Отговори
# 675
  • област Софийска
Аз съм замразявала чушки за пълнене без никаква подготовка: мия, подсушавам, изчиствам от семето, подреждам ги една в друга и после в пликче слагам по десетина чушки (колкото за едно готвене) и слагам във фризера. Чувала съм, че някои ги бланшират, но това, мисля, е с цел да заемат по-малко място.

Последна редакция: вт, 22 сеп 2009, 12:15 от ♥♥рина

# 676
  • Стара Загора
Аз съм замразявала чушки за пълнене без никаква подготовка: мия, подсушавам, изчиствам от семето, подреждам ги една в друга и после в пликче слагам по десетина чушки (колкото за едно готвене) и слагам във фризера. Чувала чъм, че някои ги бланшират, но това, мисля, е с цел да заемат по-малко място.

По същият начин процедирам и аз.
А ако искам да пека големи чушки в единичен чушкопек ги разрязвам по дължина, не до края, и ги свивам като фунийка.

# 677
Рина точно тази е рецептата за торта -много благодаря!

# 678
Ще правя масленки, но имам само бяло брашно, оризово не можах да намеря. Имам ли шанс да станат?

# 679
рецептата ти е с оризово брашно ли?

Винаги правя с бяло /напоследък само с типово/ брашно. 

# 680
рецептата ти е с оризово брашно ли?

Винаги правя с бяло /напоследък само с типово/ брашно. 

Рецептата е с бяло и оризово брашно. Ще се пробвам, може да сложа и малко типово понеже имам останало, пък каквото стане.

# 681
Ще правя масленки, но имам само бяло брашно, оризово не можах да намеря. Имам ли шанс да станат?

А коя е рецептата? И сподели после бива ли ги масленките Simple Smile.

# 682
ОК  Peace
Сега са в хладилника, довечера ще пиша дали са станали.

# 683
ОК  Peace
Сега са в хладилника, довечера ще пиша дали са станали.

Охооо, ти вече си ги направила Grinning. Ама и аз сега видях, че си писала  по-рано.
Ок, ще чакам отзиви и ако биват, пусни рецептичка  bouquet.

# 684
  • Варна
Момичета, кажете как и какво се приготвя с нахут?

# 685

Представи си, че е зрял боб и се сети как можеш да го сготвиш. Аз правих скоро в гювеч със зеленчуци. Може салати и др.

# 686
  • Варна
Ами, аз не съм добра в готвенето Embarassed. Боб готвя само на яхния, така че всички по-подробни идеи ще дойдат добре.

# 687
# 688
Ето ТАКА го готвих аз.

# 689

Нахут се приготвя както повечето варива - боб например.
Аз не съм правила в Бг, но предполагам, че е същия.
Значи аз го накисвам със сода бикарбонат от предната вечер, на другия ден го измивам от водата със содата, после се вари. След това може да се слага в салати, супи, на хумус...  Peace

ПП - чак сега видях, че питаш за рецепти, пардон.

Общи условия

Активация на акаунт