Борбата с рака- духовното оцеляване и физическото преодоляване-14

• 72 012
  • 1 000
  •   1
Отговори
# 945
  • София
Да така е,  не е категорично.....но има ли нещо на 100% категорично относно причини и лечение на рака...??? Всичко е въпрос на избор! Едни доктори ми казаха да вземам фитоестрогени /за топлите вълни/,а други казаха НЕ/ще търпиш..ще мине/ Консултация и с чужди доктори направих и те бяха за НЕ.И така събрах гласовете за - не. Sick

# 946
Те и за виното така казват. Според някои е много полезно, особено при положителен her2. При хормонозависим рак някои изобщо го изключват, защото повишавал естрогена в кръвта. Други казват, че в малко количество не вреди. Накрая сам избираш на кого да вярваш.

Последна редакция: пн, 12 окт 2009, 20:26 от Vivir

# 947
  • В царството на игрите:)
Аз изчетох сума ти неща за това ленено семе, но нито дума не видях за това че правокира естрогените, а само че е много препоръчително при рак. По една две супени лъжици - смляно. То наистина човек да се шашне от информация и накрая ще взема да зарежа всичко, че ми писна в едни статии да възхваляват нещо , а в други да го заклеймяват.
В червеното вино е истината newsm53

# 948
  • София
Във виното и  в пържолите, Миленка  Joy Joy Joy
Стигнахме до формулата... Joy Joy Joy
Малко ми е лигаво, но ми писна да говоря само за - какво да се яде, пие и пр.
Знаете ли, че като започнах първата химиотерапия , попитах какво оттук насетне трябва да ям и пия.
Докторката ми каза, цитирам дословно - бира и скара. Яж и пий, каквото ти се яде и пие.
Не бих казала, че ме е била отписала. Все още се срещаме всеки месец, дай боже по-дълго време  Grinning

# 949
  • В царството на игрите:)
Това ми го прати една приятелка и искам да го споделя с вас:

"Американски изследовател заяви, че е открил как може да се спре разпространението на рака на гърдата, съобщи ЮПИ.
Според д-р Сет Кори - изследовател от медицинския институт Файнбърг и ръководител на онкологична програма в Северозападния университет на Чикаго, лабораторни тестове са показали, че коктейл от лекарства е намалил наполовина разпространението на клетките на рака на гърдата. Въпросният коктейл включва лекарството срещу левкемия дазатиниб и често използваното лекарство срещу рак на гърдата доксорубицин.
Дазатиниб взима за мишена ензим, кръстен Src киназа, за който се смята, че играе ключова роля за разпространението на рака на гърдата и метастазите на болестта, поясни д-р Кори. Това е съвсем нов метод за взимане на ракови клетки за мишена.
Лекарството вероятно може да бъде приемано, за да се предотврати инвазията на раковите клетки. Това може да възпре болестта и да предотврати развитието й, допълни той.

Резултатите от изследването са публикувани в British Journal of Cancer."

# 950
Добро утро!

И хубави и лоши новини...

Vessit, Едва ли можем да намалим болката ти, но имаш огромна прегръдка от мен! Убедена съм, че ще успееш да извлечеш урока, който ти дава живота с тази огромна загуба. Моите съболезнования!  Flowers Rose Flowers Rose

Vessit, точно за адреси на клиники в чужбина помолих всички пишещи преди няколко поста. Напиши ги тук и бъди сигурна, че ще помогнеш на много хора. Съвсем сериозно го казвам.
Най сме доволни от австрийската клиника АКН - Алгемайне кранкен хаус във Виена. Утре ще събера сили да вляза в пощата на съпруга ми и ще дам имейл лично на проф.Зелински. Човекът веднага отговаря с предложения за конкретен час за първоначален преглед/е, има си секретарки за това, иначе той е много зает/, иска се обаче по-голямата част от епикризи и други документи по заболяването да са преведени на немски. Там те назначават също техни изследвания, т.к. обикновено не са доволни от качеството на нашите и тогава се назначава конкретното лечение.
Ако някой се заинтересува по-сериозно, нека ми пише на лични, че не искам повече да влизам в тази тема, но мога да дам и приблизителни цени, както и координати на прилични и не скъпи хотели за отсяданe.

Събрах сили и сега, това е имейла <christoph.zielinski@meduniwien.ac.at>

Последна редакция: пн, 12 окт 2009, 23:28 от vessit

# 951
Въпросче:
Правят ли ви проблем личните лекари, когато им поискате направление, за хирург например?

Беше ми обяснено, че тъй като съм диспансеризирана , следва да ходя в онкодиспансера. Не можела личната лекарка да ми дава толкова често (на 3 месеца) направление.  smile3511

Това добре, но в диспансера, за да си взема час, трябва да се наредя на опашката в ранна утрин , още преди да са отворили.
Последния път отидох в 6,15 и след час и половина чакане, часовете за деня свършиха. А този лекар преглежда веднъж в седмицата.  smile3511

# 952
  • София по рождение
И аз въпросче:

Може ли домашното лекарство с алое, червено вино и мед да се дава по време на лъчетерапия?

# 953
Добро утро!

vessit, благодаря! Оценявам колко ти е трудно и това прави жеста ти още по-ценен! Hug Оказа се, че клиниката е същата, чийти адрес е посочила sunny71.  Hug

sunny71, благодаря и на теб.

Събирам клиниките в един файл. Кой ще пуска новата тема? Мога да му дам списъка. Не е голям все още, но  мисля и това е добре, а и не очаквам високоспециализираните клиники да са толкова много. Ще допълваме в движение.

Я за по-лесно да го сложа тук, че да е под ръка:

http://www.curie.fr/
http://www.igr.fr/index.php
http://www.bordet.be/
http://www.akhwien.at/
Национален онкологичен институт Милано   -   www.istitutotumori.mi.it
Европейски онкологичен институт Милано   -   www.ieo.it
Специализирани клиники за лечение на рака на гърдата   -   http://www.senonetwork.org/AllLanguages/Menu1/BreastUnitsDirecto … SelectionMenu=-10

borana, никога не са ми правили проблем за направление, но личната ми е и приятелка.

Последна редакция: вт, 13 окт 2009, 15:50 от Abi (abigale)

# 954
Ееее, Abi, твоето не се брои  newsm03

Добро утро и хубав ден на всички   bouquet

# 955
Национален онкологичен институт Милано
www.istitutotumori.mi.it

Европейски онкологичен институт Милано
www.ieo.it

Специализирани клиники за лечение на рака на гърдата
http://www.senonetwork.org/AllLanguages/Menu1/BreastUnitsDirecto … SelectionMenu=-10

# 956
Vivir, ти си цяла енциклопедия!  Hug

# 957
  • София
Здравейте девойки !
Знаете, че напоследък нямам никакво свободно време и ще ми е трудно да поддържам темата..
Та искам да ви помоля - нека някоя от вас, която може, да го прави вместо мен  newsm17

# 958
Аби, по скоро съм факир на търсачката hahaha.

# 959
Аби, по скоро съм факир на търсачката hahaha.

Мили дами, здравейте. И при мен времето се очертава страшно кът. Вчера шефът ни събра и ни извести, че с оглед на фин криза и това, че няма да има уволнения, ще трябва да работим един час повече. Та така...
Седмицата ще бъде супер натоварена... Thinking ooooh! Обаче съм се вкарала в разни филми с големи разходи ... та  atwork бач и пак бач.... newsm48

Общи условия

Активация на акаунт