за упойката по време на секцио

• 15 713
  • 140
  •   1
Отговори
# 75
  • София
За спиналната упойка после как се усещаш от кръста на долу?
Мен започна да ме отпуска веднага, щом ме свалиха от операционната. Опитах се да си движа краката, малко ми бяха като схванати, но след около час си ги движех съвсем нормално.

# 76
  • София
За спиналната упойка после как се усещаш от кръста на долу?

След поставянето -  си абсолютно обездвижена от кръста надолу. Като започва да отпуска, първо почват да се движат пръстите на краката и така нагоре. След абсолютното отпускане и не по рано от 12 часа след операцията, можеш вече да се изправиш и да направиш няколко крачки.

# 77
  • София, Борово
до като действа упойката не се усещаш от кръста на долу, после започваш първо пръстите да движиш и т.н. мен ме държа о/о 2 часа Peace

Kally May, до колкото знам в клиниката на Мазнейкова раздвижват след 3-ти час Peace

# 78
до като действа упойката не се усещаш от кръста на долу, после започваш първо пръстите да движиш и т.н. мен ме държа о/о 2 часа Peace

Малко страшничко ми звучи това да нямаш контрол върху краката си но пък като слушам другите мами за болката в гърлото и главоболието след пълната упойка..... Thinking newsm78 #Crazy

# 79
  • София, Борово

Малко страшничко ми звучи това да нямаш контрол върху краката си но пък като слушам другите мами за болката в гърлото и главоболието след пълната упойка..... Thinking newsm78 #Crazy
да ти кажа и на мен ми звучеше страшничко, но всъщност като усещане беше дори приятно.  спомням си, че ми беше студено, понеже преди това се правят едни вливяния, а като ми поставиха упойката ме затопли приятно и ме отпусна

# 80
  • София
Ами това е целта - да нямаш контрол на тялото си от кръста надолу, за да не реагираш на интервенцията, нали?  Grinning Нищо страшно няма, не ги мисли толкова тези неща от сега.

# 81
  • София
Аз също ужасно се страхувах от упойката. Как ще ми я поставят, няма ли да ме боли. Истината е, че нищо не усетих. Дори поставянето. Всичко мина толкова бързо. Това че не усещаш от кръста надолу изобщо не е страшно. Споко. От раждането имам само най-прекрасни спомени. Доволна съм, че предпочетох спинална, а не обща анестезия. И на мен ми дадоха да пия вода веднага след раждането. Сламката е супер удобна, докато те раздвижат. Оперираха ме в 2, на другия ден преди обяд ме раздвижиха. И това не беше толкова болезнено както си го представях. Или аз имам някакви излишни страхове за болка не знам. Още преди да ме изпишат си ходех. Изобщо много бързо се възстанових. Раждах във Вита.

Имала съм и операция с пълна упойка и не си спомням да ме е боляло нещо.

# 82
  • София
Kally May, до колкото знам в клиниката на Мазнейкова раздвижват след 3-ти час Peace

Е това вече ми се струва прекалено  Shocked !
Може да им предложим да започнат да раздвижват от момента, когато пусне упойката - що да се 'аби време?
Diana, нищо лично към теб или поста ти, просто се изумих  doh !

# 83
  • София
Въпрос на практика в даденото заведение е раздвижването. Знам, че съветите са за бързо раздвижване за да няма сраствания. На други места ги държат приковани към леглото по 24 часа.

# 84
Раждала съм и с двата вида упойки,много е важно в коя болница се ражда.

# 85

Е това вече ми се струва прекалено  Shocked !
Може да им предложим да започнат да раздвижват от момента, когато пусне упойката - що да се 'аби време?
Diana, нищо лично към теб или поста ти, просто се изумих  doh !

аз предлагам още като ни зашият и да станем сами да си излезем от операционната ,те в час ли са  #2gunfire? мен ме раздвижиха след някъде ... 8-9 часа мисля бяха

# 86
  • София
Спинална, мина за 4 часа някъде. Трябва да пиеш много вода и да си мърдаш непрекъснато краката, пръстите, да се опитваш да си вдигнеш краката. Аз си бях купила Индометацин свещички и Солпадеин. Сложих си две свещички. Солпадеинът обаче е опасен ако кърмиш, аз не знаех и го пих и ми действаше като дрогааа - много ми минаваше. Laughing

Аз си станах сама на 12-тия час, никой не ме е раздвижвал. Не беше въобще толкова трудно и трагично. Раждах в МД-София.

# 87
milk and honey, загубата на контрол е тотална при пълната упойка, смао дето не си в съзнание, за да го осъзнаваш.
И моят избор беше спинална  упойка.
Беше секцио защото бебето беше седалищно, а и аз съм "възрастна първескиня", и не можех да избера свободно нормално раждане.
Затова избрах поне да съм в съзнание докато израждат детето ми... Да го видя, погаля.. абе поне малко да се доближа до близостта на нормалното вагинално раждане.
Втория път дори ме похвали екипа че съм била много спокойна и положителна мама Simple Smile.
Втория път се възстановявах още по-бързо, а бях с две години по-стара от първия път.
Изобщо, медицината (във Варна - АГ болница) се развива по-бързо отколкото аз остарявам.
Обезболяването след операцията е по преценка на лекаря.. аз самата не съм искала допълнително нищо... и дори болките от изчистването на упойката ги изкарах без.

# 88
Избрах спинална.Започна с такава,но аз ли съм твърде чувствителна,или ми дозираха неправилно упойката,но усещах като ме режат #CrazyИ ме довършиха с венозно приспиване /НЕ пълна упойка да подчертая!/
Обезболяващи след секциото не съм приемала,нямаше нужда.Не е болка за умиране Peace

# 89
  • Манчестър
milk and honey, загубата на контрол е тотална при пълната упойка, смао дето не си в съзнание, за да го осъзнаваш.
И моят избор беше спинална  упойка.
Беше секцио защото бебето беше седалищно, а и аз съм "възрастна първескиня", и не можех да избера свободно нормално раждане.
Затова избрах поне да съм в съзнание докато израждат детето ми... Да го видя, погаля.. абе поне малко да се доближа до близостта на нормалното вагинално раждане.
Втория път дори ме похвали екипа че съм била много спокойна и положителна мама Simple Smile.
Втория път се възстановявах още по-бързо, а бях с две години по-стара от първия път.
Изобщо, медицината (във Варна - АГ болница) се развива по-бързо отколкото аз остарявам.
Обезболяването след операцията е по преценка на лекаря.. аз самата не съм искала допълнително нищо... и дори болките от изчистването на упойката ги изкарах без.

Каква възраст класифицират като възрастна първескиня..?

Общи условия

Активация на акаунт