Август 2009 - тема №61

• 15 362
  • 298
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Честит Павел на Пепеджийнс, честита принцеса на Джули, честито и на третата нова мама, да са ви живи и здрави дечицата.

Стискам палци на това бебче Ангелинка да се пребори с инфекцията и да почнат да и влияят антибиотиците.

Джемма, не ми се вярва, че ще се отбие, но само предполагам. Ти нали знаеш, че в този период трябва да се цедиш? За дрехите - ръцете и краката не са показател, пипай носле и зад вратлето. Те са им студени крайничетата, защото още нямат добра терморегулация. Не знам, на мен това ми се струва много като дрехи.
Аз откакто се е родил друго освен боди с къс ръкав не съм му обличала. През нощта спи с чаршаф най-често или с памучно одеало. Изключвам цял ден на една вила в Бистрица, където имаше и ританки и горно върху бодито.
Но да се включат и другите.

Силви, аз си го бях гушнала, даже си го кърмих в колата, че не беше ял, а ни изписаха. Но само тогава, иначе си се вози в кошницата. Нищо му няма на столчето, ако си е от 0 възраст. Недей да слагаш одеалца и възглавнички, извивката си е съобразена, въпреки че сгънато изглежда бебето.

Янче, и мен ме интересува въпроса с потапянето. Свиркай, ако откриеш някакво инфо.

Биа, нещо не сколасвам да прочета, май затуй не пиша. Чу ли се с Вили? И Калоянският акт е от 20-ти август, а аз инфото май го дадох на 17-ти. Явно не си поплюват, бързо ги вадят.

Цвети, какво прави твоя юнак, няма такова наддаване.  Wink дано да му мине малко лакомията, че нали пък и твърде много не трябва.

Пете, изпревари ме - щях и аз да ти напиша, че като хърка носа е много вероятно да има стафилококи. Ивка беше така, мажех и аз с Бактробан гел.

Поли-Зо, кърмаческа стачка е когато отказват да сучат, другото е криза на растежа. Радвам се, че не се е стигнало до секцио.

Гери, къде щъкаш? Дали има някаква възможност да ми върнеш слинга. Някой да го донесе или пък някой от нас да дойде да го вземе? Аз ти бях писала, че няма проблем, но ми се иска да видя дали мога да го нося с него, въпреки че е мънечок.

Как ви спяха бебетата през деня като бяха на 2 седмици? Моят още спинка по-голямата част от нощта и от деня, даже тая нощ не се събуди 6 часа, а аз участвах в конкурс за монокини  Mr. Green
А жълтеница няма, наддаването му на око е ок (доки му се радваше онзи ден), явно му се спи. Ето примерно днес спа от един до 4 и 15, когато го доразбудих, после сука към 20-25 минути и най-тържествено заспа. И сега спи като пън, дори и не успях и втората цица да му набутам. Пъпът му падна вчера, сега обаче още е лигаво та продължавам с Ваготила и Топоцина.

# 151
  • София
  Имам едно огромно питане към  Aila-налага ми се оставя малката за 2-3 дни (колкото и да не ми се иска).Пробвам да се изцеждам за да й оставя кърма,но няма да успея да събера за всички хранения.Вчера й взехме АМ,която ще смесват с кърмата (нали така е по-добре),но много се притеснявам-има ли вероятност след тези 3 дни да не иска да суче или след АМ да не иска повече кърма?Ще умра от яд ако стане така,много искам да си я кърмя.
  А, и още нещо-ще й дадем АМ пробно малко по-рано за да видим дали й понася-достатъчно ли е едно хранене или е необходимо поне 2-3 пъти?Сори,ако са ми глупави въпросите ама всеки ми казва различно и аз вече се ошашавих тотално Sad
   Това дали ще се отбие никой не може да го каже, въпреки че риска при по-малки бебенца е по-малък. Хранете я правилно с шише, ще ти пусна статия на англииски, а после ако имам време ще я преразкажа набързо, но основното е да се погали първо както със зърното устичката, да изчакаш широко да си отвори устичката и тогава да се даде шишето с мляко. Бебето трябва да е по изправено, а шишето почти хоризонтално за да не се излива млякото. Всичко това се прави за да наподобява максимално храненето с кърма.
   Добре е наистина да се започне с малки количества АМ, но отново не може да се каже ако има реакция кога ще се прояви. ИЗползвайте хипоалергенно мляко, а риска да предпочете вкуса на АМ пред кърмата, особено като ще са смесени е минимален.

Цитат
Bottle-Feeding Methods that Minimize Flow Preference
To avoid undermining breastfeeding, it is important to help baby maintain breastfeeding behaviors while he feeds from the bottle.  One way to do this is to approach baby with the bottle in a way that makes bottle-feeding similar to breastfeeding. This means that the bottle nipple is not poked into his mouth, when it is barely open.  Instead, point the nipple up toward the ceiling and lay the side of it across the baby's lips, stroking downward, so he has to open widely to accept it. This helps preserve the wide open gape he needs for a good latch at the breast.  It may take a minute or two for him to do this, but by consistently waiting for him to open his mouth wide before giving him the bottle, you will teach him what he needs to do in order to be fed. Once he opens his mouth very wide, place the lower part of the nipple on his lower lip with the nipple pointing straight up and then roll it into his mouth so that it goes in deeply.
Many mothers also find that babies feed better when the bottle feedings are paced so that they are more like breastfeeding. Bottle feedings are paced by stopping and gently withdrawing the nipple after four or five sucks or whenever the baby expresses tension through facial expressions. The nipple stays in contact with baby’s lower lip, allowing the baby to draw the nipple into his mouth again when he is ready. This helps the baby retain control of the feeding, reminding him to stop when he is full. It also allows better coordination of the suck/swallow reflexes. This technique is known as “paced feeding.” For those babies who object strongly to having the nipple even partially removed, simply tip the bottle briefly, so that the milk stops flowing for a few seconds, without removing the nipple from baby’s mouth.
Holding the baby so that he is more upright allows him better flow control. There is no need to keep the nipple full of milk; he will fill it when he sucks. Indeed, the problem of swallowing air is more about marketing than reality; any air that a baby takes in from a half-filled nipple generally comes back up as a burp.
Another technique that some mothers have found works well is to hold the bottle in their armpit while holding the baby in cradle position, to simulate the posture of feeding at the breast.  This position also allows mothers to have a free hand during bottle-feeding. 

# 152
Честито на новите мамчета! Да са им живи и здрави бебоците!
Имам въпрос към мамите с момченца - какви памперси ползвате, защото ние ползваме на памперс новите с памук и много често се мокрим от пиш, а е добре сложен и стегнат памперса.
И друг - за коликите - даваме  му колийф в комбинация със саб симплекс и пак много плачем и не му успокояват много. Моля за съвет какво лекарство да ползваме!

# 153
Данче, миличка да не ми се обидиш, ама това за пъпчиците с гноен връх не е задълже да е просто пречистване Sad Петето е живото доказателство, че трябва да се проверят!!

Няма място за сърдене  Hug Просто споделих това, което на нас ни казаха  Grinning

Петенце, дано му мине бързо на Сашко  Praynig

Джема, какво ви казва педи по въпроса с пъпчиците?

Имам въпрос към мамите с момченца - какви памперси ползвате, защото ние ползваме на памперс новите с памук и много често се мокрим от пиш, а е добре сложен и стегнат памперса.

Същите памперси, просто не повдигам пишката нагоре, а като слагам памперса, оставям пишката да си застане както си иска.  Grinning Ако това има значение  Peace Също може така съм чувала, че това се получава ако размера не е подходящия  Simple Smile
Нека и другите кажат, това са моите варианти  Laughing

# 154
ДЖЕМА: за пъпчиците - ами не, още не са изчезнали, но казвам, че завяхват- вече се виждат МНОГО по-малко и нямат върхове!  Преди като бяха най-обострени ставаха много силно видими като нещо се напъваше (да ака или реве...). Сега дори тогава не се виждат толкова... За взашите пъпчици по тялото дето се пукали хич не звучи добре и бих те посъветвала да я заведеш на чичо доктор.

