Турски език за начинаещи 5 - Хош гелдин

• 72 965
  • 515
  •   1
Отговори
# 435
Ами не е .... вземе се запиши  на един курс по турски език най-накрая  Wink

# 436
Здравейте и аз да се включа да помагам и да уча заедно с вас  Peace

Benim mesleğim tarım uzmanlığıdır(моята професия е ....)  е по правилно  Peace

също може да се каже Ben tarım uzmanıyım (аз съм .......)

Последна редакция: чт, 13 яну 2011, 20:52 от lux

# 437
Ами не е .... вземе се запиши  на един курс по турски език най-накрая  Wink
Rolling Eyes Ако имаше някъде на близо щях вече и да съм го изкарала .
Сега ме "вълнува " следната разлика : "saçlarım da siyah rengidir" - би трябвало да се каже за естествено черна коса , а "saçım da siyah renklidir" - за боядисана в черно коса ... ми се струва
Предварително благодаря !

# 438
Момичета здравейте. Ще ви помоля някой да ми преведе това изречение.

"sayfamız bulgaristanlı unutulmaz sevenlerin yorumları sayfamızın diğer admini bulgaristanlı"

Благодря ви предварително.

# 439
Нищо не разбрах от това странно и объркано изречение  Rolling Eyes 

# 440
 Hug Merhaba kızlar !
Попаднах на думата " kuzen oğlu" , което си го превеждам като " племенник (син на някой братовчед) . Може ли в такъв случай според зависи от роднинската връзка да се казва : kardaşim oğlu , kızkardaşim oğlu , amca oğlu и т.н. или първият пример е нещо  като нащо "Братчет"
Предварително благодаря !

# 441
  • Пловдив
Здравейте момичетааааа   bouquet  bouquet  bouquet ако знаете колко много ви се радвам.... Само се записвам да чета,за сега преглеждам всичките теми и чета всичко.Много ми е сложничка граматиката.... иначе отделни думи запомням лесно.Дано успея да ви настигна....На мен турския език не ми трябва за нещо сериозно,просто искам да науча нещичко от обща култура  Laughing  Харесва ми,умирам от кеф някой като говори на турски .... та за това  Party

# 442
аз съм упорита в ученето.е,наскоро ви открих,та затова съм само на втората тема но ще гледам скоро да съм в крак с всички вас!много ви благодаря за труда,упражненията,думите,граматиката и отделеното време на всички! newsm51
и ето една песен,в която съм влюбена...дано ви хареса Heart Eyes
http://www.vbox7.com/play:cc717047

# 443
  • София
Здравейте дами!  Mr. Green Честит празник Flowers Rose Flowers Rose Flowers Rose

Разгледах предните теми.  Искам да се включа, но забелязах някои слабости в процеса, които малко или много възпрепядстват ученето   Simple Smile

Имам желание да направя един доста обемен откъм граматика (главно) пост, който ще обобщи казаното до тук и 100% ще има нещо ново, което да ни е от полза  Peace Наскоро приключих с курса ми за 1во ниво и мисля, че можем да си бъдем от взаимна полза  Hug

Ще се радвам да пишете дали сте съгласни, за да знам дали да го пиша   Grinning

# 444
Честит празник,момичета  bouquet
  Гадинка Simple Smile,много ще се радвам и ще ти бъда благодарна да споделиш знанията си от курса HugЗа съжаление аз не мога да помогна с нищо Confusedпонаучих това онова от темите но ми е трудно,а по принцип езици лесно уча и запомням и имам голямо желание да попивам нови знания Simple SmileТурският е доста различен от другите и има дребни неща които много ме объркват....

# 445
Честит празник,момичета  bouquet
  Гадинка Simple Smile,много ще се радвам и ще ти бъда благодарна да споделиш знанията си от курса HugЗа съжаление аз не мога да помогна с нищо Confusedпонаучих това онова от темите но ми е трудно,а по принцип езици лесно уча и запомням и имам голямо желание да попивам нови знания Simple SmileТурският е доста различен от другите и има дребни неща които много ме объркват....
аз също много искам да пуснеш такъв пост.при мен затруднението идва малко при времената на глаголите...иначе като цяло много ми харесва езика и искам да го науча от обща култура

# 446
и едно въпросче:някъде из нета или на хартиен вариант хубава турска граматика дали може да се намери? newsm78

# 447
  • София
и едно въпросче:някъде из нета или на хартиен вариант хубава турска граматика дали може да се намери? newsm78

Не, няма в нета Simple Smile
У нас имам Граматика, Разговорник+диск (в който също има граматика). От Хеликон съм ги взимала, за точните имена и автори ще ви пиша, като се прибера от работа  Peace
Също тогава мога да ви дам и линкове към част от HITIT 1, учебник и диск за 1-во ниво  Peace

Супер!!! Значи ще се постарая днес-утре да съм готова и с въпросния пост! ooooh! Sunglasses

# 448

Не, няма в нета Simple Smile
У нас имам Граматика, Разговорник+диск (в който също има граматика). От Хеликон съм ги взимала, за точните имена и автори ще ви пиша, като се прибера от работа  Peace
Също тогава мога да ви дам и линкове към част от HITIT 1, учебник и диск за 1-во ниво  Peace

Супер!!! Значи ще се постарая днес-утре да съм готова и с въпросния пост! ooooh! Sunglasses
много ще съм ти благодарна.очаквам с нетърпение поста ти!  bouquet

# 449
  • София
Ето ме пак Simple Smile
Така .. Граматиката е "Турски език. Самоучител в диалози /първо издание/", Издателство Грамма, автор Таня Благова. Лично аз от тук учих цялата граматика,дори имаше неща, които на курса не ги разбирах и си помагах от книгата. Цената мисля, че беше около 10лв, подвързала съм го и не мога да я видя Cry Ако решите да го купувате - първо се обадете в Хеликон, за да питате дали е в налияност,аз имах късмет и го намерих веднага.
Другото е Българско-турски, турско-български разговорник, издателство Византия, София, 2008. Към него има и диск Simple Smile Цената е 10лв.

Подготвям и другия пост,но ми трябва още малко време Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт