала съм и родителско задоволство от това, че детето се проявява като "лидер", а то си е един обикновен агресор. И е вярно, че родителите обикновено се намесват, когато пострадат собствените им деца, а ако чуждо дете пострада стоят и гледат сеир.

# 113

Аз не виждам как раздаването на шамари на чужди деца би спомогнало да не се случи инцидент. Разбира се, че никой не иска детето му да пострада фатално, но в случая не става дума за това, както и че дори да се саморазправяш с детето не би предотвратило инцидент.
И мен ми се е искало да ошамаря чуждо дете, което смятам, че има недопустимо поведение на детска площадка, но нямам право. Ако родителите не можем да си сдържаме първосигналните си реакции, как искаме това от децата.

Иначе съм съгласна, че много родители не поглеждат децата си , особено когато са седнали на заведение с детски кът и се намесват единствено, ако тяхното изпищи. Може да прозвучи малко като хвалба, но понеже съм била и от двете страни, понеже като малко детето ми доста по късно от обичайното започна да разбира речта и при най малък проблем налиташе да хапе съм била плътно до него и съм предотвратявала инциденти за други деца, но като проговори макар и буен е изключително добродушен и чувствителен, насълзява се дори ако някой удари друго дете, не го изтървам от поглед. Често му се подиграват с думи или опити да го блъскат други деца, но не го уча да отвръща, защото знам че отпусна ли го да бие ,ще имам повече проблеми. Има някакъв невероятен инстинкт за бой, но не му позволявам.В няколко крайни случаи не съм се намесвала и съм го оставяла сам да се оправя с други деца, които след няколкократни забележки от моя страна да не му се подиграват и блъскат, нито те, нито родителите им реагират и са отнасяли някои и друг удар от него, колкото да се усетят родителите им, че не може просто да пасуват и да се правят на ни чул , ни видял, ако техните деца удрят друго.

# 114
Много моля темата да бъде заключена от модераторите!!!Аз съм я пуснала,така че имам право да поискам да я заключат!!!

Общи условия

Активация на акаунт