Милото АПРИЛско злато, изпраща първото си лято!

• 12 464
  • 294
  •   1
Отговори
# 255
На мен заради проблемната кожа ми препоръчаха да я къпя макс 3 пъти седмично, като не прекалявам с измивните средства. Моя приятелка в Австрия каза, че при тях бебетата се къпят веднъж седмично. Като цяло не го одобрявам аз туй къпане всеки ден, ми те на нищо ще им станат нежните кожи. Виж, като поотраснат и почнат да се цапат - тогава по усет - когато се налага.  Peace
Олче, и аз за Ени си мислех като писах, че сме джобни  Heart Eyes Ето да ни видите - малки, но  с прическа  Mr. Green
http://picasaweb.google.bg/lh/photo/dd4IP8Wm4slhVWgeCGYYmQ?authk … p;feat=directlink
Само Ива на браунай ни бие май Laughing
Ох, като гледам как си киприте бебешорите, много ви се радвам. Аз гледам да не я преобличам много-много мойта шушона, че хич не обича, а и цяло лято по боди я държах, че й беше най-удобно. Като тръгна да й слагам я рокля, я панталонки, почва да мрънкоти  Crazy
За гладенето - ако нямахме тия кожни проблеми щях да спра да гладя на 6 месеца, ама сега ще си гладя май до откат  Tired
magi.savova - направо се възхищавам на такива организирани хора, аз с беба не успявам даже една манджа да сготвя, добре че ми е добър мъжа, та снощи даже кекс ми направи  Whistling

# 256
Здравейте мами!!!!

Не можах да се въздържа да не коментирам снимката на Елизара, то и само за това ще пиша!!!! Тя е страхотна! ГОЛЯМА КРААВИЦА!!!! Ами, ако сте свободни ви искаме за наше гадже!!!

Hug

# 257
Благодаря ви момичета  bouquet
Наистина беше красиво, но времето не беше много хубаво, а за кулата наистина ми се зави свят Crazy
Олче ние с мъжО преди това бяхме в вражда та тук сме в процес на сдобряване Peace
Целувки на всички малки хубавици и красавци Heart Eyes

# 258
Хехе, Емануела, свободни сме, давай да се сватосваме  Mr. Green И аз Владко много го харесвм, а пък за сватята да не говорим, слабост ми е от самото начало  Flutter

# 259
Русенки и Шоки, страхотни сте!!! Атлантика наистина се изгуби тук обаче.  Thinking
На Мони на Шоки да й е честит имения ден с малко закъснение!     bouquet
Мимето, много истинска снимка от тепавицата. Чак се чувствам опръскана цялата.  Hug
brilliantine, Ели наистина е разкошна!  Heart Eyes А особено ми хареса този снимка как сякаш щрака с пръсни на обслужващите я - http://picasaweb.google.bg/tanislava/ElizaraS4thMonth?authkey=Gv … 76574980539502754 Grinning.
Мамочка, радвам се, че си изпитала такава зареждаща наслада от срещата с Мадона (заедно с още 60000) Laughing 
Енигма, браво на Томи! Понеже фините гаджета са ясни - кой от младежите води първенството по големина? Между Томи, Ники, Емо и Васко на зачезналата Ася май е победителя.
brawneye, нали сега любимата ми пънкарка е добре?  Hug А за повторното кърмене - не е ле редно първо да се отбие детето и после да се брои да наново закърмено? Един вид да е минало изцяло на друга манджа. И това с "дяволосването" на детето някак ме разбива.  Laughing Обичам суеверията народни. Страшен извор на информация и научно-доказани истини са ми.  Grinning
Мара Каси,   много добре изглеждаш - и физически, и стилно!   bouquet И си доста оправна откъм сръчност.  Peace
За кръщенето Дени ти е казала, че трябва да се разберете със семейството на кръщелничето. При нас освен дрешките, бяха взели двете хавлийки (за бебочка и за храма), както и красиво кръстче. Иначе ни питаха дали питката да я поръчат те. За ритуалът се носи и китка със здравец и някакво цвете (евентуално). Така че, наистина всичко е въпрос на уточняване между вас.
Олче, зъблата след като се нацока, решава че й е време да понаточи малко инструментите и си ме похапва, но все още кръвопролития не е имало. Веднъж си ме и заболя.
Маги, дано да не е АД все пак.
Аз водих Мария на дерматолог в крайна сметка. Засега имаме изписани по-хидратиращи лосион и козметика на Себа Мед (иначе ползваме Мустела - щото аз също се мажа доста добре докато мажа вкусното дупЕ  Simple Smile).  Само дето ме е яд на себе си, че взех да мажа с Елоком-а, който педиатърката изписа.  ooooh!

# 260
Добър вечер!
Миме, разгледах снимките с голямо удоволствие! Прекарали сте чудесно! И много се радвам за теб!  Hug

Брилиантин, невероятни сте!!!  Heart Eyes

Аз да ви раскажа, как станах ме постоянни клиенти на спешното  Sad Преди вчера купих липов мед. Баща ми страшно обича мед, и го яде направо с буркани. Маги също е голяма почитателка, но аз гледам по-малко да й давам, само в чай и на някоя друга филийка препечена да мазвам. Обаче, тя позакъсня с вечеря, почна да мрънка за нещо за десерт.. Аз и казах, че приключих ме с яденето и да си вземе сама някаква бисквитка, че не ми се ходи вече в кухнята. След малко видях я да лапа мед от буркана, но пимислих ,че тя само малко близва. Обаче, след 5 минути, тя започна едно яко кихане, сополи като река, кашлица... Аз веднага сетих и дадох "кларитин", но още след 5 минути тя се поду ужасно под очите и на носа! Направо не можа да диша! Така че пак грабнах ме с татито детето и в спешното. А там ни вече посрещат като познати: "А пак сте вие? само че с друго дете!"  ooooh! Биха й урбазон, и сега 10 дни на лекарства и диета. Двойно ми е мъчно за Маги, защото много добре знам какво е усещане.  Cry

За снимките от концерта на Мадона, мога да кажа само,че не взех фотоапарата, защото прочетох, че забранено. Но целия стадион беше с фотоапарати, и сега толкова ми е яд! Снимах малко с телефона сцената и моята доволна физиономия, като ги сваля от телефона ще кача.

За къпането. Ние се къпем всеки ден, защото потим много, + мляскане от моя страна и от Маги оставя следи  Mr. Green Маги къпах до 1 годинка по същата причина. Зима или лято тя поти постоянно! ходи боса, разболява се, ама все й топло,топло, топло. След 1 годинка дойде лятото, пясъчник и започнах ме да се къпем по 2 пъти на ден  Laughing
Сега къпа Маги пак често, главата 2 пъти седмично, ако някой насипа пясък ,то по-често. Иначе,задължително всеки ден сменяме гащички, миеме дупенце и крачета.

Последна редакция: ср, 02 сеп 2009, 22:35 от Мамочка

# 261
Мамочка Hug каква ужасна случка надявам се Маги да се оправи бързо Praynig и дано нямате повече такива отрицателни емоции искаме хубави новини Hug Heart Eyes

# 262
  • Варна
Момичета, ние се прибрахме най-после, благодаря на всички ви за хубавите пожелания послучай вчерашния имен ден на Мони!

Черпя ви и аз на патерици:

Мамочка, ужас! Надявам се, че Маги вече е добре! Hug

Утре ще ви чета подробно и ще разглеждам снимки! Peace

# 263
За къпането. Ние се къпем всеки ден, защото потим много, + мляскане от моя страна и от Маги оставя следи  Mr. Green Маги къпах до 1 годинка по същата причина. Зима или лято тя поти постоянно! ходи боса, разболява се, ама все й топло,топло, топло. След 1 годинка дойде лятото, пясъчник и започнах ме да се къпем по 2 пъти на ден  Laughing
Сега къпа Маги пак често, главата 2 пъти седмично, ако някой насипа пясък ,то по-често. Иначе,задължително всеки ден сменяме гащички, миеме дупенце и крачета.
newsm10  smile3521

за гладенето - при положение че гладя нашите дрехи няма как да спра да гладя на Анито,така че докато не започне тя да си ги глади аз ще го правя  Mr. Green не обичам намачкани дрехи  ooooh!

