Сериозен проблем с частна ясла

• 19 943
  • 148
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Хубаво де.. за комисията за защита на детето искам да кажа... Ако това дете го бяха намерили на улицата по същата схема и се окажеше, че майката си пие кафенцето в квартала и не е забелязала изобщо, че го няма какво щеше да последва от страна на Комисията? Щяхте да гледате в новините репортаж за тази безотговорна майка и как ето Комисията си върши работата. А защо в случая не го прави? Или тя се занимава с безотговорните майки, а с безотговорни служители на детски заведения - не... Rolling Eyes

# 46
  • ул. "Мечтание"
Аз оставам с впечатлението, че НИКОЙ не се занимава с безотговорни служители в детски заведения!  Crossing Arms

# 47
  • София
Да, може би е добре да се иска писмен отказ за съдействие от всяка институция... Така може би ще са "мотивирани" да се напънат и да "съдействат" Thinking

# 48
BiliR, мога да те насоча към добри адвокати (адв. кантора е). Лично ще ги помоля да те поемат. Адвокатката там е майка също, ще разбере човешкия аспект на проблема.

Казваш, че медиите ще ги оставиш засега. Ако все пак решиш да дадеш гласност на случая чрез тях, и в това мога да ти помогна с лични контакти и ходатайстване в няколко телевизии. Тук във форума има майки - журналистки, които също могат да помогнат, помогнаха много на нас, с PR и медийно отразяване, когато правихме протестите за липсата на места в държавните детски градини в София. Ако се организираме правилно, можем да раздухаме случката подходящо по телевизията и в интернет медиите. Най-малкото ще бъде голяма анти-реклама за тази частна ясла.
Пиши ми, ако решиш. Peace

# 49
  • София
Собственичката/управителката ми каза че ще ми върне таксата за тези три седмици само ако подпиша споразумение, че повече няма да имам претенции към тях Sick
Сега съм в процес на търсене какво точно да направя, моля ви давайте съвети Praynig Praynig

Маце, това е меко казано смешно!!!!!!!!!!!!!!!!!

Предложи й да ти плати поне 100 пъти повече, ако не, още утре с бележчицата от районното и касовия бон - споразумение, договор или каквото там сте имали - намери адвокат и заведи дело. Покрай другото има надежда да затворят въпросното заведение, което очевидно на нищо не отговаря.

Хмммм... изобщо казано, това не трябва ли да се води престъпление срещу малолетно лице, поставящо в опасност живота му, от длъжностно лице при изпълнение на задълженията си... нещо такова, не съм юрист...

Последна редакция: пт, 28 авг 2009, 00:00 от katiABV

# 50
имаш ли договор със съответната ясла?
Ако нямаш договор незнам дали ще успееш да постигнеш нещо със съд. Какво си подписала с детското заведение като са приемали детето?

# 51
  • София
Здравейте,
съжалявам, че толкова време не съм писала, но бях отпуска и не си бяхме вкъщи.
Сега накратко ще разкажа какво съм свършила до момента. Изпратих на госпожата покана за доброволно изпълнение да ни върне таксата, защото реално две от точките в договора, който съм подписала не са изпълнени. Дадох й седем дневен срок, тя изчака последния момент и след големи мъки тази жена преведе тези 375 лв. doh В понеделник изпратих жалба до РИО и Столична община разказах им целия случай и помолих да вземат необхидимите мерки и да проверят лиценза на яслата. Сега чакам резултат.
Благодаря безкрайно много на всички ви за съветите и предложенията, които ми давате. Ще изчакам да видя какво ще стане с жалбата и със сигурност ще се възползвам от някое от тях.  bouquet

# 52
Надявам се въпросната ясла да бъде закрита.

# 53
  • СОФИЯ
И аз бих следила развитието на случая.

# 54
  • София
Били, браво!!!! Много се радвам, че раздвижи случая. Като че ли повечето хора се страхуват да шумят за подобни неща. Опредлено се смятам, че се изисква известна смелост. Но когато става сума за деца човек трябва да е безкомпромисен!

# 55
  • София
Аз мисля, че трябва да се направи репортаж по медиите. Току-що в съседната тема прочетох това:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=386539.msg12298126#msg12298126

# 56
Били, случайно попадам на темата и съм направо потресена!
Първо браво за действията, които си предприела до момента! Можеш и една жалба до началника на Районното управление да напишеш /за по-сигурно с копие до Районна прокуратура/.
Успех и целувки на детенцето ти.

# 57
  • най-шареното място
Сега виждам темата.
Съжалявам за това, което е трябвало да изпиташ като страхове и се радвам, че всичко е завършило добре! Милата рожба, кой знае колко е била уплашена. А ти как стъпваш на този тротоар не искам и да си помисля.
Детето е добре и нещата се движат в добра посока! Това е важното!

# 58
Няколко пъти прочетох от къде е минало детето  ooooh! Всичко ми се сви ... Сигурно още сънуваш кошмари ...
Много се радвам, че детенцето е добре  Praynig
Да е жива и здрава жената, която не го е подминала, а е сигнализирала   bouquet

Няма да пиша коментар за яслата  #2gunfire

Желая ти успех, дано никога повече не ви сполетяват такива изпитания, а виновните да бъдат наказани, за да не се повтори с друго детенце  Confused

# 59
Аз мисля, че трябва да се направи репортаж по медиите. Току-що в съседната тема прочетох това:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=386539.msg12298126#msg12298126

На мен това ми прилича на реклама.
 Sad

Общи условия

Активация на акаунт