Отговори
# 705
Добро утро, магребинки!  Hug
Хайде по едно кафенце със закусчица.

От днес пак се почва сивото ежеднвие...лекции и работа. Още ми липсва топлото временце, което хванахме в България и вкусотийките, които майка ми ни приготвяше.

На хабибито му беше много вкусен тиквеника и баклавата. Много си ги хапваше. Имаше и едни мариновани парливи чушчици  и тях на всяко ядене си ги хапваше. Само викаше на майка ми "Яж чушка" (демек, че той искал да яде  Simple Smile Когато искаше да пуши все викаше баща ми да пушат заедно и му вика: "Григори (баща ми се казва Георги), пуша компани?" Много беше сладък.  Heart Eyes Айде пак се размечтах в ранни зори... Simple Smile Трябва да тръгвам след малко към университета. Желая ви лек ден.

Далка, желая ти трудната седмица да премине бързо и да не е толкова трудна, колкото очакваш ти. Всичко ще бъде наред.

Ра, ти от София ли си?

Лина, честито за новите придобивки в новия дом. Лека полека вече се нареждат нещата и свикваш предполагам...

Къде е Шакира? Виждам че отдавна не е писала...някой знае ли нещо?
Надявам се, че и Дидонка и малката са добре.

Делтичка, Фаима много  Hug и за вас!

БЗ, разписвай се по-честичко и при нас. Има какво да се научи от теб. (аз чета темата ти и за шаловете хихи).

# 706
Ех Минче супер закуска,добро ви утро момичета Hug
Аз днес съм като ударена с мокър парцал.Снощи се носихме с хабибито яко,та даже може да реша,че няма да е хабиби повече.Силно съм му обидена и разочарована.Говорих на брат му с жената и и разправям,че ще си взимам детето скоро и тя а така ли как се казва,на колко е и аз казах и ама леко се изненадах.Както и да е после говорих с моя и тои ама ти си казала на Амира,че имаш дете и аз да,защо.Ами виждате ли той понеже така и така било трудно да каже на техните за мен и неказал за детето.И от там аз като набрах викам аз казх ли ти ако ще казваш всичко да казваш,викам навсичкото отгоре аз като питам ти ми казваш всичко съ казал.Много се ядосах и разочаровах.Досега не ме е лъгал и това наистина ме фрасна като с мокър парцал.Толкова съм му ядосаа,че неискам да го виждам и да говоря с него.Казах му ако нещо го е срам от мен и моето дете да се разделяме,той не,не се срмувал обичал ме.Навсичкото отгоре защо съм го изкарвала лъжец,той мразел лъжата,викам абе то на думи всички я мразят ама той за какво ме лъже.Хем знае,че по-добре да ми кайе както си е и че и да се ядосам ще намерим решение отколкото да ме излъже и да научавам аз после.Или аз съм якаква харпия или тез мъже като им се говори нечуват и дума. newsm61 Banghead Banghead Banghead Banghead Banghead Banghead Banghead
Една лъжа,едно прикриване мога да го подмина,ако се поправи,но вече ще се съмнявам във всяко нещо.

# 707
  • Varna
Гутен следобеден Hug
Да пийнем заедно каЙвенцИ, че така ми се е припилоооо

МИНЧЕЕЕЕ-  Hug
разнежи ме ти със твоя любим. Душичка той бееееей newsm47
ЛИНКЕ- Hug
за твоя шЪ мълча, че май ми знаЙш мнението. Но те са там така, мама, тате, рода са на първо място. Не могат през главата на родата да вземат решение. Ако ги има случайно те са много малко. Ей сЯ шЪ види той екшън у тяФ Joy Кааак не можем да гледаме сега отстранииии Joy
Момичета  Hug за всички вас.
Абе Шакирчето що така ни забрави newsm78

# 708
Делтичка,нали знаеш на лъжата краката са къси.И азискам да го видя сега като сам се насади какво ще обяснява.Той иска ако може и през тяхната и през мойта глава.До няколко дена ще имам цялото инфо за него,да видим какво ще изкочи. Thinking

# 709
МИНА ДЕЛТИЧ мерси за кавето и закуската може ли да се възползвам сега от тях че днеска късно се прибрах след нощното че ходих на чичо доктор и докато се върна то стана обяд - та с две думи преди малко станах. А и чакам сега хабибито да се освободи че го нападнаха едни работници да го питат нещо  Laughing.
ДАЛКА дано всичко мине бързо и добре каквото и да ти предстои тази седмица.
ЛИНА какво да ти кажа - това за детето то не е нещо което може да се скрие. Как ако иска да има нещо общо с теб ще скрие такова нещо  newsm78 Shocked
Наистина че нещо Шакира се загуби.РА  Hug отдавна не си се разписвала. Явно хабибито те иска само за себе си  Grinning
Лек ден на всички

