Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представляват такийе и тасие, и как се приготвят?
Какви видове плънки се използват за сладки татаски и как се приготвят?
Как се приготвя ястието масгуф?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представляват такийе и тасие, и как се приготвят?
Такийе и тасие са традиционни ястия, свързани с Рамадан. Такийе е вегетарианско ястие, което може да включва месо по желание. Тасие е подобно ястие, което обикновено се консумира по време на Рамадан. Такийе се приготвя с кисело мляко и други съставки, а тасие се приготвя от печени чушки, зехтин, яйца и кисело мляко. Рецепти за тези ястия могат да бъдат намерени в темата за близкоизточна кухня във форума.
-
Какви видове плънки се използват за сладки татаски и как се приготвят?
Плънките за сладки татаски могат да бъдат няколко вида, включително захар и смлени орехи, захар и кокосови стърготини, локум с орехи или плънка от фурми. За да направите тези сладкиши, намажете ги с разбито яйце и ги изпечете на 250 градуса до порозов цвят. Рецепти за тези сладкиши могат да бъдат намерени в темата за арабска кухня във форума.
-
Как се приготвя ястието масгуф?
-
Какви са различните видове кобба и как се приготвят?
-
Какви са основните характеристики на ястията масгуф и бириани?

Защото много искам още едно дете.

. Подозирам, че и аз няма да забележа, ако нашият се обезлюди
радвам се, че вдъхвам доверие макар и само да пиша - понякога и ние по-младите лекари сме се старали и се стараем доста да сме на ниво - стискайте палци да успяваме.
това е иконка, в която аз вложих свалена шапка за вашите!
И точно с лека стимулация ги правя. Това се оказа по-доброто решение за мен. А относно специалиста-ходя в клиниката на Стаменов, за мен там са най-добрите, благодарение на тях имам Каруми.
През годините сме гладали с брат ми какво ли не - куче, котка, зайци, рибки , хамстери и т.н, но сега нямам никакво желание да вкарам в дома си някоя животинка.. 
А за папагала ти знам, че те са най умните и говорими папагали но пък свекърва ти му е помогнала много защото папагалите предпочитат да учат когато чуват женски глас. Харесват го защото е по мелодичен а и папагала ви е мъжки което е още един плюс защото мъжките обичат жени, дразнят се от мъжоветееее
и с "300 зора"ми разрешиха да го задаржа,но после какво стана мислите баща ми на всякаде ходеше с нея.тя се казваше Сара мн я оби4ахме.преди две години по4ина от тумор на матката.мн я оби4ах и мн плаках за нея. желая на вси4ки Ви лека ве4ер
Ама пусто като хабибито няколко дена ще работи вечерно време и се чувствам толкова самотна 
малкото дяволче успя да хване пинчера и да го захапе - е, ела да видиш как се разтърва куче от хватката на дете 
Затова, някак от само себе си се случи така, че до услугите й прибягвам предимно при имунизации, попълване на здравни картони за училище и подобни дейности.В останалите случаи сякаш повече разчитам на кумата си,която също е педиатър.Последното не означава, че омаловажавам способностите на първата, подчертавам че е отличен медик... 
...Първата, на която звъннах, беше педиатърката им.Нямаше я обаче у дома, затова предадох на дъщеря й, която също познавам лично.Гонена от страха, до какво може да доведе подобна висока температура при едва 3-месечни бебета, се обадих и на кумата.
Разгеле, накрая получихме заветното направление за прием в болница... В 1 часа посред нощ, от детската клиника за белодробни заболявания зад Майчин дом, въпреки наличието на въпросния документ и въпреки убийствено високата темепература на бебетата, ни изгониха като мръсни котки с оправданието, че няма свободни легла....Както и да е, на следващата сутрин, с дигноза двустранна пневмония, ни приеха във Втора градска..Та какво да ти кажа за старанието и заинтересоваността на педиатрите? Като във всички професии, и тук има и съвестни хора с призвание и способности, но има и от другите...А когато става дума за деца, е страшно да поаднеш на вторите.