с тези колики незнам какво да правя  ooooh! след банята вечер като заспи се започва едно будене през 30-40 мин с рев и пръцкане  Confused слагам я на цица за минута-две и се успокоява  Tired а като я хванат коликите реве със затворени очички,спии й се та две не вижда  Rolling Eyesчудя се как ли ще е при захранването  Thinking
като казах захранване се чудя кога да го започвам  newsm78 според признаците (интерес към нашата храна,посяга към чиниите ни и т.н) трябва да започвам сега  Rolling Eyes и незнам дали да изчакам да направи 6 месеца или не  Thinking вие какво мислите?бихте ли се съобразили с тези признаци?

# 264
  • not found
ани4ka, според мен изчакай още малко , ако кърмата я засища . Тони също посяга към нашите чинии , но той посяга по принцип към всичко  Whistling

# 265
Добро утро. Ние сме добре вчера бяхме на ортопед и чичо доктор каза, че всичко е ок. Дори я прегледа обстойно като му разказах за случката.
Мамочка съчуствам ти, напоследък много неща ти се струпаха на главата. Дано всичко отмине по-бързо. Да нацелуваш и двете.
Днес с моята мома пак сме навън, че времето го дават да се разваля тези дни та да го уползотворим както трябва. Сега преди да изляза ми предстои както всяка сутрин преди разходка 1dishes clean. Така, че ви оставям и айде на всички приятна разходка. И да се пазите.
Забравих, Ронка за кърмата. По принцин моята кърма от както ми дойде за първи път като каза, че ще върви по-малко и това е. Аз още преди да почна да пия хапчетата кърмата ми доста вече беше започнала да намалява. Стигна се дотам, че малката я храних от мен на 6 часа. Но и на това бях щастлива. Другото е,че Ивка от началото на 3-я и месец започна да спи цяла нощ, а нали се сещаш, че като спре и нощното кърмене още повече намаля кърмата. А мама като спи малката спи и тя.Другото, Имаше моменти в които Ива така ме блъскаше и плюеше кърмата, че чак нерви си образувах.Не ще и не ще това дете да суче. Но за жалост вече ми спря кърмата тотално. Поплаках тази сутрин. Липсва ми кърменето. А това миене с тия шишета направо ме побърква. Всичко бих дала да си кърмя както трябва.

Последна редакция: чт, 03 сеп 2009, 09:22 от brawneye

# 266
  • Бургас
Миме, снимките са страхотни, винаги съм искала да отида в Америка и ми беше много приятно да ги разгледам.

За къпането аз се къпя всеки ден поради тази причина каката я къпя още всеки ден, а зимата през ден, до годинката всяка вечер, а лятото и по два пъти. Бебка мнгго повръша, бърша я но си намирисва/аз иамам много силно обоняние/, и все си я къпч, след плаж 2 пъти.
На захранилите първо със зеленчуци, дали ли са вече царевица и броколи, и кога да да ма каша преди или след плодово. Приготвила съм оризова безмлечна на хип.

# 267
за захранването и аз мисля, че докато има достатъчно кърма и засища бебето е добре то да навърши поне 5,5  или 6 месеца. Мисля да започна със зеленчукови пюрета, след това с плодови и най-накрая към 7-9 месец плодови сокчета.
за къпането и ние се къпим всяка вечер, а косичката през вечер. Съгласна съм, че от прекаленото къпане кожичките им се изсушават, но нали затова ползваме бебешка козметика, която би трябвало да е нежна и щадяща бебешката кожа.
за гладенето и аз се чудя до когааа. Много ми тежи това гладене, но поне до годинка май ще гладя, а после естествено, че като е намачкана някоя дрешка ще я огладя.

