Отговори
# 60
Тъкмо си взех от лекарката резултатите от изследванията за градина /първоначален прием/, имунизационен паспорт, протокол за профилактичен преглед и паразити /въшки/, не ни костваоше нито стотинка, освен, както писах, 20 ст. за шишенце и някакви стотинки за паспорта. Не сме ходили никъде, освен до лекарката, до лабораторията, която е един етаж по- долу и толкова.

# 61
Когато нашето педи е поставило въпроса пред колегите й от ХЕИ те и казали, че яслата била по желание на родителите, та ние трябвало да си плащаме за изследванията... Та педиатрите не са виновни...

И аз се чудя  newsm78, защо въпросът за заплащането е поставен пред ХЕИ?! ХЕИ имат отношение дотолкова, че изискват тези изследвания и контролират спазването на наредбите си в ДЗ, но по отношение на заплащането не можат да се произнесат.
   Всички необходими изследвания за постъпване на ясла/градина се заплащат от НЗОК еднократно в годината /с изключение на Васермана/.

# 62
  • София/ Плевен
Може би точно защото ХЕИ изискват децата да представят изследване, което не се поема от касата като профилактичен преглед... нямам представа... Може и да ми е казала друга институция, а не ХЕИ- с две пищящи деца в кабинета не мога да претендирам, че съм чула правилно. Факт е, че в таблиците с профилактика и изследвания от НЗОК никъде не пише за микробиологични изследвания (салмонела и дизентерия). И двамата ми родители са лекари, педиатърката е наясно с това, та не мисля, че би ми спестила истината или талона. Сега трябва да повторим изследването, понеже се оказа, че децата имат завишено ниво на Кандида, та ще видим дали ще плащаме и този път. Възможно е когато не се касае за профилактични прегледи, а за реално заболяване да имаме право на талон за безплатно изследване. Иначе да дам отново 40лв ще ми дойде в повече.

# 63
  • София
Всичко се поема от касата, зависи и в коя лаборатория ще отидете. Аз трябваше да заведа малкия в събота, в Цибалаб ми казаха, че не работят с касата за тези иследвания и че ще ми струва около 50 лева, затова поразрових и отидох в Рамус, не ми взеха 1 стотинка, днес ще ходя да взема разултатите. А в лабораторията в поликлиниката много отдавна не ходя, безкрайно са ми антипатични и всеки път взимаха такса за децата.  Money

# 64
  • sofia
http://www.diagnostika-sofia.com/index_bugarski.php Тази лаборатория работи с касата.
За 1 група за ДГ, личната ми даде 2 направления за фекални проби и 1 за кръв и урина. Купила съм две контейнерчета (50ст) и платих 2 лв на лабораторията за кръвта.

# 65
Днес правихме пълен комплект изследвания на малкия демон за ясла. Лекарката ни даде направления за всичко - взеха ми 2Х2 лева за чревните и платих 10 лева за моя васерман.

# 66
Момичета,паразитните и те ли се носят само сутрин?

# 67
  • в Надежда-та
Днес правихме пълен комплект изследвания на малкия демон за ясла. Лекарката ни даде направления за всичко - взеха ми 2Х2 лева за чревните и платих 10 лева за моя васерман.
Peace 8лв за Васерман

# 68
някои от частните лаборатории нямат пътека към касата за чревни изследвания и тогава се плащат допълнително. Аз за да не чакам и да не тичам до ХЕИ си дадох всички проби в Cibalab и там ми взеха допълнително пари за чревните изследвания само.

# 69
Момичета,паразитните и те ли се носят само сутрин?

Да, сутрин. Но може от предната вечер до сутринта да се съхраняват в хладилник. Урината трябва да е от сутринта.

# 70
Като стане Вики отивам до Рамус да занеса за паразитите.Питах по телефона казаха,че може и ще чакам три работни дни за резултатите.Кръвта и урината ще са някоя сутрин.

# 71
В Стара Загора изследванията за детска след 3 месеца прекъсване струват 22 лева

# 72
ще ми припомните ли кое  изледване колко  време  важи ?

# 73
  • София
Знаете ли в Лора дали приемат направленията?

Иначе това, което нашата ми каза, че касата не поема изследвания за градина, просто ти пишат някакво чревно заболяване и така пускат направленията....а много лаборатории не работели с касата, защото касата после не им ги плащала.....

Последна редакция: чт, 03 сеп 2009, 21:35 от Angel_Dust

# 74
  • Стара Загора/Бургас
В Стара Загора изследванията за детска след 3 месеца прекъсване струват 22 лева

А наясно ли си защо само в Риокоз -Стара Загора се правят тези изследвания?   и може ли и къде другаде стават по здравна каса ......или такъв филм нема Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт