Прегледи по време на бременност там, където сте

• 4 852
  • 17
  •   1
Отговори
# 15
Пусках друга тема, свързана с ултразвукови прегледи през бременността и ми стана интерсно как е по света.
Аз живея в Германия, но раждах в Бг и не мога да споделя как е тук. В Бг от 2ри до 9ти месец през 2 седмици ме гледаха на ултразвук, плащах си и незнам колко е било нужно това  Thinking
Говорих с хомеопат, който е на мнение, че ултразвукът не е безвреден. Споделете вашето мнение, как е при вас, колко прегледа се правят и плаща ли ги здравната каса.
За БГ- ако вс е наред бебето го гледат 1 път месечно/ сега ми е 2ра бременност и имам проблеми та ще ме гледат на всеки 10 дни- прегледите са безплатни. Но ако не си имала здравно осиг или си ходила на частно за това си плащала. За това колко е вреден ехографа не съм компетентна, нмо една колежка, която е завършила физика твърди, че няма опасност за бебето, не е като рентгена.

# 16
Холандия-
2 ехографа- в 11-12 г.с. и 20 г.с.
2 пъти кръвни изследвания.
Вагинални прегледи-само ако има някакви оплаквания.
При всеки преглед се слушат тоновето на сърцето (без запис) и мануално определяне на положението на плода.
Естествено ако има нужда се правят и други прегледи и изследвания, но ако нямаш оплаквания, гореописаното е стандартно.

# 17
Във Франция се предвиждат 3 ехографски прегледа (ако нямаш проблеми) : в 12, 22 и 32 седмица.
Препоръчителни са 7 консултации при гинеколог, по една месечно от 3тия месец до раждането, плюс консултация с анестезиолог. 

Касата поема напълно всичко от 6-тия месец на бременността. До тогава плаща 70 процента от разходите, другите трябва да ти ги поеме допълнителната застраховка.

Общи условия

Активация на акаунт