# 268
Добро утро!

......... не се препоръчва дори обливане с вода всяка вечер (за новородени говоря), защото изсушава кожата и понижава телесната Т на бебето, а тя не може да се регулира още сама.
Тук в Б-ия обаче практиката е обратна. Давай да се къпе от една мръвка всяка вечер, а като порастне, започне да пипа, лапа, лази и се мърля, тогава се разрежда къпането... Акъла не ми го побира това.  Naughty
Не бих могла да кажа нищо по различно от това Peace
Анито понякога я къпя всяка вечер,понякога прескачам(така или иначе поне един път е била обляна през деня когато е била наср...на Laughing),та вечерната баня е по-скоро за успокояване преди сън,отколкото от хигиенна гледна точка Wink.И когато е много изморена  Crazy,и ужасно и се спи и не може да държи очичките отворени,прескачаме банята,направо папуто и в леглото Grinning.Бати е друго нещо-него минимум 2 пъти сега през лятото,след всяко излизане Whistling

Мамочка, Hug Hug Hug,много ми стана мъчно за Маги,и за тебе,представям си какъв ужас си изпитала Tired.Радвам се че е добре вече тя Heart Eyes

brilliantine ,страхотна мацка със страхотна прическа си имаш 4470

# 269
magdalena.savova, кофти постъпка от страна на лелята. Сигурно въобще не се е замислила за последствията, а се е радвала, че му е намерила занимание на детенцето. Дано всичко се оправи и не се случи това, за което се опасяваш в бъдеще. Аз да си призная откакто открих, че Преси се зазяпва по въртящия се барабан с шарени дрехи на шумно работещата пералня /въртене, шарено, шум  в едно  Grinning/ , вече няколко пъти я поставям с шезлонга пред пералнята, за да се забавлява, а аз да си свърша някоя работа.
Иначе детенцето ни от два дена супер бързо взе да се обръща от гръб по корем, та направо ни изумява. Много се кефи и може да издържи близо 5 минути така, но не може да се върне обратното и почва едно мрън-мрън, рев, ако не сме наблизо.  Wink Дано не я изпусна някой ден и да стигне края на леглото  Praynig.  Вчера и днес за моя радост се заигра дълго време сама с играчките и успях да свърша доста домакинска работа. Дано и занапред да е така.
На 1 и 2 септември яде за първи път пюренце. Дадох й морков на Гербер. Първият ден прави физиономии, но вторият си изяде с кеф 3 лъжички. Даже се нацупи като спрях да й давам, защото бе гладна, а и трябва постепенно да се захранва, та едва смогнах да я взема и да й пъхна ц....а.
Много сладко взе да си бърбори малката ни писанка. И то все едни дълги периоди на бърборене изкарва и едно нежно гласче вади, та едвам се сдържам да не я схрускам.  Heart Eyes
Мами, които бързо захранват. Аз не бих бързала толкова с различните видове храни за толкова кратко време. Чета, че някои въвеждат за по-малко от 5 дена нова храна, а на много места в литератулата пише, че минимум 5 дена се въвежда един вид храна, та дори е по-добре от 7 до 10 дена. Нашето педи ни посъветва да въвеждам приблизително 10 дена всяка нова храна. Разбира се това е лично лешение на всяка от нас, но бих искала да споделя. Да ви кажа малко се и притеснявам, че може да ми намалее кърмата, ако бързо заменим обедното хранене с пюренце. Има ли и други мами, които се опасяват от това? За това и ще направя почивка от няколко дена, и като навърши поне 5,5 мес пак ще почна да й давам пюренца.
Мара Каси, и на мен как ми се ходи на сватбаааа. Супер сте си изкарали. Аз все подпитвам сестра ми, ама не искат още и това е.
mimeto80, страхотна гледка! Насладили сте се на едно от най-величествените творения на природата.

за гладенето - при положение че гладя нашите дрехи няма как да спра да гладя на Анито,така че докато не започне тя да си ги глади аз ще го правя  Mr. Green не обичам намачкани дрехи
  Peace
brawneye, за кърменето  Hug Hug Hug

Айде сприрам, че се поолях с писането. Ама то като не смогвам друг път.
Лек ден на всички!

Последна редакция: чт, 03 сеп 2009, 12:31 от sisely

Общи условия

Активация на акаунт