ОКТОМВРИйчета игриви, правят своите мамите щастливи!

• 11 741
  • 291
  •   1
Отговори
# 75
Лелелел колко сте изписали  Wink
Оффф аз нещо съм се вкарала в едни филми...за пола на бебето.Всички доктори  и на ФМ казват,че ще е момиче,но като чета колко грешки са ставали и лошо ми става  Blush Не,че няма да го обичаме ако е момче,ама пустата нагласа .Вие като ви гледам с тези покупки и даже вече готови много красиви стаи,не се ли притеснявате....да не стане момчето да ходи с розови дрехи  Joy и да спи в прекрасна стая за прицеса  обаче ?

хе-хе, и аз имам съмнения, особено с този единствен преглед с ехограф, който правят тук. Grinning Е, не че не съм купила маса момичешки дрехи (унисекс тук само в кафяво и тъмно сиво намирах Shocked), но каквото дойде, такова. Ще ги подаря после ако се наложи Simple Smile А иначе аз никога не съм имала очаквания за пола Grinning Виж за количката съм почти решена да е черна, така че не е проблем, а мебелите- неутрални.

# 76
Аз имам едно въпросче, може и да сте го обсъждали вече, но да съм пропуснала, някоя от вас знае ли нещо за изплащане на еднократна помощ след раждането и каква е процедурата, че да не изтърва?
Много мерси предварително!

# 77
Аз имам едно въпросче, може и да сте го обсъждали вече, но да съм пропуснала, някоя от вас знае ли нещо за изплащане на еднократна помощ след раждането и каква е процедурата, че да не изтърва?
Много мерси предварително!

До колкото знам се ходи в общината по местоживеене ( на гишето на служба ЕСГРАОН) с акта за раждане на бебето. На повечето места трябва лично майката да отиде. ( казвам на повечето, защото по принцип ако са благоразположени служителките в общината може и таткото да отиде Grinning) Подават се документи и след около месец изплащат сумата по сметка. Сумата за първо дете е 250 лв.

Последна редакция: нд, 23 авг 2009, 00:28 от Adi84

# 78
За еднократната помощ, знам че се ходи задължително с акта за раждане на бебето - може да отиде и бащата, но трябва да носи неговата лична карта и тази на майката, може да отиде и някой близък, но с пълномощно и процедурата става сложна. Освен това знам че се ходи в служба Есграон.

# 79
Ади, yana_ya,  благодаря много, изключително полезна информация  Simple Smile
Аз да се похваля, днес купихме почти всичко за бебчето   261uu, но ще разказвам после, че вече ми се затварят очите  Grinning

# 80
Не мога и не мога да заспя.Направо ще се гръмна.Като ме хване контракция и чак крака ми се схваща. ooooh!
Утре май ще ходя до болницата. doctorСтрува ми се,че няма да се размина само с тея прахчета магнезии.
Важното е че за сега контракциите не са регулярни.Момичета много ме е страх.Дано искарам. PraynigАма като гледам,скоро ще има и първото октомврииско бебе. baby_neutral

# 81
  • Sofia
Анхелика,само се успокой Hug Praynig
Почивай си повече и гледай с нещо да се разсееш Heart Eyes Ако не си гледала филма "Грозната истина" си го свали-много е забавен и със сигруност ще се разведриш  Hug Стискам палци утре всичко да е наред на прегледа  Praynig

Герчо,чета за този робот и нещо и аз се позамислям  Whistling Mr. Green Ние с това наше кученце сме в постоянни косми,ако ще и по 100 пъти да чистя на ден  ooooh! А сега като се изморявам толкова и чистя веднъж седмично просто е някакъв кошмар  Cry

Аз днес за първи път откакто съм бременна се почувствах красива Rolling Eyes Blush Преди малко се прибрахме от първата ни семейна фотосесия и съм очарована от резултата Flutter Тук е моментът да похваля мойто мише,което геройски стоя от 17ч. до 22:30ч. на снимките,а аз не знам как не родих....  Crazy Сега качвам от "суровия материал",както каза фотографът,а след 10-ина дни ще добавя и обработени Blush
http://media.snimka.bg/4039/014334338-big.jpg

# 82
Уау,Плами,страхотни сте!!!:)

# 83
Браво на вас, Плами!  Много сте красиви и тримата!  sohappy Къде правихте тази фотосесия?! Моята половинка едва ли ще издържи такова нещо  topka
Ама аз много искам поне няколко хубави снимки да имам  Rolling Eyes
Очите ми се затварят, ама когато знам, че трябва да заспивам сама в тъмна стая... уууу... не ми се мисли.... Откогато сме заедно - някак си  имам нова фобия - празна спалня  ooooh!
От утре започвам вселенско чистене - то на него му няма край, ама все пак...
какво стана със софийската ни среща, а?! нещо всички са по задачи и почивки май  newsm78
В понеделник ще ходя да видя резултатите ми в Тина Киркова - хич нямам надежда, че някой ще ми отговори на телефона. Много ме дразни факта, че така и не можем да разберем колко ще ни стува раждането там... Абе осигунена ли съм или не: дайте да видим официални цени бе хора! Ама никой нищо не знае. Те дори още не пуснаха актуална информация на сайта им!  Naughty Изрових цял интернет да намеря поня някаква информация за моя случай - и нищо  Sneaky Мъжът ми вече не взима участие в това нещо и казва: колко ще кажат толкова и ще платим  Shocked ама те и 3000 могат да кажат!!! Ех, няма ли тук още една чужденка без фиктивни осигуровки?
(абе всичко е фиктивно на този свят в последно време)

