Без чипс, вафли и газирано в училище наесен

• 26 214
  • 598
  •   1
Отговори
# 360
Уао,Тео именно ти киснеше по цял ден в министрствто,при доц,Байкова и при твоята приятелка д-р Петрова,с думите -децата ни,хранят ги с боклуци-(а)лъжа 1 , ти навсякъде пишеш ,че пращаш храна на детето си,тогава кой ти го храни ?
Лъжа (2)- твърдиш,че наредбата е крайна и недобре направена,ама преди 3 месеца,като някой хора ти казваха къде са проблемите ,какво каза ? да не е пипаме,че може да не се подпише.
Лъжа (3)Аз имам информация ,че си директор на столично училища и си поискала пари от лавкаджията,той те е пратил на м****ти,стол няма да имате,защо всички фирми са пред опредени за твоята персона "нонграта".

Смятам ,че ти и твой те дружки си правите един експеримент с децата в България ,като лобиране за въвежда то не на здравословното а  на диетичното хранене в училище,аз не искам детето и да се храни диетично,нямам нужда от вашите програми за ограмотяване на родителите,как ние си храним децата с боклуци,забравяш наи-важното г-жо Директор ,всеки родител има право сам да решава с каво да храни детето си,а ти нямаш,никакво право да ходиш в МЗ и да говориш от мое име или това на 99 % от родителите в България,защото фантомите сдружения,който цитираш са кухи структури,обслужващи интересите на няколко големи фирми в България.
Като си толкова запозната ТЕО,я ми кажи защо само 3 фирми е цяла България отговарят за новата наредба ? голяма случайност нали?
Или използваш нас родителите за да си прокараш интересите на фирмата за здравословни храни,която ти плаща за това ???
Защо не ни запознаеш с командировките ти извън България за сметка на коя фирма за здравословни храни  са ?
Да е кажа ли ? или ще кажеш- дръж ъе я-лавкаджиика и хората, ще започнат да ме плюят,защото не ме познават,аз поне не взимам рушвети.

Това направо си заслужава да си го сложа в рамка. Grinning

Доц. Байкова сигурно е хубава жена, но нямам удоволствието да я познавам, тежа 50 кг.. Laughing
Д-р Петрова е приятна жена, но съм я виждала три пъти примерно, за малко, много е симпатична.
Да, аз си храня детето, защото храната в стола и лавката, която евентуално ще си купи, пак аз я плащам.
Посочи ми къде твърдя, че наредбата е крайна и недобре направена като цяло, има си кусури вероятно, но абсолютно вярно, настоявах да се приеме в този й вид, няма проблем по всяко време да се промени, стига да има смислени предложения по нея. Засега не виждам такива, специално тук.
Лъжа 3 ми е малко трудно да разбера логиката, кое е лъжа, което ти твърдиш, че съм директор, или че не съм, и като директор ли съм поискала пари от лавкаджията, че нещо се обърках?!

Стол и лавка доколкото разбрах ще имаме от 01.10..

Аз диетично детето си никога не съм си хранила, нито възнамерявам някога да го правя, изобщо съм против всякакви вманиачавания по темата, лично мнение.

Родителските организации, които цитирам не са фантоми, още по-малко са кухи, а са действащи, със сигурност не обслужват интереси на фирми.

Защо 3 фирми отговаряли на новата наредба, ще се радвам ти да ми отговориш, понеже аз идея си нямам нито кои фирми цитираш, нито изобщо за какво говориш. Единственото , което ми хрумва е, че е жалко само три български фирми да отговарят на условията в наредбата.

И да си имала още въпроси съжалявам, ама мисля, че те уважих достатъчно.

А, за командировките беше интересно, къде викаш съм ходила?

# 361
  • София
lilitosf, мисля че прекали с някакви неясни формулировки. Ако считаш, че наредбата е грешен административен акт, съберете се и я обжалвайте пред Върховният административен съд и там изложи доводите.

Въобще не намирам за странно, че Тео се консултира с специалистите по хранене и диететика. Аз също бих слушала тях как да си храня детето, а не собственик на лавка. Даже за това подкрепих наредбата, защото е консултирана със специалисти.

Ами да дадем и на бебетата и на децата до 7 години да ръфат боклуци в яслите и градините, защото така или иначе едните ще си бъдат дебели, другите слаби - това е генетично. Знаеш ли колко пари ще се спестят, ако децата за следобедна закуска им дадеш по половим пакет боклук от 30 стотинки, и за 15 ст. ще си нахраниш детето перфектно - бюджета икономичен, детето доволно, икономиката подпомогната. Напарвете си една петиция, ходете висете пред министерството и като я приемат за задължителна, ще сте си ОК - с 3 пакета от 30 ст. и 2 вафли от 15 ст. и ще изкарате цял ден, може и да не работите защото помощите от безработни ще ви стигат, за да си храните децата.

И на мен ми се иска да се прецени от модераторите, дали коментарите ти не са обидни нападки.

# 362
Имате си възможност да я жалите и във ВАС наредбата.
Моля, няма нужда да ми бъде благодарено. Напълно безпристрастна съм.
Иначе последните полемики опорочават темата като цяло, надявам се модератор да затрие всичко грубо и пошло и онова, което е извън темата.

Таня, всички знаем, че нищо няма да се спести. Като си представя разходите по лечението само на диабета какви са... Но ти си го знаеш, сигурна съм.

Да, в момента и в градината не мога да кажа, че ги хранят качествено, което ме кара да правя сутрин закуска и следобед, когато го взема /малкия си син/, също да му подсигуря такава. няма как, на градината следва да се разчита за обяда, обаче.

Последна редакция: сб, 26 сеп 2009, 09:50 от Judy

# 363
  • София
Уао,Тео именно ти киснеше по цял ден в министрствто,при доц,Байкова и при твоята приятелка д-р Петрова,с думите -децата ни,хранят ги с боклуци-(а)лъжа 1 , ти навсякъде пишеш ,че пращаш храна на детето си,тогава кой ти го храни с боклуци ?
Лъжа (2)- твърдиш,че наредбата е крайна и недобре направена,ама преди 3 месеца,като някой хора ти казваха къде са проблемите ,какво каза ? да не е пипаме,че може да не се подпише.
Лъжа (3)Аз имам информация ,че си директор на столично училища и си поискала пари от лавкаджията,той те е пратил на м****ти,стол няма да имате,защо всички фирми са пред опредени за твоята персона "нонграта".

Смятам ,че ти и твой те дружки си правите един експеримент с децата в България ,като лобиране за въвежда то не на здравословното а  на диетичното хранене в училище,аз не искам детето ми да се храни диетично,нямам нужда от вашите програми за ограмотяване на родителите,как да не си храним децата с боклуци,забравяш наи-важното г-жо Директор ,всеки родител има право сам да решава с каво да храни детето си,а ти нямаш,никакво право да ходиш в МЗ и да говориш от мое име или това на 99 % от родителите в България,защото фантомите сдружения,който цитираш в твоя подкрепа са кухи структури,обслужващи интересите на няколко големи фирми в България.
Като си толкова запозната ТЕО,я ми кажи защо само 3 фирми в цяла България отговарят за новата наредба 37 ? голяма случайност нали ?
Или използваш нас родителите за да си прокараш интересите на фирмата за здравословни храни,която ти плаща за това ???
Защо не ни запознаеш с командировките ти извън България за сметка на коя фирма за здравословни храни  са ?
Да е кажа ли ? или ще кажеш- дръжте я-лавкаджиика-  и някой хората, ще започнат да ме плюят,защото не ме познават,аз поне не взимам рушвети.

За какво се бориш, всъщност?

# 364
Ами да дадем и на бебетата и на децата до 7 години да ръфат боклуци в яслите и градините, защото така или иначе едните ще си бъдат дебели, другите слаби - това е генетично.

О, те и сега им дават да ядат безумни помии. Храненето в ДЗ е ужасно зле. Филии с маргарин( + шарена сол, халва или лютеница) сутрин и следобед, понякога кроасан, меденка или вафла. Рядко розов крем. На обяд супа (фиде+вегета+вода) и кренвирши с ориз или розови кюфтета в лоен сос.
Надявам се и в ДЗ да има задължителни промени в хранителния режим на децата, защото на всичкото отгоре там стоят по цял ден, а храна не може да се внася. Така че давайки детето си в градина, се примиряваш с боклуците, с които ще бъде нахранено.

# 365
миналата година с  учителката на малкия ми син се разбрахме ,и им носех мандраджийско масло за филийките в групата.мисля и тази да е така.
както и ябълки и банани за похапвания.

