Нашите"специални" деца с ДЦП-5

• 85 341
  • 758
  •   1
Отговори
# 135
Моя син преди го слагах на гърне и не искаше да стои говоря когато беше двегодишен пищеше мрънкаше няма и няма сега е на 3.5г като го сложа се изаква чишка,но още сме с памперс,не казва но все пак  е голям напредък.Според мен всичко с времето си е при нашите деца.

# 136
Здравейте мили Мами!Често съм тук във форума,като на доста от интересуващите ме теми  и въпроси намирах отговор тук.Не мислех,че ще ми се наложи да се обърна и аз с молба към Вас.За съжаление съм притисната,трябва и с това да се справя в живота,заради детето ми.Трябва ми много малко,но...Предлагам Ви да прочетете за какво става въпрос на :http://enislaw.hit.bg   Ще се радвам да ми пишете !

# 137
  • варна
non a, не ти се отваря страницата.Пиши пак.

# 138
# 139
История за невероятно силна майка и борбен син.Поздравявам Ви.

# 140
дайте хитринка за борба с изкривяването на гръбнака, която да е приятна на детето. все още не мога да му обясня, че някои упражнения трябва да се правят, нищо че не е забавно.

# 141
  • Варна
От известно време като слагам Тишо да спи ,започва да се върти от едната страна до другата и качва очите си нагоре така че се виждат наполвина .Аз го спирам с ръка и той спира въртенето както и оправя очите си.днес като се разхождахме го направи и вколичката няколко пъти,но не можах да разбера дали е от слънчевата светлина ,въпреки че и друг път сме се разхождали на слънце но не е правил така.ако имате представа какво може да е споделете.Днес бяхме във Виница и говорих с докторката там и тя каза че може така да се приспива но аз се съмнявам малко да е от това...какво би могло да е ?

# 142
valito 79 , ако имаш възможност снимай , когато детето прави това с очичките, виж дали е адекватно по това време?
Записа покажи на лекуващия детето детски невролог.
Ние можем само да гадаем.

# 143
  • Варна
Ами като го спра с ръка веднага си оправя очите и ме поглежда и сякаш е адекватен,незнам , но ще се пробвам да го снимам - мисля да звъня на Щилянов да си запиша час и ще му покажа записа.

# 144
  • варна
 Валито, има 2 варианта, да се приспива наистина- в такъв случай може би трябва по-рано да го приспиваш, явно се преуморява.
 Вторият вариант е по- лош, ти сигурно подозираш какъв е, идете на невролог и дано го отхвърлите. Hug
 Аз се извинявам, че щях да пускам снимки как направихме столче за Боян, но имам проблем с фотоапарата, ще се постарая да намеря друг.
 Напоследък искам да питам за няколко неща, които забелязвам.
 Едното е за ръцете. Според д-рите ръцете му вече са добре. Ползва ги - хваща, пуска и т.н., обаче като заспи , се свиват на юмрук, особено лявата. Отварям я, но след известно време пак я свива. Това нормално ли е за нашите деца и вредно ли е?
 Другото ,той от седмица ходи за една ръка, първите 2-3 дни ходеше добре, беше отпуснал походката, обаче вчера вървя доста и кракът му се схвана много. И днес също е по-схванат, не върви така добре.
  При вашите деца случва ли се това, като ходят повече да се увеличава спастиката? Аз мислех че трябва да се отпуска от ходенето. Thinking
   И за обувките да питам, за тези на които едното краче е по-схванато. Слагахте ли стелки и кога-когато почна да върви детето или преди това?

# 145
orhid, много се радвам, че ходите, и че ръцете му са добре  Hug Според мен, докато спи му слагай нещо като топчета или нещо подобно, за да не се свиват до край, да поне при мен е така, когато се изморя краката ми се присвиват повече- без да искам. Сигурно и при други е така.......?!

# 146
  • варна
 Честно да ти кажа, искаше ми се ти да кажеш, че си минала през това.  Hug Той не се е пускал сам още , но аз се радвам и на това. Значи е нормално да се стяга като се умори.
 И аз се чудех нужно ли е да правя нещо с тия ръце докато спи и затова питах.

# 147
здравейте....пиша ви защото се интересувам от написаното за Израел и детенцето което се е оправило там!една моя близка приятелка има   дъщеря която боледува от епилепсия и се е хванала за главата от българските доктори които я лекуват във Варна!постоянна смяна на лекарства никаква заинтересованост от страна на лекуващия доктор и още много с които сигурно всяка от вас се е сблъскала!дочула е от някъде за лечение в Израел и специалисти които се занимавали точно с тая болест но понеже няма инт. няма как да открие информация а в интерес на истината аз цял ден се мъча да открия поне минимална информация но без резултат а тук видях че се говори точно за Израел и не се забавих с регистрацията и коментара!много моля жената написала този коментар да ми пише с малко повече информация ако е възможно защото е много важно за мен и моята приятелка.....!чакам с нетърпение и предварително благодаря!

Последна редакция: чт, 10 дек 2009, 21:51 от bor370

# 148
Здравейте момичета!Орхид,моето момче е със дясностранна хемипареза и свива ръчичката също като вас,за щастие вече по-малко.Казаха ми вечер да е слагам под бузката му,разтворена докато спи,от рехабилитацият му знам,че трябва да правя масаж зад главичката между 3/5 прешлен където се намират нервите за движението на ръчичките и ефект поне при него има.За студената зима ми препоръчаха Термогел /това е пластир за многократна употреба,мисля,че струваше около 7лв/ и когато се приберем и е стегната ръката в юмрук му е затоплям с нея.
Често чета какво пишете и си споделяте,това помага много,радвам се ,че има такова местенце.Беше ми трудно в началото но сега вече знам,че единствената посока е само напред.Моят малчо е на 1,6год.,казаха ми,че може да не проходи,но той вече тича,казаха ми ,че трудно ще проговори но той вече казва МАМО,ТАТИ,БАБУ........Не вярвам,че има невъзможни неща,просто някой искат повечко време и нерви,и ако може да се възстанови на 90% от възможното съм убедена,че заедно ще се справим Heart EyesПожелавам ви от цялото си сърце-сбъднати мечти!

# 149
  Здравейте, мами!
Със закъснение и след като е вече остро обсъдено, но ще попиша относно публикуваното от wiki07
Макар да прилича много на реклама, от документите се вижда, че наистина са провели лечението. Пак от документите става ясно, че е настъпило подобрение в контрола на тялото и контактността на детето със заобикалящия го свят. Няма лошо, че една майка се е решила на такава стъпка на своя отговорност и после се е похвалила! Дори само в двигателно отношение да се е подобрило детето, пак е добро нещо! За епилептичното състояние като че ли е силно казано, понеже дори в епикризата от Израел са описани пристъпи, както и не е ясно дали приемат антиконвулсанти... Но пък wiki07 възнамерява да направят и втори курс! Щом има амбицията и възможностите да го стори, защо да не я подкрепим?! Нали някой трябва да мине, за да стане път.
Не се чувствам "домакин" в темата, обаче това е публично място и всеки може да си пише, стига да е интересно за другите, затова нека wiki07 да споделя! Ако действително пристъпите спрат, да се похвали и в темата Епилепсия.

Общи условия

Активация на акаунт