Август 2009 - тема №61

• 15 382
  • 298
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте мами!

Ками, кураж мила, всичко ще се оправи скоро, ще видиш!  Hug

Честито бебче на Ваня!

Ние да ви кажа ползваме биба, и добре че не я отхвърля, иначе аз трябва да играя ролята на залъгалка  ooooh!

Биберон-ко, я кажи как излекувахте стафилококите, че и ние от Шейново си ги носим...

Имам и един въпрос, ако някой знае... Тъй като ни предстои преместване, трябва да сменяме и педиатъра... За децата важи ли смяната само 2 пъти в годината? И като го сменяме, трябва ли предишния педиатър да ни даде някакви документи на детето? Въобще знаете ли каква е процедурата  newsm78

# 196
Здравейте момичета!
Вчера, 28.08.2009 мама sky_angels/Лина/ роди малкия принц Мишо с впечатляващите мерки 4350 гр и 54 см Simple Smile Да им е честит!
Поздравления на всички нови мами! Нека слънчицата им са много щастливи и правят и тях щастливи!   bouquet  bouquet  bouquet

Ками, всички се молим за малката Ангелика да се възстановява бързо!

За пъпчиците с бяло връхче - ние имахме такива и първо ги мажехме само със спиртче. След като за 2 дена станаха 3 пъти повече друг доки ни каза да мажем с гентамицинче след спиртчето. Така минаха за ден Simple Smile Ако още има някой непреборил се, може да опита.
Не съм влизала отдавна и не съм споделяла нашата голяма гордост - Тошката се роди със зъбче Simple Smile
Който не вярва: http://picasaweb.google.com/Petiaaa/ToshkataNaSedmica#5373506694455157954

# 197
Ками - не се предавайте. Бебката ще се оправи! Моля се на Господ за нея и вас - това да стане възможно най-бързо! Praynig

Честити нови бебчета - да са живи и здрави и добре дошли на мамите, които са отново вкъщи!

Аз снощи бях отново на преглед - май наистина ще се местя в септемврийките  Crazy - незнам как но при мен тече обратен процес - тъканите продължават да се стягат и шийката не омеква и не се заглажда изобщо. Доки ми гледа таза, мери бебето - направо се е видяла в чудо - каза, че таково нещо се случва само при много тесен таз  или много голям плод  - когато нещо задържа бебето толкова високо горе. А нито едно от тези две неща не е чак толкова изразено при мен. Решихме да изчакаме 8 дни преносване - както било по протокол и ако до тогава не се оправи от само себе си положението - ще минаваме на варианта секцио. Има все пак шанс бебчето само да си тръгне и да си започне родов процес, но тя не иска да ми прави индукция, защото при толкова високо бебе - щяло да отнеме много време и пак нямало да е ясно дали няма да се наложи форцепс или секцио. Каза, че по никакъв начин не иска да насилва нещата при мен - ами да си оставя всичко на природата. Дори ме предупреди и с движението да внимавам - аз нали се похвалих, че нарочно се движа и т.н. - да не насиля пък прекалено нещата и да взема да си спукам мехура, а бебето още да не е готово да слиза! До последно ще се стараем ако е възможно да стане естествено!

# 198
  • София
Ние продължаваме да се кърмим, няма да се откажа, докато не изчезне съвсем кърмата, пък дано се увеличи, все се надявам. Давам на Софи добавка само, когато си поиска, т.е. когато кърмата не й е стигнала и детето е още гладно. Общо взето се получава така - от 6 хранения 3 са само на кърма, 3 са кърма + добавка.
   Hariela  ако оскаш да се увеличи кърмата със сигурност трябва да имаш много повече от 6 кърмения за денонощие. При такава малка стимулация няма как организма да получи сигнал, че трябва да увеличи производствато. Предлагай всеки път и двете гърди и през деня опитай да е малко по-начесто поне 8 кърмения за денонощие да се събират.
   Ето една хубава статия за постепенното премахване на добавката от АМ - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=20138

# 199
Силви, дано всичко тръгне от самосебе си  Praynig Аз все съм се чудела, дали омотана пъпна връв не може да е причина бебето да не слезе на долу  newsm78

Честити нови бебчета, да са ви живи и здрави  Hug

Долс, и ние имаме пъпчици по дупето. Ще взема и аз да го опитам това кремче, че нали и аз имам подарък от болницата, а с Бочкото не се махат. А за кафето, аз по принцип не обичам, ама като има направено и сипвам 2 пръста в една чаена чаша и доливам мляко, топля и слагам захар, така и ходенето до 00 го регулирам (на мен така ми действа кафето). Не мисля, че е проблем по 1 кафе на ден, и то сутрин-обяд, само да не е вечер, че да не би да бодува бебчето после.

Биберонко, ако искаш да стимулираш лактация може да се цедиш, но щом сте само на кърма и си е ок, не мисля, че е нужно. И разбира се, че като не стигне от едната ще дадеш и другата  Grinning И моя по някога му се гади, ама според мен е, защото съм я бутнала без да я е засукал, а са големи тия биби за малки бебчета (така ми се струва).

