Ти какво сготви? Снимай, покажи! 47 тема

• 89 997
  • 665
  •   1
Отговори
# 360
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
страхотни предложения видях  Crazy

от мен:

салата с броколи и червен боб

салата от артишок и миди

# 361
  • В сърцето на живота!
Св. пържолки,млечна салата,пържени картофки и торта от магазина Mr. Green

# 362
  • При елфите ...
Краси.мира, може ли рецептата на този прекрасен сладкиш с круши!

Това е любимият ми кекс с орехи и стафиди. Съчетание от страхотен вкус и аромат!

И след като го разрязах.

Последна редакция: сб, 05 сеп 2009, 22:35 от Aredhel

# 363
Aredhel,кекса ти е приказен! Grinning

# 364
  • забравих си мисълта...
Венета, може ли рецептата на тортата с кис. мляко и ягоди?  Praynig

rusalka_vn  тя е малко измислена, но сте ти я напиша.

Основата е пандишпанен блат. Аз ползвах готов. Намазвам го с тънък слой сладко от ягоди или праскови. Оставям го да засъхне добре.
Отделно вземам ( за откопчаваща се форма 24см Ø) 750мл кисело мляко. Прибавям му захар, ванилия, коняк или ром и кокосови стърготини. Всичко това на вкус, никога до сега не съм  мерила. Другия път сте меря и сте  допълня. За това количество мляко вземам  8 листа желатин. Поставям ги в студена вода, като единия поставям хоризонтално, другия перпендикулярно и т.н. След като омекнат листата, около 15 минути, ги изцеждам от водата и ги поставям в съд, в които ги затоплям, но не оставям да заври. Бъркам с тел и прибавям разтопения желатин към киселото мляко. Оставям леко да стегне, да придобие субстанцията на крем и изливам половината върху блата. Нареждам ягоди и прибавям останалото кисело мляко. Отгоре украсявам с ягоди потопени в желатин, а може и да се намажат със сладко от ягоди, разредено малко с коняк. От страни намазвам със сладко от ягоди в което съм прибавила червен желатин, кокосови стърготини, захар, ванилия, а може и коняк. Накрая поръсвам с кокосови стърготини цялата торта.

Ако някой желае може да прибави към киселото мляко и разбита сметана, става по-вкусно, но и калориите са много повече. Но всеки си знае.

На нас тортата много ни харесва особено ако успее да престои 5 часа в хладилника. Невероятно лека и приятна е за летните горещени, че даже и през зимата не и прощаваме.

Дано съм обяснила добре, ако има нещо неясно просто питай.

Забележка:

1.  Дъното и стените на формата покривам с хартия за печене, иначе после тортата се отделя трудно.
2.  Сладкото с което се маже блата и ягодите трябва да е купено, а не домашно, ако е домашно се прибавя малко желатин и да не е с цели плодове а пасирано.
3.  Понякога поставям още един блат по средата, който предварително съм намазала със сладко и съм оставила да засъхне добре. Като върху ягодите изсипвам малко кисело мляко после втория блат и пак кисело мляко и накрая украсата. Разбира се в този случай се намаля количеството на киселото мляко, аз обикновено не го намалявам, а остатъка пълня в чаши и прибавям бисквити или бишкоти, зависи какво имам, плодове. Комбинациите може да са безкрайни.

Така я правих преди 2-3 седмици.

# 365
  • В сърцето на живота!
Aredhel,кекса ти е приказен! Grinning
Да,и на мен ми харесва Crazy

# 366
  • При елфите ...
Селма, Ясмина, благодаря ви! И вие показвате страхотни неща!  bouquet

# 367
Селма, Ясмина, благодаря ви! И вие показвате страхотни неща!  bouquet
  О,мерси! Blush
  Но да призная,напоследък толкова изпипани снимки се публикуват в темата,че често ме досрамява за моите телефонни..... Embarassed
  Иначе ,поздравления за авторките на готините снимки!Няма да ги изброявам,те си знаят кои са! Wink thumbsup

Кажи рецептата на кекса,моля те!Чакаме! Hug

# 368
  • При елфите ...
Селма, Ясмина, благодаря ви! И вие показвате страхотни неща!  bouquet
 О,мерси! Blush
  Но да призная,напоследък толкова изпипани снимки се публикуват в темата,че често ме досрамява за моите телефонни..... Embarassed
  Иначе ,поздравления за авторките на готините снимки!Няма да ги изброявам,те си знаят кои са! Wink thumbsup

Кажи рецептата на кекса,моля те!Чакаме! Hug

Ето рецептичката!

КЕКС С ОРЕХИ И СТАФИДИ

ПРОДУКТИ:

4 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. брашно /пресято/
1 бакпулвер
2 ванилии
1 ч.ч. орехи /начукани или нарязани/
½ пакетче масло /може и по-малко/
1 пакетче стафиди /предварително накиснати/

ПРИГОТВЯНЕ:

1. Яйцата се разбиват със захарта до побеляване.
2. Прибавят се брашното с бакпулвера и ванилията. Бърка се леко и с лъжица.
3. Маслото се разтапя във формата за кекс /може да се размаже по стените ако е размекнато/, поръсват се орехите и стафидите.
4. Изсипва се върху тях кексовата смес, слага се в студена фурна и се пече на 150 градуса.
5. След като се изпече се обръща в чиния.

Надявам се да ти хареса!   bouquet

Последна редакция: нд, 06 сеп 2009, 00:11 от Aredhel

# 369
  • забравих си мисълта...
mmm Aredhel, аплодисменти  smile3501 newsm10. Рецептата звучи много вкусно, сте се опита непременно. А и как изглежда кекса само, да му мислят моите хора вкъщи  smile3503.

# 370
mmm Aredhel, аплодисменти  smile3501 newsm10. Рецептата звучи много вкусно  smile3503.
И лесно!  Wink
 Благодарности и от мен! Hug

# 371
  • София

И днес много вкусни тортички и сладкиши......, които много ме изкушават!
Днес правя зимнина и  нямах време за готвене.......
- пържена риба

и салатка

# 372
Цитат
Селма,не е важно качеството на снимката,по-важно е да е качествен обекта който снимаш Wink
А като гледам твоите творения нямат равни.  bouquet

# 373
Venetta, много ти благодаря за рецептата!   bouquet При първа възможност ще я направя .. изглежда божествена, а и оформлението е много красиво   chef

Ето и моята снощна вечеря - пълнени пиперки с яйца и сирене + салатка.

# 374

Oх ле-ле! Blush Blush Blush Bergkristall,комплимента ти е адски приятна закуска към сутрешното ми кафенце! kaffeetrmker_2  Grinning
    Но не се възгордявам,защото наистина оценявам високото ниво и невероятните кулинарни достоинствата на много от съфорумките,пишещи тук. smile3521 Hug
    Иначе си права,красотата на храната е в качеството/вкуса й. Peace

Общи условия

Активация на акаунт