Турски език за начинаещи 5 - Хош гелдин

• 73 069
  • 515
  •   1
Отговори
# 225
Merhaba Kızlar ! Hug
Днес пак съм в "шок"  Shocked Чета , че е употребена думата "içinde" за "вътре" . Не трябва ли да е "içirde" или пак не съм в час нещо  Thinking
Предварително благодаря !

# 226
# 227
Merhaba Kızlar ! Hug
Днес пак съм в "шок"  Shocked Чета , че е употребена думата "içinde" за "вътре" . Не трябва ли да е "içirde" или пак не съм в час нещо  Thinking
Предварително благодаря !

# 228
Много моля за превод на следното упражнение за изразяване на време:

O dörde çeyrek kala beyaz şekerlemeler satın alıyor. O on iki otuzda yemek yer fakat beş dakika içinde kahve içecek. Otuz dakika içinde masada oturacağım. Orada mısın? Hayır, henüz değil. Bir saat içinde orada olacaksın.

Нещо ми убягва - beş dakika içinde - какво ще рече?
И тук - Otuz dakika içinde
А това какво е - yemek yer ???

Моля за помощ!

# 229
Много моля за превод на следното упражнение за изразяване на време:

O dörde çeyrek kala beyaz şekerlemeler satın alıyor. O on iki otuzda yemek yer fakat beş dakika içinde kahve içecek. Otuz dakika içinde masada oturacağım. Orada mısın? Hayır, henüz değil. Bir saat içinde orada olacaksın.

Нещо ми убягва - beş dakika içinde - какво ще рече?
И тук - Otuz dakika içinde
А това какво е - yemek yer ???

Моля за помощ!

Той в 4 без 15 купува beyaz şekerlemeler. Той в 12,30 яде, но за 5 мин ще пие кафе. До 30 мин. ще сяда на масата. Там ли си? Не, все още не съм. До 1 час ще бъдеш там.

Otuz dakika içinde masada oturacağım - До 30 минути ще седна на масата. / Буквално в 30 мин. съм на масата, т.е. преди да изтекат тези 30 мин./ Същото е и за петте минути

yemek yer  Geniş zaman на yemek yemek - ям  Нещо, което е винаги така и не се променя.

# 230
 Hug Merhaba Kızlar !

" Ревността е подозрение , че не изневеряваш само ти "

" Kıskancılık şuphedir , senin aldatmadini gosterir "

Да ли нацелих този път времето и окончанията . Предварително благодаря   newsm78 Embarassed

# 231
  • Стара Загора
Здравейте,
пиша ви с молба.

Снощи чух една песен от сериала Листопад. Влюбих се в нея. Бихте ли ми помогнали да я намеря. Ако можете да разберете част от текста или заглавието.
Ето линк към частта от серията, в която я пускат.

Благодаря предварително!   bouquet

# 232
Здравейте момичета! Казвам се Зоя. От доста време следя темите ви и много ми харесват. Имам доста приятели в Турция, с които си пишем, но имам един проблем с превеждането на едно изречени. Много бих се разадвала ако ми помогнете с превода.  cok iyi canm yaa cok basarılı ne güsel bişey Simple Smile inş.dahada ilerlersin :d Благодаря предварително

# 233
Зравейте.Искам да научамалко турски да мога да се оправя като ходим по магазините..ама ме е срам с страх  Embarassed че ще объркам нещо и ще ми се смеят  Embarassed

# 234
Здравейте и от мен!
Много отдавна искам да започна да уча турски и напоследък съвсем се запалих...Като намерих всичката тази информация тук супер много се зарадвах Simple Smile Надявам се да ми помагате Simple Smile

# 235
Колко много кандидати се събраха за курс по турски...
Дали това няма да ентусиазира и учителите...
 Hug Hug Hug Hug Hug

# 236
Здравейте и аз се записвам към вашата група. Hug

# 237
# 238
За съжаление, няма учителка  Cry

# 239
Здравейте уча в Лайв муча   турски и английски ,би ми  било интересно да ми следя и  чета , за писане ми е много рано.
Доста трудно произношение  има  турския...  bouquet

Поздрав http://www.dailymotion.com/video/x8jgtu_emre-aydyn-belki-bir-gun-ozlersin_music

Общи условия

Активация на акаунт