Минувачите зяпат ли в количките с децата ви?

• 10 615
  • 259
  •   1
Отговори
# 210
Много и винаги зяпат.
НАй-ме дразни когато с човека има дете на 1-2-3-4-5 години, вече ходещо и възрастният повелително казва: Иди да видиш бебето, Виж какво малко бебе...И естествено реакцията е навиране в количката...Е, извинете ме/всички онези, които обичат да надничат/, но така НЕ се прави!!!

# 211
Не съм попадала на толкова нагли хора, които да се завират в количката ми. Но в началото излизахме със столчето за кола (ясно се вижда, че там има мъничко бебе), много привличахме вниманието. Не ми е неприятно, защото приемам коментарите като проява на любезност, а и никой не е прекрачвал границите на благоприличието.

# 212
  • Razgrad
да зяпат ама мен това не ме дразни

# 213
Случвало се е някой да погледне в количката и да каже нещо от рода на "сладурче", "бонбонче". Не ме дразнят, усмихвам се любезно и си продължавам. Освен това засега количката със зимния кош е много висока за проходилите хлапета и за да си заврат нослетата при бебето, трябва някой родител да ги вдигне, а родителите (слава Богу) са достатъчно възпитани, първо да попитат "Може ли".

# 214
Вчера излизахме за първи път без количка.И масово всички се засмиваха и подвикваха,,Я ти вече си имаш краченца,,.Е какво да се сърдя и да обяснявям ,че той си има крачета от преди 1г.3м. а ходи вече 4м.
Засмях се и отминавах.
И ми стана леко на сърцето, че в този труден и напрегнат живот, едно проходило бебе може да извади хората от вцепенението и да ги накара да се усмихнат.

# 215
  • София
Мисля,че повечето от нас не биха се подразнили просто на зяпане ,даже може би е приятно да ти се радват на детето ,но да пипат и да се навират в количката ...  Sick Не знам липса на култура или възпитание е това, но определено не е приятно да си на щрек постоянно дали пък човека няма изненадващо да покаже добрите си чувства лепвайки мръсни ръце или сочна целувка по бебето ми ... Признавам ,че не знам как ще реагирам и как да стане това,без да си груб и да обидиш ?!  Tired

# 216
Постоянно, отдавнa не се впечатлявам. Какво ли не ми се е случвало - за секунда се съм с гръб към количката и да видя 1-2 надвесени леки над нея, в магазин докато усетя какво става някой да й щипе бузката, циганка да ме среща случайно два пъти , макар да съм с още 2 майки с количка и да ми сочи детето, казвайки, че е много хубаво, да се спират хора на улицата. С колежки на майка ми се бяхме срещнали, закачат я те, умира тя от смях, някаква жена я закача, оказа се че тази жена е напълно непозната на всички, просто минава по улицата и се извини, каза, че просто не можела да й устои. В морската градина пък ми се е случвало непознати майки с деца да идват да "видели бебето", макар да съм в компания на приятелка и мъжете ни, а бебета в Морската колкото искаш...Даже се шегувам с мъжа ми, че няма да го пускам сам с малката, защото като видят "мострата" може и някоя да поиска и на нея да напрви такова дете Crazy. Деца също са се спирали ( особено момченца, за ужас на баща й Mr. Green). Случките са буквално ежедневни, и понеже много рядко излизам сама определено всички около мен са на мнение, че не си внушавам. Иначе не твърдя, че детето ми е най-красивото, хубава е (на мама гаржето  Heart Eyes), но и много други деца са хубави, всъщност е много лъчезарна и постоянно усмихната и може би тук се крие ключа. Но наистина случки много, но най-много съм била изненадана като непознати млади мъже и момчета спират да я закачат.
Аз също понякога се заглеждам в някои деца, които ми харесват, но винаги спазвам дистанция. Дори на бебета на мои познати гледам да не им се навирам много отблизо.

# 217
Ох, ужас! Някои от хората се заглеждат по-деликатно, но вчера докато чакахме при ортопеда една жена направо се надвеси и почна да ахка и охка как бил спал сладко и колко бил хубав! На всичко отгоре викна една нейна позната и тя да била видела бебето...  #2gunfire Направо полудях!

# 218
Докъм 8- 9- ия месец Ани имаше много малко коса, а и аз често я обличам със светлосини дрехи, защото ми харесва цвета, а и ми писва понякога от тоновете розови дрехи, които ми подаряват. Та редовно побеснявах от случаини лелки, които се чудеха, защо й слагам сини дрехи, като и без това приличала на момче #2gunfire

# 219
  • до една звездичка
Не, не запат.
И да зяпат, не ми пречи. Mr. Green

# 220
Навън излизам за да разхождам децата си, а не да се вторачвам в хората, кой ме зяпа и кой не.

# 221
Ами то понякога няма нужда да вторачваш в хората...

# 222
Ако се замислите ще видите и че вие сте зяпали или закачали дете,но сега когато става въпрос за вашето като майки орлици.
Аз съм от минувачите които зяпат.Ами децата ще ви зяпам,няма вас да гледам.
Мине месец и хоп някой се дразни че му гледат детето или че е събудено от по-голямо дете или т.н.,дразни се от хората.Ами навън сте нормално е.
И в този ред на мисли две деца едното слабичко,грозноватичко,черничко,а другото русичко,с бузки само за щипкане.На второто се радва всеки който мине,на другото не.Ами майката на първото пита:"грозно ли ми е детето че никой не му се радва?"От този момент никога не ми е минавало през ум да се дразня че някой ми се радва на детето.А и детото ми се кефи като се закача. Peace

# 223
Може да зяпат,но това никога не ме е дразнело.Има хора,които обичат децата и "зяпат",защото им се радват.Аз също се радвам на чужди деца,но гледам да го правя дискретно,защото ето,че не на всеки му е приятно.

# 224
За мен заглеждането в количката е някак си неволно отклоняване на погледа на всеки...Забелязах го още от 1 ден.

Човек неволно гледа в количката, защото тя е пред родителя,,,и все пак е превозно средство и участник в движението по тротоара.

Като бях бременна пък, същото беше с корема - всеки те гледа първо в корема.  Joy

Затова и мисля че е неволен рефлекс на всеки минувач.

Иначе навирането в количката е отделна тема...

Общи условия

Активация на акаунт