Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво е ахондроплазията?
Какви са възможностите за лечение на ахондроплазията?
Какви са преживяванията на други родители с деца, страдащи от ахондроплазия?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво е ахондроплазията?
-
Какви са възможностите за лечение на ахондроплазията?
-
Какви са преживяванията на други родители с деца, страдащи от ахондроплазия?
-
Какви са препоръките за родителите на деца с ахондроплазия?
-
Какви са основните теми, обсъждани във форума?
Нова съм във форума и моля за мнения и подкрепа! Изглежда темата е деликатна, защото не намерих много български майки с подобен проблем или просто не съм попаднала на точното място! Повечето публикации са отдавна и нямам отговор до сега от потребителите, за това реших да пиша по темата. Не ме разбирайте погрешно, нямам намерение да пиша колко ми е трудно и "защо аз"....някои неща зависят от необясними причини и минах депресивния период със самосъжалението!
Имам прекрасно бебе - момиченце, първото ни е и е много обичано от двама обичащи се родители, но все пак, ако са прави лекарите ще трябва или да се примиря или да направя всичко възможно и да търся всякакви начини! За това ви моля, ако има майки, които разполагат с информация, решение и с личен опит, да помагат! Четох доста за лечението с растежен хормон след 2 годишна възраст и за противоречивото действие, както и за болезнените операции с цел удължаване на крайниците, всичко се отнася за по-късен етап, а тя е само на полувин годинка! Водихме я на консултации в МД, където ни казаха, че изследванията могат само да потвърдят диагнозата, а не са никак ефтини (около 500 лв.) и да почакаме, но все пак ми се иска да разбера повече и да намеря хора, наясно с ефекта от всичко, което се прилага! Знам, че не е свързано с вътрешните органи и няма умствено изоставане дай Боже
за което съм благодарна! Сигурна съм, че все някога ще се измисли алтернативно решение и медицината е несъвършена наука, която се развива всеки ден. Трябва ми надежда, че детето ни ще има нормален живот, адекватно отношение на околните и минимални психически последствия от това, че е различно....възможно ли е? Мерси предварително!
радваме позитивизма и желанието ти да се справите
.Честно да ти кажа,отдавна гледам групичката им,никога обаче не съм видяла някой да се държи с нея особено,напротив тя е точно като тях и приятелчетата и го доказват непрекъснато,не личи да има проблем от тях към нея и обратното
Това момиче винаги ми е вдъхвало надежда,че някой ден и към моето дете ще се държат така околните.Ще ми се да си я видяла и ти,тогава щеше да разбереш че и твоето дете ще живее нормален живот,уверявам те.Ти ще го разбереш със сигурност и се надявам да я възпиташ като нормален човек,какъвто е и какъвто ще бъде,за да може и тя да го разбере