За дрешките: ами аз също слагам бодита с къс ръкав и панталонки с по-късо крачолче когато са адски жеги. Винаги покривам с нещо, дори да е само бархетна или тензухена пеленка и винаги гледам да й слагам чорапки, но тя адски много ги събува (като майка си! Simple Smile ) в които случай гледам да са й добре завити! Тези пъпчици да не са ви и от прегряване се питам аз?

СЪНЧО: ами лоши новини - отменихме ходенето във Велинград, тъй като се обадих на Маленов да попитам мога ли вече да се къпя в басейн и той каза категорично НЕ Sad В никакъв случай не трябвало вода да попада в кухината на матката, за да не попаднат бактерии!! И така до края на втория месец Sad

Ние напоследък имаме проблем с повръщането и яденето сутрин - каквото изяде - връща Sad док каза, че било защото през нощта прави по-големи паузи и после се нахвърля лакомо и не може да го понесе стомахчето й. Като се засмисля наистина вече почти не яде през нощта - примерно в 3 се размрънка, дам й цица, тя дръпне 10 мин и заспи, тоест не се е наяла. (А скоро май цялостно ще отпадне нощното хранене, полека лека така ставало...) Но в същото време пък на всички яденето сутринта като й дам все да връща ми е странно... Някоя от вас имала ли е такъв проблем??? Sad

# 155
Сънчо, Янче, докато имате лохии никакво потапяне във вани, басейни, изобщо в каквито и да било водоеми  Simple Smile.

Desy_Stz, а как слагате пишлето, трябва надолу да сочи, тогаварядко се случва да пропусне памперса.

# 156
  • София
Януш, това за всякакви водни басейни ли важи?
На теб не ти ли се ходи без да се плацикаш? или няма сми тогава?
Малее, много време, но здраве да е.
Ивка ми е връщала, но не мога да конкретизирам повече. Не мога нищо да ти кажа по въпроса.
Поли-Зо, а ако нямам лохии вече?

Уфф, като се сетя за купа за гладене и ми става лошо. айде, отивам да го погледам  Mr. Green

# 157
Януш, това за всякакви водни басейни ли важи?
На теб не ти ли се ходи без да се плацикаш? или няма сми тогава?
Малее, много време, но здраве да е.
Ивка ми е връщала, но не мога да конкретизирам повече. Не мога нищо да ти кажа по въпроса.
Поли-Зо, а ако нямам лохии вече?

Уфф, като се сетя за купа за гладене и ми става лошо. айде, отивам да го погледам  Mr. Green

според мен лохии нелохии щом док казва 2 месеца дай да слушаме Simple Smile и да, за всякакви водни басейни, вкл. вани!! (както и Поли Зо е написала)ми щяхме да ходим в 5звезден (някаква изгодна цена) с всякакви екстри и просто мнооого ще ме е яд да не се цопна поне веднъж в басейните с какви ли не екстри Sad отложихме за др месец, макар и вероятно да не можем вече да се печем... Sad

# 158
За памперсите - аз ползвам на Хъджис и съм доволна от тях.Само че открих,че има и ментета Хъджис и сега ще си купя от оригинала.Simple Smile
За дрешките- моя син го обличам с боди с къс ъкав и чорапчета.Завивам го с бархетна пелена като спи или памучна,ама той много рита и се отвива.
Днес уж татито обеща да изведем мъника на разходка.А кое врме стана,а ние не сме излезли още.Той излезе по работа и никакъв го няма. Cry
И аз като че ли нямам лохии вече.Максимум да ми прецапа мъничко.
Хайде,лека вечер от мен.