# 710
Еее,Никито то човека оправдание и за тоа си намери вика ми ами аз щях да им кажа ама по-натам не сега,защото и без това са ми сърдити.Ама мен какво ме интересува на него кой му е сърдит.И ми вика е какво толкова сега нали ще знаят викам абе мен не ме интересува ти какво лъжеш родителите си мен ме интересува защо мен ме лъжеш.Само ме юрка за сватба,само ми дрънка за глупавата си ревност,а за най-важното нещо ме излъга.И то щях да съм ок ако небеше единствената му лъжа,защото досега не е лъгал за абсолютно нищо друго,това го знам със сигурност.Но сега връзката ни е на кръстопът ще се наложи или да ми докаже някак си,че това ще се оправи и че няма да се потори или да забравя за мен.Колкото и да обичам някого обичам себе си повече,така че той да муправи сметката.За един си блъсках главата,за втори не съм съгласна. Naughty

# 711
  • Varna
ЛИНЧОК Hug
Тъкмо щях да пиша, че ти си се парила веднъж та не исакм да чувам, че пак е станало ама ти сама си стигнала до това.
ЛИНЧЕ- той що така натиска да се жените бе?  Абе тоз малкия какво си мисли, не ми е ясно. Той не се сеща, че един брак е първо голяма отговорност ама наистина голяма. Една жена на неговите години може и да е зряла до някаква степен. За тебе знам, че се е наложило и да пораснеш по бързо дори. Но тоя малкия да мЪ прУщаваш действа и мисли като теенейджър. Много те моля мисли трезво Praynig На тези години на които е той няма зрял мъж, това не е обида към мъжете а констатация защото момчетата на неговата възраст нямат никакъв опит. И не може да очакваме зрялост от тях. Да не вземе сега да ми се обидиш. Във този момент мисля за тебе, за хабибито ти не ме е еня.  Ако съм чула, че действа като джентълмен нямаше да говоря така. Извинявам се още веднъж ако съм те обидила  bouquet

# 712
Ти пък Делта за какво да ти се обидя.Аз на него съм му го казала,че при все доброто си желание да е зрял се дърйи като дете и той се сърди,не аз.Ама и аз съм една патка отдавна си знам,че мъжете на моята възраст не са мене,ама за него си казах ами има шанс,защото имаме много общи неща,ама той ми се качва на главата,да се качва на главата на майка си.Аз едно 3-годишно си го имам. Просто снощи много ми дойде от тук нататък той да му мисли,аз също трябва хубаво да си посля.Неискам да съм с някой който го е страх първо да каже цялата истина ами наполовин и второ несмее да ми каже на мен истината.И то точно човека дето все той повтаря,че сме едно и че трябва да си казваме всичко и нямало да ми прости ако го излъжа или скрия нещо.Толкова съм бясна,че просто няма къде. #Cussing out

# 713
  • Egypt
Привет! Да кажа и аз нещо по въпроса на Лина- нито го защитавам момчето, нито го обвинявам. Тука хората имат съвсем друг манталитет, съвсем друго разбиране за нещата от живота. Ще дам пример с моя мъж- златен е, цена няма, обича безкрайно София, и се справя отлично като баща, но и той не е казал на семейството си за нея. Разбира се, разликата е, че той е скъсал отдавна с тях, и не е зависим. Като дойдохме тук беше казал на хазяите, че "ще дойде съпругата ми с малката си сестра (демек Софито)... Тогава и аз като Лина се бях разбесняла, сякаш се счупи цялата ми вяра в него, и си мислех, че всичко е пясъчна кула. Виках му щом не можеш да приемеш какво съм аз, и се срамуваш, не мисля, че ще можем да продължим. После разбрах, че всъщност тукашното общество е доста назад, и такива работи като сами жени с деца са едва ли не анатема. Още повече както в моя случай- извънбрачно дете, носещо моите имена. Всъщност ако се бях родила преди 50 години, дори и в Бг щяха да ме убият с камъни  Laughing
При мюсюлманите няма осиновяване, и мъжът не може да даде имената си на чуждо дете. Но какво всъщност исках да кажа- това, което ние можем да възприемем като нормално, тук може да предизвика ураган.
Далка, стискам ти палци тая седмица.

