Наситени, ненаситени, Ω-3, Ω-6 и други глупости

• 130 666
  • 742
  •   1
Отговори
# 555
И аз моля за съвет, колко капсули от Ескимо -3  да давам на 8 годишния си син - Пинк Пантер май беше писал  по 3 (три) - правилно ли съм разбрала. И още нещо да ви питам - намирате ли по аптеките Ескимо Кидс, в Стара Загора вече на няколко места ми казват, че не им го доставят?

http://www.omega-3.ch/omega-3/articoli_de/studien-uber-omega-3/d … sauren.html#menue

8-годишно момче, според горната таблица трябва да приема 1 g на ден. Виж колко mg е една капсула и прецени.

Последна редакция: пн, 09 ное 2009, 12:15 от kaigi

# 556
  • София
Изчетох първите 8 стр.;ще продължавам да чета разбира се,но междувременно да питам мога ли да давам Ескимо кидс и рибено масло и вит.Д на дете на 1г.6м.?Предварително благодаря.

# 557
  • В сънния Люлин, прибулен...
Голямо дете, вече и в София не се намира, тези дни го е търсила една близка мама безуспешно.
samuel, да, между 0,879 и 1,130 грама в зависимост от физическата активност. В една капсула има 500/3=167 мг. Значи минимум 5-6 до 8 капсули за юнака.
Магика, можеш. Ескимо Кидс е за възраст над 1 г. Какво друго рибено масло с вит.Д имаш предвид?

# 558
  • София
Отделно рибено масло и отделно Вигантол и + Ескимо кидс като комбинация дали е добре.Готова съм на всичко само и само да ни подмине грипа.
Между другото да ви попитам какво ви е мнението за тези продукти:http://www.flp.bg/bg/P_Kids_bg.htm/
http://superhrani.dir.bg/_wm/pbasic/?df=156170&GDirId=5b23cf … 3529195a821ae029/

Последна редакция: нд, 08 ное 2009, 16:19 от Магика

# 559
Магика, Ескимо кидс е рибено масло за деца. Не е нужно да даваш и Ескимо кидс и друго рибено масло.

Тези линкове не се отварят, но предполагам, че имаш в предвид продуктите на Аквасорс. Ето линк към тема за тях във форума:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=371971.0

Голямо дете, вече и в София не се намира, тези дни го е търсила една близка мама безуспешно.

Е много хубаво, всичко добро ли ще спрат да внасят, за да купуваме боклуците ?  newsm61

# 560
  • Тука, под липите стари...
Ех, и мен много ме е яд за Ескимо Кидс - беше идеално за едногодишната ми дъщеря. Знаете ли друго подходящо рибено масло в течна форма?
veihaivei, благодаря ти   bouquet, не бях обърнала внимание, че на опаковката пише съдържанието на 3 каспули, аз го смятах като за в една. Веднага ще му увелича дозата, не смеех да дам повече от 3 (три) капсули.

Последна редакция: нд, 08 ное 2009, 18:59 от samuel

# 561
Голямо дете, може би е временно. Ще се обадя утре на вносителите да ги попитам какво става.
Магика, въпрос на предпочитание е. Аз лично не поддържам идеята за хранителни добавки, разпространявани чрез дистрибутор. Последно с desi_sunshine поръчахме от Щатите добавки и излезе на сметка.
Ще проверя за продукти с омега3 за деца, ти имаш ли афинитет към подобни авантюри?

# 562
Мили дами скоро до друга тма няма да стигнем... Скъсвате ме от писане.

Ха сега да видим:

Текс, а и останалите - дал съм ви линк към сайта на Ескимо и продуктите им. Изберете си сами продукт, който ви устройва. Не съм техен агент, но те предлагат течно рибено масло и такова на по-малки перли. Затова. Иначе за възрастни - фортекс и GNC.
Аз лично предпочитам чисто рибено масло и допълнително вит.Д. но каквото и да изберете, всички са полезни.
А иначе идеите не са мои. Ако бяха - щях да имам Нобелова награда. Други я спечелиха, заслужено. Аз само преразказвам.

Ето го линка пак:

http://www.helsonbg.com/eskimo_3.html

Тя - детето ти трябва да пие 800-900 мг омега-3. Това са 2 до3 касули Ескимо-3 дневно.

(и пиши до кое езеро живееш. Може да сме комшии.)

samuel - да, по три на ден. Аз лично препоръчвам Ескимо-3. И прегледай продуктите на Ескимо.

kaigi - един грам, а не един милиграм.

veihaivei - в грешка си за дозата. Виж сайта на Ескимо.

Магика - хайде да изберем рибено масло + Вигантол според таблицата. Достатъчно е.

Към всички - рибеното масло е добавка. И два пъти повече да дадете не вреди. Ако дадете 5 пъти повече, ще получите разтройство. Това е.

# 563
За грам ставаше въпрос, поправих се  Embarassed

# 564
Е, да, не 8, но 7 капсули за най-буйните

# 565

Благодаря, ПинкПантер. Засега се ориентирах така: Ескимо кидс (сироп) по 5мл на ден за сина ми и Ескомо Брейншарп за мен по 3-4 капсули. Струва ми се, че за детето дозата е малка, макар, че такава е препоръчаната от производителя - дневната доза съдържа ЕРА-410 мг; ДНА-280мг; ALA-230mg. Има добавени омега 6 и омега 9, които(пак според производителя) са нужни за растежа на децата. Струва ми се, че е рекламен трик. Та нали те се добавят в достатъчни количества от храната...

# 566
  • Тука, под липите стари...
veihaivei, моля те пиши ако разбереш нещо за продуктите на Ескимо - внасят ли се още, защото тук вече никъде не могат да бъдат намерени. Вчера бях в Сф., в няколко аптеки също ги нямаше. Не знам какво да давам на едногодишното си бебе, тя още не може да гълта капсули.

# 567
Текс - за тебе, добре. Но ескимо-кидс по състав е голяма шашма. Да, за развитието на мозъка на децата са необходими омега-3 (DHA) и омега-6 (арахидонова к-на) но това е до 3 годишно възраст. След това арахидонова к-на не е нужна и става вредна за през целия живот.

А в Ескимо-3 има линолова к-на (демек олио) и олеинова к-на - омега-9 (демек зехтин). И ти ги продават по 140 лв литъра!

На организма наистина му трябват омега-6 киселини, но това е гамалиноленова к-на. Ако олиото можеше да се превърне в гамалиноленова к-на щяхме да живеем по 120 години.

Съзнавам, че всичко това е сложно, но схематично можеш да го видиш на стр.8 от статията:

http://picassoinsussex.com/uploads/flyers/Vasquez%20ND%20pain%20 … on%20complete.pdf

Там е още по-сложно...

Изобщо за деца препоръчвам Ескимо-3. Арахидонова к-на има достатъчно в месото.

samuel - вчера минах по аптеките по "Граф Игнатиев" в София и течно Ескимо се виждаше по рафтовете. Надявам се проблемите с доставката да са били временни.

# 568
Pink Panther, може ли да ме консултираш и мен! Имам 5 годишно момченце с  астматични проблеми и атопичен дерматит /за момента овладян /, по препоръка на кожен лекар давам капсули ТОПИАЛИЗ , в които се съдържа масло от пореч /така пише /, аз съм некомпетентна в областта на химията и затова ми е много трудно да преценя, дали след като давам тези капсули по  1 на ден , мога да добавя и рибено масло ? Страхувам се да не предозирам нещо. Освен това започнах да давам и по 1капка Вигантол .

# 569
Пинко, от препоръките до практиката понякога има огромна пропаст. Кога за последен път си успял да пробуташ на едногодишно дете да изпие нещо гадно? И каква мислиш, че ще е реакцията му на следващия ден? А на по-следващия?

Общи условия

Активация на акаунт