Без чипс, вафли и газирано в училище наесен

• 26 947
  • 598
  •   1
Отговори
# 195
Наистина на децата им се дояждат неща които ядат другите, и даже никога да не са ги яли. Например моята дъщеря никога в къщи не пие газирано безалкохолно, такива работи не купувам и обяснявам вредата от тях, а след като гостува при баба си ми се хвали!!! че е изпивала по няколко чаши кола.
2. Едни деца на улицата са яли от малките сухарчета с различни вкусове(сега не мога да се сетя как се казват) тя е кусала и след това ми иска пари за тях.Почнах да и обяснявам че никак не са полезни , а даже и вредни , но тя настояваше, и каза че само един път иска да ги хапне. И съм убедена че въпреки моите думи и действия , тя след училище ще си купува от "забранените" храни.  Sad

# 196
Ами то насила хубост не става.
Слагайте си чипс, фантичка, дъвки, близалки и други оцветени, консервирани, обогатени, подобрени и т.н. храни. в чантата на децата си. Горките деца. Майките им можеха да попрочетат маааалко където и каквото трябва. А най-интересното е, че продължавате да спорите.  ooooh! Лично аз излизам от темата.
Браво на майките, които направиха нещо в правилната посока за всички деца.   bouquet Аз не мога да се похваля с това. Целите си усилия съсредоточих да науча моите на правилно хранене. Може би защото знам каква обществена "благодарност" срещат добрите усилия.

# 197

Не се сърди, човече,не търся повод за спор,а съвсем добронамерено искам да те попитам нещо във връзка с твоето изказване  Peace. Аз съм от тези родители които слагат в раниците на децата си от тези храни и е ясно защо. Добре,твоето дете (примерно го казвам) като гледа моето,че в междучасието си хапва меденка например,а в училище няма от къде да си я купи,няма ли в такъв случай да си купи въпросната меденка след края на часовете и по пътя за дома да си я хапне? Дадох като пример твоето дете,но исках да визирам другите деца които не искат да се хранят само със здравословни храни,а тази наредба има за цел да ги ''превъзпита'',но на сила хубост не става.

Не, няма да си я купи  Wink детето ми има идеална култура на хранене, всеки ден влиза в магазина и НИКОГА не е искала меденка, нито нещо от сорта  Simple Smile НО, има едно огромно НО и то е свързано с имитацията. Децата се имитират, наясно си, та, като види дете на площадката - иска, ако няма дете с подобен боклук - не иска. Но след като вече е формиран вкуса й, не се притеснявам - защото хапва 1 хапка и останалото оставя  Simple Smile което показва, че съм си свършила работата в началните години  Peace

И въпреки всичко, навикът и пристратяването към тестено и сладко е много лесно, имитирането, което както казах е много присъщо на хлапетата (и не само  Laughing) може да повлече всички в училище. Но ако инат 2-3 часа докато могат да го намерят "свободно", те просто ще забравят  Peace

# 198

А де, според нашата директорка, менюто се изготвя от специалисти, медицински лица, но силно се съмнявам, тук попитах, доц. Маринова също изрази съмнения  Rolling Eyes http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=426655.0

Менюто в ясли и градини трябва да се изготвя от специалисти, но не навсякъде ги има. Майка ми работи точно това и е бясна, че сестрите не искат да се дават овесени ядки например, защото децата не ги ядяли....
Нашата домакинка ги слага в супите  Mr. Green

# 199
  • Sofia

Нашата домакинка ги слага в супите  Mr. Green
Има такива рецепти.

Децата се имитират, наясно си, та, като види дете на площадката - иска, ако няма дете с подобен боклук - не иска. Но след като вече е формиран вкуса й, не се притеснявам - защото хапва 1 хапка и останалото оставя  Simple Smile което показва, че съм си свършила работата в началните години  Peace

И въпреки всичко, навикът и пристратяването към тестено и сладко е много лесно, имитирането, което както казах е много присъщо на хлапетата (и не само  Laughing) може да повлече всички в училище.
Аз да си призная не съм си свършила работата както трябва в началните години и сега си блъскам главата. сега е много трудно. Детето наистина лесно се пристрасти към тестено и сладко и сега е много трудно да устои ако гледа, че другите деца ядат такива храни Cry

# 200
ivben, аз го направих, защото самата съм потърпевша от прострастяването, не знам дали някога ще го преборя, но дано съм успяла да го спестя на нея Tired

# 201
ivben, аз го направих, защото самата съм потърпевша от прострастяването, не знам дали някога ще го преборя, но дано съм успяла да го спестя на нея Tired

ще го пребориш Grinning
до момента успявам да гледам и двете си деца свободни от фиксации към храна,и здрави.
това включваше и обяснения за същността на рекламите,и бая ...биохимия Laughing,и инструкции и забрани към близки и роднини.Последните се съгласиха с мен,когато в няколко години стана ясно,че децата не боледуват.
Нещо много важно!Независимо какво говорим и обясняваме,децата ГЛЕДАТ.Семейния модел на хранене.Ям ,каквото ядат мама и татко.
Ако сме истинни пред тях,с тях,тогава имаме успех.
Това го пиша,защото всяка промяна на тема здраве,храна,отглеждане на адекватни деца започва и се извършва в семейството.Да се премахнат боклуците околко тях е супер!Но те трябва да знаят от какво,и как да направят избора си.
Ако тази малка крачка към здраве успее,ще успеят и други инициативи в образованието и здравето.И само ние,които слагаме храната на масата,и в раничките,сме отговорни за това.

(бях пристрастена,и с разрушено здраве..)

# 202
  • Sofia
Аз съм съгласна , че децата имат модел на поведение от вкъщи, но по горе писах, че за моя голяма изненада през вторият учебен ден само моето дете от 22 деца си е носило плод за закуска в междучасието. Всички са яли сандвичи....и тестени закуски  ooooh!. Като чета тук уж всички майки държат децата им да се хранят здравословно, а на яве не е така Thinking. И все пак мисля първият учебен ден след почивката дъщеря ми да е с морков и ябълка в чантата, пък как ще се борим с нездравословните храни не зная...Въпреки, че когато и сложих сандвич на третия ден, защото и се дояждало и на нея го направих от пълнозърнест хляб, зеленчуци и шунка ми се иска да си хапва плод и зеленчук.

# 203
Поздрави на всички дами и от мен,петък синът ми донесе един от новите айрани без сол и искам да ви кажа,че нямаше такава гадост!!!
Ако това е по наредбата айрана май сте се поувлекли....
Плодове винаги са се предлагали в лавката и нат.сокове на добри цени,това което забелязах е ,че повечето деца излизаха на вън за да си купят чипсове,за това мисля ,ч е е добре да се въведе забрана за продажба в радиус от 200-300 метра от училище,за да не се изкушават децата ни да си купуват боклуците отвън.

# 204
Поздрави на всички дами и от мен,петък синът ми донесе един от новите айрани без сол и искам да ви кажа,че нямаше такава гадост!!!
Ако това е по наредбата айрана май сте се поувлекли....
Плодове винаги са се предлагали в лавката и нат.сокове на добри цени,това което забелязах е ,че повечето деца излизаха на вън за да си купят чипсове,за това мисля ,ч е е добре да се въведе забрана за продажба в радиус от 200-300 метра от училище,за да не се изкушават децата ни да си купуват боклуците отвън.
Това е много добра идея Peace Party онзи ден наблюдавах действителността пред едно училище, което е близо до жилищен блок. Сигурно знаете онези малки стайчета до входовете оборудвани като мини магазинчета. Е, децата се бяха скупчили там и активно похапваха чипс, кроасани и пиеха малките гадни цветни сокчета  Tired

# 205
за това мисля ,ч е е добре да се въведе забрана за продажба в радиус от 200-300 метра от училище,за да не се изкушават децата ни да си купуват боклуците отвън.
За това не се бях сетила...Моят син пътува през почти целия град, за да отиде до училище и няма да е зле по пътя му да бъдат разчистени всички лавки и малки бакалийки, които си позволяват да продават тези вредни храни. Дори си мисля, че не само по пътя му за училище има такива бакалии, ами и когато ходи на тренировка, и когато излиза с приятели на разходка в градината, в МОЛ-а и на други места.  Joy

# 206
  • Sofia
Ставате смешни. Вместо да се надявате да се забранят продажбите на вредни храни където и да било по добре обърнете внимание на децата си. Говорете им. Аз поне мисля така да правя. Невъзможни са да се осъществят идеите да се забрани продажбата на вафли, чипс и т.н. по магазините. Мисля, че забаната на вредни храни в училищните лавки е добро начало.

# 207
Ставате смешни. Вместо да се надявате да се забранят продажбите на вредни храни където и да било по добре обърнете внимание на децата си. Говорете им. Аз поне мисля така да правя. Невъзможни са да се осъществят идеите да се забрани продажбата на вафли, чипс и т.н. по магазините. Мисля, че забаната на вредни храни в училищните лавки е добро начало.

Peace

Сега се сещам, че при клетките на маймуните в зоопарка има табела " МАЙМУНИТЕ ОБИЧАТ ВАШАТА ХРАНА, НО ТЯ Е ОПАСНА ЗА ТЯХНОТО ЗДРАВЕ"
Контролът от страна на родителите е най-важен. Може да му купя чипс и кола, ако това преценим пазарувайки заедно и опитвайки се да му повлияя, но поне ще знам колко от тези храни е ял през деня.

# 208
Ами този айран като е гадост, значи всички айрани са гадост, така ли?
Изискай да заредят хубав айран и мляко, вместо да казваш че сме смешни!

# 209

Може да му купя чипс и кола, ако това преценим пазарувайки заедно и опитвайки се да му повлияя, но поне ще знам колко от тези храни е ял през деня.

защо?защо ще му купите чипс и кола? Shocked
тези храни не само не носят нищо на тялото му,а ограбват още от минералния му състав в процеса на храносмилане.

Общи условия

Активация на акаунт