Хранене на 6-месечно бебе

• 54 295
  • 81
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Ани, според най-новите препоръки за хранене, сок се дава след 10-12 месец на детето и разреден с вода. Не знам на колко месеца си захранила, но за месо му е малко рано, поне според мен. И не слагай АМ към месото.
Видях 3 хранения с мляко, което за 6-месечно бебе, не е достатъчно. До годинката водещото е млякото, останалото е за нови вкусове, изпробване, а не е целта да изключиш млякото.

# 76
Понеже за пръв път пиша тук и не знам как става моля да ме извините.Моята бебка е на 6 месеца от 5-тия месец и давам пюре на обяд (с лъжичка хапва по 2-3  най-много и после и давам със шишето още малко) в общи линии не може да изяде 1 бурканче от 80 гр на едно ядене това нормално ли е?

# 77
Нормално е, и Пипи не яде много пюре, дохранваш си с мляко, нали?

# 78
Не защото след това заспива и се събужда в 15:00 или 15:30 или ако е будна не иска да яде,а търси да си играе,но по често заспива след като яде.

# 79
Взех млечен десерт бисквита на нестле,но съдържа глутен мога ли да го давам на моя малчо на етикета пише за след 6-ия месец,а ние сме на 6 месеца?

# 80
Мами имам въпрос - бебка след няколко дни става на 6 месеца,от няколко дни на обяд давам пюре от морков и картоф приготвено с кърма.Кога мога да въведа и каша за след обяд например?

# 81
Можеш да въведеш за разнообразие още 1-2 зеленчука и така
да ги комбинираш. След това може 1-2 плодови пюрета и едва
тогава каша. В кашата след това можеш да слагаш и малко от
плодовите за вкус.

Общи условия

Активация на акаунт