# 84
Здравейте на всички отново! Hug
anhelika стискам палци всичко да се нареди и да няма проблеми да изкараш още поне няколко седмици. Пиши какво е станало след лекаря.
plamitoto много хубава снимка!!! Напълни ми душата.
noraishkova  - беше ме питала дали ми пазят нещата в магазина... ами те си ги имат. Ако случайно нещо е на изчерпване ми пращат мейл да ми кажат и правят предложения да бъде заменено ако няма да го зареждат отново. Иначе е много удобно, защото както нямаме още къща не ми се иска да купуваме всичко сега и после да го местиме. Е ако бебето се появи преди къщата... мъж ми просто ще отиде и ще ги вземе нещата. Simple Smile Ама аз вече доста съм се стресирала с тази къща де.
Ger4o честита ти придобивка на теб. Благородно ти завиждам, но аз няма да мога да я имам. Просто си представям двата ми котарака в лудо преследване на машинката. Ще ги побъркам сигурно животинките. Laughing
Сега да ви се оплача и аз малко. Вчера прекарахме ноща в спешното... Значи в петък като станах устните ми бяха леко подпухнали (така си помислих). Прибрах се от работа и съм заспала. Като се събудих - към 22 часа цялата ми дясна страна беше "увиснала". Много се шашнах - естествено. Звъннах на лекаря ми и той ми каза да отивам в спешното да видят за какво иде реч.  Оказа се нещо наречено - Bell's palsy на български е възпаление на лицевия нерв или нещо такова(парализа на лицевия нерв). Та както и да е след 6 часа там ме пуснаха да си ходя. Няма лечение, възстановяването става от самосебе си (слава богу при мен е в много слаба форма). Казаха, че е често срещано в третия триместър на бременноста. И така сега ще си ходя изкривена от няколко дни до няколко месеца... Стискайте палци да  е по-скоро това възтановяване, че е много неприятно, особено като говоря.  #Cussing out
Така.... оплаках ви се! Благодаря за търпението да ме изслушате. Simple Smile
Реших  и че другата седмица ще ми е последната от работа, а не втората на септември, както го бях замислила. Така ще имам повече време да оправям нещата по апартамента и евентуално да започна да слагам неща по кашони. Да се подготвя за когато вземем къщата.
Хайде отивам аз да лягам и до утре.

Последна редакция: нд, 23 авг 2009, 07:50 от Venera26

# 85
Добро утро и от мен! Аз днес пак съм от ранобудните  kaffeetrmker_2. Току-що изпратих мъжлето, че днес е на работа и се залавям да почистя и да пооправя малко къщата, че и без това не ме свърта само да лежа.

Venera26, един приятел получи такова възпаление на лицевия нерв в казармата от едно течение, но за около три месеца се оправи. Стискам палци да се оправиш по-скоро, защото е много неприятно  Praynig Hug
Анхелика, успокой се и не се притеснявай. Стискам палци да издържиш още няколко седмици Hug
Плами, страхотни сте  Heart Eyes Много сте сладки.

# 86
Добро утро на ронобудни мами  Hug

Анхелика, как си днес, мила? Че нещо и аз се притесних за теб  Praynig
Venera26, неприятна работа, дано да те мине бързо! Не знаех, че и бременноста може да е причина на подобни гадости  ooooh! Стискам палци! Praynig Praynig Praynig
Абе тук в нашия квартал има толкова улични кучета и не са дребничики, да ви кажа - през ноща лаят, рано сутринта винаги мога да наблюдавам картина събор от 3-6 кучета близо до нашата сграда Thinking Не, че имам нещо против животинки, ама те са толкова неконтолируеми, чак ми е страх за бъдещи ежедневни разходки с бебче! То аз когато веднъж на седмица излизам да купя нещо винаги ги срещам и заобикалям някак си, а с количка...  #Crazy
Събудих се с неописуемо повдигнато настроение, след като сънувах хубав сън: много-много красиви шарени пеперуди бяха влезнали през прозореца ни и ние ги гледахме и се въсхещавахме от тази красота!!!  Two Hearts

# 87
Момичета, много съм щастлива! Едно момиче от другата ми отчетна на 21 е родила прекрасен син-Константин! Жив и здрав да е малкия! Много съм развълнувана, страшно се радвам за нея.

Герчо,
Дю е! Heart Eyes

Ние тръгваме за Андора! Хубав ден.

# 88
Добро утро милички,сега се връщам от болницата.Нямам допълнително разкритие.Само подготвителни контракции.
За сега нямало страшно щом болките са търпими и нерегулирани.Каза да пия нош-па и в вторник на консултацията пак ще ме види.
Това е за сега.Лек ден.  bouquet

# 89
  • София
Хехе - да речем, че и аз съм от сравнително раннобудните в неделя: Добро утро на всички!

anhelika - много се радвам, че всичко е наред с теб! Виждаш сама, че няма за какво да се притесняваш и да се вкарваш във излишни филми! Малко по-често следене явно му е майката при теб - ако това те кара да се чувстваш по-спокойна просто си го направи практика и си ги избии тез, че ще имаме скоро първо октомврийско бебе: наааай-рано след 2-3 седмици ще е това!!! И ни ден по-рано!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Плами - и аз да се пусна едно "уааауууу": мнооооого сте готини! Е, заслужавало си е кисненето!!!
Юле - таз картинка е много зареждаща Heart Eyes А срещата ще я доуточним в понеделник: ще е вторник-сряда-четвъртък някъде Wink
Ронка - късмет с пазаруването и поздравления за твоета причтелка! Само такива хубави новини!!!

Общи условия

Активация на акаунт