# 714
Пак по комшийски   Heart Eyes Laughing Hug:

Мина - благодаря за милите думи  Embarassed Wink (** а за пашминената тема - гледам ,че четеш  Crazy, разпиши се, де, не се свени Mr. Green ..сигурна съм ,че имаш богата колекция от шалове Hug)

Лина - пак към теб  Hug. Извинявам се, ако ти дотяга от предния човeк със съвет (но както са казали хората питай патило, а не старило). Аз бих добавилa към това, написано от Фаима, че в тези среди(не генерализирам за целия мюсюлмански свят, но за по-радикалните, консервативни, фундаментални семейства) данък общеcTвено мнение е изключително тежък(понякога непоносимо тежък) - раждане, учение, годеж, брак, развод, смърт - освен с религиозни норми, са съобразени с етнически традиции, а отгоре на тях и с общеcTвeнoто мнение. Тежък хомот. Мисли позитивнo. Детето ти е най-важно. После ти. Чак тогава всички други. Успех!  Hug Peace

И за да не съм съвсем така на гости с празни ръце , ей нещо да заблaжите (Bulgur Pilav) Mr. Green  chef Hug Laughing

ps: PедактираM  Laughing

PeцenTa   chef Heart Eyes

1 ч.ч. булгур(големи зърна, измити и изцедени) (TakъB bulgur http://www.arslanlarucel.com/catalog/images/bulgur%5B1%5D.jpg; To3u(cuTeH bulgur) e 3a çiğ köfte=чий кьофте=сурово кьофте - http://www.durubulgur.com.tr/urunler/Koftelik-bulgur-2500.jpg)
2 чаши горещ пилешки бульон (аз използвам само гореща вода Mr. Green)
1-2  главu лук, нарязан нa  мааалки кибченца Laughing (с.пружието обича много кромид- та слагам и по 3-4 глави Whistling ...има един TR сорт, к/о буквално карамелизира след запръжката u придава изключителен u сладък вкус на манджата ...)
1 средeн домат, нарязан на кубчета
1 зелена чушка, нарязан на кубчета (Тук използват дълги ,люти , зелени чушки, наподобяват БГ чорбаджийски, но са по-различен сорт; казват им Sivri Biber=Сиври Бибер - http://www.bamyacicegi.com/siparis/images/sivribiber1.jpg )
3 супенu лъжицu масло (аз лично готвя само със зехтин, макар че с масло и булгур пилават и норманлия ориз стават като мозък, аз не обичам да ми мирише на масло..луда работа Crazy)
1 ч.л. сол
малко черен пипер, червен лютив пипер, паприка
по 1 лъжица чушкова и доматена паста (чушкова= http://www.hatayyemekleri.com/images/aci_biber_salcasi.jpg ; доматена= http://www.alcamsatcam.com/r/domates-salcasi-mb20757_158139_r1.jpg )

Пържите лyка със всички подправки(аз така правя...ухае невероятно Whistling  chef), прибавяте нарязаните домати и чушки. Пържите още малко. Слагате измития булгур, разбърквaте всичко хубаво, изсипивате горещата вода/бульон.Слагате капака и оставяте да ври на много слаб огън до пълна готовност Wink  (аз обичам по-твърд да е булгура).

***някои хора слагат шепа сварен нахут/парчета патладжани или тиквички/гъби/месо. Аз правя оригиналния чист вариант  Hug  chef bowuu

Последна редакция: вт, 20 окт 2009, 19:46 от bz

# 715
Е най-накрая някой да се разпише днеска тук. А пък викам днес ще свърши темата че да почнем новата докато съм в къщи. Ама като гледам и утре няма изписване.
БЗ интересна изглежда тази манджичка. Ако имаш рецептата пусни я по комшийски   bouquet
Лека вечер на всички

# 716
Файма,и моя ми ги е казвал тези неща,но просто можеше да ми аже,че не е казал баш всичко.Аз добре разбирам той от какви съображения не е казал,ама аз да не би да съм чудовище,че да го е страх на мен да каже истината.Така почвам да си мисля или аз не съм толкова разбран човек колкот симисля или той е по-страхлив отколкото се представя.Но има време нещата или ще се наредят или е се развалят.
bz,не ми е омръзнало от съвети хубаво е човек да види нещата и от страни,аз честно си признавам на мен емоциите ми пречат,защото хем го обичам,хем съм му ядосана,хем ми е тъжно защо и аз незнам.Така че един съвет + не е излишен.Файма и на теб благодаря припомни ми някои неща.
На всички Hug

# 717
  • София
Съседките от израелската тема са ми пуснали значи онлайн курс по ориенталски танци. Та значи ако ме нема да знаете, че я съм се разиграл, я съм се праснал в некой шкаф от престараване.

Такааа [чеше се по главата] ... я да видим сега какво ми липсва. Ми дааааа на щерката колана с пайетите ...

# 718
Ох дядо хаджи разсмя ме  Joy Давай смело с танците че може и на нас да покажеш като се научиш.
Хайде че май рекламите на Пелрлата свършиха да отида да видя края поне

# 719
  • по пътеката
няма пълно щастие, така е! има си някои яки компромиси, ина4е се преживяват нещата,ако не успее 4овек, зна4и не му е там мястото!
файми4, имаш си сестри4ка, като две капки вода сте! ама твоят много умно и дипломати4но ,брех! дали им е затворил о4ите? Laughing
дедо, пускай клипетата, искам да гледам и да се фръцкам! Partyделта ми е обещала да ме пробва как съм се у4ила първия срок!

Общи условия

Активация на акаунт