ЮЛСКИ бебешоци 2009 - тема 6

• 13 258
  • 293
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте момичета, вчера не можах да седна за дълго на компа и съм пропуснала бая четене..  Hug

Преди всичко - ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, СИСИ (на патеричка)! Да си жива, здрава, много усмихната, все така спокойна и уверена, и много обичана от всички, на който държиш!

Мамбинка, много кофти преживяване. Надявам се бързо да се оправят нещата и всичко да мине успешно.
ЕлиГ, песничката е жестока.. ама май колкото за дечковците, толкова и за мамите се отнася..  Joy
Драга, пожелавам ти да отидете до морето за по-дълго.. знам какво ти е..
джиджито, и аз днеска те мислих с тази настинка. Радвам се, че нещата се развиват добре и заминавате към морето.

Стеф, ти ли питаше колко пъти акат бебетата на ден? Калина е само на кърма и сменям по безброй наакани памперси дневно. Не знам това дете какъв метаболизъм има, ама със сигурност сменям повече от 8 солидно напълнени.

# 121
Драга- сърдечно благодаря!  Hug

# 122
      Здравейте мами Simple Smile

Честит рожден ден на Сиси на патерици - нека всички нейни желания,са наши искренни пожелания   bouquet

Кarelia79 и ние сме с това мляко и съм много доволна от него - бяхме от болницата с НАН 1 , като започнаха коликите взехме Сензитив- сега вече няма ,но за да не се връщаме много рязко към 1-цата ги мешам - по 2 лъжички от 1-цата и по една и половина Сензитив.Като ми свърши кутията си оставаме само с 1-цата.Важното е детенцето ти да се чувства добре ,съответно и ти ще си по спокойна.

Ушичките почиствам само с клечка  с ограничител - много лекичко не много навътре , гънките и зад ушичките почиствам също.Тази процедура всеки ден след баня.

Миласара - дано бързо се оправи малката принцеса.Тамън един вирус изкарахте и сега пак ,много неприятно -да минава бързо  Praynig   

Тани,Драга понякога и на мен ми се струва че може да е неприятно оригването,че тя и мойта простенква по малко,а за пръцкането си се понапъва и промрънква и тогава.В тази връзка знаете ли докога трябва да се оригват бебетата след ядене-извинявам се ако е обсъждано вече,но нещо ми се губи дали съм чела някъде или не по този въпрос?

# 123
Ураааааааааааа, току що се обади мъжото, пуснали са го за дугата седмица за четвъртък и петък, та заминаваме, вече направих резервацията newsm44 newsm44 newsm44 newsm44. Заминаваме за малко, но по- добре от нищо. Все пак ще видя морето и даже ако не вземе да ми дойде ще топна и дупето, лекарката ми даде разрешение, каза, че до тогава ще може. Урааааа!!! Обадих се и на майстора, утре ще оставя колата да смени масло, филтри и ала бала каквото трябва.

# 124
julsko bebe - дадоха ми две хапченца Достинекс. Действали много бързо и нямали неприятни странични реакции.

Аз сега прочетох кърмаческия и видях и моята диагноза - мастит прерастнал в абцес.  Tired

фелисити, на нас много ни помогна борината (Още веднъж благодаря на Мимето  Hug). Защо не пробваш и масажа на гръбчето с олио, с който се изваждат трънчета? Мисля Радина беше пуснала линк към темата във форума. В интерес на истината аз изкарах 5-6 от  гърба на малчо, а той спа непробудно 3 часа  Rolling Eyes

На морето малкия ни втрещи - заспа в 20ч. и се събуди в 3  Shocked, вчера ми правеше по 4 часа пауза м/у храненията. А дано  Praynig Praynig Praynig

# 125
Виждам че сте на тема море  Simple Smile и на мен много ми се ходи,но тази година няма да видя морето. Нашия татко е против да пътуваме "чак" до там с малката. Май от юлските мами само аз няма да видя гьола тази година. Blush

# 126
Здравейте  Wink
Не мога да ви насмогна.Чета по диагонал и май изпускам всичко хммм... Мамбинка за какви трънчета говориш какъв е този масаж newsm78, нещо съм изпуснала.Ти как си2Дано се оправиш бързо Praynig
Миласара -моля се малката принцеса да се оправи бързо  Praynig.Направо те побъркаха тези сладури.Дано на малчо му се размине. Hug
Драга -еми честито ти моренце на къде си се ориентирала да почивате?
Ето ви и малко снимчици от нас как се къпим в морето.Има още доста как бебо плува с мама, но са останали в апарата на мъжо , а той е в София др.път тях.http://julskimami.snimka.bg/baby/bebencata-ni-na-2-meseca.411652.14548745

# 127
Да ви се оплача какъв стрес преживях днес - връщаме се от разходка с Петя и Катето и влизаме във входа.Една комшийка с кучето ми се мотат в краката.Жената ми отвори асансьора да ми помогне да вляза.Повдигам леко количката за да вляза ,че с това столче отстрани ми е доста трудно.Усешам нещо в краката си и мисля,че е кучето на съседката но преди да го ритна погледнах - нещо розово - моето Кате се изсухлило и паднало в краката ми  #Crazy Като я видях такава режеща болка усетих в гърдите.Вдигнах я веднага а то милото нали гласчето му не чувам и сега не се разплака - само ме гледа опулено.Добре,че падна на краката ми а не на цимента и не се удари.Тя не рева но аз такъв рев му дръпнах жената неможе да ме успокои.Три часа минаха оттогава и през цялото време си я гушках и оглеждах - нищо й няма.Сега още си усещам болката в гърдите и такова главоболие ме цепи - дано от стреса не ми спре кърмата.
Оплаках се - извинявайте.

# 128
Мама Диди - много неприятно, а каква ти е количката как така бебка се е изплъзнала надолу newsm78?Вземи мерки.Дано не ти спре кърмата.Важното е , че малката е добре Praynig

# 129
Ох, най-сетне и аз да пиша днес, от сутринта чета само, ама нямам трета свободна ръка.

Мамбинка
- ужасно съжалявам за болките, които си преживяла...как се докара на тоя хал, душко ooooh! Hug Нали наскоро коментирахме твоето отношение към кърменето, помня какво каза - затова сега няма да казвам "съжалявам, че трябва да си спреш кърмата", а по-скоро "пожелавам ви успешно хапване с АМ и щастливи мама и бебчо" Heart Eyes
Карелия - на теб същото искам да пожелая, миличка Hug Hug Hug
Каква ирония само...вие и двете кърмихте успешно, имахте кърма бол, обаче ей на, какво стана...пък аз се мъча тука да цедя и да назорвам бебето да суче от мен, наливам се с чайове и прочие лактогонни чудесии, ама нъцки Crazy Crazy Crazy

Алекс - и аз няма да видя моренцето, ставаме 2, споко Laughing
Дейзи - ако щеш вярвай, ама вашият принц поразително прилича на Ивчо Shocked Crazy Grinning То повечето бебчета си приличат някак си, на тази възраст особено, но сега приликата ми се стори огромна. Сладури сте определено, пу пу Hug
Драга - много се радвам, че планът ти ще се осъществи, пожелавам ви готин релакс на моренцето и се напличкай и за нас, дето няма да ходим Whistling Heart Eyes Още не съм снимала Иво в столчето за кола, ужасна съм, знам Embarassed Но такива сники, като се сетя, има в албума ни, мисля че бяха на Маймун-чето, на валерия и на още едно бебче...погледни ги там, стоят правилно.
Миласара - какви са тези ваши температури, много интересно Thinking Стискам ви палци всичко да отшуми, представям си как се притесняваш, но според мен няма нищо страшно, бебчетата са здрави (не ме питай защо го казвам Wink) Hug

И ори нас оригването често е съпроводено с видим дискомфорт, но е нормално според мен...това е трудна задача за бебчовците, то ако беше лесно, сами щяха да се оригват. Иначе, оригването го правихме май до към 4-5 месец, но не съм сигурна.
Спането и при нас от вчера е доста осезаемо често, пу пу - тъкмо предните дни мрънках, че се кокори по цял ден, а днес се замислих, че доста спи всъщност. Е, двете нощни ставания си стоят де, нищо че и двамата сме сънени докато го правим Crazy
Аз много се радвам на Ивчо тези дни, защото е вече някак си по-осъзнат...заиграва се на активната гимнастика, усмихва се, гука мъничко...като човече е Blush Обаче, с този шезлонг люлка си отворих работа сериозна, сега само в него иска да заспива, в леглото не иска, макар че го люлям там...музиката много му харесва също. И в момента е заспал като бейче там  Laughing
Днес също така направих откритие, голямо - тъй като ми писна да си поръчвам мокри кърпички и прах за пране бамбино мио, от Кикиморско царство, реших да сравня състава на кърпичките с тези, които съм виждала и се оказа, че със същия състав (без изкустевни аромати, без алкохол), само с 2 съставки по-малко (екстракти някакви от растения) са мокрите кърпички н Либеро. Цената им е далеч по-достъпна. Така че който е фен на изчистените продукти, може да ги пробва. Прахът само ми е зор, но май ще почна скоро с Фрош, той е най-безвреден, в сравнение с другото, което се предлага на пазара..бамбино Мио-то ми идва малка опаковка вече, а е 11лв. Пфууу...

И да ви питам нещо важно: днеска както валеше, се отказах да изкарвам Иво, обаче се замислих - как да го обличам в такова време, да е дебело облечен или просто облечен като за хладно време...амаи аз се изразих,,, ooooh!

Диди - ужас!!! Направо...не знам Confused Confused Confused

# 130
Дейзи, един комплекс Марина кейп ми препоръча една приятелка на Ахелой.50лв. ни е студиото на ден, в цената се включва и закуска, обед и вечеря, супер готина промоция. Ахелой сигурно е скука, но сме с приятелско семейство, Несебър е нализо, а се надявам да си видя и Созопол и Аркутино. Ох, размечтах се вече.
Мама Диди, ужасна случка, слава богу, че Катето е добре.
Лилчо, мен почти всички ме смятат за луда с това море.
Момичета кога вече можем да ходим на кола маска на триъгълника, вече ще полудея така като Мата космата. Да питам на Триумф в кой магазин пратихте Мамбина и има ли големи номера долу и нормални горе??? Естествено сега си пробвах банските и нъцките да завра този гъз голям.

# 131
Мама Диди, много неприятно наистина вземи мерки, недай си боже да не се случва пак, малкия дявол е това че е на краката ти паднала.
Дейзи, знам, че мъжа ти е лекар, не е ли опасно в морска вода, все пак се ширкат всякакви микроорганизми там? Ма той верно си е шишо твоя, я кви бузки е отпрал  Wink
Стеф ние излезнахме с дъждобран на количката и одеалце, което впоследствие махнах понеже се постопли, а дъждобрана пази от вятър тъй че става малко като оранжерия вътре. С ританки и къс ръкав бяхме.
lilcho13 и ние няма да ходим на море.

Въпрос за лексикона - как мерите температурата и с какъв термометър - под мишница, в дупе, с такъв за чело, с термометър биберон и т.н.? Как е най-надеждно според вас?

# 132
  • Кърджали
Емили, като зададе този въпрос се сетих, че в къщи из основи да преровиш термометър няма да намериш. ooooh! Blush Май в четвъртък като водя дребното на консултация ще трябва да взема. Та дотогава ще чета отговорите и ще избирам най - подходящия.
Стеф, малко в беля си се вкарала с това люлеене.... И на нас ни подариха люлка, малката много си я обича и почти редовно заспива в нея. Снощи стигнахме до заключението, че май това е най - хубавия подарък... Размрънка ли се Кати и хоп - в люлката. Кротва се. След малко я гледаш и заспала. Но иначе няма претенции къде ще спи. Сутринта поспа при мен в леглото, днес цял ден спи на фотьойла, за да ми е пред очите. Но предимно си спи в нейното си легло, таткото умира от страх да я вземе на спалнята, да не я смачка докато се върти. Че и той е един пумпал. Няма и претенции как ще я приспиваш - заспива и сама в леглото, заспива и докато яде...
Това дете днес цял ден спи. От доста време не се беше случвало. Само след хапване стои около половин час будна и пак заспива. А имаше навика вече с часове а будува, чак те докарва до там, че я молиш да заспи. Само да не реши да ми будува нощем....
Но се върнахме в начално положение с акането. Нали като се роди доста време не акаше всеки ден, после почна веднъж на ден, тия дни го докарваше и до два пъти. Н вчера и давахме еспумизан, че нещо мрънкаше и плачеше, и решихме че може да има колики. Но пък вчера не е акала и днес до сега - също. Пак сме в началната точка.  Сега се чудя какво да ям като разхлабващо, сливи и овесени ядки не понасям... Казаха ми че мога да ям праскови за да помогне, та сега си хапвам от тях.

Последна редакция: пн, 31 авг 2009, 16:46 от Sandra_19_84

# 133
  • USA
Мама Диди, чак ми се напълниха очите със сълзи Sad, хубавото е че нищо му няма на бебчето.

при нас вчера коликите бяха зверски. #CrazyНикога не беше плакала на сън, но снощи цяла вечер.Изпъваше се,прегъваше се,само челна стойка не направи детето. Cry

Тук пък е доста хладно и ръцете и нощем са лед студени, страх ме е да и слагам ръкавички да не падне някоя и да се задуши.Като е такова времето я обличам с едно боди с дълго ръкавче и отгоре горнище с качулка и долнище комплект,на краченцата пантофки.А вечер спи две бодита, едното без крачоли,наистина е много студено,кога ли ще пуснат парното Thinking. Забравих да спомена ,че тук не се завиват,за да не се задушат.

На моето бебче и излиза новата косичка, роди се с кестенява, а сега новата и е руса.

# 134
Здравейте ! Да се отчетем и ние Simple Smile Вече сме на месец Wink и днес ходихме на консултация. Качили сме 1600 Shocked и сме порастнали с 2 см и това само на кърма.Той наистина доста си хапва де.  Изписаха ни вит. Д, че много бързо качвал. Биха му ваксина , ревна за 5 секунди и се кротна  Simple Smile. Е, педи ме "успокои " че още незнаел какво е болка и следващия път щял да компенсира с рева горкото.

Общи условия

Активация на акаунт