Отговори
# 135
Мигче- Hug мерси че сподели този хубав момент с нас
напълни ми душата- целия ритуал сте си правили-църковно венчани е ,гражданското...и по български ритуал младоженеца е пълнил обувката с пари нали?А кой кого настъпа ...Хубава сватба  bouquet
Цвети е много нежна булка.

А питките...майсторситази с гълъбчетата като е видях и зяпнах.такава хубава питка до сега не съм виждала-честно!

Още веднъж да пожелая на това младо семейство да запазят любовтта и уважението,което се чете в погледите им

# 136
  • Varna
МИГЧЕ-
още веднъж да пожелая на твоите млади много, много щастлив живот newsm10
Много хубаво дворче и както каза Файма-много българско. А ти си страхотна майсторка. Абе какви са тия златни фигури по питката бе ти ми събра погледа #Crazy Златни ти ръчици  bouquet
А за 29.09. голям късмет, само виж датата Душа-29.09.2009 newsm10

# 137
  • In a surreal moment!
Фаима - давай дИтетУ , значи така ще го охраня , няма да го познаеш Simple Smile пу , пу , на леля хубавицата!!!! Няма да я правим дебеланка , сакън ! Simple Smile
ти не си ли ме виждала в албума , не съм аз до чешмата , а първата братовчедка на момичето ни !
Да уточня , за тези , които не знаят нашата история - Цвети не ми е родно дете , тя е дъщеря на най - добрата ми приятелка , която за жалост почина преди почти 6г от рак на гърдата . От тогава с мъжо сме плътно до момичето ни и помагаме с каквото можем . Познаваме я от 2годишна , когато с треперещо гласче викаше на мъжо "магаи.." Simple Smile и се кефеше като я качва на чуш Simple Smile
Странно ни събра живота , ама се стераем да ни е весело - тя е много лъчезарна и обичлива.
Докато ме търси съм насреща , като спре ...няма да се натрапвам, квото дойде.

За пицата - често меся и прибирам в омазан с олио плик в хладилника да има за каквото им се прияде на мъжете- на мъжо и на момченцето на една приятелка ....и той не се отлепя от мен и него много си го обичкам - ще ви го покажа на снимчица тия дни ...
Тестото го замесвам с вода , мая , сол , захар и 1 яйце - ако искаш ще ти дам и пропорции някакви. В конкретния случай за пицата - разточвам тънко , прехвърлям блата в загрята , неподмазана тава ,гарнирам и пека . Ако специално меся тесто за пица слагам и зехтин или олио -1с.л.
От това тесто стават мн. вкусни пити , мекици , питки с различен пълнеж - наричам го изходно.

# 138
  • In a surreal moment!
само виж датата Душа-29.09.2009 newsm10
майко , майчице ...не бях забелязала...не , че съм суеверна ...ама много интересно...

Благодаря за милите думи! Златното е перлен прах за сладки , който се размива във водка и се маже - нищо трудно

къщата не е нашата , а на момчето в едно плевенско село - сам си я е украсявал и ремонтирал
младите ще живеят в Плевен в апартамента на Цвети - сега го ремонтират , ама все не стигат парите и се бавят нещата ...ще стане лека полека Simple Smile

# 139
  • Varna
МИГЧЕ-
не сЪ стискай ами дай примерна рецепта. шЪ си я кръстя- МигчетУ

# 140
  • In a surreal moment!
МИГЧЕ-
не сЪ стискай ами дай примерна рецепта. шЪ си я кръстя- МигчетУ

готово, само и аз на свой ред да кажа , че съм я наследила от една прекрасна жена - леля Стефче , готвачка в една детска градина в Горна Оряховица ....преди мнооого години
Тестото на нейтната питка е толкова вкусно  ,че ми е станало изходно за всичко , което правя . Пропорцията е за много голяма пита - вие като си го замесите може и да разделите продуктите на 1/2 или на 1/3
Ще ви напиша цялата рецепта на нейната пита - пробвайте я , ще си оближете пръстите- гарантирам , а  тЯстотУ...ще ви се лепне на шкембето одма Simple Smile Simple Smile

Питка с кашкавал на леля Стефче !
0.500мл топла вода
1 кубче мая
1с.л. сол
2с.л. с куп захар
3 яйца
1-1.5кг брашно
125гр краве масло
200-300гр кашкавал

В купа сипвате водата , солта , захарта , маята , яйцата , на порции брашното и измесвате здраво голяма топка тесто , което да е меко и да не лепне на ръцете.
Омазвате голяма найлонова торба и мушкате тестото вътре, завързвате и оставяте да втаса на топло място. Ако ви е нужно за следващия ден го приберете в хладилника - там ще втаса бавно и безпроблемно.Може да си отделите в торбички и да приберете във фризер.
Да продължа с питката - като втаса вадите тестото на наблажнен плод и го разделяте на 3 топки. Всяка топка разплесквате , разточвате и омазвате с краве масло . Нареждате ги една върху друга и ги навивате на руло. Като завиете започвате да го поиздърпвате да стане дълго и го засуквате срущуположно . Завивате на руло в подмазана голяма тава и оставяте да втаса още веднъж. Намазвате с разбито яйце и слагате в студена фурна да печете. Малко преди да решите , че е изпечена я извадете и посипете с настъргания кашкавал - запечете още малко и вадете.
Слагала съм и сирене между питките - още по- вкусно става.

