Без чипс, вафли и газирано в училище наесен

• 26 876
  • 598
  •   1
Отговори
# 165
Тази тема се изопачи /да не използвам по-силна дума/.

Добре де, щом вие или децата ви толкова държите да ядат боклуци, защо не им купувате вие и не им давате да си носят със себе си? Питанката ми важи не само за вас конкретно, но и за всички останали, които мислят по този начин. Защо тези неща задължително да се купуват в училище или около него?

Така и правя.  Laughing

# 166
Да съм обидила или засегнала някой с този отговор? Зададен бе въпрос и аз мирно и кротко отговорих,нали?  Peace

# 167
Да съм обидила или засегнала някой с този отговор? Зададен бе въпрос и аз мирно и кротко отговорих,нали?  Peace

Става несериозно. В този смисъл - безсмислено. Коя майка сериозно би признала, че дава на детето си боклуци?  Peace

# 168
Не искам да спорим,но едно нещо за едни е лошо,а за други не е. А дали е несериозно или безмислено......всеки сам решава.  Wink

# 169

Става несериозно. В този смисъл - безсмислено. Коя майка сериозно би признала, че дава на детето си боклуци?  Peace

Деси! Joy Ама това си е неин проблем, най-смешното е, че много упорито се опитва да ни убеди и нас да правим същото. В което също няма чак толкова лошо, ако не беше толкова очеизваждащо, че сме на коренно протовоположното мнение, че и отгоре в пъти. Laughing Обаче тя е употрита.

# 170

Деси! Joy Ама това си е неин проблем, най-смешното е, че много упорито се опитва да ни убеди и нас да правим същото. В което също няма чак толкова лошо, ако не беше толкова очеизваждащо, че сме на коренно протовоположното мнение, че и отгоре в пъти. Laughing Обаче тя е употрита.

Тео! За нищо на света не искам да убеждавам някой или да го карам да живее и прави като мен. Бъди сигурна в това  Wink. Обаче,не виждам нищо лошо в това,щом имам мнение по даден въпрос да го изкажа без значение дали съвпада с мнението на по-голямата част от пишещите тук. Както и забелязвам,че не само аз не споделям вашето (твоето и на още няколко човека) мнение. Както и ти би трябвало да си забелязала,че съвсем спокойно и без грам заяждане отговорих на мнението на Jarrita и веднага се появи някой да се заяде с мен. Значи все пак не съм най-заядливата тук  Laughing Wink. Както и ти го правиш в момента. Въпреки,че не съм съгласна с последните ти писания в тази и други теми,аз спрях да се заяждам с теб или както го наречеш там,а ти продължаваш. А може би целта ти е да ме изхвърлят от форума и да не мога да пиша. Вече получих една забележка и съвсем искренно отговорих с нещо подобно "ти си шефа,ти решаваш". Аз продължавам да съм на това мнение,пиша каквото мисля и правя и не се заяждам,а ти отново го направи. До кога?Щом не ме понасяш,спри да се заяждаш с мен и прояви безразличие към постовете ми (най-вече които не са свързани с теб).

# 171
Случайно попаднах на тази тема и този форум.Аз съм на 13 и съм 7 клас.Искам само да ви кажа,че това,че на лафката не се продават вредни неща изобщо не е проблем за нас тийновете.Отиваме в магазините в околността и си купуваме каквото ни се яде,така че тоя нов закон е абсолютно безмислен,а и да кажете на детето си да не си купува сладки неща,сто на сто то няма да ви послуша,освен ако не е/извинете,че ви казвам истината/пълен задръстеняк или задръстенячка.Единственият начин е да му спрете джобните,въпреки че то може да вземе назаем от някой или да вземе насила от задръстеняците.Общо взето нямате шанс,освен,ако задръстеняците не тръгнат да се оплакват,но след първото оплакване те ще престанат,защото ще ядат бой от гаджетата на момичетата или от самите момчета.Нямате никакъв шанс,може да ви звуча като повърхностна тийнейджърка,ама това е истината,сори.А яките мацки не се тъпчат с чипс и сладко,за да не дебелеят.

# 172
Случайно попаднах на тази тема и този форум.Аз съм на 13 и съм 7 клас.Искам само да ви кажа,че това,че на лафката не се продават вредни неща изобщо не е проблем за нас тийновете.Отиваме в магазините в околността и си купуваме каквото ни се яде,така че тоя нов закон е абсолютно безмислен,а и да кажете на детето си да не си купува сладки неща,сто на сто то няма да ви послуша,освен ако не е/извинете,че ви казвам истината/пълен задръстеняк или задръстенячка.Единственият начин е да му спрете джобните,въпреки че то може да вземе назаем от някой или да вземе насила от задръстеняците.Общо взето нямате шанс,освен,ако задръстеняците не тръгнат да се оплакват,но след първото оплакване те ще престанат,защото ще ядат бой от гаджетата на момичетата или от самите момчета.Нямате никакъв шанс,може да ви звуча като повърхностна тийнейджърка,ама това е истината,сори.А яките мацки не се тъпчат с чипс и сладко,за да не дебелеят.

Абсолютно си права. То и ние като бяхме на твоите години схемата беше подобна, без  момента дето се взима насила. Grinning Peace Няма страшно, наясно сме. Hug

# 173
"тийновете" Grinning
Вие сте благословени с това,че сте млади,с това,че сга откривате живота,с прекрасната си адаптивност.
Открийте  какво е ЗДРАВЕ.Ние-родителите-не сме дошли преди вас тук,за да ви забраняваме,ограничаваме,спираме.Дошли сме,за да взимате и учите от нас свободно и безусловно всичко.
http://livetolift.com/forum/index.php?showtopic=605
Този локален проект(мислехме,че ще остане в рамките на училището,от което ни помолиха да го изготвим) беше началото на промените в Наредбата.
Да,наредбата е забранителна.Да ,при това положение лафки няма да има.Това ще отвори път пред тоталното реформиране на училищните столове.
Заедно с подкрепата на родителите(които ще се научат да предлагат пълноценна храна в къщи,и ще ви слагат в раницата храна за училище),и започналите вече лекционни курсове в училищата.
 Simple Smile
(туй го пише една кака ,която предпочита да гледа красиви и здрави детски усмивки,на лицата на жизнени деца.не да се чуди как да сглоби такава усмивка от кошмарните останки от здравето на 8-9 годишни инвалиди,хранени до сега с вафли и кроасани)

# 174
Искам да ви попитам...а спортуват ли вашите деца? Или масово ходят на допълнителни уроци /по английски, по математика, по български и т.н./ и стоят пред компютъра за отмора от училище? Защо училищната програма е с 2 часа седмично физическо и с 5 часа математика? Според мен храната е важна, но обездвижването от 10 годишна възраст е ВРЕДНО!!! Как няма да има деца с наднормено тегло...Когато ние бяхме деца играехме пред блока до 8-ми клас, а сега от 6-ти клас мислят за гаджета, ходят с грим и не спортуват нищо. Като ги види човек се чуди на колко години са тези деца и защо са така огромни.

# 175
Искам да ви попитам...а спортуват ли вашите деца? Или масово ходят на допълнителни уроци /по английски, по математика, по български и т.н./ и стоят пред компютъра за отмора от училище? Защо училищната програма е с 2 часа седмично физическо и с 5 часа математика? Според мен храната е важна, но обездвижването от 10 годишна възраст е ВРЕДНО!!! Как няма да има деца с наднормено тегло...Когато ние бяхме деца играехме пред блока до 8-ми клас, а сега от 6-ти клас мислят за гаджета, ходят с грим и не спортуват нищо. Като ги види човек се чуди на колко години са тези деца и защо са така огромни.
   Синът ми е третокласник и има три часа физическо възпитание и спорт седмично плюс един допълнителен модул ( разбирай четвърти час). Освен това ходи три пъти седмично на футбол, където тренира  два часа. Играта навън с приятели въобще не я включвам в сметката.
   Въпреки това никак не съм склонна да му позволя да се тъпче със захар и чипсове, независимо, че изразходва повече от достатъчно енергия.
   И да не забравя, наличието на 5 часа математика и три часа език в седмичната програма не правят излишни допълнителните занимания по тези предмети. За българския да не говорим.
   Извинете ме за офф-топика, моля.

# 176
Правилно, Дидева.
И аз мисля като Вас.
И още - боклучавата храна не може (и не следва) да се компенсира със спорт.
А и кажете моля, как спортът може да се пребори с кариесите от захарта.  newsm78
А на тази теза - децата са дебели защото не спортуват=оставете лавките на мира, никоя нормална майка не вярвам да се върже.
Нужни са и нормална храна (без близалки и чипсове, моля ви се) и спорт на растящите ни съкровища.

# 177
А защо не се замислите всички, че дори да са забранени в училище,те ще си ги купуват в магазините,които са десетки около училищата.И аз ще задам въпроса след като са вредни защо се разрешават реклами или още по съществен въпрос защо изобщо се произвеждат

# 178
А защо не се замислите всички, че дори да са забранени в училище,те ще си ги купуват в магазините,които са десетки около училищата.И аз ще задам въпроса след като са вредни защо се разрешават реклами или още по съществен въпрос защо изобщо се произвеждат

И това ще стане надявам се! Имаше един много хубав коментар по-напред, че тази наредба може да е "една голяма крачка на човечеството" - ако забраните се спазват, производителите ще започнат да произвеждат храни "да ученика" и "здравословно", а от това ще спечелят всички.
Наша грижа е да обясним на децата си за същността на рекламите и за нуждата от избирателност при гледането им. А защо ги произвеждат - защото ги консумираме и позволяваме на децата си.
Търговската логика е различна от родителската.
На предишните страници се замисляхме усилено и за ограничаване на продажбата в радиус около училището. Дано.

# 179
Не може да се забрани да се продава в магазините майонеза, например, защото според някои е вредна. Тук прочетох, че според някои мекиците са вредна храна. Защо? Не съм съгласна, че например пържена филийка с яйце и сирене е вредно. Да не би нескуик-а да е полезна храна?!?!Много майки хранят децата си за закуска с него. А някои съученици на сина ми закусват в къщи с кроасани с шоколад  #Crazy. Знаете ли колко много майки правят картофено пюре на децата си в къщи не от варени картофи, а от прах в кутии, защото е по-мързеливо и по-лесно. И същите тези родители имат претенции и искат да няма нищо по магазините - ако може без десерти, без чипсове и т.н., защото техните деца може да си купят...Това да не е преди 1990 г. по времето на комунизма, когато магазините бяха празни и очите ни изтичаха да разглеждаме витрините на Корекомите??? Ами всеки родител е длъжен да си научи децата да не си купуват неща, които са вредни. То и цигари и алкохол се продават в магазините около училищата, но за това никой не говори. И не става дума само за деца 3-4 клас. Ами тези, които са 7 или 10 клас...Как ще им забраните да не пият кока-кола?Ще стоите с 16-годишния си пубертет в училище, за да гледате какво си купува ли???Това е абсурдно...Според мен проблемът идва още от семейството. Който желае и може научава си детето на култура в храненето. Който не може иска друг да направи това като забрани стоките в магазините. Защото нашите деца не стоят само в училище. Нали по пътя до там минават покрай големи и малки магазинчета. Нали виждат пицариите и другите заведения. Много дълго говорих, но просто не мога да повярвам, че се обръща толкова голямо внимание на сиренката в училище и никакво на наркотиците, които дебнат децата навсякъде. Когато бях ученик си купувах изсъхнала сиренка от сладкарницата до училище и задължително боза, за да може да преминава хапката. И въпреки това тогава нямаше толкова много деца с наднормено тегло. Сега вече има пресни и хубави закуски. Но пък децата ни, които са вече в пубертета не спортуват и постепенно се обездвижват. Аз продължавам да мисля, че това е причината за наднорменото тегло на децата, а не толкова храната.

Общи условия

Активация на акаунт