Защо децата са толкова злобни

• 5 627
  • 114
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Децата са злобни поради родителското възпитание.

Сори, ама не вярвам да има родители, които си възпитават децата да бият другите.

По поредния ми случай за домашно насилие, съдебното заседание ще се проведе в края на август. Нямаш си представа какво е семейна помия , в която участват две деца от предходна връзка и бебе на осем месеца. Никой не казва, че родителя възпитава пряко детето си към насиле, но с поведението на бащата /майката се създава една "матрица", модел на поведение.

...

А-м-и! Ако се съди по този форум, всички са любящи съпрузи, които вечерят заедно всеки ден и никога, никога не спорят дори пред детето, а ако хипотетично бащата посегне, ССФ моментално го напуска още същата вечер!

Преди има-няма 25-6 години, синът на приятелка на майка ми (тогава около7-8 годишен) си играел на площадката с друго дете и не щеш ли станала беля - той по някакъв начин наранил около на другото дете с джобно ножче и то останало с едно око. Със сигурност не е било умишлено, но пък е можело да се избегне. Спомних си за случката, защото прочетох за неща, за които не предполагах, че ги има. Те едва ли се сещат за това след толкова време, но пък мъжът с увреденото око няма начин да забрави.
 Осъдилите шамара, ако сте на мястото на родителите на пострадалото дете.............?

Веднъж вече повдигнах въпросът, но удобно не бе забелязан!...
Колкото и да се парадира с психологически познания, добро възпитание и себеконтрол, ако по-голямо дете застраши живота и здравето на моето, не ми пука вие какво бихте казали, честно...

# 91
...и не знам как внезапно реагирах,хванах го за ръката вдигнах го и му зашлевих един шамар.

Затова. Защото разни идиотки като теб си позволяват да раздават шамари на деца! Имаш късмет, че родителите на агресивното дете явно са били по-възпитани от теб и не са ти отвърнали със същото. Лично аз, ако видя някоя ненормална кокошка да удря шамар на дете, ще извикам полиция. Жалко, че никой не е подал оплакване срещу теб, трябваше да напишеш едно обяснение за пред полицаите и при следващия шамар на дете от твоя страна да платиш и глоба. Егати хората сте- нямам думи.

# 92
Цитат
За мен пък е съвсем нормална първосигнална реакция като те ударят теб или детето ти и ти да отговориш веднага по същия начин.

Е, тогава другите родители трябваше да опухат майката,
барабар с бебето, щото тя ударила тяхното...Стига де...
Какво значи първосигнална реакция, големи хора са ще
се стегнат малко и ще помислят. Ето, поговори ли са изяснили са се...

Точно това значи първична реакция,която се извършва автоматично без да се мисли. Ако се мисли няма да и се вика първична. И хич не се мъчи да ме убеждаваш, че ти никога не действаш първосигнално че ми писнало от глупости на болни мозъци

# 93
Цитат
За мен пък е съвсем нормална първосигнална реакция като те ударят теб или детето ти и ти да отговориш веднага по същия начин.

Днес например, играхме в един училищен двор. Имаше група младежи, които играеха мач!
Други като нас, караха колела и едно семейство, с едно мъниче.
Изведнъж топката долетя и удари принцесата.Тя падна /удара не беше силен, но то точно прохождаше/. Майката скочи и гушна рожбата си, а таткото като изтребител, се затича към групата младежи,  две-три блъсна,  на друго му зашлеви шамар, а накрая им взе топката. Да се научили, как се рита топка! Shocked

Гледката беше потресаваща!!!
Сигурно и този татко е действал първосигнално, но за разлика от авторката, нито съжали за постъпката си, нито им върна топката!

това няма нищо общо със случая. Тук е станало неволно, а онова дете нарочно е ударило малкото.

# 94

това няма нищо общо със случая. Тук е станало неволно, а онова дете нарочно е ударило малкото.
Вярно е, че няма нищо общо със случая. Но пък е показателно, как много родители се вторачват в собствените си отрочета и ги превръщат в център на вселената не само за себе си, но принуждават и околните.