# 159
момичета аз имам и един друг проблем - кърмата ми не се увеличава и даже ми се струва все по - малко, въпреки че на всеки три часа се храним и винаги му давам да суче, а после го дохранвам, защото изобщо не му стига. пия и лактогенен чай и пак няма ефект. Сигурно скоро ще се наложи да минем изцяло на АМ и искам да питам коя марка бихте ми препоръчали да ползвам, че нямам никаква идея? Сега го дохранвам с фризолак (защото с това го хранеха в болницата), но нещо все повече не го харесва.

# 160
Момичета как така хъркат бебоците,като спят ли или по принцип издават звуци с нослетата?И Ники го прави от време на време и сега се шашкам Rolling Eyes
Честити нови бебенца  bouquet

# 161
  • София
Гери, не мога да ти отговоря, пълна ти е кутията.

Деси, за да се увеличи давай по-начесто, например на 2 часа, 2 и половина. Орехи, жито също влияят добре.

# 162
  Искам да ви питам за дрешките-малката е 20 дни,но все още я обличам с дълъг ръкав и долна блузка или боди.От кога започнахте да ги оставяте с голи крачета и ръчички?

Аз още от родилното го обличам с боди с къс ръкав и чорапки и завивах с тензухена пелена - беше много горещо. Вкъщи, като се прибрахме, пак така облечен, но завивам с бархетна пелена/ на стайна Т./.
За разходки навън - сутринта обличам с гащеризонче с къс ръкав и къс крачол, боди потник и завивам пак с тънка пелена, а надвечер като задуха обличам с гащеризон с дълъг ръкав и дълъг крачол, боди потник и в зависимост от Т. завивам с тънко одеалце или дебела пеленка.

# 163
Деси, и аз полвам Хъджийс и съм много доволна. Но пишлето слагай надолу  Peace
За кърменето - не се отказвай, яж жито (Сънчо ме е изпреварила). Аз от вчера по една купичка ям и кърмата ми отново течеееее. Така че явно помага  Mr. Green
За дрешките, при нас е малко по студено и аз слагам боденце с къс ръкав и блузка с ританки. Понякога ми се струва, че е много навлечен, ама ме е страх да го оставя го разголен  Rolling Eyes
Пете, дано да му мине на Сашко бързичко  Hug
Ние имаме пъпчици с бял връх по личицето, появяват се по няколко всеки ден и се чудя какво да ги правя  newsm78 Мажа с Хип кремче за личице, струва ми се че помага, но не изчезват напълно. Някой има ли същия проблем?

P.S. Качих и аз малко снимки на бебчо в албумчето  Peace

Последна редакция: пт, 28 авг 2009, 19:48 от tracy_t

# 164
Здравете мами!
Моля се за малката Ангелика, дано Бог й помогне и даде сили на майка й..  Praynig
Моя мъник е много послушен, папка , спинка и въобще е на мама гордостта. Доки ни каза да се извеждаме слад 20 ден, тъй като сега имало много вируси и инфекциозните били пълни с малки деца. Имахме стафилококова инфекция и се мазахме с Елоком..няма такъв мехлем..до 12 часа се е скрила..Но не трябва да се ползва повече от 5 дни, явно е силничък.
Какво мислите за лактогонните чайове, днес си взех един такъв, че нали се стимулирам с цедене..все още имам надежда, че като придобие тонус след жълтеничката, може и да се върнем към кърма.. А нормално ли е да е толкова лаком, допреди няколко дни едвам се справяше с 30 мл, а сега на ядене..особено нощем , ми иска по 90мл  Shocked не смея да го тъпча, да не му се азшири коремчето, ама като почне да смуче тия пръстенца сладки и направо ми се къса сърцето..
Ние се обличаме с боди с къс ръкав, ританки и жилетка и спим с олекотена завивка, така като ви чета ми се струва , че прекалява..ама все се тревожа да не му е стусено  Cry
Честито на Пепеджинс, още едно Хепи бейби..да са живи и здрави!!!
Айде чао мамита засега Hug

Общи условия

Активация на акаунт