Отговори
# 705
  • София
На опаковката пише само, че се добавят 250 мл сметана, чудя се дали тази на данон става

благодаря много за отговорите на всички, вярно е, че грамажа е по-малко, но ако взема 400 мл, какво ще правя останалото се чудя аз. newsm78

Аз точно тази купувам и я разбивам с малко вода. Според мен ще стане.

# 706
  • София
...
но ако взема 400 мл, какво ще правя останалото се чудя аз. newsm78

Ами ще направиш десерт например. Разбиваш я с пудра захар, тургаш някакъв плод там (минат през блендера) и аре готово.

# 707
  • Варна
...
но ако взема 400 мл, какво ще правя останалото се чудя аз. newsm78

Ами ще направиш десерт например. Разбиваш я с пудра захар, тургаш някакъв плод там (минат през блендера) и аре готово.
   Това звучи вкусно,Има ли определени пропорции ,Питам защото имам пудра захар дето се чудя какво да я правя и благодаря за идеята,

# 708
  • София
Това звучи вкусно,Има ли определени пропорции ,Питам защото имам пудра захар дето се чудя какво да я правя и благодаря за идеята,

За пропорциите питай тука майсторките. Аз с точните мерки и теглилки съм толкова скаран, че така и не се научих да готвя по точни рецепти.

Само знам, че от как го почнахме тоя номер със сметаната и киселото мляко и плодовете, Данонито загуби много (цяло лято не сме го купували).

# 709
  • Бургас
Купих царевица с кочани и искам да я сваря .Има ли някакви тънкости  newsm78 .
Смятам в обикновена тенджера да я варя ,горе-долу колко трябва да се вари, и с листата или без тях ?

# 710
Купих царевица с кочани и искам да я сваря .Има ли някакви тънкости  newsm78 .
Смятам в обикновена тенджера да я варя ,горе-долу колко трябва да се вари, и с листата или без тях ?
Изчисти кочаните от листата.
Сложи(постели) на дъното на тенджерата 1-2 пласта листа.
Върху тях нареди изчистените кочани.
Върху кочаните постели пак листа.Налей вода и слагай на котлона
Така кочаните освен,че се сваряват се и задушават и вкуса става още по-добър.
Вариш докато стане.В обикновенна тенджера не знам колко време ще ти отнеме(аз варя 20 мин. под налягане)

# 711
Зависи от сорта,но все пак за около един час е готова  Peace

# 712
  • София
Пфууу....много мразя така да става....
Представи си каква ти е била некачествена маята(закваската)...Ей...мошенници такива!!! #Cussing out

Опитай да го загрееш отново и да сложиш хубава закваска....Но! Има голяма вероятност да се пресече.... Thinking Ако се пресече го изцеди,за д получиш извара и да не го хвърляш...

Много ъжалявам,че така се е получило Виве....

Да, и аз мислех да го загрея и заквася наново ... ми ще пробвам, то не ми пречи. Така или иначе ако стане - ще стане, ако не - извара.
Явно Карабунар ту е хубаво, ту не ...  ooooh!

Мерси мила  Hug

# 713
  • Бургас
Благодаря ви -за царевицата   bouquet

И понеже от лакомия взех повече ,момичето от магазина ми каза ,че си замразило във фризер ама не питах сурова или варена я е замразила  newsm78, или ако я държа в хладилник или навън колко ще издържи сурова ? Но пък така и така ще варя ако я сваря всичката колко време издържа сварена в хладилник  ?

# 714
  • област Софийска
Царевицата е необходимо да се съхранява в найлонова торбичка в хладилник. Не трябва да се изважда от обвивката й, тъй като тя ще запази нейния отличителен вкус. Прясната царевица може и да се замрази в найлонови торбички. Цяла царевица на кочан ще се запази в замразено състояние за период до една година, докато царевичните зърна могат да бъдат замразени в продължение на два до три месеца.
Това е цитат от нета.

# 715
  • Бургас
Благодаря ти ♥♥рина   bouquet Ама наистина много бързи отговори  Simple Smile

# 716
  • София

Момичета, кажете как и какво се приготвя с нахут?

аз правя - Хумус - арабска или еврейска салата, ама е малко специфично на вкус

сварява се нахута, и след това се махат люспите, докато е топла водата бъркаш в тенджерата и стриваш с ръка - после махаш люспите които се вдигат на повърхността - така е най лесно

после с пасатора разбиваш нахута - като преди това си изляла водата,
прибавяш олио - повече, нахута е сух и търпи повече олио - става лъскава сместа,
лимонов сок на вкус, тахан пак на вкус - да се усеща
и има една арабска подправка която си  купувам от арабските магазини на женския пазар - пише си на нея подправка за хумус
сол, ако ти е станала рядка сместа, вместо лимонена киселина прибави няколко зрънца лимонтозу - това ще го сгъсти

из нета и форума съм срещала много рецепти с точни мерки - може би ще са ти повече от полза, аз правя всичко на око и обикновено вкъщи имаме винаги оригинален хумус от който мога да пробвам, за да докарам вкуса на домашно приготвения та не ми трябват мерки...

# 717
Момичета,моля за помощ  Praynig
Мисля да направя торта с бисквити(няма време за нещо засукано),но гостите ще идват на следв.ден и се чудя дали кремът за намазване няма да се втечни  Thinking.
Кремът се приготвя от 2 белтъка,разбити с 2к.ч. захар.Не знам дали пудра захар е по-добре от кристална и дали няма да се втечни до следващия ден.
Моля,който има опит да каже,че да не се изложа  Embarassed

# 718
  • София
Мисля да направя торта с бисквити(няма време за нещо засукано),но гостите ще идват на следв.ден и се чудя дали кремът за намазване няма да се втечни  Thinking.
Кремът се приготвя от 2 белтъка,разбити с 2к.ч. захар.Не знам дали пудра захар е по-добре от кристална и дали няма да се втечни до следващия ден.

на мен винаги белтъците на сняг ми пускат вода щом престоят в хладилника - но по вещите в занаята да се изкажат   bouquet

ако не си сигурна я направи с млечен крем - там няма грешка Peace

# 719
  • София

Аз ти препоръчвам една торта с бисквити, която нашето семейство обожава. Прави се със заквасена сметана, бисквити Закуска, банани и кафе. Става страхотна.

Трябват ти 2 пакета големи бисквити Закуска - какаови
2 сметани по 400 грама - примерно на Данон заквасената
1 ампула - ромова есенция
2 големи чаши кафе еспресо
2-3 банана нарязани на колелца

Във форма или тавичка - по избор - редиш бисквитите, натопени в свареното кафе. Отгоре мажеш сметаната, разбита с есенцията и няколко лъжици захар - аз слагам 10 супени. Отгоре бананите и така редиш, докато свършат продуктите. Като се завършва със сметана и отгоре наръсваш шоколадови пръчици.
Оставяш в хладилника да стегне. И си готова  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт