Сериозен проблем с частна ясла

• 19 930
  • 148
  •   1
Отговори
  • София
Здравейте,
искам да разкажа за проблема си с частна детска ясла "Криси" намираща се в Люлин.
Записах 3 годишната си дъщеря в яслата за три седмици тъй като нямаше кой да я гледа през този период. Във вторник сутринта към 7.25 ч. заведох дъщеря си след като вече я бях водила 2 седмици, оставих я на лелката която беше на смяна, детето ми беше първо и впоследствие разбрах единствено в яслата.Отидох на работа, към 9.20 ч. ми се обажда управителката на яслата и ми казва, че детето ми се намира в районното не мога да опиша това което изпитах в този момент...................самата случка е: лелката била отишла в тоалетната след което детето ми си е отворило вратата слезнало по стълбите, отворило още една врата излязло в двора на яслата отворило и вратата  която се намира там, пресякло една малка уличка и тръгнало по посока на булеварда на който спирам аз с колата сутрин и следобяд. Булеврда е "Царица Йоанна", невероятно натоварен булевард и бясно каращи коли. Тръгва от там и върви по ръба на тротоара и стига чак до магазин Домко (за който има представа от Люлин детето ми върви от Адашите до Домко). За огромен късмет я среща жена която в този момент си разхожда кучето и я пита къде отива и тя казва "при мама" Cry. Жената се обажда в полицията и те идват и прибират детето.
Немога да опиша ужаса който изживяхме, незнам колко пъти премислях какво можеше да стане и колко много плаках. Исках да направя тази случка достояние на повече хора,защото отношението на управителката беше повече от отвратително.......................................

# 1
 ShockedУЖАС!!! Shocked
Не ми се иска чак да го повярвам!
За жалост и аз съм чувала няколко ужасни истории, за частни дет.градини - една от които е, че едно от децата, го забравят в градината/то било в тоалетната/, пускат СОТ-а, и тръгват с автобусчето. Когато от него не слиза детето, родителите му вдигат врява, отиват до дет.заведението и какво да видят - содаджиите се опитват да се свържат с някого от дет.градина, за да съобщят, че алармата се е задействала, а детето им вътре уплашено плаче / сигурно сте чували, как пищат алармите/

# 2
Аз просто онемях  ooooh! Как е възможно ... това е престъпна небрежност .
А и директорката - нямам думи . Не стига , че са виновни , ами е нагла ...
Добре , че нищо не се е случило с детето , като си помисля какво е можело да стане .
Какви мерки смяташ да предприемеш , срещу така наречената ясла ?

# 3
  • София
Собственичката/управителката ми каза че ще ми върне таксата за тези три седмици само ако подпиша споразумение, че повече няма да имам претенции към тях Sick
Сега съм в процес на търсене какво точно да направя, моля ви давайте съвети Praynig Praynig

# 4
 Първо ще благодаря на всички богове, че детенцето е живо и здраво, а после ще съдя до дупка престъпниците от тази ясла.
 Предложили са ти споразумение от страх, понеже са наясно, че са много, ама много виновни.Аз лично не бих подписала; такова нещо според мен не бива да бъде потулено и ненаказано.

# 5
  • София
Не съм подписвала никакво споразумение и не смятам да подписвам, може ли някой да ми каже какъв е реда, да ме насочи към адвокат???

# 6
  • София
Собственичката/управителката ми каза че ще ми върне таксата за тези три седмици само ако подпиша споразумение, че повече няма да имам претенции към тях Sick
Сега съм в процес на търсене какво точно да направя, моля ви давайте съвети Praynig Praynig

Да! Да! Как ще подписваш такова споразумение... Shocked Shocked Shocked Обажда ли се в инспектората? Там поне ще ти кажат дали имат някакво отношение към частните ясли. Някой трябва да им издава разрешителни и да ги контролира. Проблемът е, че не знам кой е този контролен орган.
А директорката си е за съд, как може да те изнудва по този начин и да прикрива престъпната си небрежност  Shocked

А искам да ти кажа, че от оня ден като разбрах и ми е в ума непрекъснато как тя ходи по ръба на тротоара  Confused и всичко ми настръхва... Добре, че тази жена я е спряла, защото мнозина най-вероятно са я подминавали. Ще се опитам да разбера кой следи за частните детски заведения.

Последна редакция: нд, 16 авг 2009, 15:21 от Vache

# 7
Ай стига бе!  Shocked Лелееее
Съди ги, обърни се към инспектората и си наеми адвокат, нищо не подписвай! Как е възможно такова безхаберие, умът ми не го побира? Добре, че нищо лошо не се е случило на детето. Ами ако нещо беше станало? Тогава пак ли щяха да предлагат връщане на такса срещу подписано споразумение, че няма да имаш претенции към тях?

# 8
  • София
В петък се обаждах в инспектората те ме препратиха в столична община, а от там в Министерство на здравеопаването от където ми казаха, че и те не отговарят за това. Министерство на образованието отговарят за държавните градини а столична община за държавните ясли. Доколкото разбрах по закон нямало право да се отварят частни ясли.ВЪТРЕЛЕЖКАТА СЕ ЗАВЪРТЯ................................

# 9
  • София
Гледай сега, определено мисля, че ще имаш успех. Все пак в историята слава богу се е намесила и полицията. Дефакто няма как госпожата да покрие случая.
И много интересно как си прехвърлят топката... тоя не отговарял, оня не отговарял.. ми защо се чудим, че на тия места и за децата не отговарят  Confused

А като им разгледаш сайта.. леле-мале... далеч от реалността  Wink

# 10
Ау направо настръхнах Shocked
Свържи се с някоя телевизия те ще разберат кои отговаря за частните  Wink
Но не се отказвай и ги съди до дупка Naughty

# 11
Да сте живи и здрави и ти и детенцето!Не подписвай документ е и моят съвет!Добър съвет са ти дали за свързване с медия-вестник,телевизия,интернет.Нека всички родители са наясно какво става в тази страна!Кураж ти пожелавам!Дано получат заслуженото!Ние не записахме дъщеричката си в една частна ясла/не искам да цитирам имена/ защото им правихме 3 пъти внезапни проверки и 3-те пъти персоналът пушеше по време в което дечицата би трябвало да спят,в друг коридор,различен от  спалните помещения без никой да пази децата /заведението се намира в жилищен блок/ ,достъп има всеки.На въпросът на съпругът ми кой е при децата,отговорът бил:Ами очевидно никой,няма нужда просто..../но искат пак такса 500 лв,нали?/

# 12
  • София
BiliR сина ми тръгва утре в тази ясла. Като ходехме ми направи впечатление, че вратата на двора и тази на първия етаж не се заключват, но чак да се стигне до там Shocked.

Аз съм с много добри впечатления за яслата досега, но след прочетеното направо се потрисам. Аз няколко пъти ходих в яслата без предопрежднеие и винаги бях приятно изненадана как се занимават с децата.

Може ли да разкажеш за отношението на директорката? Може и на лични.

А има ли институция, която да регистрира и контролира частните ясли? Сигурно има, защото точно в Криси ми казаха, че няма да вземат сина ми в поненделник, ако не са му готови всички изследвания за яслата, защото можели да ги глобят newsm78. Сега ще се разтърся.

# 13
Първо ще благодаря на всички богове, че детенцето е живо и здраво, а после ще съдя до дупка престъпниците от тази ясла.
 Предложили са ти споразумение от страх, понеже са наясно, че са много, ама много виновни.Аз лично не бих подписала; такова нещо според мен не бива да бъде потулено и ненаказано.

Направо настръхнах.  Shocked
Как ще подписваш споразумение Shocked майната им на парите...................
Помисли си - нещата са се развили възможно най добре, добре че жената е намерила детето, добре че не е тръгнало да пресича, добре че........... но ако беше тръгнало да пресича, ако жената не беше спряла детето? тогава какво щяха да са 450 лв?
Това си е чиста проба нехайство. Не може в частна детска градина само една лелка да гледа децата, пък било то и само твоето. И като знае че няма кой да наблюдава детето как така е влязла в тоалетната, как може само дете да излезе без да направи впечатление на някой................. сега детето ти е било само а по нататък като децата са повече?
Подай оплаквания където се сетиш. Дай гласност на случая, защото покрай недостига на места в ДГ, сульо и пульо решиха да правят частни детски градини, цените високи до небето, а услугите на мимимум ooooh! ooooh! Дано да направят проверка по случая и отговорните да си понесат последствията !!!

# 14
  • София
Искам да кажа на всички ви...............не ми пука за парите, не ми пука дали ще ги затворят или каквото и да било..................благодарила съм милиони пъти, че детето ми е живо.Днес сутринта ходих на същия този булевард да чакам да видя тази жена дето ми е намерила детето и немога да опиша какво изпитвах през цялото това време..............Търся начини да ги накажа за тази фатална небрежност и за това което можеше да се случи.
Моля ви не ми казвайте на кой трябвало да благодаря и какво са 450 лв., защото повярвайте ми всичко което може да изпита една майка в този момент съм го изпитала и всеки ден след този ден, като ме погледне детенцето ми в очите плача защото е при мен чувам я да говори, гушкам я и съм оценила късмета ни. Моля насочете ме към адвокат

Общи условия

Активация на акаунт