Достатъчно теми съм чела по този въпрос, за да ми е ясно, че все ще се намерят хора, които да оправдаят, че даже и да поощрят, подобна проява на агресия към дете.

Последна редакция: нд, 16 авг 2009, 11:21 от Клото

# 95
Но пък е показателно, как много родители се вторачват в собствените си отрочета и ги привръщат в център на вселената не само за себе си, но принуждават и околните.

Синдромът на кокошката, снесла златното яйце. Отшумява като детето поотрасне малко и човек се усеща, че по-нормалното е той да се съобрази с обстановката, а не обстановката с отрочето му.
В училищен двор се рита топка, не се разхождат бебета, и без това игрища няма достатъчно. На детска площадка се крещи и тича - не се пази тишина на спящите в колички бебета.

# 96
Ти си майка орлица,и инстинктивно си защитила чедото си.

От кого?! От дете!
Направо е смешно.Голяма орлица, няма що.Раздава шамари на деца.Представям си нейното като я ядоса какво го прави "инстинктивно" и "без да иска".

За протокола-детето ми не е побойник, напротив.Отнасяло си е както по площадки, така и пред блока от деца с които играе всеки ден.Но и през ум не ми е минавало да се появя като една "майка орлица" и да ги зачаткам с шамарите.

НИКОГА НЕ СЪМ УДРЯЛА ДЕТЕТО СИ И НЯМА И ДА ГО УДАРЯ,ТАКА чЕ МОЛЯ НЕ СЕ ЗАЯЖДАЙТЕ С МЕН!!!!

# 97
НИКОГА НЕ СЪМ УДРЯЛА ДЕТЕТО СИ И НЯМА И ДА ГО УДАРЯ,ТАКА чЕ МОЛЯ НЕ СЕ ЗАЯЖДАЙТЕ С МЕН!!!!

Но пък някой ден може такава като теб да го вдигне за ръката и да му зашлеви шамар, защото е бутнало нейното дете.

# 98
За мен пък злобата, проявена от дете над 2-3 годишна възраст, е знак за някакъв психологически проблем у детето. От лични наблюдения.

# 99
Преди не съм обръщала внимание, но от както имам дете, което ходи по площадки забелязавам, че:

1. в България децата са много агресивни. не само им работят устите, ами и краката и ръцете. Но и масово родителите се намесват само, ако тяхното пострада. нищо, че до сега точно то е блъскало, ритало, плюло и не знам си какво още.
По-големите не са научени да внимават с по-малките.
Родителите изключително много си затварят очите, когато е в полза на тяхното дете. Или наистина не са забелязали - улисани в сладки приказки с дружки и посръбане на кафенце.

2. в Холандия пък са гаднички на приказки в повечето случаи. или пък нарочно стоят в горния край на пързалката и пречат да се пускат други деца или "случайно" стъпват върху пясъчния замък...но честно казано това е сравнително рядко. и го правят обикновенно деца, които ги пускат сами да играят навън - родителите им нямат време за тях или и аз не знам какво. и очевидно липсата е по принцип. (поне за сега, такива са ми впечатленията)

И като гледам май не е само характер, а и средата. На мен почти всички в БГ ми изглеждат супер изнервени, начумерени, дръпнати. Явно децата попиват лесно и ако няма и кой да се намеси - стана тя каквато стана. Поне аз хабя повече нерви по площадките в БГ...
...тук пък ги хабя за други неща.  Laughing