# 366
Мога да взимам пример само от здрав,прав и щастлив лекар.Не познавам много такива Sad
Добре казано!
миналата година с  учителката на малкия ми син се разбрахме ,и им носех мандраджийско масло за филийките в групата.мисля и тази да е така. както и ябълки и банани за похапвания.
Много странно... в нашата градина е абсолютно забранено внасянето на храна отвън. Дори за мен, при условие, че детето ми е алергично към разни храни. Говорихме поне бурканче с тахан, с който да мажат филийките и, вместо с маргарин, ама не стана. Казаха, че ще ги затворят, ако стане нещо такова и се разбере.
Янечек, не във всички детски градини храненето е толкова ужасно. В нашата определено вече няма много големи недомислици. А от тази учебна година вече не се ползва маргарин, което наистина ме радва. Дори плодовете се дават за предиобедна закуска, което, доколкото разбрах, противоречи на някаква разпоредба на незнамсикоя институция. Или поне противоречеше преди година, когато го обсъждахме. Представяте ли си - да правиш нещо хубаво за децата по терлички, щото противоречиш на разпоредбите, в които плодовете били конкретизирани само като десерт...

Последна редакция: сб, 26 сеп 2009, 12:14 от Сребърен облак

# 367
  • Пловдив

Много странно... в нашата градина е абсолютно забранено внасянето на храна отвън. Дори за мен, при условие, че детето ми е алергично към разни храни.

Не само във вашата градина, навсякъде е абсолютно забранено внасянето на  храна отвън.

# 368
Метох доста (не за първи път), повече няма да трия, а ще ви заключа!

Деси, не се чувствай длъжна да отговаряш на всяко писание от темата. Всички разбрахме мнението ти по въпроса, разбрахме, че няма да го промениш, а ти не разбра ли че няма да промениш мнението на другата страна?

lilitosf/novak официално ти отправям предупреждение за нарушаване на т.2 , т.6, т.10 и т.11 от "ПРАВИЛА и ПОЛИТИКА на форумите!"

Последна редакция: сб, 26 сеп 2009, 14:24 от .Ели.

# 369
До администраторите на Форума БГ-МАМА :

Моля,да ми бъдат изтрити всички ни кове,постове и др.неща увреждащи вашия уважаван от мен сайт.

След като си загубих работата и сега храня 2 деца с 120 лв.социални помощи на месец,исках лично да благодаря на няколко персони от вашия форум,заради които съм на това положение.

Ясно ми стана връзката помежду им и скритите интереси,който преследват,те скоро,ще са обект на разследване от прокуратурата.

Успех в живота на всички.

Благодаря ви !!!

# 370
Убедена бях, че си кореспондираме с един лавкаджия под различни имена, представящ се за минимум сто човека.
А какво ви пречи да си продължите бизнеса и да продавате допустимите по наредбата неща? В нашето училище от 01.10 ще е именно така. И столът ще работи. И снабдяването не е само "от три места", тъй като лично ние не живеем в София, а търговците ползват местни складове. И наистина не става въпрос въобще за диетична храна, а за здравословна такава и тя не се предлага само от трима вносители, производители или търговци у нас. Никой не е лично отговорен за така описаното ви положение. Мои близки правят, напр., сандвичи, не продават в ученически лавки, но нищо не пречи и останалите да го правят.
Що се отнася до "скрития интерес"- ами не е скрит, напълно явен е- здравето на децата ми. Едва ли прокуратурата ще ме разследва за това.  Simple Smile

# 371

Много странно... в нашата градина е абсолютно забранено внасянето на храна отвън. Дори за мен, при условие, че детето ми е алергично към разни храни.

Не само във вашата градина, навсякъде е абсолютно забранено внасянето на  храна отвън.

На мен от градината ми казаха, че не може храна отвън, а от РИОКОЗ ми казаха, че не е проблем в определени ситуации  Thinking

# 372
не беше проблем,но все пак се познаваме с персонала от 6 г.*получи се на основа лични връзки-а,ами те обичат да похапват филийки....а с какво ги мажете?с масло(което не беше  масло)...аз ще ви донеса масло..и ябълки..и така.
 Grinning

# 373
  • Пловдив

На мен от градината ми казаха, че не може храна отвън, а от РИОКОЗ ми казаха, че не е проблем в определени ситуации  Thinking

Почерпка за Рожден ден или други празници например Simple Smile

# 374
Почерпка за Рожден ден или други празници например Simple Smile

Точно така  Peace. Постъпката на Калесин и на персонала на детското заведение си е направо за РИОКОЗ и даже за по-висши инстанции

Общи условия

Активация на акаунт