Наситени, ненаситени, Ω-3, Ω-6 и други глупости

• 131 133
  • 742
  •   2
Отговори
# 510
  • В сънния Люлин, прибулен...
e4o_me4o, първото или второто на GNC или Омега-3 на Фортекс  Peace

Пинко, искам и аз да по4неш по-скоро темата за отслабване - то4но ми е на дневен ред!  newsm44 beer3

# 511
  • На точното място
Пинки , ще ми бъде интересна новата тема / изпробвала съм доста неща върху себе си, и имам някои неоспорими становища/. Чакам я !?!?!?!?

# 512
И на мен ще ми е интересно да сверя моя опит с това което казва науката.

# 513
e4o_me4o, във всички рибени масла има вит.Е, действа като антиоксидант и предпазва самите масла от окисление.
Течното ескимо го даваме на децата, защото не могат да гълтат такива големи капсули (1000 мг). Той дори и мъжът ми им се мръщи на големината.
От първите две на GNC, което си харесаш. Или Омега-3 на Фортекс. Гледаме да НЯМА вит.А вътре. Него си го набавяй от морковите.
Витамин Д си пием отделно, затова също не е нужно да има вътре. Ако има, както в детското започваме да смятаме колко единици има във всяко, за да не се предозира. Затова предпочитаме чистите продукти.
Относно кариесите - не знам, но венци лекува с пълна сила  Peace

Относно "отслабващата" тема, нямам личен интерес, но разбира се ще се довлача и аз там, за да не изтърва нещо ценно. Подозирам че щом е "домашна ендокринология" все пак няма да е само за отслабване.

Последна редакция: ср, 04 ное 2009, 21:50 от Голямо дете

# 514
Просто ти много ме затрудняваш с въпросите си за рафинирането на масла. Никога не съм се занимавал с това. Щом ти е интересно, чети една седмица и ни изнеси една лекция. (сериозно!)

Ами, от това да ми е интересно до това да имам възможност да се образовам разстоянието е мноооого голямо. Аз едва успявам да погледна това онова, често неща, които са ми спешни към момента - детето не ме оставя през деня да седна на компа, понякога тя реве се къса, а пък аз бързам да напиша няколко реда да си задам "спешния" въпрос.  Blush   Та къде ти време за такива сложни проучвания и образОвания след 22 часа вечерта тепърва. Дори в момента вече ми е време да лягам като гледам, дано не се отнеса пак, че толкова неща имам още да свърша...  Confused
И аз се нареждам сред мераклийките за новата тема! Пинки, Hug   А за слаби със стърчащ корем като мен ще се намери ли нещо полезно или да си търся хирург?  Laughing   Wink

# 515
Извинявам се за въпроса, може би е коментирано, но още не мога да смогна да прочета цялата тема  Embarassed Рибеното масло и лененото масло на Barleans добри ли са? Някой да ги е пил, да има наблюдения, Пантера?

# 516
  • В сънния Люлин, прибулен...
Ninia, Ako ti ponasq te4no leneno maslo, ima na Bg firma - Bal4o. MNOGO po-evtino!!!!
Ina4e sa dobri, no neopravdano skypi - za ribnoto sydyrjanieto e za 2 kapsuli v sravnenie sys sy6toto sydyrjanie na drugi produkti v EDNA!

# 517
Мили дами, като чухте, че ще затваряме и се развихрихте...

e4o_me4o - голямо писане, мила госпожо, ама ние го знаем наизуст. Всички рибени масла съдържат 12 % DHA и18% EPA със или без вит.А. Както ти пише Голямо дете - купуваш рибено масло без вит.А и допълнително ядеш моркови. Това от сьомга го смятам за по-хубаво, ама стана 42 лв (за 180 капсули) в магазина на GNC... Въпрос на кесия.

Кариес не може да се лекува, но може да се предотврати. Това прави рибеното масло. Не го раздрънквайте много, че жена ми ще остане без работа. Laughing
А за вит.Д - прочети темата за витамин Д. Въпросът е разнищен най-подробно.

krikri - Темата ще е тук, защото ще бъде предимно ендокринология и физиология.

desi_sunshine - ха понамали го това дунудуркане вече. Иначе ще пропадне и оня рожден ден...
А за слабите с корем...(случайно да си раждала със секцио?) - без упражнения няма да стане.

Ninia - това сме го дискутирали още на първа страница. С две думи - лененото масло по полезност е едва 20 % от това на рибеното. (независимо от производителя)

А що се касае да продуктите на Barleans - те са много по-скъпи, отколкото полезни. За тия пари си купи два буркана от "простото" рибено масло. А както пише вейхайвей (на латиница) - купи си българско течно ленено на Балчо, дръж го в хладилника и си поливай салатата.