Диди, това за дробчетата, не знам какво да ти кажа. А за Т, в къщи е 25градуса и държа с дълъг ръкав по принцип, ама почнах да го поразсъбличам малко, но му става студено нослето (по него се водя). А на вън са големи горещини, та е по-добре май по-леко облечени. Очичките ги чистя сутрин, ушетата, до сега само веднъж, а и нослето май само 1 път.

Ивуша, а бебчо не иска ли сам да суче? А и пробвай да мажеш с кърма зърната и да държиш на въздух  Peace

Хариела, защо не се кърмите по на често, а само 6 пъти?

Петенце, не знам дали е само 2 пъти, но стария не трябва да ви дава нищо си мисля, знам ли.  Иди при новата и питай нея.

Перпето, ти ме разби,  вярно има зъбче Simple Smile А хапе ли те?

# 200
Честито на Скай Ейнджълс! Много здраве, щастие и късмет желая  Hug baby_neutral!

Силви, не се отчайвай, когато трябва тогава ще стане! А иначе и през септември да се роди, надявам се че няма да изоставиш августовските мами  Wink

Перпето, това е уникално! Направо сте за конкурс! Честито ви зъбче, че и бая голямо! Ама верно не те ли хапе като суче?

Долс, аз кафе си пих и по време на бременността, по 1 на ден, но с мляко. Сега също пия по 1  кафе на ден (2 лъжички нес кафе, 2 лъжички захар), уж гледам да е след кърмене, ама ние докато се накърмим, после с шише, после се приспиваме по 2 часа и то май докато си изпия кафето и става време за следващото кърмене  ooooh!
Бебо по принцип е спокоен, напоследък само му се засилиха коликите... но не вярвам да е от кафето  Thinking

Ние както се очертава май другата седмица ще свършим всички екстри около бебо, че нали се гласим да се местим... Ще направим и чистата молитва и кръщенето и питката (по желание на свеки - реших да не й чупя хатъра на жената, че нали и заминаваме...мъчно ще й е за бебо).  Дано само да успея с всичко, че и багаж трябва да стягам  newsm78

# 201
zdraveite,na 15.08.09 i az se sdobix s edna malka i sladka princeska.bebe-Ivaila-3.700kg i 50 sm na mama tedi_25 (termin 13.08.09)

# 202
zdraveite,na 15.08.09 i az se sdobix s edna malka i sladka princeska.bebe-Ivaila-3.700kg i 50 sm na mama tedi_25 (termin 13.08.09)

Честито!     bouquet

# 203
Искам да ви питам нещо..мъжът ми е купил нова кутия Фризолак 1, но е по-различна със златист капак, а първата ми е със син, на едното пише , ч е АМ, а на другото само че е мляко за кърмачета. Моята логика сочи, че щом и на двете пише Фризолак 1, значи би трябвало да е едно и също, но..

# 204
Искам да ви питам нещо..мъжът ми е купил нова кутия Фризолак 1, но е по-различна със златист капак, а първата ми е със син, на едното пише , ч е АМ, а на другото само че е мляко за кърмачета. Моята логика сочи, че щом и на двете пише Фризолак 1, значи би трябвало да е едно и също, но..

Това са новите  кутии на Фризолак 1. PeaceИ ние пием от него. baby_neutral

# 205
Лелеее,това найстина е уникален случай Shocked.За първи път виждам и чувам за новородено със зъбче.Да ти е живо и здраво Grinning

Последна редакция: сб, 29 авг 2009, 15:25 от dolls

# 206
здравейте момичета
честито на всички скоро родили мамита,да са им живи и здрави душичките

имам един въпрос

тия мамита които са с нисък хемоглобин,дали ви е забавен пулса?моя от няколко дена е забавен между 60-65у/м. и ме притеснява Cry
ще се радвам ако споделите мненията си дали хемоглобина има нещо общо с забавения пулс

# 207
Здравейте мами и аз се включвам по въпроса със зъбчето, защото и НИЕ СЕ РОДИХМЕ СЪС ЗЪБЧЕ, но аз чак днес се осмелих да го пипна за да разбера и много се шашнах даже пуснах тема ето и линк ако някои е компетентен http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=424254.new#new
Перпето ти не се ли притесни, защото аз само бях чувала, че се случва, но се чудех защо пък точно на мен.Питали ли сте някои лекар по въпроса...
И малко по въпроса за коликите-на вашите бебчета кога се появиха, че ние сме на 6 дена пък ми се струва, че маи има-нашата лекарка ни предписа био гая като се появят, но незнам колко е ефикасно.
Извинявам се понеже със сигурност сте го коментирали, но като съм от късните мами и не ми остава време сега да се ровя и питам направо Simple Smile

# 208
Аз пак да питам, шишетата дето храните и слагате водичка, преди всяко ядене ли стерилизирате или един път на ден а преди ядене миета със гореща вода?

# 209
иеееее ЧЕСТИТО НА ЛЮБОПИТКА, ТЕДИ И СКАЙ ЕНДЖЪЛС!!! Еееееййййй ХЕПИ мамчета не останаха освен ГЕРИТО. Хайде Гери, ти си на ход!! Simple Smile))

JIJIN: зъбче?? малеее, бях чела, че е възможно, но май е адски рядко, това е на късмет според мен, да знаеш!! Simple Smile

НИЕ ОТИВАМЕ НА МАДОНААААААААА, ЮХУУУУУУУ!!! До утре! Simple Smile Simple Smile Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт