Тайната на дългата и здрава коса - 73

• 23 626
  • 310
  •   1
Отговори
# 210
Милва имат шампоан с хума.  Peace Към 2 и нещо.

# 211
много спешно искам да ви попитам Анакапс и герикапс едно и също ли е, защото точно тук преди време четох, че е един и същ продукт, но тогава защо има 2 като са еднакви, нещо не ми се връзва newsm78

# 212
  • Mонтана
Герикапс Цена: 4.90 лв

ANACAPS  Цена: 36.10 лв
дали са едно и също незнам ама цената е коренно разли4на.Simple Smile)

# 213
  • София
Кажете разтапяте ли кокосовото и маслото от шеа? Аз днес си купих (както и от гроздови семки + стимуланта на Икаров) и гледам, че не са съвсем в твърдо състояние? За маска за коса не стават ли и така?

# 214
На чесъна хубавото са му две неща: първо, че НАИСТИНА знаеш, какво си слагаш на главата, не като всички шишенца и бурканчета, от които се мажем на вяра. И второ, че наистина спира косопада, и стимулира израстването на нова хубава коса. Лично пробвано при един тежък и ужасен косопад  Peace Но миризматаааа... остава с месеци... 

# 215
  • София
havens door - благодаря ти за отговора. А за найлона - мислех, че се слага, за да се загрее главата - за по-добро усвояване и проникване на съставките. Както и горещата кърпа, предполагам.

Вчера си измих косата с 2 жълтъка. Много интересно, че дори ми стана по-суха, дори тази сутрин косата ми е суха. Нещо необичайно за моята бързо омазняваща се коса.... А сложих и балсам по краищата.
Иначе има лек дъх, определено.

# 216
ne li ta, как се справи с миризмата наистина, аз веднъж пробвах, ужасно беше, особено на фризьор или като те  навали дъжд, става страшно неловко  Sick. Направо не смея пак да го направя, а положението е неспасяемо просто

# 217
  • Бургас
Как сте момучета:) Нужна ми е малко помощ -ще бъда булка след 10 дена а не мога да измисля прическа Sad косата ми е мн къса на черта ,ако имате предложения,споделете ги  bouquet

# 218
  • В полите на Пирин планина
MuMka може би с някое красиво цвете в косата  Grinning

raja_nikol миризмата остава за дълго, особено при навлажняване на косата и няма начин да се предотврати. Може би като стане по-хладно, зимата е по-подходящо да се ползва чесън за косата. Добавянето на някакво етерично масло - лавандула, розмарин / няколко капки / също притъпява миризмата. Но не етеричните масла не са подходящи за ползване от бременни и кърмещи жени.

Аз слагам всеки път найлобова шапка върху домашната маска + кърпа. Не съм видяла лош ефект от това  Stop

bebsun кокосовото и маслото от ший / карите са в твърдо състояние на стайна температура. Аз ги разтопявам с ръце / т.е. с телесната топлина / и тогава ползвам.

Милва имат шампоан с хума.  Peace Към 2 и нещо.

За шампоаните на Милва имаше отрицателен коментар в темата "За добрата козметика" - съставките им били ужасни ...

В указанията на някои готови маски пише, че се нанасят в корените  newsm78 . Например на тази : http://bulbuy.com/bulbuy/index.php?main_page=product_info&cP … ;products_id=2818

Аз лично съм я ползвала и много ми харесва  Peace

# 219
По принцип доколкото знам, именно когато маската се слага в корените е изрично опоменато, а ако не е значи се слага по дължина  Simple Smile

# 220
ne li ta, как се справи с миризмата наистина, аз веднъж пробвах, ужасно беше, особено на фризьор или като те  навали дъжд, става страшно неловко  Sick. Направо не смея пак да го направя, а положението е неспасяемо просто

Ми аз направих грешката с чесъна деня в който тръгнах на море и... не е лесно!:D да ти кажа аз установих че сухата коса не мирише, само докато е мокра, влажна и тн, тъй като водата от косата се изпарявав ии наоколо се носи много ужасна воня. Моето решение беше - стоях далеч от хора, влизах често в морето с надежда по-бързо да се отмие и махне смръднята, след баня я сушах за да не стоя дълго разнасяща чесновия аромат и слагах разни други по-смръдливи неща - фиксатора ми мирише хубаво, на глис балсамче едно (експрес рипеър), а в банята - много маски и балсами... и задължително поне две сапунки всеки път. За седмица се намали миризмата, след две вече дори след къпане не се усещаше:) трудно е но съм сигурна че действа и ще повтарям зимата:)

# 221
Смлян ли  мажете чесъна, колко време стойте преди да се измие?

# 222
Чесънът може да се смели, колкото по-финно, толкова по-добре, заради отмиването после, а може и да се вземе скилидка, да се среже и с месестата част да се натърка проблемната област или целия скалп  Peace

Към смян чесън може да се добави някакво масло, за да се получи кашица.

# 223
По принцип доколкото знам, именно когато маската се слага в корените е изрично опоменато, а ако не е значи се слага по дължина  Simple Smile
Момичета, Flutterмисля,че трябва да попрочетете някои неща защото като чета тук разбирам,че много от вас си правят експерименти,които водят до кофти последици за косата,които пък се отразяват на психиката и т.н.Тук трябва да се отбележи,че има продукти за подхранване на скалпа и корените и отделно за косъма.Повечето неща които са за подхранване се нанасят и в/у скалпа с нежни кръгови движения на пръстите без да участват ноктите,и по дължината на косъма,вкл. и домашните отвари, а ампулите "храна за коса"-само по дъжината на косъма!!!!!!!!Останалите продукти са за специфичните за скалпа проблеми - пърхот,косопад,себореа,сезонен косопад - те се нанасят само на скалпа по познатия начин!!!!!!!Прочетох някъде и за "люспичките на косама"-фуликулите.Те наистина са като люспи на шишарка и по същия начин се отварят,разликата е,че на шишарката не се затварят,а на косъма се затварят.Амоняка способствува за тяхното отваряне(при боядисване) и след това ако не се затворят се получава накъсване на косъма.За това е хубаво след боядисване да се измие със запечатващ шампоан - "кисел шампоан",и да се нанесе маската от същата серия и тогава хем дълготраен ефект,хем здрава коса bowuu

# 224
Ех, чак пък експерименти не си правим  Stop - по-скоро обменяме опит. Освен това между "фоликул" и "люспички на косъма" има доста разлика  Mr. Green

В началото на всяка тема го пише  Flutter

Структура на косъма
    Космите се част от живия организъм, чиято структура и функция трябва да се познават добре. Освен естетична, космите имат и защитна роля – те предпазват скалпа от различните агресивни фактори на заобикалящата среда (физични, механични, химични, слънчеви и др.). Косъмът има две части:
- стъбло – видимата част и
- корен – разположен в скалпа и съдържащ космения фоликул, от където нараства косъма

Общи условия

Активация на акаунт