# 518
Да попитам за моето мъжле,което е с псориазис  вулгарис ,пие Sintrom 4 mg -лекарството съдържа аценокумарол.Намалява способността на кръвта да се съсирва и така предотвратява образуването на съсиреци в кръвоносните съдове. По колко дражета от ОМЕГА 3 на Фортекс да давам?
За мене понеже кърмя 4,поне така разбрах.

# 519
За такъв мъжага - 4 капсули дневно. Щом има проблем с псориазис - давай му 5-6 капки витамин Д. Комбинацията е много благоприятна за заболяването.
И за тебе 4 - за човек и половина. И вит Д - 4 капки.(по добре през тебе, отколкото директно)

На бебето отделно няма да даваш.

# 520
Хиляди благодарности,ще следя темата и ще пиша какво е състоянието му. Hug

Последна редакция: чт, 05 ное 2009, 17:37 от Тя

# 521

e4o_me4o - голямо писане, мила госпожо, ама ние го знаем наизуст. Всички рибени масла съдържат 12 % DHA и18% EPA със или без вит.А. Както ти пише Голямо дете - купуваш рибено масло без вит.А и допълнително ядеш моркови. Това от сьомга го смятам за по-хубаво, ама стана 42 лв (за 180 капсули) в магазина на GNC... Въпрос на кесия.

Не съм го писала споко, копирах го от листовките. Има и други, които не са с горното съдържание /някои от тези например./ Не ми отговори обаче защо там пише да не се превишава дозата от 1-2 капсули на ден? И защо е нужно допълнително да вземам вит.Д при положение, че в рибеното масло се съдържа?
И още нещо как може да се получи предозиране с вит. А, а с вит. Д не може /според теб/?
И ако се храниш природосъобразно нужни ли са все пак тези добавки като калций и магнезий, при положение, че ще си ги набавиш в естествен вид от храната? 

# 522
Пинки, защо искаш да заключваш темата? Тя ще си тече, сега и е времето. Знам че ти става тежко с много теми, но по тези които вече са пуснати все пак доста от нещата са изяснени.

e4o_me4o , само в Ескимо-кидс има вит.Д . В рибените масла които сме ти препоръчали за големи няма вит.Д. Ако в това което си купиш има, просто смяташ дали имаш или не нужда от допълнително вит.Д.
Калций и магннезий допълнително имат нужда хора с определени заболявания и хора в определена възраст - децата в пубертета и жени, които навлизат в менопаузата. Ако не си в тези групи и се храниш нормално не мисля, че имаш нужда от допълнителен прием.
Затова писахме - всеки решава според потребностите и болежките си.

# 523
e4o_me4o - силно ме затрудняваш. Затрудняваш ме с това, че неща които сме ги дъвкали в темата по 3-4 страници, да ти ги обясня в няколко реда.

Например въпросът за предозиране на вит.А е дискутиран на дълго и на широко в тази тема, някъде между 5та и 8а страница (по памет).

Въпросът с предозирането на вит.Д е дискутиран в темата за вит.Д:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=431279.0

Въпросът с набавянето на калций и магнезий е дискутиран също в началото на темата за вит.Д.
На  кратко причините са, бременност, кърмене, хормонално неравенство през месечния цикъл и качеството на водата, която пием. Резултат - остеопороза. Подробности пак там.

Въпросът за съдържанието на вит.Д в рибеното масло съм го коментирал днес тук:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=431279.msg13009509#msg13009509

Дозата от една-две капсули е фикирана защото това е добавка, а не лекарство, което се изписва по рецета и се предписва по колко да пиеш. За една бременна жена би било опасно да пие повече, ако маслото е от черен дроб(с вит.А) И за да не се прави таблица, като тази която вчера отново дадох (като линк) те отсичат - пийте по две. Аз пия от 3 години по 4. А я питай вейхайвей по колко пие...  

А защо не вземам под внимание по-концентрираните масла - ами я виж колко струват. Като видиш цената веднага ще се върнеш към простите.

А като прегледаш по диагонал местата, където сме дискутирали новопоставените въпроси, ще разбереш защо ставам нервенен.

Приятно четене!

# 524
Голямо дете - нищо няма да заключвам, искам да се отдръпна от темата. Вие си дискутирайте. Твърдо съм убеден, че тук вече се въртим в кръг и нищо ново няма да излезе. А днес съм написал над 20 постинга и отговори на лични. А съм на работа...

Бъдете сигурни, че ако излезе нещо ново и сензационно ще го научите пак от мене. Въпреки, че напоследък повече пиша, отколкото чета...

Общи условия

Активация на акаунт