Отговори
# 585
  • Мнения: 3 803
Спомням си  навремето в градината ни даваха сандвич или с халва или с тахан -нещо като леко запечен-някой да има идея как се прави  newsm78

# 586
  • София-Младост
  • Мнения: 24 067
Спомням си  навремето в градината ни даваха сандвич или с халва или с тахан -нещо като леко запечен-някой да има идея как се прави  newsm78
На нас ни даваха халва объркана с масло и намазана на филия, но нямам спомен да е била запечена.

# 587
  • Чехия
  • Мнения: 1 071
Спомням си  навремето в градината ни даваха сандвич или с халва или с тахан -нещо като леко запечен-някой да има идея как се прави  newsm78
У дома си бъркаме сами, повече халва и малко масло, но да е меко, става супер. В хладилника може и седмица да седи за следобедните закуски. Но не запичам нищо само мажа.

# 588
  • Мнения: 3 803
Благодаря-по моите спомени обаче хилиите бяха топли,но може и да бъркам  Thinking

# 589
  • Мнения: 1 798
Благодаря-по моите спомени обаче хилиите бяха топли,но може и да бъркам  Thinking
Намажи сместа върху препечена филийка - повече халва по- малко масло Crazy
Върна ме в детството  Heart Eyes

# 590
  • област Софийска
  • Мнения: 1 720
Еееее, добре, че ме подсетихте, откога ме е заврънкала дъщерята за такива филии, много ги обичала в градината, а аз никога не съм правила. Може ли повечко подробности: каква халва, а тя не е ли твърда, с какво я мачкате? И може ли маргарин вместо масло?

# 591
  • Мнения: 1 798
Лично аз много харесвам халва "Златея"в металната кутия Heart Eyes
Намачкваш тахан халва с масло /всичко е на вкус/ и мажеш на филийката.

Ето я халвата - http://www.hrankomers.com/pages/10_jpg.htm

# 592
  • област Софийска
  • Мнения: 1 720
Благодаря ти, delicate , за отговора! Никога не съм купувала халва, защото не обичам и наистина си нямам понятие каква трябва да е. Даже не знаех, че има в консервена кутия.

# 593
  • Мнения: 9 453
значи моето е фастъчен крем, щото е сладко и гъъъъъъъъъсто като много гъст течен шоколад.

тази паста се разтича като се пече Peace
пробвай да сложиш малко в тестото, а не като пълнеж.
така кифличките ще имат аромат на фъстъци  Peace

мерси, Ася, не знам дали ще стане в тестото, щото е толкова гъсто, че с нож да го режеш. Ще пробвам след малко.

Спешно имам нужда от помощ:

яхния с пиле и картофи - да се затвори в буркани и завари за капачка? Ще остане ли същия вкуса /е поне близо де/  и да издържи 2-3 седмици? Някой правил ли е? Не предположения, щото и аз ги имам, сигурен опит ми трябва.

Същото се отнася и за картофена супа - буркан, заварен за 5 мин. да трае седмица?

# 594
  • област Софийска
  • Мнения: 1 720
Пеп-чо, става! Преди време се интересувах по темата, защото мъжът ми е международен шофьор и ми отговориха, че така някои момичета приготвят храна за мъжете си като са на път. Аз самата не съм пробвала (от мързел  Embarassed), само разпитвах с най-добри намерения, ама на... домързя ме да се разправям.

# 595
  • Мнения: X
Тутулинка,мерси за идеите,като се върна у дома в сряда ще правя баницата,ще сложа в плънката 2-3 лъж.брашно и каквото стане! Hug

# 596
  • Мнения: 1 461
здравейте
имам около 2кг. зелен боб приемам предложения

# 597
  • Мнения: 1 798
здравейте
имам около 2кг. зелен боб приемам предложения
Кари,погледни тези рецепти - http://gotvene.net/tag/%D0%B7%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BD-%D1%84%D0% … 1%81%D1%83%D0%BB/  Crazy
Може да ти допадне нещо.

# 598
  • област Софийска
  • Мнения: 1 720
Можеш да си сложиш и нещичко за зимата.
http://www.receptite.com/recepta.php?r=12911
http://gotvivkusno.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B … 1%81%D1%83%D0%BB/
Може и във фризера да го сложиш.

# 599
  • Варна
  • Мнения: 522
Пеп-чо аз съм затваряла буркани с храна ,но после трябва поне15 мин. да ги вариш.
А за вкуса дали се запазва трябва да питам дъщеря ми. Но след като ме кара още да и пращам колети с храна, значи ги харесва. Peace

Общи условия

Активация на акаунт