Бихте ли родили у дома? - 1

• 29 333
  • 362
  •   1
Отговори
# 165
Людмил ,
това, което ти описваш - аз не го вярвам.
Затова няма да раждам вкъщи  Laughing

# 166
Людмил, недей да си изключваш неокортекса, преди да влезеш във форума! Остави я таз работа на нас- жените...то ний на моменти така си живеем, с изключен мозък.

# 167

Покрай това се сетих една подробност - седмица преди раждането Самуил беше седалищно разположен. Тя си поговори с него, направи малко упражнения и той застана правилно. Преди раждането също му говорихме, то  цяла наука има - пренатално възпитание - че всичко е наред, че го очакваме с радост в един прекрасен свят... При раждането гореше огън, свещи, хубава спокойна музика... Всичко беше наистина приготвено като за скъп гост...

И нашето бебе се обърна в последния момент. Само не знам дали упражненията помогнаха или това, че и аз му говорех. Мисля упражненията. А лекарят искаше пак да прави секцио, защото бебето е било (в миналото) седалищно...

# 168
Само в болница!

# 169
Людмил ,
това, което ти описваш - аз не го вярвам.
Затова няма да раждам вкъщи  Laughing
Koe - за камината и свещите ли?  Joy
Тя нашата история беше на две страници в сп. 9 месеца, после идваха и от телевизията два пъти...

# 170
Е, щом в 9 месеца са го описали - убеди ме - поправям се - вече само вкъщи, за да ме снимат после и мен  Joy

# 171
Е, щом в 9 месеца са го описали - убеди ме - поправям се - вече само вкъщи, за да ме снимат после и мен  Joy
Е, ти пък, не бъди заядлива  Laughing. Всеки има право на личен избор и всеки си носи отговорността.  Wink

# 172
http://www.dnes.bg/sofia/2009/11/25/roditeli-protestiraha-sresht … kym-rodilki.81420

Последна редакция: ср, 25 ное 2009, 16:19 от Людмил

# 173
  • Sofia
Людмил, здравей!  Hug Драго ми е отново да те засека!  Hug Както винаги много научавам, много ме вълнуваш, поздрави жена си и детето ви от мен!  Hug

# 174
Тези, които отговарят, че биха - защо тогава не са го направили, като изключвам проблемните бременности?
Защото го планирам за третото си дете.
Защото явно не съм била узряла и готова за подбна идея преди, за да търся информация.
Защото и през ум не ми е минавало за такава опция преди.
Сигурно има и други защото. Simple Smile

На мен са ми много от полза разказите за раждане вкъщи. За което съм благодарна на Людмил и другите момичета/ те си знаят Simple Smile/ за информацията, споделения опит и не само.

Последна редакция: чт, 26 ное 2009, 04:09 от Вери

# 175
Нали не е законово регламентирано раждането у дома в БГ, как тогава има такива случаи?  newsm78
Как заобикаляте закона или всички минавате като спешно раждане у дома?

# 176
Е какво могат да направят на жена, родила вкъщи всъщност?

# 177
На жената, която бяха отказали да приемат в Родилното и тя роди у дома, едва ли нещо биха й направили, но аз питам за планираното доброволно раждане у дома в БГ.

# 178
Какво могат да й направят?
Освен да се държат с нея подозрително, да не кажа лошо.
Колкото по-бързо законово се уреди домашното раждане, при което медицинско лице ще има пълното право да присъства, толкова по-малко ще бъдат темите като онази за протеста.
И много ми е странна една потребителка тук, родила у дома, която се опитава да подобри болничното раждане, защо не поработи в посока озаконяване на домашното такова?

# 179
Нали не е законово регламентирано раждането у дома в БГ, как тогава има такива случаи?  newsm78
Как заобикаляте закона или всички минавате като спешно раждане у дома?

Никакъв закон не заобикаляме! Напротив, в ЗГР ясно е разписано какво се прави при раждане извън болнично заведение и кагото не присъства медицинско лице. Просто си следваме закона и толкова...
Изобщо не минаваме през администрацията на болница!!! Всичко се прави според ЗГР и няма проблеми Simple Smile

Не незаконно, а законово неуредено (т.е. има дупка, а не забрана) е планираното асистирано раждане у дома. Това не е уредено. Иначе като се обадиш на спешна помощ, че раждаш и дойдат да хванат бебето у дома, си е домашно асистирано раждане, но минава като спешен случай - непланирано. И това е законово уредено; т.е. по закон са длъжни да дойдат да ти асистират вкъщи при спешен случай; но не е уредено да си наемеш акушерка да ти аститира удома планирано...

Франческа, и за домашното работя, основно за него, но имам ресур и за болничното Wink

Общи условия

Активация на акаунт