# 141
миг4е аз живеех в горна оряховица преди да дойдем в 4ехия,и малкия там е роден.много вкусни неща умееш да приготвяш БРАВО НА ТЕБ.на младоженците мн мн мн щастие и попътен вятър.

# 142
  • Varna
Благодаря Мигче Hug
Значи ще го кръстя-Леля Стефче-Мигче  bouquet

# 143
миг4е-НЕПРЕМЕННО Hug

# 144
Другарче, първо моите поздравления към тебе за специалния празник, който сте имали Simple Smile Оттук нататък само хубави неща да ви се случват и на вас и на младите. Време е за слънчеви дни Simple Smile
Рали мерси, че ме върна при арабелките с твоята египетска история, ще очаквам продължението и усещам, че то ще бъде не само във форума, а и в реалния живот. Аллах да е с теб и с това, което носиш в сърцето си Simple Smile
Фаима как е русенската почва на египетска земя Simple Smile Има ли други българки там, с които контактуваш? Или само ще посрещаш и изпращаш "флюбени" души Simple Smile
Марси как е Линдичка, сигурно е санала принцеса вече? Имахте ли път към БГ това лято. Белбейка как си с твоя наследник? Мама прибра ли се? Хареса ли и там?
Прегръдки за всички
  bouquet  

# 145
  • Egypt
Наде, добре завърнала се   bouquet
Какво да ти кажа, сега живеем в един малък град, тук не просто българи, а чужденци изобщо няма. Но Кайро е друга работа, там има. Приятелка ми изпратила някои неща по едно момиче, което било клиентка в магазина й, от седем години живее в Кайро, преподавателка в Британския колеж по цигулка. Та обади ми се тя вчера да видим как ще се разберем да се видим, после се намерихме в Скайп, и какво да видя аз на снимката там- познавам я, моя съученичка и комшийка... Колко е малък света и как ни завя вятъра тук  Laughing Имало доста българки, тепърва ще ме въвежда в тяхното общество.
Иначе нямам против да посрещам тука влюбени гълъбчета, още две ми се очертават да долетят  Heart Eyes
Мигче, мерси за рецептата, ще я пробвам, само да намеря мая Laughing Ами не съм те виждала, поне не помня  newsm78.
Далка, кутията ти е препълнена  Peace

Последна редакция: вт, 08 сеп 2009, 23:05 от faima

# 146
Фа, аз си имам теория за особеностите в отношенията между Египет и България, те са много по-дълбоки и по-древни ама тази тема преди много време съм я писала, та няма да се връщам пак.
Това за другите две гълъбчета звучи мног романтично. Това да се чува и за тях е добре като знаят, че има българка там:) А ти си широка душа, няма да оставиш никого на пътя

chef

# 147
Мигче, да са живи и здрави младоженците.
Любов, разбирателство и уважение им желая.

Приеми моето възхищение от всичко, което правиш за тях.
  Hug

# 148
Tук съм, Файма, ето ме Simple Smile Въвеждай се ти сега, че после ще има други да въвеждаш, иншаалла!  Hug

Първо, честито за сватбата на Цвети! Разгледах снимките и ми се насълзиха очите - няма нищо по-хубаво от сватбен ритуал, една красива мечта на повечето момичета.   bouquet Пожелавам много семейно щастие и хармония на младото семейство!

Далка, абе не успях да видя тригърба камила, дип че и зоологическата градина посетих... Сложила съм снимки във фейс буука и ще добавям всеки ден по малко, че са много големи и бавно се качват, а не ми се играе да ги смалявам.  Grinning

Marsi, взех си Кензо  Mr. Green

Делтич, и аз се радвам, даже хапнах от фурмите Обама  Wink Wink

Наде, твоята гледна точка и предчувствие са от особена важност за мен, знаеш защо!! Иншааллах Simple Smile
Сега да продължа с разказа. Simple Smile

Кацнахме благополучно в Кайро (и докато ние пляскахме при кацането в Хургада, нито един египтянин не запляска при кацането в Кайро...) Забавиха ни с багажа (що страх съм брала да ми изчезне..) и нетърпливкото почна да звъни. Както и да е, излезнах най - накрая, оглеждам се, разни мъже с табелки на тур агенции чакат... и в следващия момент виждам най - чаровната усмивка на света. Здрависахме се (предварителната уговорка беше без прегръдки и целувки..) и заедно с неговия колега с колата се отправихме към хотела. Настаних се, красив хотел, доволна съм. Вечерта момчето дойде с букет червени рози и подарък - сребърна плочка с имената и на двамата ни с древноегипетски символи. Всеки ден идваше да ме вземе с подаръци. Казах му, че ще ме разглези много, но на него това му доставяше удоволствие. Както и да е, излезнахме, а аз бях с блузка с дълъг ръкав, дълги панталони, но с пусната коса. Честно да си призная - чувствах се гола. Помолих го да ме заведе в първия магазин, купихме шал, основа и момичето в магазина ми завъртя набързо един хиджаб. Така съм излизала всеки ден. И въпреки това се обръщаха по мен всички, жените ми се усмихваха, а мъжете зяпаха като не виждали. И всичко, което се виждаше беше бялата ми кожа на половината лице, защото всички дрехи бяха дълги и носех слънчеви очила... Дори, ако някога живея в арабска страна, ще излизам с никаб, ужасно неприятно ми се стори това зяпане и втренчване.
Първата вечер след ифтар отидохме да вечеряме в египетския Мак Доналдс. Едно от местата, които харесах ужасно много. Хапнахме макарони със зеленчуци, които там сервират с 2 филиики препечен хляб.  Shocked Хлебчето беше по-хубаво от макароните, хапнах малко, имаше и пикантни картофки, почти не ги докоснах, на което сервитьора го попита - "Няма доверие на храната ни ли??"  hahaha  После ходихме на разходка по Нил, но по брега на реката, все пак аз на лодка се не качвам... Интересното е, че всяко хубаво място в Египет е частно, и за да го посетиш - трябва да платиш вход. Плати той по един паунд и седнахме на една пейка. Светлините са прекрасни, романтиката е на 100%, а като по поръчка до нас се появи групичка младежи, които свиреха на традиционния арабски инструмент тип барабанче, не знам как се казва... Свиреха толкова ритмично и красиво, че ми се прииска да стана и да изтропам един бейли денс. Въобще, първата ми вечер в Кайро ме очарова, и такъв си остана спомена ми за там! Липсва ми. Много ми липсва.
С младежа си говорихме, гледахме се "на живо" и не можехме да повярваме, че сме там, ние, няма камера, няма лоша интернет връзка... всичко е реално и вълшебно...
Ще ви разочаровам, но ще ви кажа, че целувка нямаше. Единственото (и то пак нередно нещо) беше това, че ме държеше за ръка през цялото време. Но предвид пресичането на улиците и хората там, непознатата обстановка и стреса за мен (само в началото) - това беше необходимостMr. Green Както и да е, поседяхме доста време, докато затвориха градинката, след това се прибрахме. Всяка вечер ме прибираше с такси до хотела, а денем ме взимаше от там. Никога, дори за миг не съм била сама навън, и никога, дори за миг не се качи в моята стая в хотела. Дори за багажа прати пиколото... Crazy
И така.. това беше първата вечер - романтична и щастлива...   Heart Eyes

- светлините на Нил;  - хотела от вътре - Кайро от покрива на хотела

# 149
АКО ЗНАЕТЕ,КАК СЕ ЗАРАДВАХ,КАТО ВИДЯХ ТОЛКОВА ХОРА ОТНОВО ТУК!   bouquet

Мигче, булката ви е била чудесна!много нежно момиче и роклята ми хареса! аз нашата не я снимах много,че нещо батерията на апарата взе да прави проблем,уж беше зареден.  а албума с вкусотиите нямах сърце да го разгледам целия.  Sick такива вкусотии си направила,че направо бях възхитена и от питките и от сладките. прасковките бяха любимите сладки на моята майка. Simple Smile и питките какви хубави и интересни ги правиш... с гълъбите беше невероятна,но и с момичето как си я нарисувала... моите поздравления!!! аз винаги съм казвала,че всеки човек го бива най-много в едно нещо и трябва да открие какво е то. ти явно си по кулинарните предизвикателства!  smile3501

Наде, радвам се,че пак си тук! толкова липсват и твоите постове. все някаква интересна информация представяш тук! и снимката на профила ти е готина! всеки ден да пишеш пак,като преди!  Naughty

Делтич, добре че поиска рецептата. и аз си я копирах,макар че не съм по готвенето,но като видях снимката с пицата (а и всичко останало), и на мен ми стана интересно да се пробвам някой ден!  Blush аз съм повече по подреждането на съдържанието на чиниите и самата маса. но съм правила експерименти да готвя де. бях се научила да правя мусака, но съм забравила вече (преди 5-6 години съм я правила), пилешко, картофи, ориз, супа, баница и кекс. еййй,аз като ги изброих и ми се сториха доста неща бе. Wink хахаха  просто аз обичам повече по-суха храна и може би за това не съм се научила още да готвя. ама ако заживеем някой ден с младежа, ще започна да готвя и аз. няма да се излагам я.  Crossing Arms той е просто перфектен в кухнята,хвалила съм ви го вече!  Heart Eyes

Файма, ако идва при теб някой от форума, да свиркаш,че да си поръчам от Египет онези халки,за които ти казах!  newsm03

Ра, развълнувах се и аз покрай разказа ти! давай нататък! много е интересно!!! радвам се,че си сбъднала мечтата си за Египет! дано вятъра пак те отвее там, щом си го почувствала толкова близко до сърцето си този твой Египет   bouquet

Последна редакция: ср, 09 сеп 2009, 00:49 от PAULA_PAULINA

Общи условия

Активация на акаунт