И средата има значение разбира се, но не чак такова каквото му отдавате. Но моите деца също са в датска среда, но това не им е променило темперамента. Тук а сигурно и в Холандия хората по начало са си по спокойни. Нали ги гледам още от бебета от родилния дом как не реват. И по яслите как бебета се държат разумно като възрастни. Моите не са така обаче.
В БГ хората са изнервени, начумерени... Това е традиция, култура, маниер, които децата неволно попиват от околните. Никой не възпитава детето си да е начумерено. Но като гледа как са повечето и то започва да се държи като тях  без да иска. Като порастне си остава същия начумерен индивид, който вика по децата си просто защото на това е свикнал и това му идва отвътре да прави. Така че ето го влиянието на средата, то е до там как да се държиш. Но като опре до агресия, до темперамент и невъзможност за контрол на реакциите... тогава възпитанието няма значение.
Лично аз в БГ проблем с агресивни деца не съм имала. Нито с родители незабелязващи как децата им бият други, явно не съм попадала на такива. Всъщност моите датчанчета където и да идем бяха най дивите. В смисъл, че само те пищят и истерясват, другите деца си кротят. Може пък да е някакъв мутирал ген от датско българската комбинация  Mr. Green

Клото
, така е. Както има един лаф: Хубава работа, ама българска

# 100
Била съм в подобна ситуация. Първо- ако наистина има кръв гушвам детето и се опитвам да разреша този проблем- от къде е кръвта, каква е раната, как да я спра и т.н. Последната ми грижа е кое дете го е бутнало и какъв е характерът му. Ако не се стигне до сблъсък говоря на детето- така както говоря и но своето. Не понасям физическото насилие, не го оправдавам под какъвто и да е претекст. "Майка-орлица" звучи смешно в тази ситуация, не съм запозната с НК, но ако някой ошамари детето ми пред толкова свидетели сигурно ще има иск, дори и да изглеждам жалка в съда ще търся начин да покажа на детето си, че живее в свободна, правова държава, в която насилието под всякаква форма е недопустима.

НЕ СЪМ ОшАМАРИЛА ДЕТЕТО И НЕ СЪМ ГО ПРЕБИЛА!!!!!!ПЛЯСНАХ МУ ШаМАР!!!ПРЕСТАНЕТЕ ВЕчЕ

# 101
МОЛЯ ТЕМАТА ДА БЪДЕ ЗАКЛЧена от модераторите!!!

# 102
За мен пък злобата, проявена от дете над 2-3 годишна възраст, е знак за някакъв психологически проблем у детето. От лични наблюдения.

А ти как разбра от лични наблюдения, че злобните деца имат психологичен проблем. Толкова много злобни и деца и дърти познавам и значи всички са с психични отклонения. Всъщност... защо не....

# 103
НЕ СЪМ ОшАМАРИЛА ДЕТЕТО И НЕ СЪМ ГО ПРЕБИЛА!!!!!!ПЛЯСНАХ МУ ШаМАР!!!ПРЕСТАНЕТЕ ВЕчЕ
Удрям шамар = ошамарвам.
Да не си пускала темата като не желаеш да четеш такива коментари.

# 104
Била съм в подобна ситуация. Първо- ако наистина има кръв гушвам детето и се опитвам да разреша този проблем- от къде е кръвта, каква е раната, как да я спра и т.н. Последната ми грижа е кое дете го е бутнало и какъв е характерът му. Ако не се стигне до сблъсък говоря на детето- така както говоря и но своето. Не понасям физическото насилие, не го оправдавам под какъвто и да е претекст. "Майка-орлица" звучи смешно в тази ситуация, не съм запозната с НК, но ако някой ошамари детето ми пред толкова свидетели сигурно ще има иск, дори и да изглеждам жалка в съда ще търся начин да покажа на детето си, че живее в свободна, правова държава, в която насилието под всякаква форма е недопустима.

тази тема е показателна, колко агресивни са българските майки. Човек дойде и си излее душата, признае си грешката, а те го нападнат и го унищожат все едно е убил човек. А и да е убил, кои са те да го съдят. Има си инстанции за  тази работа. Ама това е скритата агресия, която понеже не ни стиска да проявим физически и я излизаме вербално към уязвимите. Друг път да знаеш какво те чака като си признаеш нещо тук. Всъщност квото и да кажеш прикритите агресори ще намерят за кво да се хванат и да те нападнат. Е затова избягах от онази държава. Тук до сега никой не ме е нападал, като изключим свекърва ми. Но и тя започна да си държи езика зад зъбите като се окопитих и почнах да я затапвам  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт