Без чипс, вафли и газирано в училище наесен

• 26 953
  • 598
  •   1
Отговори
# 180
   Както винаги най-яростните опоненти на дадена тема винаги влизат като гости.  Laughing

# 181
А защо не се замислите всички, че дори да са забранени в училище,те ще си ги купуват в магазините,които са десетки около училищата.И аз ще задам въпроса след като са вредни защо се разрешават реклами или още по съществен въпрос защо изобщо се произвеждат

И това ще стане надявам се! Имаше един много хубав коментар по-напред, че тази наредба може да е "една голяма крачка на човечеството" - ако забраните се спазват, производителите ще започнат да произвеждат храни "да ученика" и "здравословно", а от това ще спечелят всички.
Наша грижа е да обясним на децата си за същността на рекламите и за нуждата от избирателност при гледането им. А защо ги произвеждат - защото ги консумираме и позволяваме на децата си.
Търговската логика е различна от родителската.
На предишните страници се замисляхме усилено и за ограничаване на продажбата в радиус около училището. Дано.
Мисля че толкова далече сме от здравословното хранене, че хич няма да е лесно да се върнем назад. Боклуци не са само храните от рода на  хамбургери, кроасани , вафли и др. В този списък са и плодовете, които са пръскани с какви ли не отрови, кис мляко (ако въобще има мляко вътре) пълно с нишесте и добавки за да е трайно по 1 мес , сиренето дето вече не се произвежда от мляко....  И първо на първо трябва да променят начина на готвене в ясли и дет. градини, където на децата им се предлагат филийки с маргарин...
оф много болна тема и за мене

# 182
442, всичко пържено е вредно, а пък пържено тесто  #Crazy

Да, в магазините се продават вредни храни, да всеки родител може да реши какво да яде детото му. Но на местата, в които има деца, трябва да се предлага НЕ вредна храна, алкохол и цигари. Ако някой родител реши, че иска детето му да се тъпче с чипс и вафла, нека му ги сложи в чантата. Всъчност повечето купуват, каквото има, като видят, че този пред тях си е взел чипс, и те си взимат. Това ограничение ще е в полза най-вече за малките, които да се надяваме като свикнат, че няма боклуци в лафката, няма да придобият навика да се тъпчат с тях, както правят 16 годишните - за които е късно, но все от някъде трябва да се тръгне.

....  И първо на първо трябва да променят начина на готвене в ясли и дет. градини, където на децата им се предлагат филийки с маргарин...
оф много болна тема и за мене

А де, според нашата директорка, менюто се изготвя от специалисти, медицински лица, но силно се съмнявам, тук попитах, доц. Маринова също изрази съмнения  Rolling Eyes http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=426655.0
Мекиците съм ги пропуснала, но 442 ме подсети, и те присъстват в менюто им  Sick

# 183
Нищо такова!Всичко продължава да си има в училищната лавка- и чипс, и вафли, и мазни закуски, и кола... и 2 портокала + няколко изгнили банани... както и във новоизниквалите магазинчета около училище  Shocked

# 184
   Както винаги най-яростните опоненти на дадена тема винаги влизат като гости.  Laughing

Ако визираш мен,не си познала  Grinning

442 заставам зад мнението ти,разсъждаваш много трезво  Peace

# 185
Нашествие на анонимни съдържатели на лавки с поизтънял оборотец.
Не визирам Деси.

# 186

Защо си мислиш, че светът се върти около теб?  Joy Joy Joy
Ти си нападаш в качеството на регистрирана, но пък от друга страна възможно е гузен-негонен да бяга.
442 се представя за мъж в поста си. Но тук всеки може да е какъвто поиска.

# 187
Знам, че има още много родители, които мислят като мен, но предпочитат да не казват мнението си.  Не съм съгласна, че децата трябва да бъдат  в неведение какво се продава в магазините, за да не го купуват. Според мен те трябва да са наясно кое е вредно и кое не. Те не са глупави и когато им се обясни правилно - те ще знаят да си изберат правилната закуска.

Бих защитила тема, в която се говори за борбата с производството на колбаси, които не са от месо, а от соя, за вредното мляко, което не е от мляко, а от някакъв прах, за маргарин, който е направен от всичко друго, но не и от растителни мазнини и т. н.

Просто си казвам мнението, не споря с никого - или сигурно тук пишещите трябва да са на вашето мнение??? 

# 188
Нашествие на анонимни съдържатели на лавки с поизтънял оборотец.
Не визирам Деси.

Мерси mama_jenny_r    bouquet

Защо си мислиш, че светът се върти около теб?  Joy Joy Joy
Ти си нападаш в качеството на регистрирана, но пък от друга страна възможно е гузен-негонен да бяга.

А не е ли?  Laughing  Нали съм ви трън в очите  Mr. Green

# 189
Може да си отворят лавките, по логика от пост от настоящата тема, с цигари, хашиш, кокаин, хероин и спринцофки, да не се морят децата да притичват до насрещната аптека, примерно, да ги не сгази някоя кола, че лошо... Да помислим за живота и здравето им, все пак.
... Не съм съгласна, ...

Кой се представял за мъж? Grinning

# 190

Защо си мислиш, че светът се върти около теб?  Joy Joy Joy

Значи не само на мен ми се струва, че яростните коментари против наредбата си приличат по стил и съдържание.
И Дидева, в новия си пост 442 вече е жена.
Вижте сега мили хора, бъдете добри да не ни убеждавате в нещо, в което никоя нормална майка няма да повярва - че наредбата е лоша за децата ни, или че е, ама мнооого безмислена. Не става въпрос за това всички да са на едно мнение, но с тези плитки аргументи няма да ни "върнете вярата" в близалките и чипса. Едва ли са толкова много родителите, които мислят като Вас 442.

# 191
Не си спомням да съм казвала дали съм мъж или жена, но щом това е по-важно за вас - поспорете си и полюбопитствайте - може и да изменим посоката на темата ако искате.  hahaha
Но все пак - говорихме за вредните храни, с които се храним всички без да знаем какво всъщност ядем. И за спортуването на децата ни.

# 192
Не си спомням да съм казвала дали съм мъж или жена, но щом това е по-важно за вас - поспорете си и полюбопитствайте - може и да изменим посоката на темата ако искате.  hahaha
Но все пак - говорихме за вредните храни, с които се храним всички без да знаем какво всъщност ядем. И за спортуването на децата ни.

Надявам се да го знаете за себе си. На нас не ни казвайте, няма значение, просто в първите си постове говорите за себе си по-скоро в мъжки род, а след това се (пред)решихте в женски.
Чак такава конспирация за този форум не е нужна.
Можете да отворите форум за спорта на децата, като Ви е интересна темата. Или за вредното месо и мляко.
Струва ми се, че Вие измествате темата.

# 193
Ако някой родител реши, че иска детето му да се тъпче с чипс и вафла, нека му ги сложи в чантата. Всъчност повечето купуват, каквото има, като видят, че този пред тях си е взел чипс, и те си взимат.

Не се сърди, човече,не търся повод за спор,а съвсем добронамерено искам да те попитам нещо във връзка с твоето изказване  Peace. Аз съм от тези родители които слагат в раниците на децата си от тези храни и е ясно защо. Добре,твоето дете (примерно го казвам) като гледа моето,че в междучасието си хапва меденка например,а в училище няма от къде да си я купи,няма ли в такъв случай да си купи въпросната меденка след края на часовете и по пътя за дома да си я хапне? Дадох като пример твоето дете,но исках да визирам другите деца които не искат да се хранят само със здравословни храни,а тази наредба има за цел да ги ''превъзпита'',но на сила хубост не става.

# 194
  • Sofia

А де, според нашата директорка, менюто се изготвя от специалисти, медицински лица, но силно се съмнявам, тук попитах, доц. Маринова също изрази съмнения  Rolling Eyes http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=426655.0

Менюто в ясли и градини трябва да се изготвя от специалисти, но не навсякъде ги има. Майка ми работи точно това и е бясна, че сестрите не искат да се дават овесени ядки например, защото децата не ги ядяли....

Ако някой родител реши, че иска детето му да се тъпче с чипс и вафла, нека му ги сложи в чантата. Всъчност повечето купуват, каквото има, като видят, че този пред тях си е взел чипс, и те си взимат.
Вторият ден когато детето ми отиде на училище беше закусило вкъщи. за междучасието и сложих един плод в чантата. Еми всички деца яли сандвичи със салами и на нея и се дояло. И се наложи да сменям режима. в нас да закусва плод и мляко а в училище и правя сандвич с пълнозърнест хляб зеленчук и шунка. Но съм сигурна, че ще започнат да се носят и вафли, меденки и т.н., но всичко това зависи от родителите, децата не са виновни.

Последна редакция: сб, 19 сеп 2009, 23:03 от ivben

Общи условия

Активация на акаунт